Gör din egen sill på bara 5 minuter!

Nu börjar det ju att närma sig Jul med stormsteg, och det är hög tid att planera Jullunchen som vi ska ha hos oss på Julfton!

Vi brukar dela upp maten , så att alla bidrar med något , istället för att man slår knut på sig själv bara för att man ska vara ”duktig”.

Jag brukar oftast baka och handla italienska Charkuterier, men i år tänkte jag överraska med att bjuda på egengjord inlagd sill! 
Det är ju inget riktigt Julbord utan SILL såklart , och gärna flera olika sorter som man kan välja bland.

Att göra sin egen inlagda sill kan låta som som något som tar tid,  eller att det skulle vara knepigt att göra, men icke sa Nicke!

Jag fick ett erbjudande att testa Abbas 5-minuterssill – och det var lätt som en plätt!

Eller lätt som en sill,  om du vill…! 😉

 

img_0824.jpg

 

Jag använde Abbas inläggningssill i bitar. Abba använder de bästa råvarorna i sina produkter och sillen är hållbart fiskad från Norska havet. 

 

img_0821-2.jpg

 

På Abbas hemsida finns massa olika recept på Inlagd sill som man kan välja ibland. Jag valde såklart att göra ”Italiensk sill”!

 

img_0819-1.jpg
img_0827-1.jpg
Skar ner alla ingredienser i mindre bitar och slängde ner allt i min mixer.
img_0831-2.jpg
img_0835-1.jpg
Blandade ihop röran med sillen,  och fyllde en lagom stor glasburk med lock.
   img_0841-2.jpg
Klart!   På  bara 5 minuter!!
Och alla kommer att bli sååå imponerade på Julafton när jag ställer fram min alldeles egengjorda Sill! 
.
Det här var så enkelt och kul att jag ska göra flera olika sorter som jag stolt kan ställa fram på Julbordet! :-)
Kul att testa lite annorlunda Sill-recept som ”Fänkålssill med Ingefära” eller ”Fetasostsill” ,  till exempel.
Vill ni också testa Abbas roliga recept på Inlagd sill , så hittar ni dom HÄR!
img_0927.jpg
Var ju tvungen att provsmaka lite redan nu….!    Och jag kan avslöja att min hemmagjorda Italienska sill kommer att sitta som en smäck på vårt Svensk/italienska Julbord!  :-)
I samarbete med Abba Sill. 

22 reaktioner på “Gör din egen sill på bara 5 minuter!”

  • Anna W skriver:

    Tack för sill-inspo! Kan du inte köra lite porslins-inspo och visa upp alla dina olika tallrikar du har. Blev ”tallrik-inspirerad” efter förra säsongen hos Bindefelt du var med i.

  • Emma skriver:

    Jag gjorde denna sill idag men undrar hur länge den håller? Håller den till på lördag/julafton?

  • Anneli skriver:

    Hur länge håller sig sillen när man gjort den?

  • PERNILLA WAHLGRENS STÖRSTA FAN skriver:

    LINDA H och Pernilla Tusen tack så mycket och jag önskar er god jul kram <3

  • Neta skriver:

    Ta reda på hälften av lagen ovh så skär du ner en chili i den, tillsätter en påse saffran ca 1 1/2 -2 dl konc apelsinjuice. Vänd ner sillen och du har en riktig julsill.

  • Pernilla Wahlgren skriver:

    I mitt fall så hällde jag av lagen helt , men det är möjligt att det är olika från recept till recept?!

  • Pernilla Wahlgren skriver:

    Lotte : Det var verkligen jätteenkelt och väldigt kul att göra egen sill! Mycket roligare än att köpa färdig sill!

  • Pernilla Wahlgren skriver:

    Härligt att höra Malin! Hoppas att ni får en mysig jul1!

  • Pernilla Wahlgren skriver:

    O, det där är väldigt olika från fall till fall. Antar att det är stor skillnad bara på privat teater och statlig teater. Men även på privatteatern så får vissa månadslön medan andra får betalat per föreställning. Sedan är lönen helt olika från person till person. I en ensemble har man olika lön boende på Affischnamn samt storleken på roll.

  • Pernilla Wahlgren skriver:

    Tack söta Linda! Detsamma önskar jag dig!

  • Pernilla Wahlgren skriver:

    Åh , toppen då ska jag testa det receptet också!

  • Pernilla Wahlgren skriver:

    Men testa att göra din egen sill med ingredienser som just du gillar så kommer du kanske att ändra dig…! :-)

  • Roy Fares skriver:

    I detta fall kommer hela ersättningen från Abba.

  • Anne skriver:

    Håller med dig, Pernilla, det är ingen jul utan sill. Vi gör likadant som ni, alla bidrar med något så slipper en stå med allt. Smidigt. Vi brukar inte vara de som fixar sillen men i år gör vi det. Så i går (lördag) var vi på julmarknad vid Ale Stenar i Kåseberga, Skåne. Där köpte vi flera olika sorters sill. Kanelsill t.ex. Den var supergod. Så de sillsorterna vi köpte ska vi servera på julbordet. Åh, det ska bli så gott!
    Ha det gott.
    Kram Anne, http://liteuppochner.blogspot.se/2016/12/det-lackar-mot-jul.html

  • P skriver:

    Så lustigt, jag och sambon diskuterade just abbas senapssill som jag inte gillade förra året. Han sa att man ju kan göra egen lätt men jag sa att det är väl bara att ta en annan sort… Men nu tänker jag prova egengjord faktiskt, fast det står ”häll av spadet i en skål”, betyder det att man ska använda det till blandningen eller?! Annars borde det väl stått häll av spadet…

  • Sandra,Jkpg skriver:

    Jag är ingen sill älskare, men verkar enkelt och bli säkert gott med om man gillar sill :)
    Är ingen julmat fantast heller (kallar mig tråkig,hihi) men skinka med lite senap på är gott 😉
    Och julmust såklart 😋
    Må så gott

    Kram Sandra

  • Lotte skriver:

    Jag har läst så många goda 5-minutersrecept så i år ska jag faktiskt prova!! Svägerskan ska inte fira med oss i år och hon är kock så gör alltid så många goda olika sill, men i år ska jag slå till minsann haha 😉
    http://www.lotte4.blogspot.se

  • Linda H skriver:

    Skönt att du mår bättre nu. Önskar dig en riktig god jul! Kram

  • Susanne skriver:

    Gott! Förra året gjorde ja en Äpplesill. Blev så himla gott å fräck. Får nog bli en repris på den. Ha en bra söndag.

  • PERNILLAS STÖRSTA FAN MALIN skriver:

    Åhh mums jag älskar sill det är ett måste på julafton :-) Min familj kommer fira julafton hemma hos mig i lugn och ro efter min svåra sjukdom men nu mår jag bättre tack vare mediciner och behandling har hjälpt mig och jag känner mig tacksam att jag blivit frisk och att jag kunde komma till MiNilla 5 ggr denna året :-) Tack för att du finns stor kram

  • Linda H skriver:

    Mums :)

  • Snäckan skriver:

    Hej Pernilla!

    Jag undrar, när man är musikalartist/teaterskådis, får man månadslön eller hela ersättningen på en gång?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram