Hemligheten….

…bakom Linus sjukt goda hamburgare har ni här! :-)

20130814-011612.jpg

20130814-011623.jpg

20130814-011641.jpg
En skvätt (eller mer) av båda dessa i köttfärsen – och sen är det klart!
Hemligheten är också tydl att INTE salta och peppra förrän man format köttfärsen till hamburgare! Och gärna precis innan de ska grillas.

20130814-011948.jpg
Servera Hamburgarna med grillad rödlök, grillade tomater samt mozarella och ruccola.
Dressing väljer du själv, men en chili-bea är inte helt fel om du frågar mig! :-)

10 reaktioner på “Hemligheten….”

  • Monica skriver:

    vart köper man garlic såsen??? letat överallt… o santa maria bbq såsen hittat den men det står inte hickory på den…

  • Paula skriver:

    Linus är så söt <3 fina barn har han också, hälsa honom det :)
    Kramar

  • karina skriver:

    Hej

    Om du gillar och baka bröd och vill ha ett gott bröd till frullen.
    Så kommer ett hett färgglatt höst tips här:

    Rödbetsbröd med tapenade
    Ingredienser
    .•25 g jäst
    •3 dl ljummet vatten (37°C)
    •5 msk olivolja
    •2 tsk salt
    •2 dl rårivna rödbetor
    •9-10 dl vetemjöl
    •2 dl svart tapenade
    •1/2 dl pumpakärnor

    1.Lös upp jästen i vattnet.„ Rör ner olja†, salt och rivna rödbetor„.
    2.Blanda i mjölet och arbeta degen i maskin eller för hand till en smidig deg.„ Låt degen jäsa övertäckt ˆ‰timme.„
    3.Kavla ut degen till 2‹ stycken cm-tjocka plattor på lätt mjölat bakbord.„ Bred på tapenade„.
    4.Vik Ž av degen mot mitten på varje ”platta”„. Vik därefter över den resterande degen så att det blir som en limpa.
    5.Lägg bröden på en bakpappersklädd plåt.„ Låt dem jäsa övertäckta ca 45 “ minuter. Sätt ugnen på 175°ˆ•”C„. Pensla med vatten och strö över pumpakärnorna„.
    6.Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter„. Låt svalna på galler„.

    Tips
    Brödet blir ännu godare om det får kall jäsa över natten. Använd kallt vatten och minska mängden jäst till 10 gram!

  • Lena M skriver:

    Han är duktig på allt Linus, ser fantastiskt inbjudande och gott ut. Själv brukar jag ha en rejäl skvätt med Worchestersås i, det blir också smaskigt. Härligt med alla matbilder och tips du delar med dig av. Jag får massor av energi av din kanontrevliga blogg. Och jag följer ett par till, men du ska veta att du är den som uppdaterar flitigast och har mest inspirerande och trovärdiga läsning. Inte bara en massa ”skryt”!! Så stort tack Pernilla// L

  • Anna skriver:

    MUMS!

  • Madeleine skriver:

    Jag blev bjuden på en Hamburgare med den BBQ såsen och det var nog en bland dom godaste hamburgare jag har ätit :-)

  • ann@telia.se skriver:

    tack för att ni är så generösa att ni delar med er av recept mmm

  • 102an@comhem.se skriver:

    Mmm, hamburgaren ser jättegod ut!

    Men nått som är så kul!! Har köpt biljetter till Pricilla i november. Jag längtar:)

    Ha det gott hälsar Anette från Örebro

  • pilotfrun skriver:

    Den ser fantastiskt god ut! Vi gör nästan alltid egna hamgurgare. Så enkelt och vet man exakt vad som finns i. Tack för tipset!
    Kram

  • Karin skriver:

    Vad smaskigt!!

    Jag ser framemot Wahlgrens kokbok!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram