Jessicas ”Janssons”

Janssons frestelse på Jessicas vis

JESSICAS JANSSONS FRESTELSE ( med lite mindre ansjovis )

Antal portioner: 6
Färdigt på: 1 tim 15 min
Ingredienser

10 st potatisar, skalade och strimlade
1 st gul lök, tunt skivad
60 g ansjovisfiléer, hackade (samt spad från en hel burk, 125g)
3 dl grädde
1 msk ströbröd
2 msk smör

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skala och strimla potatisen.

3. Skala och skiva löken.

4. Smörj en ugnsfast form med smöret. Varva potatis, lök och anjovis i formen.
Översta lagret ska vara potatis.

5. Blanda grädden med ansjovisspadet i en bunke.

6. Häll blandningen i formen. Strö över lite ströbröd och klicka över lite smör.

7. Grädda i ugnen i ca 45-55 minuter till potatisen är mjuk och fått en gyllenbrun färg.

 

7 reaktioner på “Jessicas ”Janssons””

  • Anna N skriver:

    Hej här kommer ännu ett tips till ”Janssons”, lägg till strimlad färsk tomat och riven Västerbottensost till det tradionella receptet, en hit, I promise!!

  • Towe http://www.towe-anders.blogspot.com/ skriver:

    Mums, ser gott ut. Later delikat att aven hacka ansjovis och ha i. Det blir nog det nya tillagget pa vart julbord i ar. Glad Lucia! towe.

  • Johanna skriver:

    Hej, om man inte gillar själva fisken men ändå vill ha smaken så går det väääldigt bra att bara ta spadet till ansjovisen, blir sjukt gott!! Dessutom ska man ha minst det dubbla alltså minst 6 dl grädde….fett, ja men det är bara jul en gång om året! Stek löken riktigt länge och häll på socker så att det blir kristalliserat innan ni lägger det tillsammans med potatisen.

  • www.matochodla.blogspot.com skriver:

    Ser gott ut, tyvärr gillar jag inte jansson, brukar istället göra en skinkfrestelse, alltså med skinka istället…!

  • Tobias skriver:

    Vad fint det blev med den lite mildare rosa tonen på bloggen. Och så en ny bild också – jättefin!

  • Micke skriver:

    Jag känner en tjej som är allergisk mot gul lök ; hon brukar ha purjolök i sin janssons istället , det blir grymt gott 😉

  • Ann, http://annsann.wordpress.com skriver:

    Jag är inte heller så förtjust i just själva fisken ansjovis men smaken är god =)

    Jag brukar skära filéerna på snedden i riktigt tunna skivor och fördela dem över potatisen så är det ingen risk att man får några stora fiskbitar i munnen.

    En Kalles Frestelse får man om man tar bort ansjovisen och blandar i kaviar i grädden och när jag var yngre hittade jag på Hanssons Frestelse, med purjolök och strimlat bacon. Två klart barnvänliga alternativ.

    Tack för ett mysigt program! Det bästa hittills!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram