Klä dig i vitt idag!!

Jag tar ställning mot barnaga den 1 juli!

 

Sedan den 1 juli 1979 har det varit förbjudet att slå barn i Sverige. Men i majoriteten av världens länder anses det fortfarande vara ok att slå, smiska, knuffa eller dra i håret – i alla fall så länge du gör det mot ett barn och kallar det uppfostran. Med andra ord försvarar många vuxna ett beteende mot barn som de aldrig skulle acceptera mot sig själva.

 

Vi kan vara stolta över vår lag mot aga, men det finns mycket arbete kvar även i Sverige. En undersökning från Linköpings universitet och landstinget i Sörmland visar att ett av sju barn utsatts för misshandel i hemmet. Och drygt 10 % av barnen som deltog i undersökningen har upplevt våld mellan de vuxna i sitt hem. Det är helt oacceptabelt! Alla barn, i hela världen, har rätt till en trygg uppväxt utan våld.

 

För att uppmärksamma alla de barn som far illa uppmanar Rädda Barnen alla att ta ställning mot barnaga genom att bära något vitt den 1 juli – en hatt, en tröja eller en vit ros i knapphålet.

Gör som jag – klä dig i vitt idag!!!

 

Har ingen kamera nu , men du får en bild på mig från idag i vitt sen!

KRAM . Pernilla 

12 reaktioner på “Klä dig i vitt idag!!”

 • Anna skriver:

  Som tur är, är vi ganska förskonade i Sverige från detta – men håller med om att det måste upphöra totalt! Passar på att fråga dig om du anordnar tävlingar för dina bloggläsare, t.ex. om namnlappar till barnkläder?
  http://www.barn-baby-bebis-namn-presenter-shop.se/namnlappar
  /A

 • Maria skriver:

  Självklart tänker vi på barnen idag.
  Har skrivit lite själv på min egen blogg:
  famkarlsson.webblogg.se
  Ha det så bra – du har en kanonfin blogg Pernilla!

 • Jeanette skriver:

  Hej Pernilla.
  Jag tänkte fråga om du kunde lägga ut lite tips på Restauranger inne i Nerja?
  Ska dit i slutet av Juli hade vart kul och du ville rekommendera några! :)
  tack på förhand! :)
  kramar

 • Anna skriver:

  Jag är au pair i Frankrike och har hela året blivit chockad över att nästan alla här tycker det är helt naturligt att man slår barn. Mammor i parken som ger örfilar, och små små barn som knappt kan gå som får ordentliga slag i rumpan. Lyckligtvis är det inte så mycket just i min familj här, men 8-åringen kan gråta hejdlöst över ett dåligt resultat i skolan för att hon kommer få skäll och bestraffning hemma. Nästan alla andra kompisar jag träffat här, franska men också engelska och amerikanska, har alla blivit slagna när de var små. Man måste kanske komma utomlands för att fatta hur bra Sverige är!

 • Jessica skriver:

  Hej!

  Såg en bild på Bianca i Expressens bilaga Extra där hon var på förhands visningen av nya Twilight filmen, och undrar vart hennes halsband och väska kommer ifrån?

  Kram

 • zeta skriver:

  Läste lite sent men i min tanke är jag vit 😉 Men de är en allvarlig sak barnaga om folk bara visste vad de gör med folk som blivit slagna som barn! Jag har som liten blivit slagen i rejäla doser..och än idag (jag är 46) blir jag nervös av nycklar på bordet innebar en smäll i bakhuvudet,säga nej i hans öron på fel sätt innebar en omgång att inte sitta ordentligt innebar en knuff från stolen,komma försent puh ni vill inte veta! Så den som ger sej på ett barn i min närhet ligger risigt till men inte med våld…för våld föder våld men skulle aldrig tveka att ringa polis på evigaste momangen!! tom hålla kvar någon om de skulle behövas..

  Tjingtjing

 • Ammi skriver:

  Jag är också med och stödjer denna dag. Har varit vitklädd hela dan och fortsätter med det resten av dan…

 • Tobias skriver:

  Lätt jag är med! Köpte vita kläder för skolavslutningen så perfekt att använda ju!

  ezinearticles.com/?Best-Tinnitus-Treatment—Whats-the-Best-Treatment-For-Tinnitus?&id=4564648

 • Förskollärare skriver:

  Jag är med! :) Hade tyvärr inga vita byxor eller kjolar, men upp till är jag vit iaf!

  //Tina

 • Mia skriver:

  Bra skrevet! Å slå andre uansett størrelse er uakseptabelt, selv om det er ”oppdragende”. Æsj. De som slår er dumme, sånn er det bare!

 • Helene skriver:

  Du skrev det lite sent hade redan klätt mig för dagen! Skickar en tanke istället

 • Tina skriver:

  En annan 4-barnsmamma står nu också klädd helt i vitt!!
  Fridens lilja till dig Pernilla!
  Kram,
  Tina
  blogg.aftonbladet.se/fetfulochmotbjudande

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram