Limekyckling med grönsaksbulgur

Tack vare mitt samarbete med Milda kommer jag med början fr o m idag att vara lite mer produktiv med recept på min Receptsida!

Jag lägger upp nya recept lite då och då som jag sen kommer att laga eller baka, och så får övriga familjen sätta betyg på härligheten…! :-)

Börjar måndagen med att testa denna enkla och fräscha kycklingrätt till middag i kväll!

Hänger ni på ?!

Alla ingredienser ni behöver för att laga kvällens middag finner ni nedan, sen är det bara att följa receptet och hoppas på ett slående resultat!

Limekyckling med grönsaksbulgur
Antal portioner 4:
Tillagningstid: 20-40 min

Ingredienser:

1 lime

4 kycklingfiléer

1 msk Milda flytande margarin

1 1/2 msk Knorr flytande kycklingfond

1 msk flytande honung

1 tsk grön curry

2 1/2 dl milda Mini Mat

1 msk Maizena ljus redning

salt och peppar

1 dl vatten

Bulgur till 4 personer

Sparris

Sockerärtor

Cocktailtomater

/ eller andra grönsaker som du gillar…

Gör så här:

1. Tvätta limen, skala tunt med potatisskalare och skär skalet i fina strimlor. Pressa ur saften.

Stek kycklingfiléerna i Milda flytande margarin ca 5 minuter på varje sida. Salta och peppra under tiden.

2. Lägg över filéerna i en vid tjockbottnad panna. Häll över saft och skal från limen.

Vispa ihop vatten, Milda Mini Mat, kycklingbuljong, flytande honung och grön curry. Häll blandningen i pannan.

Låt koka under lock på svag värme några minuter. Red av med Ljus Maizena såsredning.

(Provskär gärna ett snitt i en kycklingfilé och kolla så att kycklingen är genomstekt!)
3. Koka bulgur enligt anvisning på paketet.

Blanda ner goda grönsaker, t ex lättkokt sparris, sockerärtor och cocktailtomater.

Salta, peppra och ha gärna i lite extra olivolja!

Smaklig spis!

5 reaktioner på “Limekyckling med grönsaksbulgur”

Comments are closed.

Instagram