lunchtips

Tänkte tipsa om en supersnabb lunch som jag blev bjuden på här om dagen!


Rydbergs färdiga bulgur med basilika och tomat är ett snabbt och nyttigt alternativ. Till den har Emilia bakat ett havrebröd som är supergott med lite Philadelphia ost eller smör på. Vill man kan man addera färska räkor eller ljummen kyckling till salladen för en superlunch som mättar och är nyttig.
Nyttig sommarlunch:

1 paket Rydbergs bulgursallad Basilika och tomat.

1 hembakat bröd

Ett gott smör eller Philadephiaost

Så här gör du brödet:

8 dl eko havregryn

1 paket jäst (50g)

4 msk hela linfrön (kan uteslutas)

1 msk salt

ca 14 dl vetemjöl

vetemjöl till utbakning

ca 1 l vatten

Koka upp hälften av vattnet. Häll det över havregrynen i en bunke och rör om. Låt stå ca 15 minuter.

Smula jästen i en annan bunke. Häll på resten av kallt vatten och rör om. Tillsätt övriga ingredienser och havregrynen. Knåda ca 5 minuter i maskin eller ca 10 minuter för hand. Täck med ren kökshandduk och låt jäsa ca 30 minuter.

Forma degen på mjölat underlag till små portionslimpor eller ett stort. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Täck med fuktig kökshandduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 45-60 minuter.

Sätt ugnen på 200°C.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt bröden svalna ordentligt på galler.

5 reaktioner på “lunchtips”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram