Mat, rabatter och märkliga frisyrer

Jag säger då det. Vare sig jag jag får vara med om Guds under på ett tåg – eller om jag tycker att man som förälder inte ska neka sina barns vänner mat – så väcker det känslor hos många av er mina bloggläsare!

I det här fallet nu med frågan om man ska låta barnens kompisar stanna på middagen eller få gå hem, så har jag ju redan sagt min åsikt. Sen behöver inte ni alla tycka likadant och för många av er verkar middagen vara en privat familjestund , och då är det ju så för er. Att JAG gillar att ha mycket folk hemma hos mig är ju ingen hemlighet direkt. Och jag förstår verkligen att det är en ekonomisk fråga för många också. MEN – som jag skrev – EN tallrik till får man nog ihop bara man vill…!  När jag var och reste mycket med min exman i Italien och hälsade på hans släktingar, så bodde dom ofta väldigt spartanskt och trångt och hade absolut inte dom bästa ekonomiska möjligheterna. Men var det nånting dom Aldrig snålade på, så var det MATEN!  Om vi kom på oväntat besök och dom precis skulle äta middag , så var det en självklarhet att det dukades fram extra tallrikar till oss!  För en italienare (och för dom flesta sydlänningar tror jag)  lagar hellre för mycket mat så att det blir över , än att riskera att maten inte räcker….! Och eftersom jag har tre halvitalienska barn med ett stort matintresse , så blir det väl så att vi lever lite likadant. Och skulle det vara så att något extra barn vill stanna och äta med oss och maten nu inte skulle räcka, så ger jag gladerligen bort min köttbit eller vad vi nu äter, och nöjer mig med bara salladen.  Det är ju bara bra för figuren vet ja…! 😉

I dag har vi fixat här hemma ännu mer,  och faktiskt även fått till trädgården så att den ser mycket bättre ut! Min igenvuxna rabatt som bara var ett ett enda virrvarr av ogräs och gamla torra blommor , gav mig enbart ångest eftersom jag inte visste vad som var vad..?! Och när det t om började växa upp ett helt TRÄD mitt i rabatten, så kände jag bara att det var lika bra att ta bort ALLT och lägga ny jord istället!

Före : Igenvuxen rabatt med diverse ogräs samt ett träd av något slag på väg upp…!

Efter : Rensad rabatt! 😛   Så småningom kanske någon annan person med gröna fingrar kommer att plantera nya vackra blommor där.. Jag lämnar helt enkelt över rabatten som en omålad tavla kan man säga…! 😉


De nya blommorna som jag köpte på Steninge Slott blev däremot pricken över i´t  i mina vackra blomkrukor på trappan! Tänk vad lite blommor kan göra ändå! :-)


En morgontrött Theo i morse när vi skulle gå till förskolan….

Vi inte så morgonpigga någon av oss här hemma direkt. Men så fort vi kommit fram till dagiset och han fick syn på kompisarna som var ute och lekte, så var all trötthet som bortblåst!  Mina kompisar har samma effekt på mig…! :-)  Inget piggar upp mig som mina vänner! 

Resten av kvällen har vi tillbringat hemma. Jag har pluggat manus inför TV-inspelningen som jag ska göra imorgon samt slökollat lite på Pilip och Fredriks nya program på 5:an…


Jag gillar Filip och Fredrik. Tycker att dom är skönt virriga, smarta och småknäppa i en härlig blanding. Men jag måste bara fråga : Vad är grejen med Pilips FRISYR…?! 

Den är liksom så… hög….

Mycket fascinerande….

Nej, nu måste jag gå och lägga mig innan jag fastnar i CSI-träsket och adrig kommer upp ur ur Tv-soffan…

Natti, Natti vänner.

 

50 reaktioner på “Mat, rabatter och märkliga frisyrer”

1 2 3 4
 • Ung the skriver:

  Men Mia…..!!! Ska alla låta bli att skaffa barn för att man någongång i framtiden kanske hamnar i ekonomisk knipa? Herregud, tänk lite. Man kan väl ha ett bra jobb och ha två inkomster när man skaffar barn, sen kan det ju faktiskt hända saker i livet för förändrar de ekonomiska förutsättningarna!!!

 • Sofia skriver:

  Helene – du pendlar ELVA timmar varje dag?? RESPEKT!!!

 • Mia skriver:

  Ni fattar att Pernilla inte direkt spatserar omkring Stureplan sådär va? Orka bry sig hur man ser ut de få meter man hoppar in och ur bilen till förskolan typ kl sju på morronen… hon åker ju direkt hem igen sen puckon!

 • Mia skriver:

  Att säga att man ”inte ens har råd med mat till sina egna barn” är väldigt konstigt.. Varför skaffar man barn då? Oansvarigt ju! Och ett dåligt argument.

 • Christine&Paris skriver:

  Som du säger, det är nog en typisk skandinavisk grej. Var man för sig själv i alla lägen. Frankrike är de likadana som i Italien. En extra tallrik är inte så himla big of a deal och de skulle skämmas över sig sjäva om de inte erbjudit en vän att stanna på middag. Men sen är det klart att alla inte har råd att bjuda sina barn kompisar på mat jämt om de knappt har för sina egna barn. Allt är ju relativt. Men någon gång då och då ska man väl kunna skrapa ihop en extra tallrik :)

  Tack för en trevlig blogg, roligt att du bjuder på dig själv som du gör!

  Mvh

  Christine
  http://christineiparis.blogg.se

1 2 3 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram