Ny Podcast där vi firade Sofia med Pavlova!

I det senaste avsnittet av min och Sofias Podcast;  ”Wahlgren och Wistam”  firade vi världens bästa Sofia som fyllde år!

IMG_9009.JPG

Sofia fick presenter av mig inslagna i Jennifers underbara påsar från Bag_all!

Vi pratade också om våra roliga resor som vi gjort under veckan vi har varit ifrån varandra. Jag var ju i Cypern tillsammans med Susanne och Emilia (Emilia  passade ju även hon på att fylla år där) 

Och Sofia i sin tur har varit i LA och firat en gammal vän till henne som bor där och som också fyllde år!

Så i dessa födelsedagstider , vad passade väl bättre än att jag dagen till ära gjorde en TÅRTA!

IMG_9063.JPG

Vårt häääärliga PODCAST med massa smaskigt skvaller och annat skoj kan du lyssna på HÄR! 

Ok. Världens godaste, fräschaste och ENKLASTE tårta gör du så här :

PAVLOVA!

IMG_9010.JPG

Gör en egen marängbotten  som är superenkelt med tar lite tid i ugnen –  eller köp färdiga marängbottnar som jag gjorde denna gång då jag inte hade den tiden…!

Vilket som funkar lika bra – Det bestämmer du själv!

Du behöver :

Färdigköpt marängbotten  eller 

Egen marängbotten:  5 äggvitor  samt 2 1/2 dl strösocker

Lemoncurd

Vispgrädde

Färska bär 

Mynta

Blanda Lemoncurd med vispgrädde och bred på tårtbotten.

Garnera med grädde och färska bär, mynta och strö sist över rikligt med florsocker.

Gör din egen maräng så här :

Värm ugnen till 250 grader.

Vipsa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner sockret.

Klicka ut marängen i en bullig rund krans, ca 25 diammeter på ett bakplåtspapper.

Sätt in marängen i nedre delen av ungen och sänk genast ugnsvärmen till 100 grader. 

Grädda i ca 1 1/2 timme. Stäng av ugnen men låt marängen stå kvar tills ugnen har svalnat helt.

IMG_9125-0.JPGIMG_9126-0.JPG

Tadaaaaa!

IMG_9014.JPG

IMG_9016.JPG

IMG_9124-0.JPG

Ha den äran bästa finaste Sofia!!! 

IMG_9018.JPG

29 reaktioner på “Ny Podcast där vi firade Sofia med Pavlova!”

  • Tove skriver:

    Usch. Det lät ju inte så fräscht. Jag tycker precis som du att äggröran säger allt om hotellfrukosten. Och har man den hangupen känner man direkt om den är gjord med omsorg eller inte…

  • Ronny E.G. Nilsson skriver:

    Hej på dig! Ser väldigt gott ut. Jordgubbar och bär från naturen är rena medicinen för kropp och själ sanna mina ord ren balsam för hjärnkontoret. Mvh R.N.

  • Marielle skriver:

    Älskar er podcast… Ni får mig att le varje gång jag lyssnar!
    Önskar ni spelade in flera i veckan

  • Marita skriver:

    Skickade dig ett mail nu ❤️

  • carina10 skriver:

    Grattis till Sofia!! Kommer ihåg för ett tag sen om en diskussion på instagram huruvida Sofia använt botox…jisses vilka kommentarer!! Sofiavä skitsnygg precis som du!! Fortsätt bara va er själva!! Bästa bloggen är din!!❤️❤️❤️

  • Pernilla Wahlgren skriver:

    CHARLOTTE ; Se mina svar nedan angående de ”falska äggrörorna” som inte smakar någonting…

  • Pernilla Wahlgren skriver:

    H: Och allt för många hotell använder sig av en färdigblandad äggröresmet som säljs i stora Tetrapack till Storkök – Det är inte pulver alltså men smaken blir inte bra och den sortens äggröra är inte gjort på “naturlig” väg – därav smaken (eller bristen på smak) och den skumma konsistensen . http://storhushall.skanemejerier.se/aktuellt/enklast-tankbara-aggrora/

  • Pernilla Wahlgren skriver:

    MARITA: Absolut! Du mailar mig bara på pernilla@pernillawahlgren.se

  • /H skriver:

    Har hört att vissa hotell dryger ut äggröran med en redning på mjölk och vetemjöl? Skulle vara intressant och veta inte minst för alla som är glutenintoleranta? Men jag håller med om att den är oätlig och har svårt och tänka mig att den blir så på bara ägg och vätska?

  • Charlotte skriver:

    Pavlova är en klassiker här hemma. Mest med banan, grädde o mandel flarn; -).

  • Charlotte skriver:

    Hej Pernilla! Nu har det ju skrivits mkt om äggröran här, men jag måste faktiskt instämma! Jag o dottern bodde på Gothia förra året o det JAG ser fram emot på hotell frukostar är Just äggröran:-) den var bara grötig o osmaklig. Minns det så väl. Man förväntar sig bättre av ett såpass hotell. Ha de gott!

  • Marita skriver:

    Hej Pernilla !
    Finns det någon
    möjlighet och komma
    i kontakt med dig
    privat via mail ?
    Kram ❤️

  • Pernilla Wahlgren skriver:

    MAGGIE: Taaaack! Vad glad jag blir för dina ord!

  • Pernilla Wahlgren skriver:

    KATTEN : Jag kunde inte släppa det, så jag googlade och det visade sig att det finns en färdigblandad äggröresmet som säljs i stora Tetrapack till Storkök – och det är nog där vi har boven!! Det är inte pulver alltså men smaken blir inte bra och den sortens äggröra är inte gjort på ”naturlig” väg – därav smaken (eller bristen på smak) och den skumma konsistensen . http://storhushall.skanemejerier.se/aktuellt/enklast-tankbara-aggrora/

  • Pernilla Wahlgren skriver:

    HELENA: Vad roligt att du gillar vår Podcast! Tusen tack!

  • Pernilla Wahlgren skriver:

    ANNIKA: Ja, det är hon också! :-)

  • Pernilla Wahlgren skriver:

    STINA: Tack ! Vad glad jag blir!

  • Stina skriver:

    Är impad av att du alltid lägger ut så många inlägg ofta. Jättekul att läsa din blogg. Och er pod är skitkul!

  • helene skriver:

    Vilken fin tårta, ser supersmaskig ut.

  • Katten skriver:

    Verkligen roligt det här med äggröran.

    Jag har varit i Göteborg i helgen. Där var ingen bra äggröra heller. Den var som gele. Aldrig varit med om det tidigare. Lite roligt att vi är två stycken dom varit med om det så tätt. Jag har inte frågat hotellet hur de gör den .Bör nog göra det.

  • Eva skriver:

    Och jag tror faktiskt att du är experten inom äggröror;-))
    Även om jag inte smakat din så verkar det som du kan det där;-)hihi

  • Annika fr.finl skriver:

    Härlig tårta älskar den…Grattis till Sofia hon verkar vara en sån härlig person!Liksom du Pernilla

  • Helena skriver:

    Lyssnar på er senaste podcast. Åhh, ni är såååå roliga! Helt otroligt att ni hela tiden kommer på saker att prata om. Ni är behagliga att lyssna på. Tack för att ni förgyllt min dag!!

  • Pernilla Wahlgren skriver:

    EVA: Har dom ? Det har jag inte sett. Vad det än var i den äggröran så var de inte bara ägg iallafall. Många hotell har den här typen av äggröror vid frukosten och jag vet inte vad dom har i men de smakar inte som ”äkta” äggröror.

  • Eva skriver:

    Ser nu att gothia har svarat i inlägget om äggröran.
    Dom har vanliga ägg. Det va ju skönt att höra. Alltid bäst med riktiga råvaror:-)

  • Linda H skriver:

    Fin tårta. Grattis till Sofia i efterskott!

  • Maggie skriver:

    Har just lyssnat på er podcast och som vanligt älskar jag den. Gud vad roliga ni är alltså! Så samsynkade och underbara. Ledig dag och jag ligger i soffan och lyssnar och skrattar gott. Älskar att ni bjussar på er själva som ni gör!

    Kram Maggie :-)

  • Lotte skriver:

    Åååååå tårtan ser verkligen smarrig ut :-) Just de, måste ju komma på vad vi ska ha för tårta i helgen då vi ska fira husets 10-åring 😀
    http://lotte4.blogspot.se

  • Diningandcooking skriver:

    Vilken härlig pavlova ni gjorde med massor av somriga bär, den är en av mina favorittårtor även om jag brukar minska ner på grädden eftersom det inte är någon i familjen som är så förtjust i det =)

    http://www.diningandcooking.blogg.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram