Pernilla ♥ UGGS!

Ni som har följt min blogg länge känner ju vid det här laget till min förkärlek för Uggs! Denna varma sköna mjuka stövel som man bara stoppar ner fossingarna i – med eller utan strumpor – sommar som vinter!

Därför blev jag oerhört och glad och stolt när jag för ett tag sen blev tillfrågad om att vara Spokesperson för UGGS i Sverige!
Självklart tackade jag JA på stående FOT!   Passande uttryck när det handlar om  SKOR. 😉

När UGGs Australia visade upp sin  kommande höst och vinter kollektion på Matilde i PK-huset , var jag självklart på plats!
Här står jag tillsammans med Peter som marknadsför UGGS i Sverige! Peter känner ni kanske igen från min bloggkollega Ankis reseblogg, då Peter är hennes fästman!  Peter är en skön Norrlänning med båda fötterna på jorden. Med –  eller utan Uggs…! :-)
Den klassiska UGGSmodellen finns nu i regnbågens alla färger…!
Det bjöds på smarriga Macarones i matchande färgskala…!
Den klassiska modellen i mocka är ju inte till för snöslask direkt, men det är däremot dessa varma och tåliga vintermodeller som kommer till vintern! Sååå snygga!  Och väger ingenting dessutom!  Jag gillar inte vinterskor som är för ”tunga” och klumpiga…..
UGGS görs även flera olika clogs-varianter. Antingen som en uppdaterad träsko med klack till sommaren , eller som denna ursnygga vinterstövel till höger med träklack!  En favorit till vintern!
Även till dom små finns det massor av varianter….!
Bästa presenten till en liten nyfödd bebis!  Sååå söta!   När dom blivit urvuxna ställer man dom bara i hyllan i barnrummet som dekoration. (Men jag skulle önska att dom fanns i ljusblått i också…! )
Dessa lammullsfodrade gympadojjor provade jag i butiken , och dom var sjukt sköna…!  För att inte tala om tofflorna!
I de här små runda lådorna gömde sig gosiga öronmuffar….!

För den vågade , eller för Babsan kanske?! 😉
Sjukt roliga är dom iallafall!    Den röda kanske vore nåt för mig att ha på Julkonsertsturnén…?! :-)
Diggilooo Diggilej      Alla tittar på mig
där jag går mina gyllne UGGS!   :-)

Vilken är DIN favoritfärg…?! 😛

Det bästa med den här modellen är att man kan ha den året omeftersom den är fodrad med fårull som andas! Jag går i mina älsklingar både på vintern när det är kallt (dock inte när det är slaskigt) och på sommaren barfota sköna grillkvällar  ,  eller när jag går och hämtar lillen på förskolan….!

Info om UGGS:

Ugg Australia använder enbart fårskinn av högsta kvalitet till alla skor och stövlar, alla Ugg bootsen är gjorda i behandlat dubbelsidigt fårskinn med ullsidan inåt och skinnsidan utåt. Fint fårskinn är extremt kompakt, vilket bidrar till ett mer hållbart material och bekvämare stövlar (betydligt bättre än syntetiska material).

Ull andas, släpper igenom fukt och tillåter luft att cirkulera, vilket hjälper till att hålla fötterna torra. Fårskinnets unika egenskaper gör att det fungerar som en ”naturlig termostat” som håller fötter varma i väldigt låga temperaturer, likväl som de håller fötterna svala även när det är riktigt varmt ute.

Fårskinn är naturligt vattenavstötande vilket gör att små mängder vatten och fukt inte tränger in i materialet och/eller förstör det. Därför kan Ugg bootsen lika gärna bäras på sommaren som på vintern.

Uggs bootsen bars först av surfare i Australien och Kalifornien.

Fårskinn har använts i alla tider i Australien för att göra kläder, skor och stövlar. Ugg Australias historia började 1978 då den unga australiensiska surfaren Brian Smith reste till USA med väskan full med fårskinnsstövlar, som han började sälja till sina surfarkompisar. Stilen spred sig i Kalifornien och på senare år har Ugg skorna blivit populära bland Hollywood kändisar och älskas av fashionistas som sköna vardagsstövlar.

Ugg eller Uggs är namnet på en låg, mjuk stövel som är varm och bekväm. Ursprunget till namnet Ugg är inte helt känt, det finns två teorier, den ena säger att Ugg är en förkortning av det engelska ordet ugly, bootsen är coola för att de är fula. Den andra teorin säger att Ugg kommer från det engelska ordet hug, eftersom stövlarna ”kramar fötterna på ett mysigt sätt”.


37 reaktioner på “Pernilla ♥ UGGS!”

1 2 3
 • Leila skriver:

  Hej!
  Det står en hög stövel bland träskorna (bild 6 uppifrån).

 • Pingback: then and there
 • Anna skriver:

  Uggs finns billigt på http://www.uggsinfashion.se
  BTW. älskar sidan!

 • simone skriver:

  Det går inte att leva utan ugg!Jag har nästan alla modeller i många olika färger och jag älskar dem djupt.En del säger:usch vilka okvinnliga skor-men de vet inte vad de talar om förrän man har haft ett par på fötterna-man mår kanon,så sköna är dem…så jättekul att du blir en frontfigur för uggs-grattis på alla sätt!

 • Anna skriver:

  Jag bara älskar UGGs. Min vän reagerade häromdagen att det var en på stan som bar dem i det fina vädret,jag förklarade för henne att de går att använda året runt och man blir inte varm i dem på sommaren,bara man är barfota. Men hon trodde inte på mig.
  Vad glad jag är att DU blev tales person för UGG här i Sverige. :)
  Få fler i Malmö att sälja UGGs och större sortiment.
  Me like UGGs

 • Pernilla Wahlgren skriver:

  :-) VAd kul att ni också diggar UGGS lika mycket som jag!
  SVårt att välja färg eller hur , när ALLA är så fina! :-)
  JOHANNA: Vi ska snart ha en tävling på bloggen där ni kan vinna ett par igen, så glöm inte att anmäla dig då! Vem vet. Plötsligt händer det…! 😉
  HEDDA: Neeeeej ha ha. Detta var INTE den stora förändringen! Lovar att tala om när jag skriver och avslöjar vad det var!
  ANNA: Det finns en speciell UGGS-inpregnering som du kanske borde testa om det inte är försent…?!
  WILMA 89: Macarones består av knäckiga marängbottnar varvat med olika fylningar och smaker.
  EMELIE: Stackars dig med din rygg! Krya på dig! Bianca har inte börjat övningsköra än….
  GUNILLA: De fina Träskorna finns på Mathilde i PK-huset!
  TACK alla ni för era gulliga gratulationer på min namnsdag! :-)

 • Malin Mesbahi skriver:

  Grattis på din namnsdag fina pernilla 😀

  Ohhh fina uggs stövlar och det blir inte lätt och välja färg men jag tror att jag skulle ta lila som susanne 😀 och så många snygga uggs stövlar jag blir tokig nu hehe

  Kram och grattis än en gång på din namnsdag och min kusin heter också pernilla fniss

1 2 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram