Pepparkaks-cheesecake med lingon
En smaskig juldessert. Testa själv. /Pernilla Wahlgren
Antal portioner: 8
Ingredienser
Botten
250 g pepparkakor
100 g smör, smält
Fyllning
1 dl strösocker
3 st ägg
400 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron
Topping
3 dl crème fraiche
1.5 msk socker
1.5 msk vaniljsocker
1 dl lingon, tinade eller färska
Gör så här
1. Förberedelser: Ta ut lingonen ur frysen och låt dem tina på hushållspapper.
2. Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Mixa pepparkakorna till smulor och bred ut på botten av en form med löstagbar botten. Häll över det smälta smöret. Blanda runt så att smöret fördelar sig jämt bland pepparkakssmulorna. Platta till så det blir en jämn botten.
3. Fyllning: Ta fram philadelphiaosten så den blir rumsvarm. Vispa socker och ägg pösigt. Rör osten mjuk och rör sedan ner den i äggvispet, vispa tills det blir en slät smet. Tillsätt vaniljsocker och citronsaft.
4. Häll smeten i formen och ställ in i ugnen. Grädda i 40 minuter till smeten har stelnat och kakan har fått en fin brun färg. Ta ut kakan och låt den svalna.
5. Topping: Rör ihop crème fraiche, socker och vaniljsocker. Bred över toppningen när kakan har svalnat helt. Strö över lingonen
Vilken god och fin cheesecake jag hittade på din blogg. Nu har vi den på julbordet på Öijared resort 👍😊
Heej jag heter Johanna jag är 10 år och bor i Malmö,Ikväll äter vi din goda kaka men jag tycker att det är godare och trevligare med granatäpple istället för lingon.
Tack för gott recept!<3
Jag bjöd hem tjejerna från jobb o gjorde ingefärskycklingen med julmustsås o den goda cheesecaken, jag fick 10 poäng av dem Tack för att du gjorde vår kväll så lyckad!
Superbra och charmigt matprogram!
Jag har också gjort kakan, supersmarrig.
Jag rev apelsinskal på istället för bär. Det kan varmt rekommenderas.
Hej, jag bakade den kakan och vi älskade den !!! Sedan gjorde jag ditt bröd också och det var ju också supergott. Tack för inspirationen = )
Tycker ditt program är jättekul att se, ha det bra !
Jag gjorde kakan till 1:a advent och den var en hit! Min två-åring fullkomligt älskade den:-)
Tänkte bara säga att vi nyss har ätit julmust-kycklingen.. riktigt god, nu väntar pepparkaks-cheescaken =)
Måste bara säga att kakan var uuuunderbart god Hade röda vinbär på och det blev helt kalasbra 😀
Gjorde kakan till 1:a advent och den var suuuuuper god och det tycket alla som åt den oxå.
Tack för receptet, jag tänkte göra den här juletid:) Fast eftersom det inte är så många som gillar lingon i vår familj så tänkte jag också köra typ hallon eller hjortron. Blir nog säkert bra:)
Gjorde kakan till första advent, den var supersmaskig.. men hade inte lingon hemma, bara hallon och det funkade minst lika bra!!
Åh va vackert det ser ut. Ska nog testa och baka den som överraskning till min mamma till Jul…blir hon säkert glad
Hej! Kikade bara in för att fråga var du köpt det fina halsbandet. Jag har sett att många skaffar halsband med personliga meddelanden, men de brukar va så avlånga. Men ditt var så fyrkantigt och fint…
Suuuuuuper god !!! Jag gjorde den till familje fika första advent och alla älskade den. Den kommer numera finnas på julbordets dessertavdelning. Tack så mycket. Kram
Hej! Vill bara meddela att jag anser att din hemsida ”laggar” (är långsam) som mina tonåringar säger. Ha en bra kväll.
Ja Den har jag testat o gjort på 1 advent o så god ja.
Alla tyckte samma här,då jag gjorde 2 st oxå.
Ha en skön kväller,kraaaaaaaaam
Den ser verkligen god ut skall ta och pröva den till jul tror jag
Hej Pernilla!
Fick tidningen Tove på posten idag. Jätte-fint reportage om dig och ditt superfina hem.
Följer dej också på TV4+,ett härligt program.Ha de bra /lena