Himmelskt goda Persikoflarn med vit choklad!
Grymt goda och grymt enkla att göra! Perfekta att servera till kaffet eller som dessert efter en god middag!
Du behöver ha hemma:
Smördegsplattor
Persikhalvor på burk
Mandelmassa
Vit choklad
Smör
Ägg
Beräkna en smördegsplatta per person. (Jag tog en hel rulle smördeg och fick ut 10 flarn av det.) Tina smördegen och gör sedan två rundlar i varje platta genom att trycka ner ett glas. Pensla smördegsplattorna med ägg överallt, utom inuti själva rundlarna där man bara pickar med en gaffel.
Riv sedan lite mandelmassa och lägg på rundlarna. Skär sedan persikorna i skivor och lägg dom ovanpå mandelmassan! En halv persika per flarn bör räcka.
Hyvla över ett tunt lager smör och riv sist den vita chokladen över alltihop!
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader tills de blivit gyllenbruna!
Voilà!
Jättegod efterrätt som jag provat. Gästerna älskade den:-)
Nu har jag testat persikoflarnen. Jättegoda, jätteenkla att göra, och lite annorlunda att ställa fram på fikabordet. Jättegott verkligen, tack för tipset!!
Kanongod dessert! Den ska vi göra flera gånger/ Tack!
Hej!
Den här kommer jag absolut att prova, kan tänka mig lite äkta vaniljglass till!
mvh Sari
Hej!
Apropå julbak borde du prova att göra någon variant på de här mandelmusslorna med hjortronmylta!
http://www.juligen.se/julmat.php?sid=00432&cid=1
Tomten