Pörnis Plommonpaj


 

Jag gjorde en asgod plommonpaj idag och tänkte ni skulle få receptet!

I det ursprungliga recptet skulle man låta pajdegen vänta i kylen i en timme innan man satte in den i ugnen. Men eftersom jag inte hade tid eller ork att vänta på det , så tog jag helt enkelt receptet på Lizettes ananaspaj, men bara skalet, och blandade med ett annat recept som jag hittade med plommon i. Smaaart va!

Resultatet blev hellyckat! Så här får ni alltså ”Pööörnis” (dvs jag) goda plommonpaj-recept.

 

PÖRNIS PLOMMONPAJ

Till pajskalet:
150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1tsk bakpulver

Till fyllningen:
ca 10 plommon
200 g mandelmassa
75 g rumsvarmt smör
2 stora ägg
1 1/2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Gör på detta viset:
Smält smöret och blanda ihop alla ingredienserna till pajskalet i en bunke.
Tryck ut degen i en pajform.
Förgrädda i ca 10 min mitt i ugnen på 200 grader.

Fyllningen:
Dela och kärna ur plommonen
Riv mandelmassan och rör den med smöret.
Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
Blanda ner mjölet och vaniljsockret.
Bred ut mandelsmeten i pajskalet.

Tryck ner de delade plommonen i fyllningen.

Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

Pudra med florsocker och servera med  vaniljvisp eller vaniljglass……. Mums!

6 reaktioner på “Pörnis Plommonpaj”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram