Såååå glad!!!

Ja, ni som följer mig på Instagram vet ju redan!

Jag har fått tillbaka min dator!!!  Såååå glad och tacksam!!!

Ska berätta mer men det har varit en väldigt ”upp&ner-dag” i humöret kan jag ju säga. Från ledsen till ännu ledsnare – för att sedan bytas ut mot ren och skär lycka. Nästan iallafall…

Dagen började tidigt med att jag tog taxi till RIX Morgonzoo för att gästa morgongänget i radio.

Väl på plats blev det mycket skratt med Adam , Marko och Laila , och en  lättsam intervju där jag bland annat blev grillad av Marko och berättade om vår härliga musikal ”Förklädet”.

Laila tvingade mig att berätta om den vintern när min bil blev insnöad medan vi var i Thailand,  och jag inte lyckades att skotta fram den sedan i den hårda snön, så jag tog det enkla framför det svåra och införskaffade helt enkelt en till bil istället….! :-) En rolig story som jag kanske får förtydliga i nästa Pod med Sofia,  haha….

Sa Hej då till Morgongänget,  och passerade en vägg med en snygg kille på vägen ut….

😉

Sedan åkte jag hem och plockade upp Bianca och Benjamin. Vi hade en inplanerad IKEA-dag tillsammans med Susanne för att fixa iordning ungarnas rum.

Hade fortfarande en klump i magen över att min dator  var borta och alla bilder och filmer framförallt på Theo som liten som jag sörjde mest.

Min enda hopp stod just då till Benjamins dator som han har tagit över efter mig , och som även den innehåller massa filmer och bilder på Theo och alla barnen – och som jag just då var så tacksam att jag hade kvar!

Benjamin har haft sin dator i inspelningsstudion på sitt skivbolag , så vi körde dit och jag bad honom att springa in och hämta sin dator, så att jag kunde se hur mycket av de sparade filmerna på Theo som liten – etc – som fanns kvar i den.

Efter ett tag kommer Benjamin ut till oss som sitter och väntar i bilen – och ser helt förstörd ut!

– Mamma, nån har SNOTT min dator!

Då brast det för mig. Vad är oddsen att BÅDA datorerna är borta inom loppet av en dag?!!!

Ja, som ni förstår var jag inte helt fokuserad på IKEA….    Mina tankar gick mest åt till att tänka på alla fina minnen och gulliga Theo- filmer som jag nu aldrig skulle få tillbaks igen….

Så kommer vi hem , och vi börjar förbereda för middagen – när det plötsligt ringer på dörren.

Och där ute stod dessa tre underbara människor med MIN dataväska i handen!!!

Förstår ni den glädjen!!!! Jag kunde inte tacka dom nog!!!

Jag måste nämligen ha glömt dataväskan på marken bredvid min bil i söndags morse när vi lämnad hemmet. Jag lastade in en massa andra väskor i bilen och dataväskan kom uppenbarligen inte med och blev kvar på marken….

Detta upptäckte jag först när vi kom fram till teatern och den inte låg i min bil. Mycket märkligt,  tänkte jag?!

Så efter föreställningen åkte jag direkt hem och hoppades att datorn skulle ligga kvar på marken , eller att någon snäll granne hade tagit hand om den.. Men när jag kom hem så fanns där ingen dator.   Ringde på hos alla grannar , men ingen hade sett den, och ingen lapp i brevlådan, så jag tog för givet att någon tagit den.

Det visade sig senare att mannens fru hade passerat min gata och sett dataväskan ligga där på marken.  Eftersom hon inte visste vem den tillhörde så hade hon tagit hand om den så att den inte skulle ligga ute i regnet.

Det visade sig även (turligt nog) att jag hade mitt pass i dataväskan , och tack vare det kunde dom lokalisera mig och lämna tillbaka väskan med datorn i !

Ibland har man tur!!!  Och jag är så himla GLAD att det som  jag HOPPADES – att ärliga människor hade tagit hand om den – istället för att den var stulen-  var SANT!  ♥

Nu får vi bara hoppas att samma sak gäller Benjamins dator…!  Även om det dessvärre är mindre troligt tyvärr då den har tagits ur hans privata låda i studion.

Men tänk om den människan som ”lånat” hans dator , bara kunde lägga tillbaka den igen…?!  DET vore väl en solskenshistoria om något…

Man ska aldrig sluta hoppas…!

34 reaktioner på “Såååå glad!!!”

1 2
 • Irene skriver:

  Wow tur du har!

 • Monica skriver:

  Lita inte på att en extern hårddisk är lösningen. Jag trodde det var en bra grej men min krascha för några veckor sedan. Jag lämnade in den men inget på den gick att rädda. Alla kort och filmer jag tagit sedan 2007 är borta. Hårddisk och moln är det spm gäller fortsättningsvis.

 • Caroline skriver:

  Vad skönt att datorn hittade hem igen =)
  Hoppas Benjamin får tillbaka sin också.

 • Evelina skriver:

  Men va härligt!!! Du fick grina ur dig riktigt ordentligt du då, först av sorg/ledsamhet och sen av lycka misstänker jag….Hoppas att även Benjamins dator ”dyker upp” Nu måste väl resten av veckan bi rätt lugn hoppas jag, eller iaf fylld med roligheter istället för tråkigheter….Kram

 • Linnea skriver:

  Hej!

  Gud vad skönt att din dator kom tillbaka!

  Jag vill bara tipsa om att det finns en funktion på mac datorer eller alla Appel produkter. Den heter ”Hitta min Iphone”. Där kan man lägga till alla sina Appel produkter som du har kopplat till ditt Appel ID och så kan du gå in på iCloud och se var produkten är någonstans även kommando att den ska ge ifrån sig ett ljud. Du gör inställningarna på iCloud.com. Du kan ladda ner en app (Hitta iPhone) till iPhone och även iPad.

  Med vänliga hälsningar, Linnea

 • Annica skriver:

  Trist med Benjamins dator. Att folk inte kan låta andras saker vara ifred!

 • Eva A skriver:

  Så skönt att datorn kom tillbaka, vilken tur..hoppas Benjamins dator också dyker upp! Snygg kille där på väggen ja, skulle inte tacka nej 😉 Missade tyvärr att lyssna på Rix o höra intervjun.

 • Lena skriver:

  En undran, bor Bianca fortfarande hemma? Tyckte jag läste att hon flyttat till egen lägenhet för ett tag sedan.

 • chris skriver:

  Ja allt som inte är stulet kommer tillbaka, vilken tur du hade. Kanske för att du är så underbar, helt enkelt!

 • Ingela skriver:

  Så underbart att du fick tillbaka din dator !
  Kram

 • PERNILLAS STÖRSTA FAN MALIN skriver:

  Härligt att det finns ärliga människor och jag är glad att du fått tillbaka din data och att Benjamin får tillbaka sin datorn så småningom, ska hålla tummarna för er massor kramar från mig

 • Iréne Larsson skriver:

  Vilken tur att du hittade den!
  Nu måste du se till att få hjälp att ladda ner dina foton till en extern hårddisk!
  Passa även på att ta ut de bästa fotona på papper så du har dem om i fall att hårddisken också kraschar och för dina barnbarn!
  För visst är det så att våra barnbarns barn kanske inte alls kommer åt våra gamla foton i någon dator eller hårddisk när de ska släktforska!
  Ha en bra dag med Susanne, ska bli kul att se vad hon åstakommer med rummet.
  Kram Iréne

 • Jenny skriver:

  Usch vilken jobbig situation men vad skönt att det löste sig! Sedan min makes telefon blev stulen för ett år sedan med en massa bebisbilder på vår då fem månader gamla dotter har vi skaffat en automatisk backuptjänst på nätet. Det är jättesmidigt och verkligen något jag rekommenderar.

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram