Såååå glad!!!

Ja, ni som följer mig på Instagram vet ju redan!

Jag har fått tillbaka min dator!!!  Såååå glad och tacksam!!!

Ska berätta mer men det har varit en väldigt ”upp&ner-dag” i humöret kan jag ju säga. Från ledsen till ännu ledsnare – för att sedan bytas ut mot ren och skär lycka. Nästan iallafall…

Dagen började tidigt med att jag tog taxi till RIX Morgonzoo för att gästa morgongänget i radio.

Väl på plats blev det mycket skratt med Adam , Marko och Laila , och en  lättsam intervju där jag bland annat blev grillad av Marko och berättade om vår härliga musikal ”Förklädet”.

Laila tvingade mig att berätta om den vintern när min bil blev insnöad medan vi var i Thailand,  och jag inte lyckades att skotta fram den sedan i den hårda snön, så jag tog det enkla framför det svåra och införskaffade helt enkelt en till bil istället….! :-) En rolig story som jag kanske får förtydliga i nästa Pod med Sofia,  haha….

Sa Hej då till Morgongänget,  och passerade en vägg med en snygg kille på vägen ut….

😉

Sedan åkte jag hem och plockade upp Bianca och Benjamin. Vi hade en inplanerad IKEA-dag tillsammans med Susanne för att fixa iordning ungarnas rum.

Hade fortfarande en klump i magen över att min dator  var borta och alla bilder och filmer framförallt på Theo som liten som jag sörjde mest.

Min enda hopp stod just då till Benjamins dator som han har tagit över efter mig , och som även den innehåller massa filmer och bilder på Theo och alla barnen – och som jag just då var så tacksam att jag hade kvar!

Benjamin har haft sin dator i inspelningsstudion på sitt skivbolag , så vi körde dit och jag bad honom att springa in och hämta sin dator, så att jag kunde se hur mycket av de sparade filmerna på Theo som liten – etc – som fanns kvar i den.

Efter ett tag kommer Benjamin ut till oss som sitter och väntar i bilen – och ser helt förstörd ut!

– Mamma, nån har SNOTT min dator!

Då brast det för mig. Vad är oddsen att BÅDA datorerna är borta inom loppet av en dag?!!!

Ja, som ni förstår var jag inte helt fokuserad på IKEA….    Mina tankar gick mest åt till att tänka på alla fina minnen och gulliga Theo- filmer som jag nu aldrig skulle få tillbaks igen….

Så kommer vi hem , och vi börjar förbereda för middagen – när det plötsligt ringer på dörren.

Och där ute stod dessa tre underbara människor med MIN dataväska i handen!!!

Förstår ni den glädjen!!!! Jag kunde inte tacka dom nog!!!

Jag måste nämligen ha glömt dataväskan på marken bredvid min bil i söndags morse när vi lämnad hemmet. Jag lastade in en massa andra väskor i bilen och dataväskan kom uppenbarligen inte med och blev kvar på marken….

Detta upptäckte jag först när vi kom fram till teatern och den inte låg i min bil. Mycket märkligt,  tänkte jag?!

Så efter föreställningen åkte jag direkt hem och hoppades att datorn skulle ligga kvar på marken , eller att någon snäll granne hade tagit hand om den.. Men när jag kom hem så fanns där ingen dator.   Ringde på hos alla grannar , men ingen hade sett den, och ingen lapp i brevlådan, så jag tog för givet att någon tagit den.

Det visade sig senare att mannens fru hade passerat min gata och sett dataväskan ligga där på marken.  Eftersom hon inte visste vem den tillhörde så hade hon tagit hand om den så att den inte skulle ligga ute i regnet.

Det visade sig även (turligt nog) att jag hade mitt pass i dataväskan , och tack vare det kunde dom lokalisera mig och lämna tillbaka väskan med datorn i !

Ibland har man tur!!!  Och jag är så himla GLAD att det som  jag HOPPADES – att ärliga människor hade tagit hand om den – istället för att den var stulen-  var SANT!  ♥

Nu får vi bara hoppas att samma sak gäller Benjamins dator…!  Även om det dessvärre är mindre troligt tyvärr då den har tagits ur hans privata låda i studion.

Men tänk om den människan som ”lånat” hans dator , bara kunde lägga tillbaka den igen…?!  DET vore väl en solskenshistoria om något…

Man ska aldrig sluta hoppas…!

34 reaktioner på “Såååå glad!!!”

 • Irene skriver:

  Wow tur du har!

 • Monica skriver:

  Lita inte på att en extern hårddisk är lösningen. Jag trodde det var en bra grej men min krascha för några veckor sedan. Jag lämnade in den men inget på den gick att rädda. Alla kort och filmer jag tagit sedan 2007 är borta. Hårddisk och moln är det spm gäller fortsättningsvis.

 • Caroline skriver:

  Vad skönt att datorn hittade hem igen =)
  Hoppas Benjamin får tillbaka sin också.

 • Evelina skriver:

  Men va härligt!!! Du fick grina ur dig riktigt ordentligt du då, först av sorg/ledsamhet och sen av lycka misstänker jag….Hoppas att även Benjamins dator ”dyker upp” Nu måste väl resten av veckan bi rätt lugn hoppas jag, eller iaf fylld med roligheter istället för tråkigheter….Kram

 • Linnea skriver:

  Hej!

  Gud vad skönt att din dator kom tillbaka!

  Jag vill bara tipsa om att det finns en funktion på mac datorer eller alla Appel produkter. Den heter ”Hitta min Iphone”. Där kan man lägga till alla sina Appel produkter som du har kopplat till ditt Appel ID och så kan du gå in på iCloud och se var produkten är någonstans även kommando att den ska ge ifrån sig ett ljud. Du gör inställningarna på iCloud.com. Du kan ladda ner en app (Hitta iPhone) till iPhone och även iPad.

  Med vänliga hälsningar, Linnea

 • Annica skriver:

  Trist med Benjamins dator. Att folk inte kan låta andras saker vara ifred!

 • Helene skriver:

  Stämmer ju inte helt du kan spara bara i molnet och skydda med lösenord.

 • Eva A skriver:

  Så skönt att datorn kom tillbaka, vilken tur..hoppas Benjamins dator också dyker upp! Snygg kille där på väggen ja, skulle inte tacka nej 😉 Missade tyvärr att lyssna på Rix o höra intervjun.

 • Lena skriver:

  En undran, bor Bianca fortfarande hemma? Tyckte jag läste att hon flyttat till egen lägenhet för ett tag sedan.

 • chris skriver:

  Ja allt som inte är stulet kommer tillbaka, vilken tur du hade. Kanske för att du är så underbar, helt enkelt!

 • Ingela skriver:

  Så underbart att du fick tillbaka din dator !
  Kram

 • Helen skriver:

  IT-nörd som jag är så vill jag säga att Dropbox är en spegling av en hårddisk. Dvs det som finns på definierat område på din hårddisk finns i dropbox. Så om det som finns på hårddisken raderas … Ja, då försvinner även spegelbilden.

  Dropbox är grym för DELNING av dokument, men som extra hårddisk skulle jag inte använda den. Då finns det bättre sätt att verkligen sync:a upp filer från hårddisk till ”molnet”. En så kallad ”backup” som flera företag erbjuder, där man verkligen sparar exakt det man vill och kan återskapa det på vilken HW som helst.

 • PERNILLAS STÖRSTA FAN MALIN skriver:

  Härligt att det finns ärliga människor och jag är glad att du fått tillbaka din data och att Benjamin får tillbaka sin datorn så småningom, ska hålla tummarna för er massor kramar från mig

 • Iréne Larsson skriver:

  Vilken tur att du hittade den!
  Nu måste du se till att få hjälp att ladda ner dina foton till en extern hårddisk!
  Passa även på att ta ut de bästa fotona på papper så du har dem om i fall att hårddisken också kraschar och för dina barnbarn!
  För visst är det så att våra barnbarns barn kanske inte alls kommer åt våra gamla foton i någon dator eller hårddisk när de ska släktforska!
  Ha en bra dag med Susanne, ska bli kul att se vad hon åstakommer med rummet.
  Kram Iréne

 • Jenny skriver:

  Usch vilken jobbig situation men vad skönt att det löste sig! Sedan min makes telefon blev stulen för ett år sedan med en massa bebisbilder på vår då fem månader gamla dotter har vi skaffat en automatisk backuptjänst på nätet. Det är jättesmidigt och verkligen något jag rekommenderar.

 • sari skriver:

  ärliga gulliga med mäniskor finns det få av lyckans tur du har
  kram sari

 • Eva skriver:

  Sån tur att du fick den tillbaka. Hoppas att du höll ditt löfte och gav dem hittelön, ärlighet är ju sällsynt så det behöver belönas.

 • Jaana skriver:

  Åh, vilken lycka! Underbart att det finns så ärliga människor! Helt fantastiskt!

 • Päivi skriver:

  Vad Skönt att det ordnade sig :) Hoppas på samma tur med Benjamins dator!

 • Linda H skriver:

  Hoppas Benjamin får tillbaka sin dator.

 • Lotta Lux skriver:

  Så skönt att datorn kom tillbaka! Så skönt att det finns ärliga människor! Ja, de allra flesta är ju ärliga.

  Angående extern hårddisk: ett tips till alla som jag fick av vår ”it-kille”: Förvara inte datorn och hårddisken på samma ställe. Dumt vid ev brand, stöld etc. Jag har datorn hemma och hårddisken på jobbet och tar hem den cirka en gång per halvår och för över grejer från datorn.

 • Helene skriver:

  Virrig är väl en sak i stundens ögonblick men att inte göra backup om hon nu är så rädd om dessa bilder och filmer. Jag skickar upp allt i molnet direkt (dropbox) för om någon får tag i datorn kan de ju använda bilderna på barnen olämpligt. Då finns de inte sparade på datorn och även barnen är skyddade. Det tycker jag personligen är ett ansvar vi föräldrar måste ta att skydda våra barn. Det tar någon timme att ordna detta en gång och sen har man säkerhet och trygghet. Kanske kan prioriteras i pausen på teatern?

 • Annika skriver:

  Så glad för din skull! Inser att jag också lätt skulle kunna glömma en väska. Alla dessa väskor som ska packas in och ut ur bilar. Pust!

 • Helena skriver:

  Alla kan vara lite virriga i bland, helt mänskligt!

 • Elenor skriver:

  Åhhh vad skönt och höra. Ja man blir lite extra glad att det finns så ärliga människor där ute:)

 • Eva skriver:

  Åh vad skönt att den kommit till rätta. Men vad tråkigt med Benjamins dator, Men i studion!? Måste väl ändå vara arbetskompisar som jobbar där. Inte snor man väl sina kollegors grejer. Kanske så att han lagt den någonstans som han har glömt.

 • Rosa skriver:

  Helt enig HUR och VARFÖR tänker man på det här sättet helt otroligt.

 • Rosa skriver:

  Åh så skönt att höra och underbart att det finns ärliga människor och att det var just en av de som fick syn på din dataväska. Hoppas verkligen att Benjamin får tillbaks sin också ”borta” på arbetsplatsen känns dock väldigt olustigt.
  Ha en härlig dag härliga Pernilla.

 • Anette i Malmö/Delfinaste skriver:

  Puhh, vilken lättnad Gud så skönt! Jag led verkligen med dig ❤️ En annan ”bra” sak med denna lilla eskapad är ju att du har fått en större mängd bloggläsare att ta tag i det där med kopiering… Eller i alla fall många som ”ah just ja, man kanske skulle ta tag i det där”.
  JA det ska man. Och jag också -nu.
  Tack Pörnie trots allt, nu skyndar vi oss och får detta gjort❤️
  Lev väl!

 • Ann B skriver:

  Benjamin får skriva en lapp på sin låda i inspelningsstudion och be att få tillbaka sin dator… Har funkat för mig då det ”försvunnit” saker på jobbet. Man får hoppas att någon får dåligt samvete.

 • JuliaRo skriver:

  Då hoppas vi att Benjamins också kommer tillbaka ❤️❤️❤️
  Kram Julia ❤️❤️❤️

 • Liza skriver:

  Skönt att det ordnade sig. Det finns fortfarande ärliga människor, tack o lov. Hoppas nu bara att Benjamins dator också kommer till rätta. Håll nu hårt i dina saker och ha en fin dag.
  Kramiz

 • Miranda skriver:

  Irene, varför känner du att du absolut måste läxa upp P? Känner DU dig duktig nu? Lite bättre som människa eller? Liksom ”ha! där sa jag henne minsann ett sanningens ord”. Var inte hennes ångest över förlorade bilder och sen hennes glädje o tacksamhet över att snälla människor hjälpte henne nog? Varför kände du dig tvungen att trycka till henne? Undrar uppriktigt hur du tänker.

 • Irene Orrenskog skriver:

  Hur kan man vara så slarvig?
  Inte ha nån form av back upp på datorn, inte ha sitt pass på ett bestämt ställe, när man inte ska utomlands osv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram