Snart flyyyger jag…!

God eftermiddag! Hoppas att er dag har varit bra so far , och att ni har en hääärlig helg att se fram emot!

Själv är jag ledig och ska bara vara hemma och muuuuusa! 😀   Har dessutom tröttnat på den här kylan så mycket att jag nu bokat en sportlovsemester till värmen! Ska bil sååååå skönt att få komma bort från all snö och is och få lapa lite sol istället…! 😎

Hörni alla goa bloggläsare, Tack för eran feedback på mitt lilla ”Halvåtta hos mig-utbrott” (Jag var tydligen INTE ensam om att irritera mig på ett visst tävlingspar!) Och TACK för era synpunkter på vilken textstorlek jag ska använda mig av! De flesta verkade gilla den större texten, men vi får väl snacka ihop oss alla bloggarna här på Pernillas Värld, så att vi i så fall använder samma.  Den mindre storleken är väl den som används mest vad jag förstår, så en del blir förvirrade av större text, då dom är vana vid den mindre…  Så jag får se hur vi gör med detta lilla problem…?!  Stort eller smått. Det är aldrig lätt att göra alla nöjda som ni förstår.

Jag hoppas också att ni är nöjda med sidan och att ni då och då även kikar in på de andras bloggar?! Jag har ju samlat alla mina egna intressen här i Pernillas Värld , så att det ska finnas en blogg för varje område som jag (och förhoppningsvis även NI) gillar!

Mode, inredning, matlagning, hälsa, hår&makeup och barn, samt nu även resor!!

Ni kollar väl in Ankis blogg?!   Mycket roliga restips kan man få där! Och nu senast tog hon upp ämnet flygrädsla!

Jag tillhör en utav dom som har VARIT jätte-flygrädd och nästan haft ångest innan starten , men som nu faktiskt har kommit över det mesta av min flygrädsla!  Så länge det inte kränger till på nåt konstigt sätt i luften , eller att man hamnar mitt i ett oväder. Då är jag inte så tuff kan jag säga…! :-(

Men något som hjälpt mig mycket med min flygrädsla är att jag har flygit så pass mycket att jag lärt mig vissa ”mönster” som alltid följer vid starten t ex. (Som jag tycker är läskigast!)

Så nu VET jag när det låter ”konstigt”  i början, att det bara är hjulen som fälls in. Och att det nästan alltid skakar till lite när man kommer upp bland molnen.  Eller att det inte är nåt farligt när det där ”baksugsljudet” uppstår efter en stund. För det låter ju likadant varje gång!

De här har iallafall hjälpt mig, så att jag inte sitter och hoppar till vid minsta ljud eller skakning längre. :roll: Och det känns bra också för barnens skull, att jag kan vara en cool mamma som kan lugna dom , istället för att sitta med panik i blicken, vit i ansiktet , och vara okontaktbar när barnen frågar:”Hur länge ska vi flyga..?!” 😯

Däremot så tar jag hellre TÅGET om jag KAN! Jag flyger inte till Göteborg t ex , utan bokar alltid X2000 , som jag tycker är mycket smidigare. Och så slipper jag det där pyttelilla orosmolnet, som trots allt fortfarande ligger kvar och pyr lite varje gång jag ska flyga…..

För er som också är lite flygrädda eller lider av flygplansskräck,  så tycker jag att ni ska kolla in ANKIS Blogg och detta inlägg , där ni får massor av lugnande tips och information!

När man är lite orolig eller inte mår så bra i allmänhet , så kan det vara skönt att bli lugnad….!

Därför måste jag bara visa den  här UNDERBARA skylten som Anki såg utanför en vårcentral i Umeå!

Den här skylten är som en mors hand som stryker en över pannan och säger…

Alltså jag blir riktigt rörd när jag ser sånt här!! Tänk att någon har tagit sig tid att få igenom detta på vägverket i Umeå eller vem det nu är som bestämmer vilka skyltar som ska upp i trafiken!   Som Anki själv skrev : Såå mycket trevligare än ”Förbjudet att parkera”! :-)

46 reaktioner på “Snart flyyyger jag…!”

1 2 3 4 1 2 3 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram