Tandblekning på Lidingö & Matupplevelse på Tegelbacken

img_8997.jpg

Häromdagen var jag och Emilia hälsade på vår kompis Malin på hennes fina salong Nailbox , här på Lidingö!

img_8996.jpgEmilia och jag passade även på att göra varsin Tandblekning med Malins magiska maskin Megawhite! 

En skonsam tandblekning som tar bort dina missfärgningar på bara 15 min – utan ilningar eller skador på emaljen!    Bästa jag har testat!!  Malin har massa lediga tider nu, så passa på att boka om ni vill få en uppfräschningav tänderna! 😬👍       #supportyourlocals

img_9035.jpgMalin fick även en liten påskpresent av oss .  Vi tre skulle egentligen har firat påsken tillsammans i Marbella.  Men nu blev det ju inte så….  :-(

img_7910.jpg

Kom på att jag inte har visat er bilder från när vi  var och åt på FANTASTISKA  restaurang Tegelbacken , som drivs och ägs av stjärnkocken Markus Aujalay . 
685e996f-79ec-4825-ad88-c0ea82aadd94.jpg img_7911.jpgDet var jag, Theo, Benjamin, Jacob , Melina och Linus. 

img_7909.jpgÄLSKAR inredningen!!  

6a486291-6a59-4341-89da-026d1cdaf220.jpgimg_7912.jpgMarcus själv stod i köket,  och vi bjöds på en 5 rätters smaksensation!

496c34e5-67ec-49d5-b5b2-76d7556b9568.jpg img_7920.jpg img_7922.jpg img_7942.jpgGodaste fluffigaste desserten jag nånsin ätit, tror jag!

img_7949.jpgTheo och jag har följt alla säsonger av Sveriges Mästerkock, så han tyckte att det var extra spännande att få äta en middag tillagad av Marcus , som han så väl känner till från programmet!

Älskar också att Theo vågar smaka på allt, och inte är rädd för nya smaker eller annorlunda maträtter.
img_7946.jpg
Tusen Tack Marcus för en oförglömlig smakupplevelse, och ett ställe jag gärna besöker igen!  #stöttarestaurangbranchen #supportyourtlocals 

28 reaktioner på “Tandblekning på Lidingö & Matupplevelse på Tegelbacken”

 • Karro skriver:

  Jag är i riskzonen och måste stanna hemma. Är inte ens 40år men har ett par sjukdomar som gör att jag hamnar i riskzonen. (Är visserligen alltid i riskzonen och måste undvika folksamlingar mm, hela tiden, men speciellt nu). Det är jätte tråkigt att bara vara hemma. Känner mig så ensam. Men jag känner inte att jag har något val, dels för min skull och dels för sjukvårdens skull. Jag vill inte hamna på sjukhus pga denna smitta. Jag vet att jag kommer dö i förtid pga mina sjukdomar. Jag lever redan på lånad tid enligt läkarna. Men jag vill inte riskera att dö pga coronan. Det ska inte vara den som tar mitt liv! Mina syskon är inte i någon riskzon, och de rör sig med försiktighet ute. De handlar och stöttar olika affärer. Det tycker jag är toppen! Utan er som handlar och på annat sätt stöttar alla olika affärer så går de omkull! Jag handlar saker via nätet och försöker på så sätt att stötta olika affärer, så gott jag kan. Än så länge har vi inte stopp gällande vår rörelsefrihet här i Sverige, vilket är jätte skönt. Det betyder att vi får och kan gå ut. Bara vi tänker oss för och håller avstånd. Om vi hade stopp här i Sverige så förstår jag att folk skulle gå in här och skriva elaka saker till Pernilla. Men nu får vi gå ut. Och som Pernilla skriver och visar gång på gång så lyssnar hon på vad experterna säger och håller avstånd mm. Det finns massor av folk som inte lyssnar på vad som sägs. De är de ”farliga” i vårt samhälle. Inte de som lyssnar och rättar sig efter vad experterna säger. Kan vi inte bara vara trevliga mot varandra? Varför är det så svårt? I dessa tider så borde vi alla vara trevliga mot varandra. Man kan inte älska alla, så enkelt är det. Men man kan faktiskt vara trevlig. Det betyder väldigt mycket.

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Kloka ord, Karro…!
   Förstår att det måste vara extra oroligt för er som är i riskgrupp…!
   Ta hand om dig och stanna inne , så blåser förhoppningsvis den här stormen över , så du får leva någorlunda normalt igen…! Stor kram och lycka till med allt…!

 • Malin skriver:

  Du har inte funderat på anledningen till att det finns så många lediga tider nu? Kanske för att de flesta med sunt förnuft inte gör sådana saker just nu utan håller sig hemma och håller social distansering. Väldigt märkligt att då uppmana fler till att bryta det.
  Intressant också att du blir så upprörd när Anna Book kallar sina följare för bitterkärringar samtidigt som du själv kallar dina följare för puckon, dumma i huvudet och att man har en pinne röven om man inte har samma humor som du.
  Aningens patetisk dubbelmoral…

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Folk jobbar fortfarande och måste betala hyran. Om en salong har öppet, och som i detta fallet tar in en kund i taget om man önskar , håller god hygien och är noga med restriktionerna , så rekommenderar jag gärna den salongen . Då är det större risk att bli smittad i mataffären , på bussen eller T banan. Så länge vi inte har karantän i Sverige, får vi göra det bästa för att samhället kan kunna fortsätta att fungera , fast med minsta möjliga smittrisk.
   Om folk kommer med dumma antaganden på bloggen så svarar jag med samma mynt. Raka frågor får raka svar. Men jag sitter inte och raderar alla negativa kommentarer .

   • Sara skriver:

    Det är din blogg absolut Pernilla, men ett tips. Ignorera trollet Malin, samma person bakom alla inlägg där det raljeras över din syn på viruset, din livsstil etc etc..

    Antagligen en uttråkad pensionär någonstans.

 • Sandra,Jkpg skriver:

  Vad trist att du inte kan åka till ditt fina hus i Marbella. Hoppas verkligen att du snart kan det.
  Förstår att du längtar.
  Så fint det är på resturang tegelbacken. Kan tänka mig att det är jättegod mat där. Marcus är ju en fantastisk kock och person 😊
  Ha en fin lördag kväll
  Ta hand om dig
  Kram Sandra 🌼

 • Dirk skriver:

  Kul avsnitt med Hamburg. :-)
  Förresten, vet du om att Benjamin, Linus och Melina var med i ett avsnitt av Trafikpoliserna? :-) Faktiskt, såg dem där när jag slötittade på tv. Vet inte ens om det var meningen att de skulle komma med!? De gick framför kameran 2017 på Gotland (i avsnitt 10 säsong 1 tror jag det var). Bara med två sekunder dock. :-)

 • Karin skriver:

  Du tycker att alla gamla skall stanna hemma för att du blir irriterade på dem. Du tror något konstigt om dem gamla, precis som att dem är dem som är viruset, så är det inte pernilla det är du som är viruset som lever som du gör. Men du har nog fattat en del nu när den fina Adam Alsing gick bort. Tragiskt att något sådant skall för att du skall fatta. Hoppas att allt med dig dör ut

  • Yvonne skriver:

   Snälla, lär dig att använda ordet ”de” och ”dem” retar mig på att folk inte lärt sig …

  • Lina skriver:

   Konstigt mening .”…..dem gamla, precis som att dem är dem….. ” Rätt borde vara ”….de gamla, precis som att det är de……”.

   • Klara skriver:

    Gå och bleka tänder?? I dessa tider!?? Vad tycker dina päron om detta egentligen? Är dom inte rädda om dig?

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Obehaglig kommenter! Och otroligt puckad! Jag menar att de äldre ska stanna hemma för DERAS skull. För att de inte ska bli smittade. För att jag är mån om deras hälsa. Inte för att de ska sprida viruset, såklart.

   • Lina skriver:

    Äldre som är ”hemma” men som har hemtjänst eller bor på äldreboende det är de som blir smittade. Det är inte de äldre med eget boende utan hjälp från samhället som i första hand blir smittade. Dessa personer vet hur man skyddar sig. Förutom äldre med hemtjänst eller på äldreboende är det är yngre och medelålders personer som struntar i social distansering som drabbas och som belastar sjukvården. Om alla tänkte på social distansering skulle vår sjukvård inte bli så hårt belastad

  • Agneta skriver:

   Vidrigt skrivet av dig Karin!!!

   • Karin skriver:

    Oj da så ” vidrigt” hemskt skrivit ju, usch o fy. Detta var nog den värsta kommentar ever 👎🤮

 • Bath skriver:

  Tandblekning i dessa tider?

 • anne skriver:

  Wow ..
  Inredningen är fantastisk..
  👍

 • Familjen Krall skriver:

  Bra att du stödjer restaurangbranschen som har det så svårt på grund coronapandemi, vi har varit och ätit crêpes hos Charlotte Norring, så hon slipper gå i konkurs! Denna indiska kock har satsat på denna franska delikatess, de är jättegoda!

  • Bath skriver:

   Härligt o höra att ni stödjer restauranger etc.
   Vi andra som önskar kunna gå ut en gång under vår semester. Förstå skillnaden mellan fattiga o rika🙂

   • Kristine skriver:

    Du kan välja ett litet café som inte är så dyrt. Man behöver inte välja nån dyr restaurang. Vem säger att dyrt alltid är bättre. Men all hjälp de kan få är bättre än ingenting. Men ibland får man faktiskt unna sig en fin restaurang, även om man inte rik. Tror att Pernilla går på billigare ställen också. Det gäller att stödja så mycket vi kan och ha råd med.

   • Pernilla Wahlgren skriver:

    Jag är självklart medveten om att alla inte har råd att gå på restaurang, så då är det väl tur att vi som har stöttar restaurangbranchen.

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   👍👍

 • Katja skriver:

  Det är klart att det finns massa lediga tider med tandblekning nu! Det kan man avvakta med!

 • Kristine skriver:

  Vilken häftig inredning 🤩 Det där såg mer än smarrigt ut 😋 Vad var det för nåt? Försökte lista ut vad det var, men det går inte 😅

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Haha, nä knappt så jag vet. Löjroms chips, Fisk carpaccio och Tortellini med Tryffel. Rabarber och maräng till dessert.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram