Två olika tolkningar av samma låt

Jag kan inte hjälpa det. Men jag tycker att det är rätt kul att det är så lite som behövs för att röra runt i grytan ibland! Tänk att det skulle ta hus i helsike i kommentarsfältet för att jag….. vad sa ni nu  ”k r ä n k t e” Freddie Wadling , genom att säga att jag  inte  tyckte att han såg ut  som ”hälsan själv” och att jag mest blir ”rädd” när jag ser honom.

Ja, vad ska jag säga. Jag skulle inte vilja möta den här mannen i en mörk gränd iallafall…. 

Det var alltså vad jag sa om Herr Wadling i ett inlägg där jag egentligen kritiserade att han rökte på sin turneaffisch. Fyyyyy på mig då i så fall! Och fyyyy på Freddie som sitter och stoltserar med en cigarett på sin Turnéaffisch!  JAG gillar det INTE.   

Freddie Wadling SER inte särskilt hälsosam ut. Det är ett faktum. Och hans tänder ser inte ut att ha mått så bra av all rökning.Det är också ett faktum.. Så i MIN värld borde han knappast vara särskilt stolt över att han röker och definitivt inte skylta med det. Det är MIN uppfattning och det står jag för. Det har ingenting att göra med om han är snäll eller inte – vilket han SÄKERT är!!

Sen kan ni som älskar Freddie Wadling och hans artisteri fortsätta med det , men varför måste ni tvinga mig att tycka likadant?! JAG ser inte hans begåvning och tycker inte alls att det han gör är bra. Jag såg honom uppträda live på Polargalan för några år sedan och jag såg absolut ingenting magiskt i det framträdandet. Det fanns säkert många som inte höll med mig och som tyckte att han var magisk. Smaken är som baken. Man kan väl inte tycka att ALLA är bra heller?! Jag tror knappast att Freddie Wadling tillhör MIN fanskara om man säger så…!

Men efterom ni nu var så många som tycker att Herr Wadling är en fantastisk artist, så bjuder jag er på ett videoklipp där där han tolkar Somewhere over the rainbow.

 So , this is for you! 


Efter det har jag valt ett klipp på MIN favorittolkning av samma låt , fast med en helt annan artist ; Israel ”IZ” Kamakawiwoʻole.

Och vet ni vad. Han ser inte HELLER ut som ”hälsan själv”  och är absolut inte ”smal och snygg” –  som vissa av er dumt nog verkar ha fått för sig att alla måste vara i min värld??!!  (”IZ” dog tyvärr redan vid 38 års ålder för att hjärtat inte orkade med hans kraftiga övervikt)  Jag bara ÄLSKAR hans version av Somewhere over the rainbow!  Den gör mig varm och lycklig och jag älskar hans varma röst…!  

233 reaktioner på “Två olika tolkningar av samma låt”

 • Ingeborg Gillner skriver:

  Hej Pernilla!
  Jag arbetar på en förskola i Göteborg och ansvarar för musik -rytmik vilket är så roligt.
  Vi arbetar på ett tema om alla människors lika värde och din/ o Nicklas fantastiska låt Tellus vill vi gärna ha på avslutning.Finns den på playback ??? Vänliga hälsningar Ingeborg

 • Nina skriver:

  Ytligare person får man ju leta efter…är det d du har lärt dina barn att bara bli bekräftad efter sitt yttre? Usch!

 • Philip skriver:

  Va inne på Google och letade efter en fin bild på Freddie eftersom han begravs idag. Då gick jag in på sidan för att se vem fotografen va och blev otroligt besviken på hur han blir på hoppad pga sitt utseende.
  Går själv på cytostatikabehandling pga Leukemi och är stundtals grå runt ögon och lite krokig i kroppen för att jag inte orkar lr har kraft att gå som jag brukar, antar att folk kanske undrar varför jag ser ut som jag gör men du hade ju kunnat läsa på om Freddie innan du skriver om hans utseende.
  Sen har du ju egna barn och antar att du inte tycker det är kul när folk skriver nedvärderande om dom lr dig själv!?

 • Agne skriver:

  Jag är inget stort fan av Freddie men hyser respekt för honom och det han skapar. Jag försöker förhålla mig på samma sätt även gentemot dig Pernilla även om du utstrålar nått som lockar fram det allra sämsta inom mig.

 • pär skriver:

  Alltså är det inte dags att Sverige vänder denna blåsta människa ryggen en gång för alla? Eftertanke kommer tydligen inte alltid med åren. Som någon skrev, det kan ju vara så att Freddie Wadling är sjuk. Och om hans tänder har med rökning att göra kan omöjligt vara ett faktum såvida han inte talat ut om det (det vet inte jag men förutsätter att Pernilla gissar i vanlig ordning).

 • gk skriver:

  Du har aldrig tänkt över faktumet att han är sjuk vilket får han att inte se ut som den lilla ”prinsessarknsessa” du är -.-

 • Pingback: describes it
 • Birgit Tilert skriver:

  Ser han inte ut som hälsan själv, som Pernilla säger, så är han likafullt en upp-friskande anblick gentemot alla snygga glamourer som uppträder. För mig är han en ny stjärna på himmelen! Och den fina rösten utan åthävor.!!!

  Mera Wadling… mycket mera! TACK!

  Skrev Birgit i januarinatten.

 • Birgit Tilert skriver:

  Kan inte få nog av att höra honom sjunga Lyckliga dagar och Barnatro och annat av
  Freddie W.

  Visste inte vem han var när jag såg Pernillas oförskämda uttalande och nu är han
  en favorit med sin lågmälda musikaliska framtoning. Han har lidit mycket och har ett hjärta. Det märks. Han är inte alls ful, snarare rörande söt och ser så snäll ut.
  Och vore han s k ful, så är det hans head-ache och ingen annans. Är han det så är det fulsnygg i så fall!
  Skäms Pernilla, hur låg får man bli? Mer säger jag inte. Freddie vän for ever!

 • Ida skriver:

  Vet egentligen att man inte borde kommentera detta men kan inte låta bli!
  Pernilla, skaffa lite massa innanför pannbenet istället för att kritisera hur folk är, vad de gör osv..

  Freddie Wadling är tillsammans med Afzelius och Vreeswijk, en av de BÄSTA svenska artister som finns!

  Och detta hör du från en 93:a!

 • drop skriver:

  DU ÄCKLAR MIG PERNILLA.

 • ... skriver:

  kom hit från en länk på youtube som nämnde det här du tar upp.

  Han röker och det dåligt…

  sen det här du säger om att han inte ser ut som hälsan själv är för han är EXTREMT sjuk.

  och när ni alla här på komentarerna säger att han sjunger lite dåligt kan jag ju säga att det låter bättre än en 40år gammal kvinna som sjunger samma slags musik som justin bieber!

  Jag tror inte heller att all denna smink och skit ni har på er kommer att göra er vackra när ni blir lite äldre!

 • Mats skriver:

  Här är en grym version av ovan nämnda låt.
  http://www.youtube.com/watch?v=EXMtG5OF6QI

  Eller förresten. Något surare och mer själlöst får man leta efter. Vet flera som spelat med dig och ingen uttrycker väl något om någon minnesvärd upplevelse.

 • trujje skriver:

  Men varför är jag här?!

 • Ceear skriver:

  Frågar mig hur du orka lägga tid på att skriva skit om andra musiker.
  Är det ett fruktansvärt dåligt pr trick? Eller är du bara ute efter att få ett sämre rykte?
  Om jag skulle vara du så hade jag lagt mer tid på att fokusera på att komma upp i Freddies klass än att skriva ner han..
  Ärligt talat är detta bara helt meningslöst rentutav sagt korkat..

 • ilt211 skriver:

  HAHA för i helvete Pernilla……….. med dessa jävla borderlineinlägg är det ju DU som är personen man INTE vill ”träffa i en mörk gränd”. Blåsta bimbo!

 • John skriver:

  Du är en patetisk och sorglig människa Pernilla. Hur värderar du människor egentligen? Du är en värdelös förebild och dålig förälder när uttrycker dig på detta vis mot en människa som i dina ögon är ”ful”. Du framstår som en mobbare och antagligen var du det oxå en gång i tiden…

  En sista sak. Freddie är en artist och konstnär. Du är en karaokeesångerska som aldrig skapat något.

 • Fille skriver:

  Vi alla får ha åsikter , och jag har några stycken om dig , du ser förjävlig ut , du har ett hjärta av sten , du är en jävla fjant och du är inte underhållande nånstans!!

 • Annika Nilsson skriver:

  Hmm nä han är ingen skönhet och sjunger inget vidare. Men han är sig själv! Han kanske inte har så gott ställt. Men han ju inte gjort så ”många hemma hos” som vissa andra :) Skönhet kommer inifrån…

 • Katrine Larsson skriver:

  Freddie wadling är handikappad och kanske inte har råd att t ex göra iordning sina tänder. Men du har väl så det räcker och blir över. Så varför inte skänka en slant och ett nikotintuggummi så att kunde fixa bitar av sin ”ohälsa”. Han sjunger inte som du, vilket inte är någon förlust, men sjöng väldigt bra i På spåret när han var med där. Jag har aldrig tyckt om dig och din flamsighet, men du kanske inte är riktigt frisk, du heller. Och du är säkert snäll mot vackra människor som stryker dig medhårs.

 • Ola skriver:

  Men snälla Ika… har hon nånsin tagit ETT steg på denna stege? 😉

 • Simon skriver:

  Wadling är och förblir en sliten heroinpundare med noll karisma/talang!

 • Leif skriver:

  Och där hamnade Pernilla ute i kylan, Kan du ta med åkerspöket oxå? Åkerspöket= Charlotte, =((((

 • Julnissen skriver:

  Veronica: är du verkligen frisk? Kan du läsa? VAR i blogginlägget kan du läsa ordet ”Ful”? Du har däremot nämt det typ 20 ggr. Snälla rara männsika, ta dig samman!

 • K skriver:

  Du är ju usel på så många olika plan.

 • Adam skriver:

  Tack Pernilla!

  Jag visste faktiskt inte vem du var innan den här lilla incidenten med herr Wadling. Jag hade sett dig på bild och förstått att du var någon slags ”kändis” men visste inget vidare om din person. Nu vet jag

  Jag höll nästan på att sätta folkölen i vrångstrupen när jag först såg din presentationsbild här på bloggen. Jag får hurven av att se ditt retuscherade hysteriska ansikte, håret reser sig på armarna och ett lätt obehag sveper över mig.

  Efter att ha kollat runt på din blogg i några minuter så framstår du som en talang och själslös bimbo som försöker se ut som en tonåring.

  Nästa gång jag behöver elda på mitt klasshat så ska jag besöka din Värld av ytlighet och kommersialism igen.

  Tack igen! / Adam

 • Ika skriver:

  Har man inget gott att skriva, kan man låta bli.
  Du trillade långt ner på min stege:(

 • Matte skriver:

  ALLA Wahlgrens är som flatlöss på mediavärldens håriga pung!

 • Veronica skriver:

  Hobbe: Får jag fråga dig en sak. Är du utan fel???? Nej jag skulle inte tro det. Fattar du min poäng????? Freddie är inte fullkomlig eller felfri, men det ÄR INTE DU HELLER!!!!!!! Så lägg ner gnället på Freddie och tänk över ditt uppförande istället, snälla jag ber dig. Du gör ju bara bort dig.

 • Veronica skriver:

  Vet du Pernilla???? Jag har alltid gillat dig, beundrat dig. Jag har alltid tyckt att du verkar så kärleksfull…………………………… Men detta gjorde mig så besviken på dig, jag blev riktigt ordentligt ledsen när jag läste vad du skrev, inte en utan faktiskt två gånger, trots den bitande kritiken du fick. Detta trodde jag faktiskt inte om dig. Visst, det är INTE coolt någonstans att göra reklam för cigaretter och rökande, men det är inte coolt att röka överhuvudtaget. Och om man ska tro folk som lämnat kommentarer här så röker du också på fester och så. Varför är det mer cool att röka på fester än hela tiden??? Både du och Freddie har ett enormt ansvar eftersom ni är offentliga. Och du har även ansvar att visa att utseende inte betyder allt med tanke på den sortens artist och människa du är, men där har du misslyckats kapitalt. Du visar att det tydligen bara är utseendet som räknas och inte insidan. Är det detta du lär dina barn???? :( Jag lär mina barn tvärsom: Att det är insidan som räknas och att man, även om en person enligt ens tycke är fruktansvärt ful och ser äcklig ut, så FÅR man inte vräka ur sig sådant som du gör. Nej jag tycker inte Freddie är ful, jag tycker han är vacker på många sätt. Vet du varför??? Jo han vågar visa sig som han verkligen är, han står för det han försöker inte göra om sig eller bättra på sitt utseende.. Han är tuff och han är stark. Min beundran kommer alltid att vara extremt stor för sådana som han. Han har levt ett oerhört tufft liv och i mina ögon är han en hjälte som orkat stå på fötterna genom stormar och hårda kastvindar, det kan inte ha varit lätt. Du däremot har till 75% av tiden levt ditt liv på en räkmacka (jo jag vet om detta med Emilio och allt du gick igenom med honom och där har du min beundran du var så stark då).

  Ja du står för att du är ytlig och gillar att shoppa, men att du var SÅ ytlig att du inte kan se den vackra insidan på en i ditt tycke ful människa (jag förstår inte hur man kan säga att någon är ful) *nu rinner tårarna här* Gud skapar inte skräp, allt Han skapar är vackert och jag tror att Han har skapat oss alla och att Han har skapat mångfald (alltså att alla är unika och ser totalt olika ut)…………………………….. Jag fattar faktiskt inte hur man kan skriva som du :((…………………

  Nej jag försöker inte tvinga dig att gilla Freddie, jag gillar inte heller Freddie men att skriva som du gör om Freddie är INTE OK NÅGONSTANS PERNILLA!!!!! Nej jag skriker inte, jag försöker snarare poängtera vad jag menar.

  Snälla gör inte bort dig mera nu genom att börja försvara dig igen och poängtera ännu mer hur ful du tycker att han är, jag ber dig. Jag vill kunna tycka om att titta på dig på tv:n och andra gånger utan att detta ska vara det enda jag tänker på. Och jag känner spontant att är detta det du står för och inte fattar trots alla kommentarer du fått så kommer jag att så fort du är på tv att byta kanal, du är säkert jättetrevlig och snäll. Men detta var att gå miltals över gränsen för vad som överhuvudtaget är ok :( Och jag kan inte sitta och njuta av ett framträdande med dig utan att tänka på detta :( Sorry Pernilla, eran av mig som ditt fans är över.

 • Anders skriver:

  Ja du Pernilla! Du är bara Piccadilly circus, sen är du inget mer………

 • andy skriver:

  själv ser du ju ut som ett jävla cp så kasta inte sten i glashus!

 • Anna skriver:

  Pernilla, Nu visar du oppet att du inte ar en förstående kärleksfull individ u´tan full av fördommar.

  Freddie ar underbar han är en stor artist som uttrycker sin smärta i sitt skapande. han har haft det hemskt när han växte upp han pratade inte innan han var 10 år. det är lätt att dömma. han kunde inte bättre. han hittade Musiken. Alla är inte uppviuxna i kärn familjer som du. alla är inte vackra. jag är också missbildad och folk blir också rädda för mig. jag har ett stort hjärta och massa vänner. Det är bara ignoranta människor som du som tror att folk som ser annorlunda ut är farliga. det finns organisationer som jobbar med utseende fördommar som du har.

  freddie är i sitt hjärta och sin känsla som många andra artister tex Laleh Tomas Ledin Eva Dahlgeren. Det är just därför du aldrig hade kunnat vara med i så mycket bättre för du ser inte in i människors hjärtan. jag gillade dig ett tag men tänker ALDRIG MER LÅSA DIN BLOGG EFTER DENNA KOMMENTAR ATT DU DÖMMER MÄNNISKOR EFTER UTSEENDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Leguan Legion skriver:

  Du uttrycker dig som en högstadiebloggerska med narcissistisk personlighetsstörning. En som, till sin fasa, upptäckt att vissa individer inte håller med henne… och slår ut defensivt.

  Att det skulle handla om hans öppna hållning till cigaretter, förefaller vara skitsnack, då även du (av bilderna att döma) delar detta (i mitt tycke, som före detta mänsklig skorsten) rätt osmakliga drogbruk. Skulle du vara mindre smutsig, bara för att du hanterar det mer diskret? Man brukar säga att gränsen mellan bruk och missbruk, finns omkring där man slutar vara ärlig om det första.

  Du har gjort ett flertal kommentarer om hans utseende, här även med bilder för att illustrera din poäng. Följande ditt exempel, ägnade jag ett par minuter åt att granska bilden du använder till höger om bloggens titel; (på tal om narcissistisk personlighetsstörning) ”Pernillas värld”.

  Ditt ena öga är märkbart större än det andra. Det tycks förekomma skelande. Pupillerna (mörkade i Photoshop) ser hårt sammandragna ut i förhållande till den i övrigt onaturligt (även här Photoshop) ljusa bilden. Med ditt maniska stirrande, är du (ironiskt nog) den av er som mest liknar missbrukar-arketypen.

  Du har en maskulin käke, vilket får dig likna en relativt framgångsrik transvestit, med inslag av häst. Kindbenen framstår, som följd, platta och insjunkna.

  Behöver jag ens kommentera ditt hår? Ja, det behöver jag faktiskt.

  Sättet delar av det står rakt utåt är gissningsvis ett resultat av att du låtit rikta fläkt/ar mot dig, som för att simulera hård vind. Om du inte vill påstå att det var avsiktligt åstadkommet med någon form av hårslem? Jag citerar dig; ”Det är 2011 nu”. Vad ger dig, efter ett sådant uttalande, rätten att använda estetiska element från 1900-talets avslutande två decennium?

  Helhetsintrycket drar tankarna till äldre skildringar av vampyrer; där drag från fladdermöss och andra gnagare ännu inte ersatts av flickrumsvarianten. Som om du nyss rest dig ur kistan; det döda håret i en hemsk oreda, läpparna hårt dragna längs blottade verktyg, ögon deliriska av Behovet.

  Du ser monstruös ut.

  Blommorna vid dina sidor kunde lika gärna vara groteskt förkrympta vingar.

  Men nej, Pernilla, jag är inget ”fan” av Wadling.

  Det här är inget försvarstal och jag betvivlar att han skulle anse sig behöva ett, speciellt inte mot en förvuxen snorunge som dig. Jag tänker inte följa din uppmaning att ”kräla tillbaka under stenen”.

  Jag har sett ett par intervjuer, det är allt. Bedömer honom vara en karismatisk herre med mystiken hos någon som sett, gjort och upplevt för mycket. Kan, baserat på dessa, inte se vad i hans sätt som rättfärdigat din ruttna attityd. Nej, detta handlar enbart om dina uttalanden.

  Med tanke på den mentala ålder du uppvisat, kanske jag bör tillägga att jag som vuxen man heller inte är ”avundsjuk” på dig, ditt liv, din mobiltelefon eller din blogg.

  ”Man kan väl inte tycka att ALLA är bra heller?! Jag tror knappast att Freddie Wadling tillhör MIN fanskara om man säger så…!”

  Är du full?

  Vad har din musik med saken att göra? Det var du som kritiserade hans och här håller upp den som för att håna. Han har mig veterligen inte uttalat sig alls om din. Jag skulle tro det vore under hans värdighet.

 • dape skriver:

  Det var nog ett av de mest obegåvade inlägg som jag någonsin läst.

  Att du var så helt blåst i huvudet hade jag verkligen inte trott.

 • v skriver:

  du e så barnslig

 • Rök skriver:

  Eftersom Pernilla Wahlgren röker själv är det ganska lustigt att hon kritiserar andra för det. Låt gå att PW har garnityret kvar…

 • Hobbe skriver:

  Stå på Pernilla. Såg FW på nyhetsmorgon och tänkte samma sak. Jävlar vilken ofräsch snubbe och inte ens kan han sjunga. Pinsamt dåligt! Tycker fan det är ett jävligt bra och varnande exempel hur man blir som 60 åring om man knarkar och lever fan.

 • Johan skriver:

  Hoppas mor din tar dig i örat och berättar för dig att du gjort fel, ett ytligt och väldigt obegåvat uttalande från din sida, trodde verkligen att du var bättre än så.

  Jag tycker att det är fantastiskt roligt att du valde att länka en så passande låt, den passar verkligen in på hur du verkar vara, ”Somewhere over the rainbow”, det kanske är dags för dig att landa nu, sluta lalla runt på dina små moln…

 • Matts Bergkvist skriver:

  Helt onödig debatt.
  Vad ger dig rätten att klanka på Wadlings utseende?

  Det ger inga poäng alls.

  Matts Bergkvist

 • Karolina skriver:

  Jag tycker att det är fel med personangrepp, det är dessutom fult att gå på människor som inte har med saken att göra som din familj och dina nära. Att dömma och uttrycka sig negativ om en person man inte ens fått möjlighet att skapa sig en ärlig uppfattning om. Fast igen det var precis det du gjorde mot Freddie Wadling. En ursäkt vore på sin plats, tänk på att de otrevliga och mycket smaklösa inläggen inte skrivits av Freddie…

  Mvh
  Karolina

 • Max ( kanske inte Pernilla wahlgrens största fan ) skriver:

  Varför inte göra ett fördömande av Håkan Hellström oxå när du ändå är på gång? Han röker också på sin senaste skiva (2 Steg för paradise) och har rätt mycket yngre fans än Freddie har. Eller är han för söt? Båda två har i mitt tycke mer begåvning i lillfingret än du någonsin kommer ha.

  P.W är ju ett större skämt än Katrin Zytomierska.

 • Moxie skriver:

  Ser han ut ”som hälsan själv”? Nej, klart han inte gör det. Han börjar bli gammal, har levt ett hårt liv med betydligt tyngre droger än nikotinet, och har haft flera vändor med att vara allvarligt sjuk. Är det bra at röka? Klart det inte är det – Även om det nog är bättre än en del annat som han missbrukat tidigare. Har han snygga tänder? Nä.

  Man varför är det poängen? Varför har han någon plikt att vara ett föredöme när det gäller utseende? I den mån han är ett föredöme i det kroppsliga, så är han det genom att han har tagit sig igenom så mycket skit, överlevt tungt missbruk, och kommit ut på andra sidan. Med spåren av det på sin kropp. Utan att dölja dem. Och fortfarande gör han fantastisk musik (tycker jag. Det behöver du naturligtvis inte tycka. Smaken är som baken, vettu).

  Hur är det, Pernilla – Har du gjort några misstag? Syns de spåren på dig? Visar du att du också blir äldre, eller försvinner dina kroppsliga skavanker med några snabba snitt på en klinik? Unga tjejer som tittar på dina turnéaffischer, ser de ett ansikte och en kropp som hänger ihop med en 44-åring, eller ser de en tillfixad, förljugen bild som de aldrig någonsin själva kommer att ha vid samma ålder utan hjälp av skalpeller och sprutor? Är det vad du menar med att vara en förebild?

  Vore det inte mycket, mycket värre om Freddie levt det liv han levt, och ändå såg ut som Clark Gable? Är det inte mycket, mycket värre att vara 44 år, ha fött fyra barn, och låtsas som att man ändå kan se ut som du?

 • Peter Davidson skriver:

  -tråkigt Pernilla att du inte inser att du faktiskt pysslat med vuxen-mobbning här,
  av en kollega som mot alla odds fortsätter sjunga till mångas förtjusning. men det är en trend på internet att inte förstå att det faktiskt är medmänniskor som man kommunicerar med på bloggar osv,
  så be om ursäkt istället och ta bort det här tramset.

  Hälsn/Peter Davidson, Musiker.

 • Ingela skriver:

  Å ena sidan är jag ett Wadling-fan…tyckte väl kanske inte heller att det du skrev var av det snällaste slaget…
  Men å andra sidan kan jag bara inte förstå hur man kan tycka att det då är ok med en så massiv smutskastningen av dig och din familj… Detta är ju sjukt!

  Det går att vara Wadling-fan utan att vistas på fåniga facebookfansidor…..

 • Joel skriver:

  ”Vad roligt för herr Wadling att han har så många dyrkande fans som försvarar honom med näbbar och klor.
  Mindre roligt bara att de verkar vara så fyllda av hat och fula i munnen.
  Så, nu har ni fått besöka min blogg och spy ut er galla.
  Nu kan ni krypa tillbaka till den sten ni kröp fram ifrån. Dvs Freddie Wadlings fansida på facebook.”

  Men är du seriös eller? Visa att det faktiskt finns en människa och själ bakom ditt plastiga, shopping besatta yttre och säg förlåt då du väl faktiskt måste kunna inse det förkastliga i att kasta skit på en gammal, sjuk man.

  Du visar en sådan brist på självinsikt att jag på riktigt undrar om du är inne i en psykos? Tror du att du är någon jävla förebild själv då, du länkar till bilder på svältande afrikanska barn medans din blogg enbart handlar om dina nya fina pälsmössor och diverse märkeskläder. Ser du inte hyckleriet i det hela? Du är fan ett bevis på vad som är fel med världen, det är människor som du- överkonsumerande, omedvetna överklasspatrask som visar vad som är fel med vårt system.

  Du äcklar mig helt Pernilla, men mer än något annat tycker jag synd om dig.
  Hoppas du kan ta ditt förnuft till fånga och be om ursäkt.

 • Helena skriver:

  Hela familjen Wahlgren är som ett skämt….ett gäng seriefigurer :som förpestar media !

 • kerstin svea skriver:

  Att du inte förstår Freddie Wadlings storhet säger mest om dig själv. Endast en människa i total avsaknad av musikalitet kan undgå magin i FW:s röst!

 • Yvonne Schyberg skriver:

  Javisst har man rätt att tycka vad man vill…Det har väl jag också..? Jag kräks nästan när jag ser dig och din släkt!
  Freddie sjunger med hjärtat, medan du flamsar runt! Så tycker jag och det står JAG för!

 • joakim skriver:

  Pernilla, du har rätt att tycka vad du vill. Men Freddie är en människa som sjunger med sin själ och med ett vidöppet hjärta. Inte alltid, det är inte alltid lätt att hitta nyckeln till den förmågan. Men om du lyssnar noga kan du höra bla smärtan i att vara en person som du inte vill möta i en mörk gränd. Du kan också höra andra jävligheter som Freddie utsatts och utsatt sig själv för. Hos mig väcker Freddie en stor värme, kärlek, förundran och sorg… Han berör mig på djupet… Han är mänsklig och varm.

  Det gör även ukulele-Israel, håller med dig om att det är fantastisk musik.

  Att ta ciggen från Freddie och skicka honom på ett gympapass, skulle förmodligen ta död honom… Jag, iaf, hoppas att han ska leva länge, länge…

 • Petter skriver:

  Pernilla Wahlgren: ”Vad roligt för herr Wadling att han har så många dyrkande fans som försvarar honom med näbbar och klor.
  Mindre roligt bara att de verkar vara så fyllda av hat och fula i munnen.
  Så, nu har ni fått besöka min blogg och spy ut er galla.
  Nu kan ni krypa tillbaka till den sten ni kröp fram ifrån. Dvs Freddie Wadlings fansida på facebook.”

  Det där är inte trevligt eller ens rättvist. De flesta har skrivit rätt sansade kommentarer om att de är upprörda över hur du skriver om andra människor.
  Visst kan du bedöma andra människors musik, men du måste inse att man inte kan kalla folk (särskilt inte bräckliga, fattiga kultmusiker) hemska, fula och obegåvade och förvänta sig att stå oemotsagd. Det betyder inte att jag tycker att det är okej att kalla dig en massa fula saker heller, men det är dålig stil av dig att klaga på att folk blir sura när du är så provokativ. Det är ungefär sådär som mobbare i alla åldrar brukar försvara sig när man ifrågasätter deras beteende. Dessutom trodde jag att du ville att folk skulle läsa din blogg? Varför annars skriva i den?
  Jag känner INGET barn som har Wadling som förebild, men jag känner en del som uppskattar din musik och livsstil och mycket väl skulle kunna tänkas läsa din blogg — så varför ska Wadling bete sig som en förebild för unga när inte du gör det?

 • John skriver:

  Herregud, sitt i båten era jävla muppar. Fredde Wadling ser ut som ett vrak och så är det med det. Att gnälla på att någon gnäller på någon annans utseende, och sen själv gnälla på personen som gnäller med väldigt mycket värre övertramp, är så efterblivet så att hälften vore nog. Utgår ifrån att det även var ni som stod och strejkade vid eken också.

 • emma skriver:

  Kasta sten i glashus Pernilla?. Du börjar med att skriva att du inte vill möta Wadling i en mörk gränd och blir rädd när du ser honom, sedan skriver du att kommentatorerna är fyllda av hat? Du tycker inte det är minsta lilla motsägelsefullt?

  Jag blir dyster över att du kommenterar folks utseende såhär offentligt. I synnerhet som du har många unga fans och är en förebild för många barn. Det är INTE okej att lära barn att det är okej att kommentera andras utseende, och i synnerhet inte offentligt. Du måste inse att din blogg är en maktfaktor.

  Ytterligare stenkastning i glashuset är ju det faktum att du själv verkar röka lite då och då och dessutom exponerar ditt shoppingberoende varje dag på bloggen. Men det är tydligen inget problem? EEtt beroende är ett beroende och har alltid bakomliggande orsaker, tänk på det.

  Tråkigt att du visat dig vara så osympatisk och ogenomtänkt.

 • Mats skriver:

  Pernilla. Varför klagar du på att Freddie röker på affischen? Du röker ju själv vid offiiciella tillställningar har jag noterat vid flera tillfällen.

 • örjan flygare skriver:

  Jag bara gapar av förvåning av ditt väldigt förnedrande och nedlåtande blogginlägg.

  Freddie Wadling är absolut inte en av mina favoritartister men har har något som du alldeles uppenbart saknar, en själ.

 • Richard skriver:

  Ah Pernilla kan klippa och klistra för samma text dyker upp på fler ställen :)Jojo…

  Vad händer i en blogg om många skriver i ens blogg? Många skrev i bloggen, kanske var det det hon ville… Jakten på uppmärksamheten.

  Kommer väll snart i Aftonbladet och många skvallertidningar.

 • Richard skriver:

  Ha du svarar:) I alla fall det är värt respekt.

  Kram på dig!

  Öskar bara du kunde fundera på det du sagt. offentligt… och enkelt bara säga förlåt.

  Tycker också saker om dig men behöver inte säga det Eller?

 • Richard skriver:

  Kul att se två världar mötas, Det är som om Barbie och färgen rosa och lukten vanilj möter- Riktiga musiker. som KAN SPELA PÅ SINA INSTRUMENT på den nivån som ni INTE kan förstå… Sen gnäller ni för att nån är ful…

  Det vi kan är att lyssna på bra musik, Till skillnad från er så är Freddie en som framför musik FÖR dom som själva är riktiga musiker eller dom som verkligen är intresserad av musik. Vi som avskyr dom här musik-tävlingsproggramen på tv. Sån musik avskyr vi…Radio Rix är bara ett exempel på sånt som vi avskyr.

  Ta en person som säger att hon gillar Pernilla. Hur många skivor har hon i sin samling… Vad är det hon har i sin samling. Ja just det hela Greatest Hits på sin höjd…Möjligtvis en skiva men Carola och 10 till med enbart SKIT. För att hitta egna bra artister är en sån där person alldeles för kass för…Och hon vet inte ens vad hon har i sin samling för sätter man på en så kan hon själv säga ” Vad är det här för skit”

  Ja kass på insidan!!! Bimbo på utsidan helt klart.

 • John skriver:

  Filip, du måste vara Pernilla själv eller någon i hennes stenkorkade närhet. Vad vill du ha sagt? Menar du att man ska ta skit bara för att ”ingen vill hångla”? Tycker du att det är OK att snacka skit i offentliga bloggar om andras utseende? Är det ”rätt” att sparka nedåt ut ”utseendehierarkin”?

 • Johan skriver:

  Filip, du måste vara Pernilla själv eller någon i hennes stenkorkade närhet. Vad vill du ha sagt? Menar du att man ska ta skit bara för att ”ingen vill hångla”? Tycker du att det är OK att snacka skit i offentliga bloggar om andras utseende? Är det ”rätt” att sparka nedåt ut ”utseendehierarkin”?

 • Richard skriver:

  Jag förstår inte hur någon som gör så kass musik kan få tillstånd att framträda i TV.

  Eller gör Pernilla ens musiken själv?

  Och du Camilla, du kan ju fråga Pernilla vad tondöv är för som det verkar så är det du som är tondöv.¨¨

  Lyssna på det här så hör du att han INTE!!! är tondöv.

 • http://www.youtube.com/watch?v=GYxG0dzEbVA skriver:

  Jag föreslår att du och alla andra som läser detta inlägg tar er tid en liten stund för att lyssna på när Freddie Wadling sjunger låten Drömmarna från hans skiva ”Jag är monstret”
  (se länken för att lyssna)
  http://www.youtube.com/watch?v=GYxG0dzEbVA

  speciellt när han sjunger dessa rader:

  ”Om allt man inte väljer, men ändå tvingas ta
  Om stoltheten jag sväljer för att klara varje dag
  Och allt som jag ska gömma i mitt hjärta utav glas
  Om allt det där ska rymmas går jag av

  Så ta mig med till drömmarnas land, jag kan väl få följa med på din axel
  Ta mig med till drömmarnas land, så kanske jag kan göra nått som är vackert
  För dig och för mig
  För dig och för mig”

  Världen har sällan varit så skör och vacker!

 • Filip skriver:

  Herregud vilka överreaktioner.
  Jag hör till dom som ÄLSKAR Freddies artisteri. Men Pernilla har ju helt rätt i att han inte ser sund ut. Senast jag såg honom så staplade han in på scenen med käpp, och satt i en fåtölj under hela framträdandet. Nog har den där kroppen tagit en hel del stryk genom åren. Men en fantastisk artist är han. Han har en av Sveriges vackraste röster, och är en av dom bästa låtskrivarna. Men, handen på hjärtat – alla ni här ovanför – som skäller på Pernilla för att hon pratat om utseende: HUR MÅNGA AV ER SKULLE VILJA HÅNGLA MED FREDDIE? Inte en enda jävel. Så kom inte och säg att den där bristen på tandhälsa är ATTRAKTIV. För nån skönhet, det blir han aldrig.

  Pernilla har inte gjort något övertramp. Hon var ju högst mild i sina omdömen. Snälla ord – till skillnad från alla patetiska Pernilla-haters som spyr ut sin bitterhet över världen här ovanför. Tagga ner!

 • Petter skriver:

  Wadling kanske inte tillhör din fanskara, Pernilla, men jag har aldrig sett honom uttala sig plumpt om ditt utseende eller ifrågasatt din livsstil. I det hänseendet är han en betydligt bättre förebild än dig; han har respekt och förståelse för andra människor, även om de är radikalt annorlunda från honom själv.

  Jag tvivlar förresten på att Wadling någonsin gjort anspråk på att vara en hälsoguru eller förebild. Det är inte heller konstnärers plikt att vara förebilder till våra barn, det ska vuxna i deras närhet vara. Du är inte heller en förebild i alla lägen, och jag vet att du blev arg och ledsen när Djurens Rätt ”rörde om i grytan” och krävde att du skulle vara det. Om du nu tycker att det var så hemskt, hur kan du då göra exakt likadant mot någon annan och dessutom tokdissa hela deras livsgärning OCH göra dig lustig (?) över deras utseende när du ändå är igång?

  Dessutom är du en professionell musiker med en lång karriär bakom dig. Du borde kunna förstå att någon kan vara begåvad även om du inte gillar deras musik. Jag är säker på att även folk som hatar schlager skulle erkänna att du är begåvad, även om de inte tycker om dina låtar. Alla som har hört t ex Blue for Two behöver inte älska Wadling, men att påstå att han saknar begåvning är faktiskt objektivt osant.

 • Mikael skriver:

  Kära Pernilla,
  Vi är alla olika, har olika liv bakom oss och tycker om olika saker. Du behöver inte tycka om Freddie Wadlings musik eller hans person, men du borde ta ansvar för hur du behandlar andra människor.
  Kram,
  Mikael

 • Pastor Grönwall skriver:

  Hej Pernilla,

  Det är inte så ”coolt” att röka säger du (vilket är lite lustigt mtp att det florerar flera bilder där du själv håller i en cigarett), men hur coolt är det med psykisk ohälsa? Det är nämligen intrycket jag får av dina porträtt och blogginlägg.

  Hur ful är du på insidan egentligen? Har du ens vågat visa den för någon, någonsin?
  Trodde inte det heller. Kryp tillbaka in i barbieborgen med resten av husvagnsfolket nu.

 • S.T skriver:

  Grejen är den att det är konstnärskapet som räknas oavsett hur man än ser ut. Och vad jag vet så har du alltid ägnat dig åt tillåtas retuscheras och gör inte så mycket annat än att le och se allmänt dum ut. OM vi ska tala om hur samtliga ser ut. Ta en titt i spegeln, Pernilla innan du dömer andra utan att ens ha någon kunskap eller kött på benen.

  Vad gäller rökande så låter du som en moraltant och såna gillar vi inte i ett demokratiskt Sverige. Bättre att ha öppna dörrar än att röka i smyg och låta kidsen upptäcka ”smusslande”.

  I övrigt känns ditt inlägg så löjligt att det blir roligt. Det känns lite som att du sätter dig vid datorn med en tanke på att ”Oh nu ska jag röra i grytan så jag får mer läsare till min blogg/sida”. Good try men det ser mest fånigt ut – vilket i och för sig passar dig.

  Hej hopp.

 • Svante skriver:

  Freddie Wadling må va hur ohälsosam som helst i ditt tycke, men det är inte rätt av dig att ge dig på honom för det. Det är bara lumpet. Vill man sen diskutera vad som är hälsosamt och vad som är bra förebilder för ungdomar så bör du nog som offentlig person granska dig själv lite extra. Vad ger du för bild till ungdomar om hur man bör bete sig, hur man bör leva och hur man måste se ut för att passa in… vad säger du om hur man ska se ut för att duga osv med uttalanden som detta. Hur man ska se ut som framgångsrik artist? Vilken obehaglig elitism du representerar! Fortsättningsvis kommer jag att stänga av tv.n om jag ser dig på den, jag vill ju inte att mina barn ska få dåliga förebilder.

 • Lennart skriver:

  Kul att någon som måste retuschera sin bild (titta längst upp till höger) har mage att bedöma andra genom sitt utseende. Jag blir mållås. Häpna har jag sedan länge slutat med.

  Jag kommer i håg när jag såg på roast på berns. Hur illa vid dig du tog när de kritiserade dig. Och då var du ändå med på det och fick betalt. Lär inte livet dig något eller är du ännu en blondinbella?

 • Johan skriver:

  Pernilla, du har aldrig varit en seriös konstnär, vilket Freddie alltid har varit. Du är istället bara en kändiskåt jävla mupp som ingen minns varför är känd längre. Det är människor som Freddie folk kommer att minnas långt långt efter att de är döda, vilket knappast känder om man ”bara” är kändis.

 • Olof skriver:

  Det här är stor humor! En plastigt ytlig ”artist” som pernilla w har mage att yttra sig om äkta vara

 • Olof skriver:

  Oj, då. En cigarett. Är det nåt att reagera på?
  Han har tagit sig igenom ett långt missbruk av alkohol och andra droger.
  Att nykter övervinna sin scenskräck är väl ändå värt en eloge?
  Snygg har han aldrig varit och ett hårt liv gör självklart inte saken bättre men att racka ner på någons utseende är väl lite väl lågt, eller?

 • Linda skriver:

  vad ska man säga….tror knappast att Freddie skulle springa omkring med den där jävla ”pälsbollmössan”,handla massa märkesgrejer och sen sitta och tycka synd om svältande barn.Inte ens när jag var liten gillade jag dig,och detta var liksom droppen.Att folk ser ut som dom gör har faktiskt olika orsaker.Du förstår det finns faktiskt människor i denna värld som inte har fötts med en guldsked i röven,som du.Anledningen till att du får lov och låta är ju tack vare att du föddes i en känd familj,knappast pga talang.Förresten så röker jag,och är fan så mycket snyggare än dig,..känns trist att skriva på denna låga nivå,men måste ju skriva så att du förstår

 • ingrid söderberg skriver:

  Dina inlägg här på bloggen ang Freddie har endast ett budskap och mening:

  På ytan är du Pernilla vacker och Freddie är ful,
  men under ytan är du i ditt uttalande Pernilla ful och Freddie är vacker.
  På ytan är du Pernilla snäll och Freddie är elak,
  men under ytan är du i ditt uttalande Pernilla elak och Freddie är snäll.

  Vad är viktigast? att vara vacker och och elak eller ful och snäll?

  Nu tror jag inte att Freddie egentligen lägger så mycket vikt vid ditt uttalande men en annan gång kan du göra stor skada om det drabbar någon med dålig självkänsla.

  Hoppas på att få en bättre bild av dig i framtiden och önskar dig en bättre självkänsla så att du inte behöver hävda dig genom att klanka ner på andra.

 • Andreas skriver:

  Försök att bete dig som en vuxen kvinna och ta åt dig av lite berättigad kritik istället för att bjäbba emot på ren reflex. Det vore klädsamt – du verkar ju gilla att vara välklädd annars. :) Att du får mothugg på något du säger betyder inte att någon vare sig vill eller kan ”tvinga” dig att tycka likadant. Tror du det så är det något du skulle må bra av att jobba bort. Se det här som ett tillfälle att växa! Ditt fortsatta tjat om Wadlings utseende blir inte heller det trevligt och ”okej” bara för att du maskerar det som någon sorts falsk omtanke om hans hälsa. Försök att vara lite tolerant i fortsättningen.

 • KEL skriver:

  Hmm har läst och funderat och ni som skriver om (dåligt med mobbing) och sådant hmm, märkligt att man inte får ha en åsikt och sedan själv bli mobbad för den hhmmm. Hur ska vi leva om vi ite får ha en åsikt som vi står för utan att själva får en mobb mot oss, detta kallar jag dubbelmoral så ni alla som gillar Freddie Wadling, gör det för han har säkert berört många och vist, man kanske ska vara snäll och hålla tyst men ni mobbar ju Pernilla, vad säger det om ER.

  En som är emot DUBBELMORAL

 • Elin skriver:

  Tänk om det farligaste farliga lurar bakom de mest polerade av ytor? The horror!

 • Julia skriver:

  Oj Pernilla det var många som suttit inne på mycket irritation mot dig!
  Och jag tror att du ska lära dig att det finns många där ute som inte lever efter dina levnadsstandard och med vare sig ditt utseende eller med dina mentala ”kapacitet” och därför måste kämpa sig igenom livet på olika sätt!

 • Robert skriver:

  http://www.expressen.se/polopoly_fs/1.1265568!slot100slotWide75ArticleFull/3447786819.jpg

  Det är fantastiskt att du kan vräcka ur dig om rökning när du själv är en rökare.- JAg gapskrattar till din idioti Pernilla. Men vad gör man inte nuförtiden för att få uppmärksamhet 😉 Freddie Wadling är en charmig och mysig man och äger en av sveriges kanske mest unika röster. Att han ser ut som han gör beror på helt andra saker än ciggaretter kan jag förmedla. Alla har inte haft det så enkel som du.
  Tänk efter vad du skriver i din blogg.

 • A skriver:

  Freddie är äkta, jordnära och säljer inga fantasier. http://youtu.be/PAxrmJr5Fqc

 • Katarina Ljungberg Sundsvall skriver:

  Jag känner hopplösheten komma smygande, igen..Hur ska vi någonsin få stopp på mobbandet om vi vuxna bara går på och går på! Detta jävla ytliga samhälle!!! Människan ÄR ett taskigt släkte. Jag läste en rubrik en gång: ”Vem har du kränkt idag?” Det fick mig att förstå att vi alla bör ta en funderare över vad vi håller på med. Inte konstigt att så många människor mår skit…EN kommentar kan förstöra en människa, särskilt i unga år.. Var snälla mot varandra där ute! :-)

 • Lars Kruthof skriver:

  Tråkigt att hela det här snacket ska behövas. jag tycker det är tråkigt att du efter många år i din konstlade bransch är så ytlig att du kan komma på tanken att kritisera en annan sångares utseende. Att i sak kritisera Freddies röst eller framförande av låtar hade väl varit en sak. Även om jag finner att det bästa är att göra så bra man kan själv, utan att kommentera andra. Att såga en människa pga av utseende och eventuella laster är svagt. Jag har inget emot dig som artist, jag tänker inte kommentera ditt utseende eller din eventuella talang. Det är dina uttalanden som är så illa.

 • Petra N skriver:

  Har följt pajkastningen på håll, många glashus har kraschat på båda sidor. Att vara en god förebild handlar väl om mer än en fullkomligt laglig last?! Varför man helt oprovocerat väljer att uttala sig negativt om något så irrelevant som en kollegas utseende och sätter en rubrik på detta, som ironiskt nog blir symbolisk för hela debatten, är en gåta när det är väldigt osopat framför egen dörr. Missbruk tar sig olika uttryck men bottnar i samma tomhet och smärta och att exponera ett shoppingmissbruk är inte mer attraktivt hur mycket ytan än glittrar och glimmar….jag föredrar den råa osminkade sanningen framför den konstlade botoxade versionen för att den träffar mig i hjärtat…ett vackert inslaget paket helt utan innehåll kontra en gåva inslagen i tidningspapper och tjärade rep. Det är nästan så jag önskar mig en duell…f’låt..! duett med FW och PW och vad kunde vara mer passande så här i juletider än en svensk version av Shane MacGowan och Kirsty MacColls ”Fairytale of New York” ?!? I dare you both!! ; )

 • Peter skriver:

  Vi kanske kan fixa en gastric bypass så han blir smal, nya tänder så han ler fint och nytt hår på huvudet åt han så han får en fräääch frilla, så kanske han duger åt Pernilla.

  Tråkigt att man inte kan se längre än till det yttre…

 • carl brandt skriver:

  ”Smoke, smoke, smoke that cigarette
  Puff, puff, puff and if you smoke yourself to death
  Tell St. Peter at the Golden Gate
  That you hate to make him wait
  But you just gotta have another cigarette”
  [Merle Travis and Tex Williams]

 • Jonas skriver:

  Att du bryr dig mycket om ytan är ju inte oväntat. Att du sedan inte har förmågan att se förbi det yttre och höra hans fantastiska sång är ju mest synd om dig.
  Appropå detta med rökningen och förebild. Jag är långt mer oroad av all ytlighet och allt fokus på utseende från ”förebilder” som du. Hellre en cigg i mungipan än barn med känslor av otillräcklighet och oro över att de inte klarar leva efter dina ytliga värderingar. Sorgligt!

 • Jani Hauhia skriver:

  Det är väl så att den som hänger ut andra, är oftast denna själv som hamnat i skuggan av en musikaliskt geni!!! Om man nu för att kasta ett par stenar åt Pernillas håll, så räcker det med att försöka bre ut en av hennes låtar på en macka,,, Så får den nog grisen till och med att vägrat äta skiten!!!

  Freddie har inspirerat många musiker på vår jord… respectera det, och ni lär bli lika bra musiker som han!!!

 • Daniel skriver:

  Pernilla.
  Det där ”varma” leendet som du förmodligen anser dig ha att fungerar inte riktigt som du tror.
  Det ser oftast snarare ut som om du verkligen HATAR fotografen bakom kameran. Att du utöver det har en käkmuskulatur som en frenetiskt tuggummituggande bodybuilder gör helheten mycket skrämmande.
  Tänkte att du kanske ville veta det.

 • Jimmy skriver:

  Problematiken ligger i att det är just DU som kritiserar en annan ”kulturpersonlighet”. Du har byggt din karriär på en ton och det du gör sammanfattar en likriktad ointelligent smörja beträffande både utseende och musik.
  Du ser faktiskt inte ens bra ut och den skiten du spelar in tänker jag inte ens kommentera ytterligare.
  Sammanfattning: Du ger sken av att vara ÄNNU dummare än vad du förmodligen är och du har mig veterligen aldrig lsläppt en lyssningsbar låt… och du är faktiskt jävligt ful. Att då kritisera andras artisteri och utseende gör mig spyfärdig. Att du inte skäms?

 • Micke skriver:

  Alltså jag vet ju inte alls eftersom jag inte har haft något med lansering etc. av Freddies nya album att göra MEN det kan hända att man tänkte som så att om skivan innehåller covers av Bond-låtar så vill man använda sig av diverse saker som förmedlar en viss bondkänsla, exempel på det är just smoking & cigaretter.
  Man hade ju kunnat använda vapen och halvklädda kvinnor, frågan är vilket som är bäst? Det blir liksom inte samma sak att promota en Bond-grej iförd en beige T-shirt & chinos…. Men vad vet jag, är inte direkt i branschen…
  Undrar hur många i ”börja röka åldern” som över huvud taget lägger märke till en farbror med cigarett i handen? Finns kanske värre exempel på ”dåliga saker” som syns överallt i samhället?

 • Sylvasst skriver:

  Nästa gång du kommer till stan Pernilla, är det ok om jag och minna vänner kommer och skriker så högt vi kan hur ful du är, oetisk, respektlös, idiotisk, korkad, ointelligent. Tycker du det? Med argument som att du föddes med silversked i mun, att du förmodligen haft rätt bra med pengar från början, öppna dörrar till medievärlden och inte behövt jobba speciellt mycket för att komma dit du är. Mest blondera dig och le lite bajsnödigt på bilder. Är det ok om vi gör det?

  ÄR det ok om vi gör det?

  ÄR DET OK OM VI GÖR DET?

  Bra, jag tror du tycker det är ok eftersom det är precis vad du gör här.

  Din fule fan.

 • David Glans skriver:

  Att kolla igenom denna vidriga hemsida är bland de mörkaste skräckupplevelser jag varit med om på länge. Sån obeskrivlig total jävla enfaldighet. En bottenlös avgrund. Fy fan vad jag tar avstånd!

  Reklam för modekläder för barn åldrarna 0-16 år. Ska fan köpa en Canada Goose-overall till min 3-åring så han inte blir mobbad i sandlådan…

  För att citera en ironisk vän:
  ”Freddie Wadling är ju verkligen ett större hot för dagens ungdomar än vad hennes mode- och idealhysteri är…”

 • David Glans skriver:

  Att kolla igenom denna vidriga hemsida är bland de mörkaste skräckupplevelser jag varit med om på länge. Sån obeskrivlig total jävla enfaldighet. En bottenlös avgrund. Fy fan vad jag tar avstånd!

  Reklam för modeklälder för barn åldrarna 0-16 år. Ska fan köpa en Canada Goose-overall till min 3-åring så han inte blir mobbad i sandlådan…

  För att citera en ironisk vän:
  ”Freddie Wadling är ju verkligen ett större hot för dagens ungdomar än vad hennes mode- och idealhysteri är…”

 • En sundare människosyn skriver:

  Stoppa pressarna. Pernilla bajsar precis som vi alla andra!

  Pernilla… hur luktar det när du bajsar? Som nejlikor eller nåt mer underbart rosa? Kommer det ut fluffiga kaniner ur din bak som tillsammans med dig brister ut i någon positivt livsbejakande sång? Eller kan det vara så att du inte heller är perfekt, att det luktar skit när du bajsar? Kanske till och med fiser du lite ibland när vi andra inte gör det? Kanske du har någon gång varit dålig i magen? Kanske du också är lika mycket människa som alla vi andra. Tycker du vi ska respektera dig när du bajsar eller ska vi tycka du är ful när du bajsar. För du är ful när du bajsar, det tycker jag och många andra med dig. Men du bajsar nog minst lika bra som vi alla andra, och det ska du ha respekt för….

  … så kanske, kanske, kanske, du kan förstå lite var känsla sitter, och det sitter inte i utseendet. Och inte i lukten eller bajset för den delen.

  Lär dig lite respekt din männsikohatare.

 • Jessica skriver:

  Om det finns ett krav att som offentlig person även vara en förebild tycker jag du, innan du kritiserar någons rökning, bör börja med en granskning av dig själv. Du uppmuntrar till konsumtion samt köttätande mest hela tiden. Inte heller det är särskilt nyttigt, vare sig för dig eller för miljön.

 • Veronika skriver:

  Saxat från ditt första inlägg…

  ”Men ärligt talat. Det är 2011 nu och ALLA vet väl vid det här laget att det Inte är ”coolt” att röka…!!”

  Men ärligt talat Pernilla, det är 2011 och ALLA vet väl vid det här laget att djur, som ex räven far jävligt illa när den jagas för att hamna som boll på din pälsmössa och att det inte är coolt att använda den. Men det hindrar ju inte dig direkt vad jag förstår?

 • Jacob skriver:

  Det jag framförallt undrar är varför du går på Freddie specifikt? Det finns väl en drös med andra artister, skådisar eller konstnärer som både röker mer och ser mer ”ohälsosamma” ut? Freddie har med Cortex, Lädernunnan, Blue for Two etc skrivit in sig i svensk musikhistoria, något som du aldrig, någonsin kommer att göra.

 • Linda skriver:

  jag tycker inte heller det är ok att kränka ner på en annan människa tänk till, men alla som kommenterar och säger så fruktansvärda saker om pernilla, är det inte mobbing?? Är det ok att mobba en mobbare?? Är det så det funkar på skolorna oxå då menar ni… Sen är det ytterst märkligt att alla som tycker pernilla är en patetisk bkändis osv osv att ni ens är på bloggen, har ni inga liv?? Ni måste inte vara här!!!

  Alla (även Pernilla) kanske borde se till sig själv lite och se hur vi själva beter oss innan vi kritiserar andra eller hur??

 • Monica skriver:

  Respektlöst!!
  Jag håller med om att det inte är bra att röka och inte heller att kröka. Men att så fruktansvärt respektlöst på sin egen blogg ge sig på en människa anser jag vara djupt oetiskt!

 • Antichrister skriver:

  Ber om ursäkt för ett par konstiga ord i tidigare inlägg. Autokorrekt på mobilen som inte håller med om mina ordval tydligen.

 • Antichrister skriver:

  Jag har bara träffat Freddie Wadling en gång och det var i en mörk gränd vid tredje långgatan i Göteborg för 20 år sedan. Han visade sig vara en trevlig person. Så jag kan lova dig Pernilla att om du stöter på honom behöver du faktiskt inte vara rädd alla. Dessutom kan du då passa på att be honom om ursäkt för ett ganska klantigt uttalande om hans utseendet. Alla är vi vackra på olika sätt.Sen huruvida hans eller sin musik är bra eller dålig det är en annan fråga.

 • Lena skriver:

  Hejsan !
  Hahaha, vilken trist attityd att focusera sin blogg på en annan artist.. Lite skvallerkärring över dej Pernilla. Världen är så stor så stor Pernilla liten..Vi har Fukoshima, Hiroshima, Tjernobyl, Tree mile island,svältande barn i afrika, globala uppvärmningen, oljekrisen, krig, en miljard människor på flykt från sina hem, folk som inte ens har vatten att dricka till jul..Då tar du upp en petitess som att Freddy RÖKER.. Suck…

 • Maria skriver:

  Jag konstaterar bara att vad Pär säger om Pål, säger mer om Pär än om Pål. Jag tycker att Wadling har en fantastisk röst med en fantastisk känsla och jag föredrar honom framför schlager anytime. Trist att använda sin blogg till att smutskasta kollegor i samma bransch. Detta kommer att påverka min uppfattning om Pernilla i allt hon säger i framtiden.

 • E skriver:

  Nu förlorade jag all respekt för dig! Självklart som du barnsligt uttrycker måste man få ha en egen åsikt. Men att du som offentlig person går ut och och trycker ner en annan artist alltså en kollega tycker jag är under all kritik. Nu får man bara hoppas på att karma finns.

  Hos mig och mina vänner har du sjunkit totalt!

  Hejdå!

 • emma skriver:

  Att skriva ”Jag skulle inte vilja möta den här mannen i en mörk gränd iallafall…. ” om en kollega på sin offentliga blogg är helt respektlöst och dessutom väldigt osympatiskt. Behåll vad du tycker om människors utseenden för dig själv så blir denna världen en liten gnutta bättre. Tack.

 • s skriver:

  Freddies problem med tänderna beror ju snarare på hans långvariga missbruk av amfetamin än rökning. Han är ändå allra allra bäst i världen.

 • Piccadilly Palare skriver:

  För er som läser denna blogg (alltså svennebanan utan varken smak eller kulturell allmänbildning, ofta tillhörande samma sociala habitus varur Freddie har sitt ursprung (varför ni om några borde ta till er denna gigant, samt rösta vänster istället för höger…nej, jag orkar inte, ni förstår ändå inte vad jag pratar om)) kanske jag bör tillägga att Freddie i princip skapade punken i Göteborg innan han plockades upp av artister och producenter vilka insåg storheten i Freddies röst och fick honom att spela in t.e.x. detta av alla mästerverk:

  http://www.youtube.com/watch?v=PijTuAWBvEc

 • maja skriver:

  Jag kan inget annat än att hålla med alla nedanstående. Wadling är och kommer alltid att vara en legend inom svensk musik, till skillnad från dig. Han är en fantastisk artist och människa och det du nyss skrev motstrider allt som har med riktigt musik och känsla att göra. Ska vi inte bara tracka ner på alla handikappade också? alla som inte ser ut som små lobotomerade barbiedockor? Skäms! du är en vuxen kvinna och borde veta bättre.

 • Emslan skriver:

  Pernilla, jag skulle inte vilja möta dig, varken på upplyst gata eller i mörk gränd. Inte med den attityden du har och dessutom tycker jag varken du är speciellt snygg eller ser helt peachy keen ut. Du ser ut som om du svalt något olämpligt, även när du ler ditt bredaste leende.
  Hysteriskt barnsligt av dig att haspla ur dig dylika grodor om Sveriges mest förtrollande röst, Freddie Wadling.
  Han röker må hända, det är vi många som gör. Freddie gör inte barnprogram och behöver inte stå till svars för sina legala laster inför någon.
  När jag såg honom uppträda första gången tyckte jag att han var bland det mest mystiska och sexiga jag sett på en scen, jag kan inte säga detsamma om de gånger jag råkat få syn på dig. Smaken är olika. Som sagt.

  Mvh
  E

 • Anders Andersson skriver:

  Tycker Freddie och Pernilla bör göra en duett, typ: ”You’ve Lost That Lovin’ Feelin'” ……….. vilket DREAM TEAM det skulle bli.

 • Hilda skriver:

  freddie är helt jävla fantastisk och inget annat

 • Monstret skriver:

  @Pernilla och alla andra nötter på denna blogg, ni Har aldrig funderat att det finns en bakomliggande anledning varför han ser ut som han gör. Ta reda på det så är det inte lika roligt längre. men det bryr ni väl inte om i eran glamorvärld . usch!

  PS, skulle inte träffa dig i en mörk gränd.
  http://www.posh24.se/photo/313903/pernilla_wahlgren_barngolfen

 • Piccadilly Palare skriver:

  Den här bloggen representerar allt vad som är fel med världen;

  – kommersialism
  – konservatism
  – mediokritet
  – ytlighet

  Och för Guds skull, Pernilla – håll din unge utanför din skit (bloggen) och låt stackaren bryta sig ur din sekt till familj. En dag sitter han med självmordstankar då får du (på ditt rosa, obehagliga sätt) be för att han förhoppningsvis upptäcker han kanske Freddie.

  Jag vill kräkas.

 • Kalle_a skriver:

  Jag har alltid blivit skrämd av ditt utseende

 • Lena skriver:

  Man får tycka vad man vill, visst. Men det får finnas gränser för vad man säger rakt ut om andra. Ajabaja Pernilla.

 • Jan skriver:

  (Undrar vad man gör på den här sidan) Alltså kan inte c-kändisen Wahlgren tagga ned? Skulle kanske börja med att göra lite musik istället för antiintellektuell trash-stuge-pop! Haha och alla som tycker om Pernilla, säg upp er från kommunen, sälj den begagnade volvon, stäng av postkodmiljonären samt skaffa ett par högskolepoäng och lite vettig smak!

 • Marlene skriver:

  Avundsjuk, Pernilla. Ni spelar i helt olika ligor, och du vet det. wadling själv skulle aldrig sänka sig till din nivå. Det är skillnaden på hnm och dig, bara en av många. Du är som en tomat fr EU. Stor röd och totalt smaklös. Freddie är den tomat man odlat i sin egen trädgård. Liten och full av smak, helt enkelt oemotståndlig. Vilken glädje han skänkt genom åren! Och du vet det innerst inne,.därav ditt påhopp

 • Sabina skriver:

  tycker ärligt du borde fråga dig själv varför du blir rädd för honom. varför han skrämmer dig.

  lite självrannsakan skadar ingen. och om fler var öppna för att våga se varför de reagerar/tycker/tänker/känner på vissa sätt tror jag att jorden skulle vara en väldigt mycket behagligare plats att leva på.

  blir ledsen för din skull när du blir skrämd av en så vacker själ och människa som Fredrik.

 • Jocke skriver:

  Älskar musik i alla dess former, nästan… Musik är likt konst, något som ska beröra mer än bara det sinnet som primärt utsetts för stimuli. Gråtande barn, vackert avbildade, gärna med lite smutsiga nyllen må vara vackert men det blir lätt tråkigt efter ett par tavlor. Picasso, Turner och de övriga mästarna förstod att det handlade mer om att förmedla något som berör människan på djupet snarare än det som är vacker. Var i denna skara man ska stoppa in Freddie är lite svårt att se, men hans musik är nog inte i huvudsak skapad för att vara vacker, den balanserar på en gräns mellan totalt kaos och pricksäkerhet. Finns många andra bra svenska sångare som balanserar på gränser, af Ugglas, Thåström, Demian för att nämna några. Personligen finner jag den typen av musik som intressantare att uppleva, än något som är perfekt, skolat och klockrent. Missuppfatta mig rätt, jag älskar Sarah Dawn Finer, Körberg och Jussi Björling. Ibland vill man dricka saft, ibland ett fullt utvecklat, mångfassiterat, nyanserat franskt vin.

 • Anna skriver:

  Lågt att plocka billiga poänger på att fantisera om att möta fula gubbar i mörka gränder bara för att någon ( en man i detta fall) inte har samma opererade, tvålfagra look som du, Pernilla. Jag skulle skita på mig om jag mötte dig i en mörk gränd, eller någon man som faller dig mer i smaken, typ Emilio Ingrosso.

 • musicforballerinas.blogspot.com skriver:

  http://musicforballerinas.blogspot.com/2011/08/freak-boken-om-freddie-wadling.html

  Nu är ju faktiskt Freddie Wadling en missbrukare. En cigarr kanske inte är så farligt i sammanhanget? Eller ska han luras om vem han är? Alla är faktiskt inte helylle. Tyvärr kan man ju tycka om det. Fast är det fred vi vill ha?

 • Erik Brunnegård skriver:

  Freddie är fan så mycket större än vad du någonsin kommer att bli. Han uttrycker sig med själ och hjärta. Medans du, den ständiga fjortisen, lever på en gammal schlagerlåt från 1985 samt på kända föräldrar

 • Fredrik Kallander. skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=FTZADkpgwno

  Inga mer ord behövs. Kanske bara fler påsar nötkräm till världen.

  2 citat från pernillas välrds.
  En bloggpost som innehåller nötkräm
  Dec 11
  Skrivet av: Pernilla Wahlgren 2011-12-11 04:07 RSS
  Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva!!!

  Ny ring på fingret!
  Dec 11
  Skrivet av: Pernilla Wahlgren 2011-12-11 06:04 RSS
  Har ju helt glömt att visa er min fina Juicy Couture-ring som jag införskaffade inför årets Julkonsert-Turne!

 • Chris skriver:

  Man har såklart rätt att tycka vad man vill. Liksom jag tycker att Freddie Wadling når in till hjärtat med sin sång och att Pernilla Wahlgren INTE gör det. Det är lite skillnad på ”Ships” och ”Piccadilly Circus” (din enda hit?)…

 • R skriver:

  Nä, Freddie ser inte ut som hälsan själv, för han är verkligen inte hälsan själv. Ända sen sin barndom har han kämpat mot en mängd svåra sjukdomar, som också har drivit honom till ett missbruk. Tänder och kropp är heller inte så lätta att fixa när man är så sjuk och rädd att man inte ens klarar av att gå till en läkare.
  Vill man vara en förebild så kanske det inte är så smart att posera med en cigg, men jag tror inte att Freddie vill vara en förebild. Jag tror att han bara vill vara sig själv.
  Freddie är min husgud, i samma nivå som Leonard Cohen. Jag beundrar honom så otroligt mycket och tycker att det är helt fantastiskt att han klarat av att överleva trots allt som hänt i hans liv. Och precis som flera andra här så rekommenderar jag att ni som inte vet så mycket om honom läser boken Freak, så kommer ni att förstå varför hans fans står så orubbat på hans sida.

 • Piccadilly Palare skriver:

  Pernilla och hennes familj är avskum.

  Se och lär, Pernilla.

  http://www.youtube.com/watch?v=xRkA6zugNMQ

 • Nicklas skriver:

  Där fick vi det svart på vitt: Pernilla är precis så ytlig och plastig som vi alla misstänkte. Freddie är en musikalisk ikon vars känsla, begåvning och inlevelse är sällan skådat. Men självklart är det ju viktigare att vara fin i håret… Det finns dock en uppsida för tjejen av plast: de korkade lever och dör ovetandes om att de är just korkade.

 • Fredrik Kallander. skriver:

  Helt klart
  Jag blir som fångad som i en stormvind av hans låtar första gången jag hörde dem. Första gången jag hörde honom började det likna kärlek banne mej. Jag blev som fångad i en dröm. Hans röst var som om den viskade mitt namn. Han hade verkligen lyssnat på mitt hjärta. Det var som Kärleken är. Och det gjorde inte ont…..Mer en satelit som steg ner från himelen.
  Men så är jag mer intresserad av vad folk försöker förmedla än Juicy Couture-ringar. Men så kan det vara…..
  Tack för dina värmande ord om min Idol. Men jag tror du har missat något.

 • Nippe skriver:

  Klaga på Freddie kanske man inte ska göra om man själv ser ut som en korsning mellan ett päron och E.T.

 • Per Madsen skriver:

  Jag tycker att din människosyn är rätt trist………….. Du tycks leva i elitistisk bubbla som egentligen inte är värd att kommentera. Du har väl tur som är född en Wahlgren, vi andra får nöja oss med vilka vi är. Jag träffar massor av ungdomar varje dag som undrar vad som är fel på dom, just på grund av den människosyn du ger utlopp för. Men det är väl klart, dom är inte intresanta för fina människor. Att du ger dig på en ikon kan som du ser tas som en ren provokation mot hans fans…….jag ser det som en provokation mot mig som person och som tror på människan. Undrar hur du ser dina medmänniskor omkring dig…… Det är rätt många unga människor som ser upp till dig och andra kändisar, synd att du inte använder den arenan på ett bättre sätt.

  Att Freddie har talang finns det knappast någon som säger emot, att han är en ikon i svensk musikhistoria är heller ingen överdrift.

 • Mr_Ecks skriver:

  Freddie är måhända inte den vackraste… men han har inte din stinkande själ. Jag har aldrig uppskattat dig men nu sjönk du ner i avgrunden som människa.

 • Rickard skriver:

  Där sjönk du tyvärr ner för varenda pinnhål du klättrat upp på i mitt tycke. Ta reda på lite mer om än människa innan du dömer. Hemskt ytligt av dig detta.

 • Sophia Myntti skriver:

  Ytligt och patetiskt Pernilla!

  Freddie är fantastisk, och är det någon jag skulle vilja möta i en mörk gränd så är det honom.

 • Putte skriver:

  Ett fullständigt logiskt blogginlägg av fröken Wahlgren som kläckte denna:
  ”För en shopoholic som jag, är det naturligtvis fantastiskt att kunna shoppa sig Europa runt med en och samma valuta.”

  Vad kan man vänta sig av ett ytligt skåp som henne?

 • sindy skriver:

  Tror du är den sista personen som ska klanka ner på någons utseende. Du ser som sagt inte allt för vacker ut själv….

  Freddie Wadling är förövrigt en miljard gånger bättre artist än du någonsin kommer att bli. Sorgligt men sant.

  Freddie till president!

 • Per skriver:

  Det bör påpekas att det finns en viss aningslöshet hos fröken när det gäller Wadlings rökning, Han har levt ett hårt liv och ofta slagits i underläge, sådant tär både på kropp och själ,men det har du naturligtvis ingen aning om som så många andra som du, som levt ett skyddat liv ock haft skygglappar på när det gäller dom som går med trasiga skor här i livet och trots detta överlever.
  Kort sagt ett patetiskt och tråkigt personangrepp som i detta fall är helt onödigt och opåkallat.

 • Linus Kuhlin skriver:

  Pernilla,

  För det första. Det är otroligt vågat att ge sig på en man som helt spelar i en annan liga än dig. Om vi säger såhär, Freddie har talang. Freddie skriver sina egna låtar, kan spela flera olika instrument och har en fantastisk röst. Jag är inte den enda som tycker det, flera av Sveriges musikrecensenter har gång på gång utnämnt hans röst till ”Sveriges bästa”. Kolla upp det om du vill. Sedan kommer du, som kan sjunga lite fint och ser lite söt ut och som tur var hade kända föräldrar. Hur långt tror du egentligen att du hade kommit utan dina föräldrar och ditt utseende. ingen jävla stans, då hade du fortfarande sjungit framför spegeln! Du skriver ju inte ens dina egna låtar, och du har gett ut sex skivor på 25 år i branschen! Du borde vara lite mer produktiv. Freddie har gått emot allt det här och trots sitt utseende lyckats bli något.
  För det andra, det är otroligt fräckt att gå på någon som haft ett så hårt liv. Visste du till exempel att han blev flintskallig redan vid tolv års ålder för att hans mamma och mormor gav honom näringsfattig mat och proppade honom full med mediciner som han inte behövde? vad tror du i längden att det gör med ens utseende? och sen att du skulle springa ifrån honom i en gränd, mannen kan knappt gå själv. Hur tror du det känns för honom? Du hade kunnat gå ifrån honom och fem meter senare hade han inte kunnat ”jaga” dig mer, om det nu är sånt du tror om honom.
  Och det att han röker på sin skiva? Hur töntig får man avra? hur kommer det sig att alla klagar på att Freddie Wadling och Håkan hellström röker när Björn Afzelius sitter och röker på sin ”klassiska” skiva ”Tusen Bitar”? Då är det helt plötsligt inget fel, eller? Att freddie röker har ju helt och hållet med skivan att göra. Tolkar man Bond-låtar på ett album kan man väl få sitta i smoking och röka på omslaget.

  Du borde fan skämmas Pernilla. Jag har alltid tyckt att du varit patetisk, men nu gick du för fan över gränsen.
  Säg förlåt!

  MVH
  Linus Kuhlin
  0738-212150

 • Cattis Johansson skriver:

  Jag är inte nåt stort fan av Wadling men jag tycker absolut inte att man utrycker sig på det sättet som du gjort!
  Tyvärr så kommer det i längden bara att drabba dig, och jag tror inte det var ditt syfte!!
  Om man bara lyssnar till Wadling så har han en grym och berättande röst, men han har kanske inte det bästa sceniska utseendet!!
  Men det bryr sig inte fans om, för man gillar honom för hans röst och innerlighet och INTE pga kroppsfixering!
  Håller helt med om att det inte är OK med rökande förebilder, men DU kan inte kosta på dig att dissa andra artister med att säga såna saker!
  God Jul!

 • Pierre Rosén skriver:

  Hej P
  Du det var väl inte så smart…
  Hoppas du tar lärdom och förstår alla människors lika värde oavsett utseende.

 • Cattis skriver:

  Jag är inte nåt stort fan av Wadling men jag tycker absolut inte att man utrycker sig på det sättet som du gjort! Tyvärr så kommer det i längden bara att drabba dig, och jag tror inte det var ditt syfte!! Om man bara lyssnar till Wadling så har han en grym och berättande röst, men han har kanske inte det bästa sceniska utseendet!! Men det bryr sig inte fans om, för man gillar honom för hans röst och innerlighet och INTE pga kroppsfixering! Håller helt med om att det inte är OK med rökande förebilder, men DU kan inte kosta på dig att dissa andra artister med att säga såna saker! God Jul!

 • Jenny Hallström skriver:

  Hej Pernilla!
  Freddie Wadling är artist/musiker, inte varken fotomodell eller mannekäng, så att negativt kommentera hans utseende på det sättet du valt att göra känns både mobbaraktigt och förlegat. Håller dock med dig helt vad gäller rökning, trots att jag själv röker ibland. Med vänlig hälsning, Jenny (som fortfarande lyssnar på musik för musikens skull)

 • Anders skriver:

  Freddie har två saker som du saknar Pernilla: äkta talang och ett coolt utseende.

 • sara larsson skriver:

  Tyvärr fick jag nu verkligen vatten på min kvarn – du är verkligen så ytlig och tunn i tanken som jag anat! Att som vuxen person och dessutom mamma till barn undrar jag vilken människosyn du har och vad du lärt dina barn i den frågan… Undrar vae som ger dig rätten att som offenlig person uttala sig så nedsättande om andra människor. Glad att jag inte finns i din närhet!

 • Per Eriksson skriver:

  Fredde är kung!!

  Har mer talang och än hela ”glamourartistsverige”……….

  Sjunger radiohead bättre än radiohead;

  http://www.youtube.com/watch?v=oRUEHkgMd5Y

  Helt magiskt

  ´nuff said!

 • erik skriver:

  Har du någon form av distans till ditt egna ” artisteri” ? All media du cirkerat och cirkulerar i är en plåga för allmänheten , och snyfthistorier om ditt aktenskap . Jag hade levt wadlings liv 100 gånger om trots vad du nu anser om hans utseende och musik.

 • Plottan skriver:

  Lika bimbo som alltid frk Pernilla.

  Jag tycker du är en hälsofara i sig själv med den inställningen du har för andra artister.
  Men det är ju tur att du själv är så perfekt att du kan uttala dig om andra…..

  Jävla sopa!

 • Karin skriver:

  Så lågt av dig!!
  Du kan fortsätta med ett liv i glamour och shopping och låta andra människor vara som de vill utan att skriva en massa elakt!
  Usch!

 • Micke skriver:

  Pernilla Pernilla.
  Det var något av det omognaste och dummaste jag läst på länge. Jag såg dig i Malmö på Attractive turnen för många år sedan första gången och senast på tv där du presenterade din julbok.
  Helt ärligt. Trots du är söt som socker o liten som en älva ska du vakta din tunga för detta fick dig att sjunka kraftigt i mina ögon!
  Jag tänker inte ge dig kritik du förtjänar runt boken eller i övrigt men orden ”skenhelig” fick plötsligt ett nytt ansikte. Be Freddie om ursäkt och kom ur såpbubblan. Din tur kommer oxå en dag (efter sjukdom el dyl) och då hoppas jag folk har mer i hjärnan än att du får samma mynt tillbaka men en sak är säker. Den tiden kommer till dig oavsett du inser det eller ej. Karma.

  I övrigt önskar jag dig en god jul och jag skickar lite medmänskligt förstånd med posten så du hinner få ihop recepten till Jul.. 😉 Kram på dig!

 • Joseph skriver:

  Att rökning inte är en särskilt hälsofrämjande hobby verkar från flertalet källor klarlagt bortom allt tvivel. Men jag betvivlar starkt att hans utseende beror på rökningen. Kanske blir din tillvaro betydligt mycket trevligare om du fokuserar på det positiva som finns. Som den förebild du blir för alla som läser din blogg, borde du istället hoppa över att klanka ner på andras utseenden och då istället möjligtvis enbart kommentera att du inte tycker att rökning är särskilt nyttigt för en folkkär artist som Freddie Wadling. Har du glömt dina tidiga alster där du exempelvis sjöng:

  ”En planet i universum, med höga berg och djupa hav
  Där finns fiskar och koraller, som skiftar färg när natt blir dag
  Det finns människor av alla slag därpå
  Det finns gula gröna bruna och några grå
  Här lever du här lever jag här lever vi tillsammans
  Här lever du här lever jag vi lever tillsammans”

  Kanske tycker du att detta agerande är bättre, i förebildssynpunkt, i en redan kroppsfixerad värld, där du kan visa hur unga tjejer skall vara: http://bp0.blogger.com/_C3PRBB3T4PQ/SFWPFEj1XqI/AAAAAAAABvs/0vIIzC23irw/s1600-h/57541629_1.jpg

 • Susanne skriver:

  Det måste smärta dig att inte ha samma talang som Freddie Wadling. För att fälla de kommentarer som du gjort krävs en stor portion elakhet, och för att sedan försvara dem lär du dessutom vara extremt korkad. Skönheten sitter på insidan, Pernilla.

 • Filip skriver:

  Det är klart att en person utan något som helst djup i sitt eget artisteri har svårt att se det i andra.

 • Ann-Sofie skriver:

  Jag kan överhuvudtaget inte förstå hur man kan uttala sig på det sättet som du gjorde om Freddie Wadling. Att kommentera en människas utseende o inte för en sekund reflektera att Freddie Wadling med sin underbara röst o en känsla för texttolkninga. Han är prisad av många fler än vad du P någonsin kommer att bli. Du har lagt ribban lågt o jag tror att du får ditt rättmätiga straff på nått sätt. Jag vill till varje pris få en bättre värld för alla människor, men om vi ska ha sådana bakåtsträvare som du där du definierar värdet på en människa efter dennes utseende. Skönhet kommer från själen o inte från ytan, kan vara något att tänka på P. Jag har oftast stängt av radion tidigare när du varit med där eller på TV o efter detta så kommer du aldrig in i mitt liv eller hjärta. Du är ute i det kalla helt enkelt.
  Undrar om du är stolt över ditt tilltag?

 • Lollo skriver:

  Hej Pernilla!

  Orkade inte läsa alla haters ovanför som lite oprovocerat uttrycker på härligt upprört vis att de har andra åsikter än dig, men jag har läst några stycken och fått en generell uppfattning av dem. Men jag fattade inte en sak, på riktigt: Var uppläggandet av Freddies version på ”Somewhere…” på riktigt en hyllning eller en dissning? För visst, det är inte ett av hans allra mest fantastiska alster(snälla, snälla du….får jag be dig om att lyssna på exempelvis spår 3 och 4 från plattan ”Den mörka blomman”, vill gärna höra vad du anser om dem!) som får mig att rysa till av hans genialitet, men fortfarande är det en konstnärlig och begåvad tolkning.

  Han är Sveriges svar på Tom Waits. Men om du inte heller gillar sistnämnde så förstår jag mycket väl att Wadling inte faller dig i smaken.

 • Stefan Hansson skriver:

  Vilken otroligt omoget blogginlägg. Du skämmer totalt ut dig både som professionell artist och medmänniska. Så här skriver en oempatisk och utvecklad tonåring, inte en mogen kvinna med barn som hon ska vara en förebild för.

  Jag tillhör dem som anser att Freddie Wadling har Sveriges unikaste och kraftfullaste rockröst. Att du inte kan höra hur han begåvad han är som sångare, trots att du själv har arbetat i branschen i så många år, säger helt enkelt mer om dig än om honom.

 • VVS-killen skriver:

  Min granne – den coola byrån (tror dom) – där spelas det Wadling hela tiden. Har aldrig förstått detta. Vi spelar också svenskt, men Krister Sjögren och annan musik som går att dansa till. Spelar väl ingen roll ur folk ser ut direkt. Och folk har väldigt olika smak, men din mamma är snygg. Jag har nog aldrig hört något av dig, men jag skall hålla utkik.

 • Maria skriver:

  Lågt…så lågt det kan bli.
  I alla fall när man själv ligger ljusår från den talang som han representerar.

 • Karolina skriver:

  Att skapa en karriär som inte bygger på utseende och sexuella anspelningar går knappt idag tyvärr. Tråkigt när det är musiken det handlar om och inte dess ”omslag”. Ännu starkare av de som lyckas ta sig fram ändå – de som måste ha så mycket mer talang för att få en chans att synas! Heja Freddie!

 • Kristina skriver:

  Nu grävde du allt en djupare grop åt dig själv Pernilla. Det är väl självskrivet att man inte tycker om alla artister eller musiker etc. Och det är inte olagligt att uttala sig om det heller. Men däremot kanske man ska fundera på vad man ger för bild av sig själv vid ett sånt uttalande, samt att det är jävligt trist att folk har behov av att överhuvudtaget uttala sig negativt om andra männsikor. Särskilt i forum på nätet.
  Det är vad det handlar om.

 • Stefan Hansson skriver:

  Gammal som jag är läste jag en intervju med dig i Veckorevyn för ca 30 år sedan, Då var du väldigt öppen vad gällde sexuell frihet… Att gå från den attityden till att klanka ner på en människa, Freddie Wadling, enbart utifrån hur han ser ut… Snälla rara Pernilla…hur har du sett ut genom åren?!!? Vi tycker ju om dig ÄNDÅ!!!! Hacka inte neråt…det studsar alltid uppåt!!! <3

 • Torbjörn Inge Martin Klevegård skriver:

  Att gå på människor för deras utseende säger ju en hel del om dig P, ytlig utan egen produktion och ingenting utan familjen i ryggen. Fredde är en av de mest enastående människor jag stött på, och hans produktion kommer du aldrig ens uppnå om du så skulle sitta i studion varje dag resten av ditt liv och försöka tolka andras låtar. Vem fan har gett dig rätt till det egentligen? Hoppas du tappar rösten förevigt och har vett nog att sluta blogga om dina skitproblem. Årets idiot alla kategorier.

 • Erik skriver:

  Freddie är något som du aldrig ens kommer vara nära att vara, nämligen en poet.
  Du är bara en anslagstavla som folk klistrar fast någon schlagerlåt och en massa smink på…

 • Lars skriver:

  Det var inget roligt inslag från din sida. Fy på sig! Nu kommer jag lyssna färre ggr på dina låtar än jag brukar 😉

  Ett förslag är att du ber offentligt om ursäkt och sen sjunger en duett med Freddie, det skulle vara ett snyggt jule-statement om försoning. och båda har väldigt vackra röster när ni sjunger avslappnat och kärleksfullt; En julklapp till bådas fans.

 • Harald Andersson skriver:

  Hej Pernilla!

  Jag tycker synd om dig.

  Varm kram, Harald

 • BW skriver:

  Att som offentlig person i ett medium som alla kan läsa uttala sig om en annan offentlig persons yttre är inte ok. Det är lågt! Hoppas du tänker efter och inser att det är ett ”lågvattenmärke” för din del och faktiskt lär dig att bete dig bättre i framtiden! För ögonblicket kan jag bara säga – SKÄMS!

 • Ewa skriver:

  Ja det här blogginlägget säger mer om dig än Freddie, funderar på om det är en vuxen människa som skrivit eller om du verkligen är så omogen!

 • Christine skriver:

  Oj… det trodde jag inte om Pernilla W! Hoppsan. Man lär sig något nytt varje dag.

  Freddes leende kommer från hjärtat och jag är ledsen att säga det men falska , tandblekta leenden har vi överdos av i lilla Sverige.

  Att du slagit dig på en läkarutbildning och personkonsulterat Fredde W är störtintressant. För… du måste väl ha fakta som ligger bakom dina medicinska utlåtanden som du så öppenhjärtligt delar med dig av i din blogg?

  Hellre ”tondöv” rökare och tandlös än skenhelig.

  God jul på dig!

 • ann-christin andreasson skriver:

  Man ska tänka sej för innan man öppnar truten om folks utseende….Speciellt om någon ser väldigt dålig ut…..

  Har man suttit på Mentalsjukhus och ätit mediciner..PsykoFarmaka…Så kan det bli så…
  Unga tjejer som har Anorexia är inte heller någon Vacke syn…

  Har Vänner som Mått dåligt och varit inlagda…..de är inte Längre i Livet…

  Men Vi som Gillar Freddy Wadling Trots hans utseende….Är väldigt Glada för Hans Musik..å Tolkningar att han forfarande är i livet………….Insidan är trots allt Viktigast…

 • m skriver:

  Vilken otroligt omoget blogginlägg. Du skämmer totalt ut dig både som professionell artist och medmänniska. Så här skriver en oempatisk och utvecklad tonåring, inte en mogen kvinna med barn som hon ska vara en förebild för.

  Jag tillhör dem som anser att Freddie Wadling har Sveriges unikaste och kraftfullaste rockröst. Att du inte kan höra hur han begåvad han är som sångare, trots att du själv har arbetat i branschen i så många år, säger helt enkelt mer om dig än om honom.

 • Magnus Andersson skriver:

  Starka ord från en person som måste använda en roller för att dölja alla blemmor och ålderstecken varje morgon. Sköt dig själv och skit i andra!

 • Stefan skriver:

  Jag läste det här inlägget efter ett tips från en vän (ja det sprider sig!) och jag får säga att jag blev lite ledsen när jag läste det. Dessutom lovar jag att det påverkar ungdomar mer negativt än att Freddie röker på sin turnéaffisch.

  Mina barn hade en cabaret på sin skola förra veckan och som avslutning sjöng de din (Nicke & Nilla) fina låt Tellus.
  Synd att du glömt av texten till den.

 • Charlott skriver:

  Vilket fruktansvärt OKOLLEGIALT påhopp! Som vän till Freddie så råkar jag veta att han är världens snällaste. Han har stöttat mig genom kärlekssorg och genom andra kval. HAN skulle aldrig göra ett sådant påhopp på dig Pernilla, även om ni inte delar genre. Däremot skulle han nog kunna bli ledsen och ge igen om han såg detta inlägg.

  Freddie har tyvärr inte haft turen att födas av två sköna skådespelare som du har. Hans tänder är misskötta men de är inte dåliga bara på grund av rökningen. Vi som känner honom vet vilka demoner han brottas med och att han levt i 60 år är mer eller mindre ett mirakel.

  Det fina med Freddie är att han kan sjunga många olika typer av musik. Det brukar finnas en Freddie för alla. Du har tyvärr lyckats hitta ett klipp från hans sämsta framträdande någonsin! Leta upp ”Let’s dance” på youtube, ”Blott en dag” som han gör med Frälsningsarmen på skivan ”En salig samling” eller kanske ”Ge inte upp” med Uno Svenningsson. Freddies största fans föredrar dock när han tar i från tårna i sköna punklåtar med Cortex och Blue for two.

  Men… du behöver inte gillar Freddie, vi är tillräckligt många som gör det ändå. Sparka bara inte på de som redan ligger.

 • Christina skriver:

  Hej!
  Jag läser din blogg ofta och uppskattar att få ta del av din härliga värld, en värld som skiljer sig rätt mycket från min :-)

  Jag tycker att alla som skriver elaka saker om vad du skriver i din blogg kanske borde tänka om lite. En blogg är ett ställe där man uttrycker sina PERSONLIGA åsikter och berättar om sin vardag. Vill man inte läsa det som skrivs så stäng ner fliken och läs en annan blogg. Sedan måste man inte i sak hålla med om vad bloggskrivaren tycker eller skriver. Diskussioner av det slaget tycker jag verkligen kan föras i ett annat forum. Så sluta hugg på Pernillas åsikter och låt henne tycka precis vad hon vill. Vi är ju alla här för att läsa om vad som händer i hennes liv!! passar det inte så läs nån annans blogg.

  Passar på att önska en god jul och tack för att du bjuder på dig själv och de roliga o spännade saker som händer i ditt liv.
  /Christina

 • Sarin skriver:

  Håller med dig, har aldrig förstått Wadlings storhet.

 • lisa s skriver:

  hej Pernilla!

  jag gillar dig så alla som vill försvara dig kan lägga ned stridsyxan. Men precis som du så vill jag reagera när något känns fel och för mig är kommentaren Om Freddie W´S utseende i min värld total avsaknad av insikt och på gränsen till mobbning. Jag lyssnade på Freddies sommarprogram i P1 och där berättade han om sina medfödda sjukdomar som b la påverkat hans utseende, han berättade om smärtan att som barn bli mobbad. Just det du gör nu. Jag diggar inte heller rökning men att säga att man skulle bli rädd att möta någon i en gränd, i dont no, efter att ha hört hans program känns det sådär att läsa det.

  >>Biografi [redigera]Freddie Wadling är född 1951 i Göteborg. Som barn var han fantasifull men introvert. Enligt honom själv var skolåren en traumatisk tid. ……fick andra elever att reta honom.>>>>

  ”Take a walk in my shoes” heter det -inte så dumt ändå!

  Ha en skön kväll!

  kram Lisa

 • Vivis skriver:

  Det är ironiskt och tänkvärt hur många av er som blir förbannad på Pernillas inlägg skriver saker om Pernilla som är lååååångt mycket värre än det som Pernilla har skrivet. Det är väldigt lätt att skriva några rader när man kan vara anonym….och glöm inte att man kan alltid välja om man vill läsa en blogg eller inte.

 • Lotta skriver:

  Måste du kritisera andra? Jag fick lära mig av mina föräldrar att vissa saker som man tycker håller man för sig själv för att inte såra andra medmänniskor!

 • Sara skriver:

  Sticker man ut hakan får man vara beredd på en känga! Bra att folk ryter ifrån!!! Varför hänga ut en sjuk och svag människa på det här viset med bilder på när han är tandlös??? Vad vet du Pernilla om att det är rökningen som gjort att han förlorat sina tänder? Är det bara vackra, snygga å fräscha människor som får plats i din värld? Jag har kollat in din blogg ett tag men nu lämnar jag den. Tack och hej!

 • Marie skriver:

  Lite onödigt att ge sej på en som Freddie Wadling, det hade liksom räckt med att klaga på hans rökning, inte hans utseende eller sätt att sjunga. Jag tycker vi som är vuxna ska föregå med gott exempel, att offentligt skriva om en person som honom ger legitimitet för barn och tonåringar att skriva illa om varandra på nätet, alltså nätmobbning. Har man en sån läst blogg som du, så kan man tänka ett steg till. Sen gillar jag din blogg och att läsa om ditt liv just för att du är så positiv. Men det här var osmakligt. Sparka inte på den som redan ligger.

 • Ladybug skriver:

  Men Helena, hur vore det med lite verlighetsanknytning..?
  Vad har Freddie Wadlings bakgrund att göra med det bloggskriverskan
  säger om att hon inte gillar att han syns med cigg offentligt, och att hon
  inte är ett fan av honom..? Det är ändå helt olika saker eller..?

  Dessutom ser jag detta i blogginlägget, av Pernilla: ”Så i MIN värld borde han knappast vara särskilt stolt över att han röker och definitivt inte skylta med det. Det är MIN uppfattning och det står jag för. Det har ingenting att göra med om han är snäll eller inte – vilket han SÄKERT är!!”

  Se där, Pernilla tillstår att Freddie säkert är en snäll person.

  Kolla vidare, vad hon skriver: ”Jag såg honom uppträda live på Polargalan för några år sedan och jag såg absolut ingenting magiskt i det framträdandet. Det fanns säkert många som inte höll med mig och som tyckte att han var magisk. Smaken är som baken. Man kan väl inte tycka att ALLA är bra heller?! Jag tror knappast att Freddie Wadling tillhör MIN fanskara om man säger så…!

  Men efterom ni nu var så många som tycker att Herr Wadling är en fantastisk artist, så bjuder jag er på ett videoklipp där där han tolkar Somewhere over the rainbow.”

  Inte ens detta duger! (inte för att jag personligen skulle vilja anstränga mig för att behaga er som verkar ta så mkt tid i anspråk att hata, trycka
  ner och, förstås, hämnas)
  Hämnas som i detta: ”Sen måste jag säga att jag skulle bli mörkrädd om min dotter ägnade sitt liv åt att smörja fransarna med växtmedel, satte extensions i sitt hår eller kuskade land och rike runt bland disk och tvättmaskiner på på Media mark för att få råd till skor med 40 cm klackar för att hon har dvärgkomplext. Pernilla bland oss vanliga Svensson i din generation så är du ett återkommande skämt som ingen någonsin skulle lägga en slant på att komma och titta på, thats a fact om du inte visste det!”

  Märkligt att Pernilla har så mycket att göra då, så fullbokat schema att det blir ramaskri när hon ställer in en enda teveintervju, Helena 😉
  Och varför skulle din dotter behöva smörja fransarna eller kuska land och rike runt? Är hon känd, med krav på fräschör framför kameran..?
  Allvarligt talat, så genuint elaka som människor kan vara här, det både äcklar och skrämmer mig.
  Pernilla är inte min no 1 ”idol” direkt, det är snarare nostalgi att läsa hennes blogg eftersom jag lyssnade på bl a henne när jag växte upp.
  Men att läsa den dynga som några av er producerar, uäck!! Ni hatar ut henne, och tänker inte på att det ni själva skriver är tio resor värre än nånsin raderna om Ullared eller Wadling. Är det någon slags livskristerapi ni håller på med?=/
  Ni behöver kanske lite nya intressen, I dont know. Men det är inte direkt sunt.

  /Peace

 • Helena skriver:

  Freddie har varit sjukpensionär sedan unga år och vilket lidande som har satt prägel på hans kropp och själ verkar du inte ha så mycket insikt i, däremot verkar han vara en otroligt varm och odmjuk människa och dit du till synes har en ganska lång väg kvar till att uppnå. Sen måste jag säga att jag skulle bli mörkrädd om min dotter ägnade sitt liv åt att smörja fransarna med växtmedel, satte extensions i sitt hår eller kuskade land och rike runt bland disk och tvättmaskiner på på Media mark för att få råd till skor med 40 cm klackar för att hon har dvärgkomplext. Pernilla bland oss vanliga Svensson i din generation så är du ett återkommande skämt som ingen någonsin skulle lägga en slant på att komma och titta på, thats a fact om du inte visste det! Å var det inte så att du fick ställa in ditt 25 eller 30-års jubileum som artist för att ingen var intresserad av att komma???

 • Lina skriver:

  Bra prov på illa dolt människoförakt Pernilla. Alla som faller utanför dina ”fina” ramar är alltså okej att hänga ut som nåt ”varnande exempel” som du uttryckte det.
  Ser man inte ut som ”hälsan själv” får man alltså skylla sig själv och bli offentligt påhoppad i Pernilla Wahlgrens blogg!
  Freddie Wadling och hans familj uppskattar säkert dina vänliga ord om honom, för du är ju för häääärlig……NOT!

 • Ulla-Britt skriver:

  Kan bara instämma i dina åsiker om Herr Wadling, han är inte speciellt snygg eller så, ärligt talat är han ful och äcklig sen må han sjunga hur bra som helst men det hjälper inte. Blä. Ok han kan väl inte hjälpa hur han ser ut men tänderna borde väl gå att fixa till. Å röka på affischer är inte bra.

 • Ladybug skriver:

  Haha, var kommer all energi ifrån…
  Så fort någon tycker någonting, finns det genast lättkränkta människor som
  bara måste sitta här, eller vara runt någon annan ”tyckare”, helt frivilligt, och låta sig uppjagas av adrenalin och plikt att klanka ner på samvetet ”hur har du MAGE att säga si och tycka så ..!!”.
  Jag är glad att du har mage, Pernilla. En cool och inspirerande blogg har du också, det är en liten treat att titta in då och då och läsa.

  /Julpuss på näsan till alla, både surtanter och mysingar!

 • LL skriver:

  Nu var det ju inte alls så att det främst handlade om att det är farligt att röka – nej, det handlade om DET ORIKTIGA MED ATT SKYLTA OFFENTLIGT, SÅ TILL DEN GRAD TOM PÅ EN TURNÉAFFISCH – ok? Har alla läst detta nu?

  Nåväl, det hjälps nog inte, ni läser ju bara det ni vill ändå.

  Ha en bra dag!

 • Maria skriver:

  Tror det väckte känslor pga att det plötsligt inte handlade om Pernilla , vilket man räknar med om man går in här på sidan. Att det dessutom var nedlåtande om en annan persson, det gjorde det hela osmakligt. Av alla som kommenterat kan jag dock inte se någon som försöker få dig, Pernilla, att tycka ”som dom”, så det var ett ogrundat påstående.
  Men det som upprörde mest var bilden på dig med en cigarett. Det var ju DET som du ville få fram, hur onödigt o fel det är att röka. Nu var hans bild officiell och din smygtagen (?) på privat umgänge, men röker du själv???
  Satte verkligen kaffet i halsen när jag såg det. Om så är fallet, så har du ju verkligen gjort bort dig. Så min fråga är, röker du?

 • Christina Palo skriver:

  Hej fina Pernilla:-)
  Jag håller fullständigt med dig …vilken underbart fin och varm röst den överviktiga killen hade !! Fantastiskt:-)
  Alla är INTE lämpade att sjunga och frågar du mig ang Wadling så NEJ NEJ NEJ !
  Och alla ni som har åsikter om påhoppp m.m. detta är ju Pernillas egen blogg!!
  Sen var det ju en åsikt ang cigarettens lämplighet och inget annat!! och jag håller med henne den hade han INTE behövt ha med på bild! Jag är emot rökning och snusning definitivt inget som behöver lyftas fram och ha med på bild!
  Tack för mycket härlig läsning Pernilla !

 • Karin skriver:

  Håller med dig att i dagens läge som ”offentlig” person är det onödigt att skylta med rökning. Fast personangrepp ang. en persons utseende är aldrig ok. Sjukdom och annat kan förändra vårt utseende. Döm ingen för hur personen ser ut. Sen om man gillar en persons sång/framförande eller ej är en annan sak.

 • hampus bleckberg skriver:

  Jag håller helt med…
  Han kan skylta på cigarettpaketen tycker jag, för hur det kan gå…
  Sen förstår jag inte detta intresse att klaga på Dig (Pernilla) för att du vågar säga vad många fler än du tycker och tänker.
  Tänk om fler vågade säga och stå för vad dom tycker, och inte spela ett spel för att passa in.
  Go for it Pernilla.
  Kram och ha en trevlig 3e Advent!
  :)
  Kram

  http://www.finest.se/hampussen

 • AA skriver:

  Älskar också Iz´s version

 • Martina skriver:

  FYFAN VAD JAG BLIR LEDSEN!
  vet ni va svenska är mest kända för? jo att vara avundsjuka.Ni verkligen njuter av detta va. Men bli inte för chockade nu MEN PERNILLA ÄR EN MÄNNISKA PRECIS SOM DU OCH JAG. Hade jag skrivit det där på min blogg, tror jag ingen av er skulle bryr er. Men nu råkar pernilla vara en ”offentilg person, känd” (ja kalla det va du vill) så ger ni er allrätt att hacka på i detta fall pernilla. Handen på hjärtat tycker ni att detta är just?

 • Hanna skriver:

  Näe, jag kan bara inte fatta varför du måste vara så elak plötsligt? Stackars gamla Freddie. Allt kan hända i livet, det finns inga garantier för något. Utseende är en av många saker som är förgängligt.

  Du behöver inte gilla honom, men snälla sluta hoppa på honom. Det kan väl aldrig komma något gott ur det?

 • vanja skriver:

  Hej Pernilla !
  Jag undrar varför du inte tycks ha friheten att få ha egna åsikter, Antingen håller man med dig eller så tycker man att du tycker fel ?! Du får tycka som du vill tänker jag utan att någon behöver tycka som du eller inte. Jag tror att du är så klok att du inte behöver ha någon stöd eller inte om vad du tycker. Jag tycker att det är givande att folk har olika åsikter, dock är det värdefullt om dom kan motivera sig vilket inte alltid är fallet. Då kan det vara riktigt ointressant med tyckande tycker jag…..;)

 • Kristina skriver:

  Här behövs lite positivism bland kommentarerna ;=)
  Fick en efterlängtad och trevlig ”för tidig julklapp” idag av min dotter och hennes hund Ylva. Det var din bok ”Pernillas jul”! Jag blev så glad :=)
  Dessutom hade hon skrivit ett fint rim till:

  Denna klapp får du i god tid,
  vilket ger dig julstämning och frid.
  Med mycket inspiration från din favorit,
  ger oss alla en bra aptit.
  Läs den med måtta,
  så vi andra inte blir tjocka!

  God Jul världens bästa mamma och mattematte
  Önskar Malin och Ylva

  Gulligt va?

 • kimsan skriver:

  Jag kan heller inte se hans talang. Speciellt inte nu när han inte ens kan texterna, utan sitter på en stol och läser innantill.
  Tandlös och gammal, kanske kan det räcka nu?
  Jag är ingen artist själv, men föredrar att lyssna och titta på någon energisk person som är karismatisk och sjunger vackert.
  Alla är vi olika, vilket är fantastiskt. Vi måste låta varandra ha åsikter, fast vi lever och bor i landet lagom.
  Alla kan inte gilla samma saker, respekt och öppenhet mot varandra så kommer ni må lite bättre!
  Kram och god natt!

 • Anna skriver:

  Har du inspirerats av Katrin Z när det gäller att publicera smickrande foton på folk? 😛

 • Barba skriver:

  Freddie Wadling är helt utan talang. Inte tillstymelse till personlig röst ens… Missbrukare, men det plockar man inga poäng på hos mej! Hörde en intervju med honom där han tillstod att han missbrukat arsenik!!! Hur sjuk är man inte då?!

 • Lina skriver:

  Pernilla, jag håller med dig helt och hållet. Och stämmer det som står här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Freddie_Wadling nämligen att han får ”statlig inkomstgaranti för konstnärer” om minst 212 000 kr/år anser jag det helt absurt! Inte sant?

 • Soffan skriver:

  Men snälla, allvarligt, så kan man väl ändå få säga om någon? Han ser ju läskig ut. Sådant säger man. Alla ni som påstår att det är fult att prata illa om någon inför tredje personer, snälla! Relax! Dessutom, kan ni intyga att ni aldrig gjort något liknande? Det är så jävla äckligt att röka och helt värdelöst och oansvarigt och egotrippat att göra det på en affisch så han förtjänar en rejäl jävla känga. Dessutom brukar människor som ej sköter sitt yttre, vilket han uppenbarligen inte gör, vara lata och ego. Äckligt. Han är endast ursäktad om han mår dåligt. Han kan vara ansvarig för att någon eller några unga tycker det är coolt att röka. Han förtjänar därmed all skit han kan få.

 • Louise skriver:

  Vem är Freddie Wadling? Nej han sjöng absolut inte speciellt bra. Hawaiianen (eller polynesiern?) det klippet har jag sett innan, han sjunger verkligen underbart, så du har bra smak :-)

 • Ulrika skriver:

  Pernilla, tänk om Freddie Wadling hade en blogg och skrev så där om dig. Du skulle bli jätteledsen. Nej lite omdöme får du ha. Det är ”din uppfattning” skrev du, men behåll sådana påhopp för dig själv nästa gång!!
  Vi som gillar Freddie W har väl inte tvingat dig att tycka om honom.!!?

  PS. Ni vet väl att folk som är galna oftast ser helt normala ut?

 • Mellan skriver:

  Madde; Nja det är inte han som ’gör’ den låten eller jo det är det ju helt klart här men det är ju en Judy Garland låt från början… Från Trollkarlen från Oz!

 • Annika skriver:

  Hej, hej.
  Ja, du om nån borde ju veta hur det är och bli bedömd; eller? Se och hör skriver en massa om dig, ska vi tro på det? Nja, vi tror inte på att allt behöver vara ett osunt leverne heller. Det kan finnas andra orsaker att du ser ut som du gör eller Freddie gör,

 • Per skriver:

  Omoget Pernilla, det första inlägget hade räckt gott och väl, nu var du tvungen att göra det ännu värre. Lägg ner.

 • Fislisa skriver:

  Underbart, totalt klockrent!!!

 • Soffan skriver:

  Jag tycker det var helt ok att du kritiserar hans offentliga rökning i sin marknadsföring. Jag tycker det var mindre ok och bara så onödigt att säga att han inte ser hälsosam ut och att du blir rädd när du ser honom. Och nu spär du på ytterligare med att du inte skulle vilja möta honom i en mörk gränd.

 • Nicklas skriver:

  Haha du är ju bara för skön alltså!!! Tänk att du inte ska kunna skriva nånting nångång som inte stryker ALLTING medhårs, utan att det ska bli rabalder….!
  Men min favorittolkning av denna låt är på svenska, heter ”Ovan regnbågen” och sjungs av ett blont energiknippe som just nu är på turné i Norge!! 😉

  http://youtu.be/EXMtG5OF6QI

 • Sandra 32 Jkpg skriver:

  STOR KRAM till dig finaste PERNILLA <3

  Love you <3

  Kram <3

 • Marika skriver:

  Jag håller med dig Pernilla, det är klart att man skall få skriva vad man tycker!!
  Wadling var på TV i morse…han är bara pinsam, vad gjorda han där???

 • Locha skriver:

  Har inte lyssnat speciellt mycket på nån av dem förut
  men tycker att det är två olika versioner som båda är
  bra. Sen förstår jag inte heller varför man väljer att
  röka på affischen känns faktiskt lite gammalt.

 • Inger skriver:

  Heja Dej Pernilla som vågar ha en åsikt och faktiskt också stå för den. Jag håller fullständigt med Dej om Freddie Wadling, jag har heller aldrig förstått hans storhet, han kan definitivt inte sjunga och i övrigt har jag svårt att se någon charm.

 • Cia skriver:

  Håller med duuu :) bra skrivet Pernilla!!

 • Christina skriver:

  Min åsikt är att det är fruktansvärt omoget och onödigt att säga att man blir rädd när man ser en person, enbart baserat på hur den ser ut. Freddie Wadling ser ut så där, get over it.

 • André skriver:

  Ok, jag vet inte vem Freddie Wadling är ens, men det du sa om honom var inte sympatiskt. Kanske han redan ligger ner och så sparkar du på honom. Det behövs positiva synvinklar, inte negativa. Alla är inte perfekta, och dom som mår dåligt behöver hjälp och kärlek, inte ännu mer förtryck som ger ångest etc.

 • Anna skriver:

  Du får tycka som du vill, rökning är sjukt onödigt. Men personangrepp är aldrig OK oavsett om man heter Stina eller Pernilla. Jag gillar inte pälskläder men kallar inte dig för massa fula namn för den sakens skull. Vi har alla rätt att ha en åsikt ju 😉

 • britta73 skriver:

  Hihihi va du är kul Pernilla!!

 • Daniella skriver:

  Det handlar inte om att tvinga dig att gilla någon, jag vet inte ens vem han är men det ger varken dig eller någon annan rätt att påpeka hur en människa ser eller vad den gör. Du gillar antagligen inte heller att någon påpekar ditt utseende?

  Okej att du kommenterade hans rökning, men resten hade du faktiskt kunnat hålla för dig själv. Det är ju faktiskt inte första gången du påpekar hur andra människor är.

 • Ulrika skriver:

  Jag håller fullständigt med dig, får rysningar av karln, såg honom på på tv 4 i morse, han verkade vara i en annan värld!!!!!
  Kram 😉

 • Ronja skriver:

  Jag håller helt med dig Pernilla! Jag tolkade ditt inlägg som en protest mot glorifieringen av att röka och det tycker jag var bra!!!

 • Helen skriver:

  Ja tänk vad man kan ”röra om i grytan” som du själv nämde….Jag upplevde inte alls att du kommenterade hans utseende på det sättet utan att man kommenterar att någon inte ser hälsosam ut är väl något annat……näää jag tycker inte alls att du uttryckte dig på något felaktigt sätt alls och jag har alltid uppfattat dig som en mycket jordnära tjej som inte dömer människor på negativa sätt,För att framföra en åsikt om någon annans musikstil måste man väl få göra!!!!Kram på dig!!!!

 • madde skriver:

  Och föresten så håller jag med om Wadling på alla punkter, och hans version ligger ljusår från ”IZ”..

 • madde skriver:

  men guuuud är det han som gjort den 😀 jag har bara lyssnat på den (!) inte vetat vem som sjöng. Jag har älskat den här sången sedan jag såg avsnittet av cityakuten där Mark Greene dog. Så himla sorgligt, han dog till den här låten. Tack för det 😀

 • Lika skriver:

  Haha, heja dej, Pernilla 😉

 • Ulrika http://tusenskalattleva.blogspot.com/ skriver:

  Visst får du tycka som du vill. Jag håller helt med dig vad gäller rökningen. Såg dessutom att Håkan Hellström röker på sitt senaste albumomslag, också helt fel. En artist som dessutom älskas av så många yngre fans. Att de röker är deras beslut, men de måste förstå att de har ett ansvar som ”kända ansikten” och att de påverkar. Stå på dig, det finns ont om folk som säger vad de tycker och står för det. Ha det bra!

 • Malin Andersson ( Pernilla wahlgrens största fan ) skriver:

  Nääää jag vill heller inte möta den här gubben buuu då hade jag sprungit ifrån och han ser absolut helt galen ut usch förlåt mig men jag gillar inte Freddie usch och aldrig ska jag möta honom ensam när det är mörkt ute då hade jag sprungit snabbare :-(

 • Camilla skriver:

  Ojoj,Pernilla nu är du ute på hal is…eller kanske inte.Faktum är att jag är helt ense med dig vad det gäller Freddie Wadling…han ser heeeelt galen ut och låter om möjligt ännu galnare…och att möta honom en mörk natt ensam skulle antagligen få mig att springa fortare är satan själv.Men som sagt smaken är som baken,och tondöv är väl ett handikapp?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram