Visar arkiv från januari 2011

Danny – min tronarvinge! ;-)

Klockan är strax efter nio på morgonen och jag har redan varit uppe i flera timmar, eftersom vi vaknar kl sex på morgonen och är superpigga allihop nu (ja, inte Bianca och Benjamin dessvärre , men dom måste ju upp iallafall vid den tiden typ)

Jag har ätit långfrukost (när gjorde man det sist en måndag innan dagis-lämning?!), kollat på The Voice , där min gamle kollega och vän (dock inte pojkvän som skvallerblaskorna skrev) – Martin Björk tydligen är ny programledare. Eller om det bara var ett inhopp. Vad vet jag.

Söta Danny vad iallafall morgongäst, och berättade att den låt som han ska tävla med i melodifestivalen nu på lördag, tydligen är väldigt svårsjungen.   Han ska nämligen ta FYRSTRYKNA ESS i slutet av låten!

Det är ju jätteroligt att när jag till slut efter 26 år blir slagen på fingrarna av en ny förmåga som ska ta en ÄNNU högre ton än mitt berömda FYRSTRUKNA CISS – så är det en KILLE man blir slagen av….! 😀

Undrar om han också kommer att få dras med samma fråga som jag har fått i alla år… : ”Klarar du  fortfarande av att ta den där höga tonen?!”

Så nu håller jag tummarna för att Danny kommer klara sitt fyrstrukna ess på lördag!   Så att det inte landar i ett slästruket ess istället…! 😉

Apropå Piccadilly, så fick ju min gamla schlagerdänga färga mitt ”Pernilla Wahlgren-rum” i Rum för en stjärna, ganska så mycket.

Det blev både en tavla med en karta över London (där Piccadilly Cirkus var inringat), samt en liten personlig ”tavel-gåva” från mig som fick smycka mitt hotellrum.
Jag missade ju mitt avsnitt av Rum för en stjärna , när jag var i Thailand. Så därför blev jag glad när jag såg att det fortfarande låg kvar på TV3 play. Ska faktiskt sätta mig ner med datorn och kolla på det nu tänkte jag.

Missade du också programmet , så kan du kolla in hur fint mitt hotellrum blev  HÄR!

Här ska manglas!

Klockan är tio på kvällen och jag som i vanliga fall är världens nattuggla, sitter här med grus i ögonen och fryser för att jag är så trött….!

Eller om jag helt enkelt fryser för att det är kallt…?! Och är det nåt som jag inte är van vid just nu, så är det kyla…! Tänk att man på bara två veckor i tropisk värme , kan glömma bort hur kallt det faktiskt är i Sverige på vintern! Men jag ska inte tjata om att jag längtar tillbaka, för det är såklart mysigt att vara hemma igen också!   Men det kunde ju vara liiite varmare – om man fick önska…! 😉

Tröttheten kommer såklart från att jag fortfarande är grymt jetlagad. Jag har redan somnat i soffan framför TV´n två gånger i kväll. Hade sett fram mot att äntligen få se ett avsnitt av Solsidan, men somnade redan i förtexterna…!

Som tur är var jag piggare tidigare idag ute på Elextrolux Home, när Linus och jag gjorde ett litet soft gig för alla söndagsbesökare.

När vi var klara strosade jag runt i butiken och införskaffade lite bra saker som ny stekpanna, en vass kökskniv samt en svart skärbräda.   Det var DÅ jag såg den….!  Det var kärlek vid första ögonblicket!!

Och jag bestämde mig för att slå till på nånting som jag har gått och längtat efter i flera år faktiskt….

EN MANGEL! Vuxenpoäng på det eller?! 😉

För mig är det en oerhörd lyx att få bädda med sköna lakan i riktigt bra kvalitet, och jag vet inget bättre än att sova på hotell med rena och nymanglade lakan i sängen!

Indigo Pearl hade dom vääärldens skönaste sängar med ett underbart bäddset, som man kunde köpa i hetellshoppen om man ville. Och eftersom jag är en sucker för sköna lakan , så köpte jag såklart med mig hotellets lakan, påslakan och örngott hem till Sverige. Priset var dessutom långt under vad liknande  i samma kvalitet skulle gå på här hemma.

Mamma gick loss ännu värre, och köpte inte bara med sig bäddsetet hem , utan även hotellets täcke , kuddar och madrass!

Så nu kommer vi båda att kunna bädda så här hemma …..

Och JAG kommer från och med nu att kunna mangla mina lakan – så att dom blir EXTRA mjuka och sköööna…! 😀


Hör ni, ni kanske har sett annonsen som varit på sidan om Micke Bindefeldts kommande fest för den nystartade TV-kanalen  TLC!

TLC är en helt ny TV-kanal i Sverige, men som finns i över 100 miljoner hushåll världen över och ses av miljoner dagligen. TLC utlovar ett brett utbud fyllt med både nöje och fördjupning, och vill nu fira sin TV-premiär i Sverige med en stor lanseringsfest!

Som ni kanske sett på annonsen så är ju även jag inblandad i denna fest och samarbetet med TLC, och kommer därför att vara med på lanseringsfesten!  MEN jag kommer inte bara att gå som gäst , utan även medverka på ett något ”annorlunda” sett….!    Hur – kan jag inte riktigt avslöja än…! 😎

Varför berättar jag nu detta?! JO ,  för att DU kan få chansen att gå på denna Mega-Micke Bindelfeldt-tillställning tillsammans med 400 andra kändisar,  branchfolk och annat löst folk! 😉

Det enda du behöver göra för att vara med och tävla är att beskriva dig själv med 3 ord som börjar på T , L och C.

Själv skulle jag beskriva mig som ; Tokig,  Liten och Chic! :-)

Fast just nu – när jag sitter här och småfryser och är så trött att jag nästan somnar över tangenterna – så passar det nog bättre med ; Trött, Loj och Chilly… :-(

För att vara med och tävla om en resa för två till Sthlm och biljetter till TCL-festen , klicka HÄR!


(PS: Benjamin och pappa får vääääldigt fina lovord av Shatilla , som varit och sett Karlsson på taket i helgen. Om detta kan ni läsa på hennes blogg, eller klicka HÄR!


HEJ DÅ Thailand…..!

När ni läser det här sitter jag nog på planet hem mot kalla Sverige igen! Åååååå vad jag kommer att sakna detta underbara land!!!

Luncherna på stranden………

De svalkande doppen i poolen….

eller i det korallbå havet…!

Ingen mer Banana Pancake…. :-(

Besöket på barnhemmet kommer jag att leva på länge…..!

Undrar om Theo kommer att minnas när han, farfar och morfar sände iväg en rislykta upp i himlen för alla närvarande och frånvarande nära och kära…..

Jag kommer att sakna den tropiska naturen och värmen i luften…!

Att inta sin frukost utomhus varje morgon, blir nog svårt när vi kommer hem…..!

Shoppingen tar jag dock med mig hem….! 😉

Jag kommer sakna att inte få hänga med fina Titti och Tomas hela dagarna…!

Och fina mamsen och pappsen såklart!

Sa  jag att jag kommer att sakna lunchen på stranden….?!?

För att inte tala om den hääärliga massagen på stranden….!!

Sa jag föresten att den var hääääärlig…??!!

Ingen kommer pulsa fram i snön och knacka på min dörr och fråga om jag vill ha en nygrillad majskolv direkt…!

Och nget mer bloggande vid poolkanten…..! 😉

Nu är det tyvärr slut på semestern för den här gången, så jag säger……..

Vi ses snart igen…..!

PS . I dag söndag kastas jag åter in i verkligheten – då jag börjar med att jobba på en gång!

Kl 13 idag kör jag och LInus ett aukustiskt gig tillsammans på Electrolux Home i Barkarby!

Kom gärna förbi om ni är i närheten! :-)


Banana Pancakes och biljard…

Theo har fåt smak på Biljard här i Thailand och tjatar varje kväll efter avslutad middag om att vi ska gå och ta ett parti biljard tillsammans…!

Än når han inte riktigt upp till bordet bara, men som tur är är han lika nöjd med att bara sitta med och följa pågående match…

Det behöver inte ens vara nån han känner som spelar för att han ska sitta som paralyserad och följa spelet….

”En dag när jag blir stor, ska jag minsann också spela biljard….!”

Nånting som Theo är mindre förtjust i – (som ni kanske minns efter hans första provsmakning i Khao Lak) är Banana Pancakes.

Men han tycker däremot att det är väldigt spännande att titta på när dom gör dom…!

För er som inte vet hur man gör en riktig Banana Pancake kommer här en liten bild-serie…..

Efter att ha bankat ut degen till en tunn pannkaka, fyller man den med en skivad banan. (Samt i detta fall även kokos.)

Vik ihop kanterna till ett litet paket och grädda på båda sidor i mycket olja och smör…..

Slingra över valfri sylt eller chokladsås och det är klart att servera! Den här gången var chokladsåsen slut tyvärr, och i min smak var syltalternativen alldeles för söta. Men jag gör ”tummen upp” ändå för denna delikatess! :-)

Vad Theo tycker vet ni ju redan…..! 😆

Det har blivit några biljardkvällar på den här semestern.  Dessvärre suger jag på biljard…!

Men killarna i sällskapet var desto grymmare. Här är det Lasse-gubbben som lyfter upp Grodan , så att han får vara med i spelet litegrann iallafall…!

Våra allra sista semesterdagar i Thailand har bjudit på rikligt med regn dessvärre.

När vi kom hem från stranden en dag , så bara öppnade sig himlen och regnet forsade ner….!

Så efter duschen virade Theo in sig i sitt badlakan och gick ut och satte sig på vår uteplats.  Och där blev han sittande en lååång stund….

– Theo,  ska du inte komma in…?! frågade jag. – Vad gör du där ute…?!

Svaret kom lugn och självklart :

–  Jag sitter här och tänker bara…..

Ibland är det bara ett litet regn som behövs för att en busig 3-åring ska stanna upp ett slag, och sätta sig och filosofera över livet en smula…..

Instagram