Familjemiddag hos oss – och därmed pasta!

Häromdagen lämnade mina föräldrar värmen i Spanien för att vara i Sverige några dagar. 

Självklart drog vi ihop en välkomstmiddag hemma hos oss!

 

img_3459-1.jpg

img_3460.jpg

 

Oliver gjorde Guacamole , och till middagen bjöds det på en magiskt god Tryffelpasta med Salsiccia och Skogssvamp,  som Oliver och Benjamin lagade tillsammans, samt en fräsch Mozzarella-sallad. 

 

 

img_3464-2.jpg

img_3463-2.jpg

 

Jag serverade salladen i min egendesignade Pajform!    (Finns även i turkos.)

 

 

Medan jag dukade förberedde Oliver och Benjamin sin Salsiccia-pasta med Tryffel…..

 

img_3454-2.jpg

 

Salsiccia skuren i bitar,  Chili ,  Marsalavin och Grädde

 

img_3453-3.jpg

 

Mascarpone , bladpersilja, Parmesanost,  schalottenlök, vitlök 

 

img_3455-3.jpg

 

Om man inte har tillgång till färsk Tryffel,  så hittade jag den här burken med Tryffel Mathem. 

Den var inte billig , men tryffel är drygt så den kommer nog att räcka ett tag…!

 

img_3452-2.jpg

 

De började med att steka Skogssvampen i olivolja och smör och tillsatte sedan de andra ingredienserna allt eftersom .  Avlutade med grädde, Mascarpone och riven parmesanost.  

 

img_3462-1.jpg

img_3465-2.jpg

 

Sa jag att den var magiskt god?!   😉

 

img_3468-2.jpg

 

 

Det tyckte barnens mormor och morfar också såklart! :-)

 

img_3466-2.jpg

img_3470-2.jpg

img_3476-1.jpg

 

Så härligt att få ha Spanienborna hemma i Sverige några dagar!! ♥ ♥

 

img_3469-2.jpg

img_3475-1.jpg

 

img_3474-1.jpgimg_3473-2.jpgimg_3471-1.jpgimg_3472-2.jpg

 

Dom här två alltså….!!  :-)  ♥♥

 

img_3488-1.jpg

 

Dino längtade nog efter sin matte Bianca som inte hann komma hem från Zanzibar, innan hon lämnade  sin ouppackade resväska hemma och for till Göteborg…

 

img_3489-1.jpg

 

Gos. ♥

 

 

 

 

17 reaktioner på “Familjemiddag hos oss – och därmed pasta!”

  • Pia Widlund skriver:

    Pastan såg supergod ut. Och lille voffsingen i väskan, söt!!1

  • lise05 skriver:

    Pasta med goda tillbehör funkar alla dagar…..
    Var förra fredagen på en mysig liten italiensk restaurang på söder som heter Nostrano och åt en supergod pasta vongole med scampi till. Hur tillagar ni eran vongole, använder ni andra musslor också ? Tacksam för tips !
    kvällshälsningar
    /lise

    • Pernilla Wahlgren skriver:

      En riktig Vongole innehåller endast Vongolemusslor (bebismusslor) och inget annat. Det funkar också med hjärtmusslor , men så fort man börjar blanda in andra fiskar eller musslor är det ingen Pasta Vongole längre .
      Då kallas pastan : Frutti de Mare – som också är en väldigt god rätt!

      Man kan göra Vongole med eller utan körsbärstomater. Jag föredrar med – medan Benjamin vill ha sin vit – utan.

      Vi gör våran med

      färska vongole (eller hjärtmusslor)
      vitlök
      bladpersilja
      chili
      Olivolja
      smör
      vitt vin
      Flingsalt
      Svartpeppar

      • lise05 skriver:

        Tack för tipset med ingrediensinnehållet :),,,,. Ska testa att göra med hjärtmusslor och absolut med små sötaktiga tomater tilll….

        Fortsatt trevlig kväll!
        /lise

  • IngerStahl skriver:

    Härligt med god mat!

    En fråga, vart kommer de vackra djupa tallrikarna ifrån?

  • Linda H skriver:

    Mums vad gott det ser ut! Åh söta lilla dino! Kram

  • Åsa skriver:

    Kul med familjemiddag :) och vill bara säga att jag köpt din pajform i turkost och den är super bra.
    Har aldrig fått så fina pajer som i den.
    :)

  • Pretty Home Blog skriver:

    Ser supergott ut! Ser ut som ni har en mysig kväll. Behövde själv ett avbrott och tittade in här.
    Själv har jag jobbat hela dagen och har gjort en liten outlet i vår webshop som ni hittar på http://www.prettyhome.se där vi säljer kuddar från Designers Guild med 50% och även handdukar från Missoni Home med 50% då vi har en liten lagerrensning.

    MVH
    Berith

  • Linda skriver:

    Ser jättegott ut!!

  • Sandra,Jkpg skriver:

    Mysigt att ha dina föräldrar hemma några dagar :)
    Nu blev man allt hungrig, se verkligen gott ut 😋
    Hoppas du haft en bra helg med ”Sune familjen”
    Kram Sandra

  • Sofia skriver:

    Jag undrar om ni har någon favoritpasta sort? Äter ni färsk eller torr pasta? Själv tycker jag Zetas pasta är väldigt bra.

    • Pernilla Wahlgren skriver:

      Vi äter mest torr pasta. Benjamin har massa pastamärken som han föredrar som är omöjliga att få tag på, haha. Men De Cecco är väl hans favorit! Själv gillar jag Matric men Barilla funkar och Zeta också!

      • Sofia skriver:

        Vad glad jag blir att du tar dig tid att svara – tack snälla! Varma hälsningar till dig och din underbara familj ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram