Visar arkiv från november 2014

Tjejhäng och kusinfest

Långbrunch med bästa tjejerna på egoistë, sedan Benkes dansshow. Efter det bar det av och fira Engla, barnens kusin å min systerdotter som vann Sockerbagarna – en SVT produktion som blivit en succe, mycket på grund av lilla Engla❤️

IMG_0645.JPG

IMG_0662.JPG

IMG_0668.JPG

Små gömda skatter och helgmys

Runt om i Stockholm finns de – som skatter. Jag pratar inte om guld eller silver nergrävda i Gamla stan, utan helt andra typer skatter. När man som jag och min familj älskar mat och dryck och även har varit på de flesta ställena hundratals gånger i Stockholms kroglivet så vill man ha något mer, detta vet så klart krögarna om, så därför har det under flera decennier funnits små hemliga lokaler de enbart inbjudna eller stamgäster fått access till. Jag ska givetvis inte avslöja dessa platser, och då utbudet i Stockholm har utökats sedan dessa små rum öppnades upp, och det är tuff konkurrens om gästerna, så blir de färre och färre skatter. Detta leder till att fler tänjer sina gränser och släpper in fler. Inget fel med det, jag tycker om att träffa nya människor, och folk måste ju föryngras;) men det är fortfande så att det alltid finns en speciell atmosfär på ett ställe där alla har en sak gemensamt du vill vara Anonym. Du vill att de som serverar dig vet vad du tycker om, du vill de som sköter servicen vet precis hur du vill ha det, du vill ha ditt bord och du vill välja när du ska gå och när du ska komma.
I torsdags var jag och mina fina systrar och min mamma på en av dessa platser. Ett ställe som vi alla tycker väldigt mycket om och som drivs av en fantastisk kvinna som funnits med Stockholmsnatt liv långt innan både jag och min mellan syster en fin gång va födda.

IMG_0591.JPG

Jag va ganska trött efter i torsdags då jag hade en stor och lång genomgång på jobbet men nu ligger bakom mig och jag ser fram emot några veckors ledighet, det har jag verkligen gjort mig förtjänt av. I fredags var jag som vanligt just nu i december och min man jobbar, ensam hemma, men som vanligt så knackade på dörren och där står någon alla goa små väninnor med ett vitt leende vilket leder till att vi kryper upp i soffan i våra myskläder, skrattade och pratade om de viktiga sakerna i livet – stora frågor, politik, barnens skola, utbildning och sådan som vi båda tycker väldigt mycket om – yoga.

Efter att hon gått kröp jag upp i soffan med barnen å unnade mig ett glas bubbel extra och även solen har sina fläckar – en Pågens kanelbulle.

IMG_0587.JPG

Jo… mina vänner livet handlar om jin och Yang, balans, man måste balansera även om den inte smakade så bra, så måste det vara okej ibland och då min man inte va hemma och kunde baka mig några sina egna bakverk fick man ta det som fanns. Det var en bra kväll jag somnade mitt leende på läpparna.

I dag är det lördag och våra älskade vänner som bor Schweiz har varit på besök, jag har också hunnit med en sväng in till stan, krama på en kompis som ska resa bort länge och långt ifrån mig och inhandlat julkalendrar till barnen.

För varje spenderad krona i julhandeln ger jag i år lika mycket till Unicef. Det känns oerhört viktigt att ge tillbaka och poängtera för barnen och för nära och kära att julen är en tid då inte bara ska överkonsumera utan också ge mer än vad vi kanske tar.

Instagram