Visar arkiv från juli 2018

Blodmåne

Text lånad av magiska Astrobloggen:

Därför att få kvinnor är så kompetenta som denna!

Fredagen den 27/7 kl 22.20 är det Fullmåne i Vattumannen + en total månförmörkelse + retrograda Mars + södra noden allt detta infaller 4°45 i Vattumannen. Dessutom är detta också en så kallad blodmåne.

Mitt emot på andra sidan cirkeln finns Solen och den norra noden. Uranus i Oxen aktiveras och det har blidas ett T-kors.  Oerhört spänt, dynamiskt och omdanade.

Att retrograda Mars och noderna är involverade är så betydelsefullt! Skeendena nu kan nå riktigt djupt och beröra själen och kommer att göra avtryck i den mänskliga erfarenheten.

Astrologiskt befinner vi oss i den mest intensiva, dynamiska och föränderliga tiden i mannaminne. Talesättet ” As above, so below” blir ju extra påtagligt. Ingen lär gå opåverkad av dessa skeenden. För nu ställs saker på sin spets och manar oss till utveckling, förändring, och att tänka nytt.

Det är eklipssäsong – ja, kallas perioden mellan förmörkelserna och denna sommar har vi extremt nog tre förmörkelser i rad.  Den första ägde rum den 13/7, den andra och mest kraftfulla kommer här den 27/7 kl 22:20 och den allra sista av deem blir nymånen i Lejonet den 11/8. Detta är en så betydelsefull astrologisk händelse att allt annat kommer ske skuggan av den. Det här är ett jätteviktigt datum för oss alla – men förstås mest för Vattumannen och Lejonet.

En ny epok för mänskligheten?

I eklipstider är skeendena blir lite tuffare, lite galnare, lite mer dramatiska och oväntade än vid en vanlig fullmåne. Man kan kalla detta för en portal, en katalysator eller säga att det är en fullmåne på steroider. Energin förstärks hundrafalt. Mars är nu så nära jorden som det bara går och även det är en ovanlig händelse som ägde rum 2003 och innan dess var det 60 000 år sedan. Mars lyser nu starkt, är så röd han kan bli och synlig med blotta ögat.

Eklipser kan påverka våra personliga liv – men oftast sätter eklipser igång händelser som påverkar en hel nation eller hela världen.

De stora bränderna i Sverige och runt om i världen startade den 14/7 dvs alldeles strax efter den första eklipsen. Självklart påverkar det oss alla oavsett vi tror på astrologi, ser sambanden eller inte. Kanske kommer händelserna nu att få våra ledare att fatta nya och bättre beslut?

Vattumansfullmånen brukar vara den roligaste fullmånen på året eftersom den innehåller stora visioner, drömmar, glädje, generositet och bus. Här blandas Lejonets eld, passion och inre glöd med Vattumannens önskan att göra skillnad och påverka världen. Romantik, glädje mellan människor, fest och mys passar extra bra.

Instagram