Visar arkiv från juni 2015

Meditation

  

Meditation är för många svårt. Komplicerat, tidskrävande och inte minst ställer man sig frågan – hur gör man? Hur kopplar man bort allt? 

Pröva appar! De guidar och är lätta att ”ta in”

Här kommer några favoriter!

Pausa är en svensk meditations och mindfullness app. Man kan välja hur länge man har lust och tid att lyssna, alltifrån 3 till 60 minuter. Den hjälper dig att pausa för en stund, bli medveten om tankar och känslor. Har du inte tid för 10 minuters meditation borde du iallafall kunna klämma in 3 minuter, jag lovar – det känns bra efteråt! 

Mindfullness är en annan bra ”startapp”

Resten nedan är ”mina favoriter” ur min telefon. Jag altinerar och somnar ofta till ljuden av tibitanska klockor eller natur. Det får mig lugn och mina tankar blir avslappnade. 

Pröva<3 de flesta är gratis och gillar du dem inte, släng dem. 

Pröva att bara stoppa i hörlurar. Sätt dig bekvämt, fly en stund ut i naturen, in i bilen, upp på ditt rum. Pröva;) Ge inte upp. 

  

egen tid?

Hur gör man? För att få egen tid? 

Man tar den! Joo…. Ta den!

Imorse lämnades barnen på ”El club” där de går på ”sportcamp”. Bad, matlagningskurs, golf, tennis, paddel och kampsport. De kommer sova gott. 

På klubben finns bla ett mysigt kafé där vi tog frukosten tillsammans med goda vänner.   

Sen blev det egentid med min man. 

Egentligen mest jobbsnack. Juli är en tuff månad, många går på semester, men våra jobb stannar inte av. Bara svårare att få tag på folk:/ 

Men lagom till att det varma brödet med ekologiska olivoljor kom in, pausade vi och försökte njuta av stunden. 

 
14 år har vi varit tillsammans. Han är min bästa vän. Han är smart, rolig, trygg och våra samtal tar aldrig slut. Å när de mot förmodan gör det. Så är det okej. Jag älskar att umgås med honom. I tysthet eller storm, sol och regn. Bara vi två. Nörda ner oss i mat, diskussioner ( idag mest om Grekland ) och alla visioner. Alla vardagsting och allt vi vill (ska) göra med livet. 

   
Sen kom… Färsk mozzarella med tryffelsalt och söta ekotomater. 

 
Jag har haft ganska allvarliga ätstörningar som ung, å därför är det såååå viktigt för mig med mat. Bra mat, god mat. Riktig mat. Jag måste äta. Vill äta. Gott. 
Livet är för kort för att svälta bort det. För kort för att äta äcklig mat. Dör jag imorgon under en buss vill jag känna att jag dör mätt med alla sinnen i balans – låta kroppen ha levt, njutit. Fått ta in lust, passion, värme och njutning. Ät gärna bullar( men färska, från ett bra bageri) , å ta en sallad oxå. Drick gärna vin! Men gärna ekologiskt, å varannan vatten;) Träna gärna, men lagom. Promenera, njut av natur. Ofta. Kyss nån;) ofta. Säg ja. Ät godis ( men lyxigt sådant) . Ibland. Ja ni fattar;) Yin och yang igen! 

Kroppen ska bära oss genom livet. Så vi måste vara både snäll, och rädd om den. 

Det är så svårt i dagens samhälle, med sockerförbud och artificiella produkter fulla med just, socker. Svårt med ett fördömande samhälle men inget stöd för dem som behöver det. 

Svårt att vara förälder då det anses ”fult” att prata med barnen om mat. Det MÅSTE vi ju göra! På ett sunt sätt. Visa dem att mat ör bra, gott och nödvändigt. Rätt mat. 

Det är ett sjukt samhälle vi lever i. Vi stressar oss själva och barnen. Vi måste ställa krav, fråga i matbutikerna, ställa krav på restaurangerna. Varför tror ni ekologisk och glutenfri mat helt plötsligt dykt upp på hyllorna? För konsumenterna frågade efter det. Ställ krav. Det börjar med oss. Våga fråga. Efter bra mat.

Som avokado tillexempel 😉 Vi är besatta av guacamole just nu;) Måste pröva den överallt!! Sann matglädje.  
Kött äter jag ibland, oxå, även om jag absolut mår bäst utan, men ibland längtar kroppen – denna är på lamm. Å då är det okej, tycker jag. 

 
Wallderinska sport wear fick följa med hela dagen. Svettig är man ju ändå här nere haha. Och många går i träningskläder. Å det behövs lite ”balanserade” klädkoder här nere i Marbella bland alla guldklockor och LV väskor;) å kläderna passar in finfint;) haha 😉 

   

 Avslutade kvällen med långpromenad med lillkorven Fernando;)

  
Var rädda om er nu<3 

Namaste

 

Instagram