Pernillas Värld

I sista minuten! Snabba ryck om vi vill se vårt första publikrep!

Skrivet av: Pernilla Wahlgren 2015-09-04 15:57

 

Hör upp!

I morgon lördag har vi vårt allra första publikrep!

Dvs att vi kör igenom föreställningen som den ska vara – utan att bryta – med publik i salongen!

Nu så här i absolut sista minuten har jag fått loss 50 fri-biljetter till dom utav er  mina kära bloggvänner som har möjlighet att gå imorgon kväll kl 19.30 och se föreställningen! 

Jag vet att detta är helt utan framförhållning och att det bara funkar för er som bor nära Stockholm och kan ta er hit med kort varsel, men nu blev dessa biljetter plötsligt över , och då jag fick detta erbjudande av min snälla producent så tänkte jag bara ; Vi kör!

SÅ. NI SOM KAN OCH VILL KOMMA PÅ VÅRT FÖRSTA PUBLIKREP I MORGON LÖRDAG KL 19.30 PÅ GÖTA LEJON I STOCKHOLM  ;  Maila ditt namn och hur många biljetter du vill ha till : asa@gotalejon.se

 

Hoppas på att iallafall några av er kan…!  :-)

Glöm inte att hälsa från mig! :-)

Denna reklamen visas mellan inlägg i desktop.

Vi gör vad vi kan…!

Skrivet av: Pernilla Wahlgren 2015-09-04 9:39

IMG_6825.JPG

Har man sett den fruktansvärda bilden på den lilla döda 3-årig pojke från Syrien som drunknade under flykten över Medelhavet och  flöt i land i Turkiet, så glömmer man den aldrig…!  Det gör så fruktansvärt ont att ta in,  och jag ser pojkens lilla livlösa kropp framför mig varje gång jag blundar…  Jag väljer därför att inte visa den här på bloggen.

Fotot på pojken har däremot  fått de politiska ledarna i Storbritannien och Frankrike att säga att EU måste göra något snabbt åt flyktingkatastrofen.

Jag hittade en organisation här i Stockholm ; Vi-gör-vad-vi-kan”som jobbar aktivt just för att hjälpa de drabbade i Nespos , Grekland där pojken och hans familj flydde i från. Jag skrev om de igår på min Instagram och det gav ett enormt gensvar, så nu hoppas jag även på Er mina fina bloggläsare!

Människor dör i Medelhavet, men människor överlever också!

Tusentals, varje dag. De kommer till Europa omskakade, trötta, rädda och blöta. De kommer utan någonting med sig, till platser där ingenting finns, och därför behöver de din hjälp.

Det här kan du göra:

Skänk förnödenheter
Vad kan du avvara? Människorna på flykt behöver bland annat skor, hygienartiklar, blöjor, barnkläder och sovsäckar. OBS! Det som skickas behöver vara i gott skick, samt rent och torrt för att inte riskera att mögla under transporten.

Skänk pengar

Alla pengar som samlas in kommer att gå till transporten och till att köpa sånt som bättre skaffas på plats, till exempel mat, vatten och välling.  Allra enklast är att swisha det du vill bidra med till insamlingsansvarig: Ulrika Schreil på ;  0702 09 33 03 

Det går också bra att sätta in direkt på bankkonto i SEB: 5694 05 824 28.

3. Involvera jobbet

Jobbar du nånstans som har lämpliga varor att bidra med?

På önskelistan över saker som behövs finns sovsäckar, liggunderlag, underkläder, hygienartiklar, skor och fleecekläder (hösten är på väg). Kanske kan just din arbetsplats bistå med hjälp?

Maila till ; vigorvadvikan@gmail.com om du har förslag!

4. Sprid länken!

Kanske har du klasskompisar, vänner, arbetskamrater eller släktingar som också vill ge? Dela gärna det här inlägget och/eller sprid den här länken:

www.vigorvadvikan.com

Vart går hjälpen?

Så här går att läsa på Vi-gör-vad-vi-kan´s hemsida ;

Just nu finns ca 13 000 flyktingar på den grekiska ön Lesbos, och fler anländer varje dag. Den 17 september går vårt första lass – då reser några av oss dit för att hjälpa till, människa till människa, och distribuera de förnödenheter du och andra har bidragit med.

Varför ska du hjälpa genom oss?

De stora hjälporganisationerna har inte hunnit bygga upp organisationer på plats än, så det är upp till lokalbefolkningen och ett fåtal volontärer att se till att de som kommer i land får hjälp och klarar sig. Vi har ingen stor organisation utan jobbar snabbt och effektivt och helt ideellt.

Vilka är vi?

Vi är några politiskt obundna medmänniskor som har tröttnat på att sitta maktlösa och bara titta på. Vi har bestämt oss för att göra skillnad. Och vi behöver dig!

Hur vet du att du kan lita på oss?

Vi fattar tvivlet, men vi lovar att vi gör det här helt ideellt för att vi av själ och hjärta bara inte står ut med att inte göra någonting.

Allra helst vill vi ha alla bidrag så fort som möjligt. Första lasset går i mitten av september. Beroende på hur mycket vi får in kommer det transporteras i container, som bagage på flyg eller med lastbil.

Om du har frågor så kan du maila på vigorvadvikan@gmail.com

Vi samarbetar med den här organisationen, som drivs av bofasta på Lesbos som hjälper så många flyktingar de kan:

https://www.facebook.com/HelpForRefugeesInMolyvos

 

 

Sanna som är en av oss i ensemblen på Göta Lejon, känner till organisationen och är vän med Ulrica Schreil som är insamlingsansvarig,  och vi har bestämt att alla vi som jobbar med “Förklädet”  kommer att samla ihop kläder, strumpor och framförallt skor till de behövande som kommer att åka med lasset ner den 17 september.

HÄR kan du läsa mer om hur DU kan hjälpa till att bidra med kläder och annat!

Men som sagt , det går också att swisha det du vill bidra med till insamlingsansvarig: Ulrika Schreil på ;  0702 09 33 03 

TACK för din hjälp!

flyjt

 

Denna reklamen visas mellan inlägg i desktop.
1 2 3 2 097