Yogaresa

Dimman dansar lätt över ängen, det doftar ljuvligt från naturen. Mitt fönster är öppet och den friska morgondaggen fyller mina lungor. Solens första strålar spinner likt tunn spindelväv ner genom morgondimman. På varje solstråle vandrar en skönhet så stor att mitt hjärta slår ett extra slag.

Jag är här. I Sare, i utkanten av Biarittz, längst den spanska gränsen, i Frankrike. 

I ett vackert hus från 1760-talet har några unga, duktiga männiksor skapat en oas för oss ”vanliga” männiksor. De brinner för yoga, meditation i rörelse och mat som läker oss inifrån. 
Tänk att jag tog mig hit. Tänk att jag tog min väska, släppte ut håret, andades in och åkte. Gav mig själv den största av gåvor. Tid. Till mig själv. För att kunna ge till andra måste jag våga ge till mig själv.

Jag hamnar åter i mitt stora rum, solen leker ta fatt i fönsterkarmen. En tupp gal. En stilla vacker ton smyger sig upp ur golvplankorna, genom dörren som sett och hört så mycket. Det är en tibetansk klangskål vars toner väcker yogisarna på ett näst intill drömskt sätt. Klockan är 07:00 och det är dags för första yogapasset. 
Alla borde uppleva denna plats. Alla borde ge sig själva detta. Livet.
Namaste

4 reaktioner på “Yogaresa”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram