Chicagoweekend med kids

Jag har och kommer alltid förespråka att resa med barn. Dels för att man blir sammansvetsade som familj, man får gemensamma upplevelser och man växer av utmaningar.

Chicago är en stad som liknar ett micro New York. Sas flyger direkt och är alltid kanon. Att ta barnen till en storstad kan vara en utmaning, men att resa är vad som är viktigt. Ge barnen olika perspektiv och upplevelser. Vi lever i en multikulturell värld – Hjälp barnen utforska den!

Chicago är USAs tredje största stad, men uppfattas mindre, tycker jag. Människorna är otroligt vänliga och barn är välkomna nästan överallt. Det är korta avstånd så det är inga problem att promenera. Plus att gillar du tjänsten UBER så fungerar den UTMÄRKT i USAs största städer. Den är alltså mer än utmärkt i Chicago!

Likt tidigare reseberättelser jag skrivit här på bloggen och i magasin så är planering A och O – särskilt när du har barnen med.

Ett bra hotell är också ett bra tips – dock inte lika med dyrt! Men en tusenlapp extra kan göra stor skillnaden. Kolla tripadvicer samt hör med någon som bor eller varit på den plats dit du ska, Och då är det värt varje hundralapp.

Chicago kryllar av sköna hotell – Se bara till att bo nära Millenium Park och Michigan Ave! Vi bodde på Hard Rock Hotell som är ett favorithotell för oss. Men frukost, ja det äter man på några av VÄRLDENS bästa frukostställen. I USA ”ingår” inte frukost om det inte är s att du åker till ett ”all inclusive” (Amerikanska AI brukar vara grymma – men lite väl ”plastiga”) Våga pröva annat – eller om du åker med tex ving, gillar att hänga med andra svenskar etc – eller är du charterfantast – ja då är mina resmålstips nog inget för dig 😉

 

Jag uppmanar (inget ont menat men tänk efter, kasta dig ut):

Våga pröva något annat! Charter i all ära – men att uppleva länder på riktigt ger så mycket mer!!! jag lovar!

Tillbax till guiden 😉

I början på Millenium Park ligger HELT OUTSANDING Wildberrys frukoststället to die for – eller när du ätit här kan du dö – mätt. Menyn ger bara en försmak HÄR. Det är kö redan vid 07.30 på morgonen å att vara jetlegad är alltså då bara en fördel.

Bortom Millenium Park närmare museerna ligger YOLK. En ung collegekille saknade ett bra frukost (bakis?) ställe och byggde konceptet Yolk (ägggula) som blivit en jättesuccé! Ett måste! De har tre superställen i Chicago.

Skärmavbild 2014-11-12 kl. 12.11.40

Passa på att promenera över till Museerparken – jo det är faktiskt en egen halvö kan man säga. Där Historiska museet,Field Museum of Natural History 

Field Museum of Natural History, eller The Field Museum som det ofta kallas, är ett mycket känt museum i Chicago. Här finns sammanlagt över 21 miljoner arter (alla visas dock inte upp) och museet har många världsberömda utställningar såsom Sue (världens största och mest kompletta Tyrannosaurus Rex-dinousarie) och grym 4D visning av detta monster och en gigantisk utställning av indianska föremål. Samt massor av riktiga mumier!! vilka brukar fascinera såväl stora som små. Måste upplevas

IMG_0025

 

 

IMG_0058

Barnen älskar USA, att promenera ÄR inga problem i denna stad!

IMG_0024

 Kvalite med barnen

IMG_0051

 

Nova och jag på Cheescake faktory 

IMG_0163

USAs högsta byggnad. Det svajade faktiskt där uppe 😉

 

IMG_0143

Sears Tower (Willis Tower)

Sears Tower, eller Willis Tower som det korrekta namnet numera är sen ett annat fastighetsbolag köpte huset, är Chicagos och USA:s högsta skyskrapa tillika världens femte högsta byggnad. Det magnifika tornet byggdes i början av 1970-talet och sträcker sig över 500 meter upp i luften fördelat på 108 våningar. Att besöka Sears Towers ”The Skydeck” är så gott som ett måste när man besöker Chicago. Här ges en riktigt imponerande utsikt över staden från den 103:e våningen. Faktum är att man kommer så högt upp i byggnaden att man kan känna hur den rör sig med vinden om det är en blåsig dag. Man får betala en liten entréavgift (och ibland köa relativt länge) för att sedan åka en närmast overkligt snabb hiss. Uppskattas av de allra flesta! KÖP Chicago CITYPASS! Då kommer ni in på museer, Willis Tower, 360 (ett annat högt torn) samt flera rabatter på bra ställen!

IMG_0124

 Tillbaka på Chicagos gator för shopping.

Alla stora varumärken, och amerikanska super malls finns. Macys, Nordstroms, Bloomingdals mfl.

IMG_0115

 Mat, mat och åter mat – restaurangguiden kommer på måndag här på bloggen! Samt deta ställe nedan som är – magiskt

IMG_0201

Chicago är en perfekt yogastad!

Massor av fina yogaställen med ”true one free” Självklart gjorde jag detta – här nedan är dock ett ”free stand”

IMG_0192

Äta äta äta

Pannkakor kan du äta tills du – kräks, för att undvika detta!

DELA!!!

IMG_0107

 

Barnen älskade Chicago!

IMG_0055

 

Cheesecake Factory
IMG_0165

 

Willis Tower igen

IMG_0146

Wildberrys

IMG_0085

Historiska Museet, spanar dinos, indianer, mumier och Leon i Nillas och Benjamins fina Marqykläder – såklart ! (sorry för dålig bild – fotoförbud;)

IMG_0034

IMG_0172

Bio är ett MÅSTE när ni reser i USA! Det är en upplevelse!

IMG_0179.JPG

 

Alla stora varumärken, och amerikanska super malls finns. Macys, Nordstroms, Bloomingdals mfl. Anpassa shoppingen till årstiden du reser, och planera!! Vi handlade JULGRANSKULOR, VINTERJACKOR (patagonia har en magisk butik här!) julklapppar, ull och duntäcken, lakan,doftljus med julJULtema – och kanske kanske lite PINK

IMG_0278.PNG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram