Gluten

God solfylld dag på er<3 

Igår efter plugg åkte vi hem till fina Pernilla och Theo. Fina, starka, varma Pernilla. Theo är en otroligt guldklimp och min son Leon och han är de bästa av vänner. Det värmer i hjärtat. De är två små sportkillar, med intelligenta blickar och hjärtan av guld. Alltid snälla. Alltid glada. Trygga ungar. 

Snart trillade även Pernillas härliga bröder in och det blev en familjemiddag med fantastisk pasta, kyckling och massor av skratt. Jag har ju själv en stor familj ( fast med tre härliga systrar ) . Så vi alla trivdes bra. Pastan Nilla och Nicklas gjorde var magisk – men ja – gluten. Maria har ju starkt avrekommenderat mig gluten och jag mår ju så bra utan. Men det är svårt. Svårt när man älskar bröd, svårt när man älskar mat och middagar med vänner. Man känner sig besvärlig. Man känner sig ”jobbig”. Jag har haft svårt sista veckan att hålla mig –  men i relation till hur jag mått i natt. Ja då måste jag verkligen skärpa mig. För jag mår så dåligt. Så fruktansvärt dåligt. Illamående, svullen, kallsvettningar och imorse var ögonen helt igensvullna. Tänk att jag mådde så här var och varannan dag mitt i all min hälsosamma vardag med träning och smoothies. Nu vet jag bättre, men det är en utmanining. Och svårt. 

Barnen somnade glad och jag med, trots påminnelsen om att pasta inte är för mig:)

Namaste  

12 reaktioner på “Gluten”

1 2
  • Eva skriver:

    Tack för en inspirerande blogg! Mina barn har celiaki och då går det ju inte att fuska det minsta lilla, tyvärr. Jag uppskattar så mycket att du ger uppmärksamhet runt det här ämnet, så ökar människors förståelse. Som tur är kommer det fler och fler goda produkter. Jag bakar bröd med mycket fröer i som både är nyttiga och smakar gott! Hoppas du mår bättre nu!

    • Tack Eva för att du läser min blogg<3 Dina ord värmer och jag ska verkligen ta med mig känslan, att lyft och prata om detta. Så många människor skulle må bättre. Och ja - fusk lönar sig verkligen inte;) Varm kram

  • Camilla skriver:

    Hos mig finns det aven gluten fri ’torr’ pasta. Smakar gott tycker jag. Ett annat tips ar att kankse ta med sig ngt glutenfritt pa middagsbjudningar om du vet i forvag vad som ska lagas. Jag tar ofta med mig nan appetizer etc speciellt nar jag vet att folk ska laga kott tex..MEN vet ju hur svart det ar att motsta pasta!!! Oh sa gott aven nar man sen ligger dubbelvikt och magen kan inte process the gluten…
    Ar inte allergiskt som dig, men kanslig mot gluten.
    Upptackt att artisian brod ar battre for oss gluten kansliga..da den ar pa lang jasning upp till 24 timmar och gluten bryts ner..sa ett tips om du ar sugen pa brod, att ata artisian only. Farsk bakad da. Nothing like artisian ciabatta!!
    Tack for en harlig blogg!!
    Camilla

  • Jillan skriver:

    Stackare :-( finns inget värre än ont i magen o just på natten. Hoppas du snart blir bättre 😀 Jag önskar dig o de dina en underbart vintrig tisdag! Mvh! Jillan på Orust

  • Johanna skriver:

    Hej!
    Har sett, och hört, att Paolo Roberto gör glutenfri, färsk pasta som ska smaka jättebra. Finns bla på ICA. Ica handlare har ju möjlighet att själv välja vad de vill ta in, så finns den inte så tjata

  • Karin 2 skriver:

    Hoppas du mår bättre nu. Med gluten är ju svårt, man kan ju inte fuska och äta lite och tro att man klarar sig. Det är ju bara att avhålla sig allt, tyvärr. Kämpa på så mår du bra.

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram