Nyårskrönika 2022

2021. Året då vi skulle lämna pandemin bakom oss. Börja leva mer sant mot oss själva, vår miljö, våra medmänniskor. Luften känns klar samtidigt som världen än en gång fylls av oro, restriktioner och rädsla. Det blev inte riktigt som vi tänkt oss.

 

Men vet du vad. Det är precis så utveckling fungerar. Det är när vi tror att vi inte orkar med, när vi är villiga att ”ge upp” som vi inser att vi inte kan – för vi vill LEVA – och vi är så mycket starkare än vi tror. Du ger nämligen inte upp. Du har ett VAL. Leva eller dö – inte fysiskt då även om vissa själar är här för just det syftet, men DU, just DU börjar skifta. Du börjar inse, att det gör ont att växa, men att utan det svåra kan du inte på riktigt lära dig att uppleva det vackra, det sköra, det unika och det som faktiskt är – Du. Så du börjar se nått nytt, nått du kanske inte fullt ut förstår, men vill ha mer av. För du måste. Du vill. Du ska.

I de svåraste av stunder måste vi tänka djupare, agera ärligare, lära oss kämpa mindre men lyssna mer inåt – vad behöver du…

 

Hoppet, om en ljusare framtid måste få gro. Det behöver vattnas, ibland med tårar ifrån det förflutna, ibland påminnas genom ärr på våra kroppar och djupa revor i våra hjärtan –  erfarenheter vi inte kan eller ska kunna förutspå. Vi kan bara vara i stunden. Var här. Just nu.

I den verklighet vi kallar vår egna. Och ett andetag i taget ta oss framåt. Uppåt. In – i det vi kallar den ”nya tiden”. Du är ljus. Du är här för att sprida ljus, inte mörker. Kom ihåg det nästa gång du öppnar din mun eller tänker en tanke.

 

LJUS

 

Men desto mer vi stretar emot, försöker driva oss själva in i tron att allt ska bli som ”förr” desto längre tid kommer det att ta. Att allt är andras fel, att samhälle, struktur, miljö mm mm gör att du står där du står så kommer lerstigen framför dig bli allt längre.

 

Allt sker som det ska – och ja det gör ont  – det kan vara svårt – kännas omöjligt – men det är fortfarande verkligheten vi står i.

 

Din verklighet styrs av hur du reagerar på saker omkring dig. Din verklighet bygger på föreställningarna du själv bygger upp. Du är svaret. Du HAR svaret – på vad du behöver. Vad du ska göra. För att må bra. Allt annat är ursäkter och styrs av dina rädslor.

 

Misslyckande existerar inte. Allt är erfarenhet.Allt är upplevelser, Allt är i rörelse.

 

Din verklighet på jorden bygger på ditt sinne. På dina tankar.

 

2021 visade oss att allt inte bara ”går över” – att allt inte ”bara försvinner” om vi ”låsas” eller ”ignorerar” det faktum att vi växer, utvecklas och MÅSTE ömsa skinn. Vi kan gömma oss. Men vi måste ändå ta tag i det faktum att vi förändras. Att allt förändras.

 

2021 handlade om att fortsätta framåt. Och för dem som hittat nycklarna till att släppa taget, släppa det gamla tankarna om att ”gå tillbaka” – ja för dem går utvecklingen snabbt. i rasande fart.

För dem som håller fast i det gamla kommer nya prövningar 2022. Tills vi alla har släppt tanken och den fysiska tron att vi ska ”tillbaka”.  Vi ska FRAMÅT. Men var inte rädd. Du får massor av chanser, någongång lär du dig. Att det är dags… och då går det snabbt.

 

2022 handlar om att träna på just detta. Lyssna på våra hjärtan. På vår inre röst. Våga stå upp för vad vi tror på. Vad vi vill. Vad DU behöver.

 

2022 handlar om att i lagom tempo börja reflektera och AGERA utifrån det du vet är rätt. För dig, för miljön, för jorden – för OSS. För vi är ett OSS.

Men först måste du finna DIG. Och det gör du genom att släppa ORO, RÄDSLA och ha tillit i det GODA. det vackra.

Som att du andas. Som att konsumtion inte gör dig lycklig, inte heller sociala mediers filter eller konstanta allgorytmer som håller dig kvar i nätet – lägg ifrån dig mobilen – tänk en egen tanke – som att du måste ta tag i det som tynger dig, LÖSA,  förlåta, SLÄPPA och GÅ VIDARE.

 

2022 handlar om att acceptera det vi inte kan förändra, men att stå upp för det vi tror på.

Rätta handlingar är inte att bita ihop, slåss i motvind, bestiga höga berg för att sedan gråta på toppen.

Universum är i konstant rörelse. Du är en själ i ett skal. Inte ett skal med en själ.

Allt kommer fortsätta skifta. Så va inte rädd. Känn hopp, tro och sprid kärlek.

Allt kommer att bli bra <3  jo då… Det kommer bli bra… Du behöver bara träna istället för att prestera <3

 

You came down to this earth to live – so LIVE <3

 

Konkreta tips inför 2022:

 1. Sluta titta på nyheterna varje jag
 2. Släpp tanken på vad ”normalt” är
 3. Säg vad du känner och tycker till dem omkring dig.
 4. Konspirera inte
 5. Ändra ditt konsumtionsmönster (behöver jag verkligen det här?)
 6. Ät mer lokalproducerat
 7. Stryk folk från din vänskapslista – eller ring en gammal vän som du tappat kontakten med ( ni behöver finna tillbaka till varandra nu )
 8. Var i naturen (ensam)
 9. Lyssna på hjärtat ( skriv ner vad hjärtat behöver )
 10. Tid, ge dig själv tid – stressa inte upp dig över små eller stora ting. Be om hjälp, stryk, konfrontera, lös det som kan lösas, en sak i taget, säg nej, igen BE om HJÄLP – och du SLÄPP det som du inte BEHÖVER bära.
 11. Gör något du älskar varje dag – om så bara 10 min (jo du vet vad det är )
 12. Lär dig uppskatta det små mirakel som sker omkring dig varje dag, varje timme. Träna dig på att se dem , och fånga dem.
 13. Ge inte upp, men låt dig själv vila. Re treat är inte att ”ge upp” det är att Re store <3
 14. Var inte rädd, träna på att våga
 15. Ta hand om ditt skal, det ska bära dig in i den nya tiden<3

Namaste

Emilia

Vill ni ha hjälp på traven finns mina meditationer och retreats att tillgå <3 för en extra booste <3

6 reaktioner på “Nyårskrönika 2022”

1 2
 • Maria, Skåne skriver:

  Tack för en fantastisk krönika och för ännu ett år här på jorden, ett fantastiskt år! Att leva mer inåt där allt är sant och vackert, gör att utsidan inte är lika viktig huruvida den är ljus eller mörk. Inom oss är vi alla endast ljus och kärlek. Tack för all klokskap, värme och ljus, du vackra själ❤

 • Jill Zelezny skriver:

  All kärlek till dig och dina kloka ord 💖

 • Kerstin skriver:

  Hundra procent tack för allt du gör för oss ”vanlisar”

  Ditt ljus är så viktigt Emilia!

 • Hanna skriver:

  Finaste krönikan, finaste du, tack🙏🙏🙏✨✨✨✨ jag är så redo att släppa taget, släppa loss, lösa upp och göra mer än bara finnas till och behaga.

 • Eva skriver:

  Oj vad jag behövde läsa detta, bli påmind om exakt det här. Du skrev precis till mig och mitt hjärta, tack ❤ Önskar dig ett gott nytt år! Kram

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram