Visar arkiv från februari 2011

Micaelas kök

Jag är absolut en köksmänniska! Jag lagar mat länge, äter helst i köket, hamnar alltid i köket på fester, uppflugen på någon köksbänk tillsammans med andra ”kökshängare”.

Därför är det också rätt kul att designa kökslösningar när tillfälle ges. Micaela hade faktiskt fnulat  i flera år på att göra om, men inte orkat ta tag i allt! Kök och badrum är stora och kostsamma projekt  i hemmet, och kräver sin planering.
M:s kök ritade jag på Grand hotell i Slovenien, där jag var med Pernilla på reklamfilmsinspelning, M är en tapper kvinna och jag fick helt ”fria händer”, vilket är det absolut roligaste att få.

Varsågoda, Micaelas kök i repris.

.

FÖRE

.

(Hm, ursäkta dålig bildkvalité!)

Istället för det konstiga utrymmet ovanför  kyl/frys ritade jag in en hög integrerad kyl/frysstapel upp till tak, och byggde städskåp intill. Trumman rev vi.

.
EFTER

.

FÖRE

Innan är stod städskåpet mitt i vägen, och man gick nästan in i det !

.

EFTER

Ljust, fräscht och luftigt, och en betydligt öppnare känsla. Istället för vanliga gardiner köpte jag en färdigsydd hissgardin från Himla.

Väven på väggar och tak bredspacklades och målades, nytt ekgolv lades och två st 5-spottar sattes i taket + infällda spottar under köksskåpen.

Allt klart på tre veckor!

Kök Ikea Abstrakt, vitvaror från Smeg kran Tapwell och notat ekgolv beställt hos Miljögolv. 

Kram Susanne

 

Sundayblue(s)

Blått är verkligen flott!

Härlig soffa och desto finare matta! Jag är så himla förtjust i dessa ”ihopsnörpta” och fint infärgade mattor.

Visst vill man bara slå sig ner i den här lugna kompositionen?

Sett på Nordiska Galleriet

.

Jag har tagit en kort kaffe/bloggpaus i mitt byggande, och när jag kommer hem ikväll  tror jag bestämt att jag ska tappa upp ett hett bad.

Kan ju alltid ösa i mitt blå badskum, och drömma mig bort en stund. 😉 Känns som ALLA är på sportlov i dessa dagar…

Mina killar har det bra förutom att Lukas skidor försvann i flytransporten igår och dom fick hyra nya, typiskt! Får väl hålla tummarna för att de dyker upp igen.

Kram Susanne

Instagram