Visar arkiv från december 2014

Jul och Nyår i Florida för 10 år sedan

SEMESTERBLOGGEN
Häromdagen läste jag en kommentar som gjorde oss glada och samtidigt satte ju tankarna igång.
Hei Susanne, Peppe og Lukas 
I dag har vi tenkt mye på dere. Jeg fant denne bloggen din via bloggen til Pernilla Wahlgren. Vet ikke om dere husker oss men vi tilbragte noen dager sammen i Key Largo for 10 år siden. Vi delte gleder og sorger og skålte for ”livet”. Vi kunne jo vært i Thailand vi også alle sammen for 10 år siden. Lukas har blitt en fantastisk flott gutt. Jentene vår har det bra, og det har vi også.
Hilsen og klem fra Lise og Rune i Sandefjord (Skal følge med på bloggen din og instagram framover)

Lise Barth, 21:05
Så roligt att hittas efter tio år sen vi hängde några dagar över nyår i hamnen i Key Largo Florida. Via bloggen också, världen är liten!

För som Lise skriver så hade vi, liksom deras familj bokat julresa 2004 till Thailand. Men Peppe fick kalla fötter då det var så otroligt många i gänget och deras vänner i sin tur som skulle till samma område. Vi gillar ju att hinna med varandra på semestern så Peppe  styrde upp plan B och avbokade resan. Vi köpte en båt i Florida så styrde vi kosan dit istället. Tack gode Gud! Förutom alla som förolyckades i tsunamin så det var många i det stora sällskapet som fruktansvärt nog aldrig kom tillbaka. Föräldrar, stora och små barn och nästan hela familjer.
Har samlat ihop några bilder från vårt härliga äventyr i Florida.

IMG_7332.JPG
Vi började vår resa med att bo på hotell, medans Peppe planerade och fixade med nya båten som låg på varv.  Samtidigt som vi julfirande  hos våra Fort Lauderdale-boende vänner Pär och Lollo. Peppe hann med att vara jultomte och höll på att rinna bort i den fluffiga tomtestassen. På annandagsmorgon kastade vi loss. Jag var kapten och tog den första biten ner till Miami via kanalen. En långsam trip som var som var helt underbar.

IMG_7456.JPG
Grymt ståtliga hus utmed vattnet.

IMG_7455.JPG

IMG_7325.JPG

IMG_7349.PNG
Åt en kylslagen middag på Nikki Beach i Miami och Lukas fick en paintbrush-tatuering, höll dock inte så länge.

IMG_7353.JPG

I Key Largo träffade vi ju familjen från Norge och Lukas fick några lekkompisar i några dagar. De bodde i hamnens hotell och vi i båten i vår slip.

NYÅRSAFTON 2004

IMG_7343.JPG
Nyårsmiddag tillsammans med lise och hennes familj.

IMG_7328.JPG

IMG_7344.JPG

IMG_7342.JPG

IMG_7336.JPG
Nästa hamn vi la till var charmiga Isla Morada, slogan känd från en klassisk Beach Boys dänga.

IMG_7334.JPG

IMG_7356.JPG
Några härliga stopp till men vi åkte aldrig till Key West som planerat, får bli en annan gång.

IMG_7345.JPG
På vägen tillbaka till Fort Lauderdale där båten skulle läggas upp på land inför transporten hem till Sverige, övernattade vi i ”No Name Harbor” utanför Miami. En magisk kväll med mat lagad i kabyssen och sköna nattdopp. Pengar för övernattningen la vi i en låst ”bössa” i hamnen. Tio underbara dagar till havs och den bästa semester någonsin.

IMG_7357.JPG
Hade några mysiga dagar med våra vänner i Fort Lauderdale innan vi lämnade värmen för Sverige.

IMG_7351.JPG
På hemresan mellanlandade vi i Chicago, ganska härlig bänk och välfotat motiv…

Nu har Peppe och jag gått en lång härlig åtta kilometers runda, och sippar nu på ett glas vin vid poolen. Ikväll ska vi fira med vänner i Palma.
Önskar er en härlig Nyårsafton var ni än befinner er i världen!
Tack alla ni för ett härligt år tillsammans här på bloggen. För all pepping och söta kommentarer ni bjuder på! Vi har den finaste stämningen i kommentarsfältet, tycker ni inte det?
Massor av nyårskramar från Susanne Peppe och Lukas

Instagram: susnordstrom

Vinnare av guldigt halsband och örhängen

Dagen före årets allra sista dag! Jag har haft en stor ångest inför dessa upphöjda aftnar, faktiskt sen jag var tonåring. Ofta omgivna av allt roligt som ska hända, alla höga förväntningar och alla besvikelser på att det inte blev som man tänkt sig…De får gärna passera i godan ro iaf för mig. Fast visst är det trevligt att få klä sig fint och blinga, men lika trevligt att bara vara.
Två vinnare till tjusigt bling ska jag be att få presentera idag.

IMG_7385.JPG
Halsbandet med guldiga spetsar trädda på en ormkedja och det lilla fornnordiska trädet från Yggdrasil värde 399:- vinner:
MARIE med mailadress fors.marie…

Lyxiga örhängen i guldpläderad silver med kubik zirkoner värde 995:-  från Story by Kranz & Ziegler vinner:
JEANETTE med mailadress missjeanette…
Maila era kontaktuppgifter till mig susanne@pernillawahlgren.se
GRATTIS och njut av era försenade julklappar.

IMG_7411.PNG

Den här bilden med armbandsvinnarna såg jag igår på Instagram. Kanske ni hinner få till Nyårsafton.

Lukas och jag solar på balkongen, utom nu då när jag måste smita iväg och sno åt mig nät, Peppe gav sig ut på en springtur. Snart en sen lunch i husets restaurang vid havet. Lata dagar…

Kram Susanne

Instagram: susnordstrom

 

Instagram