Visar arkiv från maj 2021

Fylld Peppe-väska och hantverkskaos

Några bilder från min senaste vecka. Renoveringskaos och skitigt som bara den! Peppe är tillbaka och vi har haft ett härligt kompisshäng. Har inte fått så mycket gjort under elektrikernas framfart, men nu är det iaf färdigt. Bara allt tillsnyggningar runt alla uttag kvar. Och allt städande efter allt murbruk och slipdamm som krupit in i varenda vrå.

.

img_3218.jpg Hål i väggen! 😅
Carlos säger hej mellan bilandet för att snygga till en av elcentralerna.
.img_3198-1.jpg Hela huset har jordats. Varenda kabel från -67 har bytts ut. Alla uttag har gått från en till två. Och strömbrytarna har bytts ut.

.

img_3358-1.jpgNu ser det tyvärr ut så här överallt. Kämpar på med att försöka runda av lite. Här var det ungefär 5-6 cm till runtom.
.img_3220-1.jpgLuftconditioneringskillen var grymt effektiv. Han fick klättra på taket för att borra upp outleten från ena sovrummet. Låg ner när han jobbade. Går inte att gå på garagetaket och stegen räckte inte.
.

 

img_3219-3.jpgOutlet utanför blå rummet och garageuppfarten. Perfekt med lummighet att dra in alla kablar i.
.facetune_18-05-2021-20-54-03.jpg Jag byggde en tvättmaskinsbänk i garaget/förrådet och fick göra lite nytta i röran. Hade ingenstans att ta vägen…
.

img_3176-1.jpgMaten lagade jag med ficklampa när det blev för sent. Åt på taket och fick urmysiga Netflix-middagar. Lax och spenat, ser lite torftigt ut, men jag ”fick” en glad glass- och banandessert med likör på också 😋
.
img_3236-2.jpg I fredags kom han tillbaka, mannen i mitt liv. Efter en månad. Såå mysigt. Hantverkarna slutade fredagstidigt, tack och lov. Sen var det bara att städa för brinnande livet. För på kvällen var det galamiddag.

.
img_5124.jpg Men först gottade jag mig åt Peppes resväska. Full med presenter och beställningar hemifrån. Av Peppe fick jag en sprillans ny telefon. Bästa, bästa presenten. Kameran är suveränt bra på min iPhone 12 Pro plus.
Darling Amelie skickade med tre skal och en airpodskal. Såå gulligt! Richmond & Finchs skal har en extra kant runtom på några mm. Den gör att jag lyckats med att inte krascha mitt glas på snart två år.
För jag har alltid min telefon på mig. Och en hel del tappandes blir det…

.

img_3257.jpgVärldens snällaste Kerstin frågade om jag behövde hjälp med nåt. Saknade två krokar till mitt badrum. Hon gick och hämtade hos Lundell & Zetterbergs, stoppade i en massa favoritgodis och lämnade hos Peppe. Så gulligt! Och så gott. (Två påsar slut när jag fotade dagen efter 😍)

.
img_3262-1.jpgFick en goodiebag hem för några månader sedan. Vännerna på IC Enterprice PR budat. Eva som sköter mina blommor ”släppte” in kassen. En massa spännande nyttigheter 🙏
*Sidenörngott och ekologiskt kaffe från OGLAND
*Classic Shampoo med en smart påfyllnadspåse, rahua
*Flytande tvål, Dr Bronner Det använder jag hela tiden. Helt ekologiskt, naturligt och fritt från tillsatser.
.

img_3237.jpg Hann med en liten beställning från PlainVanilla.se där jag handlar de flesta av mina kläder. Det är hållbart. För jag använder allt i många år. Två maxiklänningar, en ”Champagne is superfood”-ticha, en urskön kortare ”collegietröjklänning” och en svart jumper med volanger. Så fint alltihop.
.

facetune_23-05-2021-16-01-52.jpgKände mig väldans sommarfin i min nya klänning i lavendel.
Från Blond Hour/PlainVanilla.se 

.
facetune_21-05-2021-23-47-14.jpg Fredagkväll och min älskade Pernilla kom på middag med sin Mr C. Så roligt att träffas 💖
C njöt iaf gott av vyn från taket 😉 Bubbel och snacks här. Ostron och middag på terrassen nere. Första kvällen för oss utan utegångsförbud. Gästerna lämnade efter 02.00.
  img_3252-3.jpg En lite trött dagen efter. Blev en mysig rårakemiddag i baren. Peppe njuter av värmen. För det har varit en kall månad i Sthlm. Bl.a. med allt båt-fixande
.

img_5128-2.jpgSöndagmiddag på utflotta El Ancla i San Pedro. Medans vi väntade på Pernilla och Mr C ville Peppe ta en selfie.
.
facetune_24-05-2021-00-39-56.jpg  Efter en ljuvlig kväll som Pernilla bjöd på gulliga människan, körde vi hem dem. Och blev bjudna på lite bubbel och prat på terrassen. Pernillas piccolo-cava. Perfekt när det räcker med en minaflaska var.
Invigde min svarta nya top från Blond Hour/PlainVanilla.se och trivdes urbra i den.
.

Turturduvorna åkte hem i måndags. Vi tar det lilla lugna i Casa Bel Air igen. Det tar på att vara festfolk 😍
Kram Susanne

 

Några rader från Lena och tankar från mig

Kära vänner!

Vi är väldigt befriade från troll på min blogg. Vilket jag uppskattar väldigt mycket. I januari var det 11 år sedan jag började blogga här på Pernillas värld.
Från början var det mest om det som min blogg heter, om  Inredning och Design.

Sedan fick jag en del synpunkter att man vill veta mer om personen som skriver. Och så har det blivit med åren. Inredning blandat med lifestyle.
Det tar väldigt mycket tid med blogg och sociala medier, men det är min bästa reklam. Jag får många av mina uppdrag via IG och här på sidan. Och nöjda kunder rekommenderar vidare till personer som inte har en aning om min blogg. Kan gå in och scrolla igenom innan man bokar upp möte. Sen rullar det på. Sen är det bara för den som är nyfiken, att söka i fältet högst upp på Kategorier eller söknyckeln efter det man vill läsa om.

Det är också ett utmärkt sätt att hålla igång huvudet. Det skadar sannerligen inte 😉
Och en himla bra minnesbank och dagbok över åren som gått.

Nog om detta. Jag fick en sådan fin kommentar från en läsare som heter Lena häromdagen.
Den är så tankeväckande att jag tillägnar Lena och hennes familj dagens inlägg. Tack Lena för dina vänliga rader 🙏❤️

”Gokväll <3

Älskar dina fina magiska bilder av lycka & glädje <3 ja man ska leva här & nu & ta vara på livets dagar <3 dom går inte i repris…

Min bror, inte så gammal har Ahlzheimer… jobbat hela livet mer än han velat, för att vara till lags, (inte en sjukdag på 40 år ) för hans vänliga själ, utnyttjad… sjukdomen redan vid ca 56-57 diagnosen vid 60… våra liv familjen är slagen i spillror…

Ta vara på livet 💖 lev & lev inte för ett jobb som bara tar din energi… njut av livet & lev & njut *hjärta* Vet att du förstår känslan & avgrundens vakuum, & minnet av din fina mamma 💖
Jag älskar dej & alla som förgyller sina liv med livet! Oavsett om det är en middag på en balkong hemmavid, eller vid havet bortavid… just att ge livet som är utrymme…

Väntar ändå på att ni ska öppna upp er ö & vi läsare får vara med om era fina sommarkvällar där 😊

Varm stor kram”  💖

TILL LENAdc4f0514-6496-451f-8574-77d63dabbeae.jpg
En färsk bild från vårt lilla hus på klippan. Peppe skickade den när han öppnade upp. Vackert men det var kallt som attan när solen försvann.
img_3207-1.jpgAppropå njut! En bild från gårdagen. Huset är fullt av kaos och elektriker, en murare och en aircondinstallatör. Och miljarder pinaler överallt. Enda stället som det går att sitta på är på taket. Och jag unnar mig så gott det går. Blev en god stor pasta, några glas rött och en banandessert med cappuccinoglass med vispgrädde och en skvätt Baileys över det. Inom sinom tid är det väl klart.

Kram Susanne ❤️

Instagram