Visar arkiv från mars 2021

Hästar och sten i bord

Vi har haft en väldigt lugn helg. Bara fixat i huset och trädgården. Jag har målat de sista garderobsdörrarna med snickarglädje i gästrummet. Tre ggr… Ska bara hitta nya knoppar, sen är det bara att städa undan.
.

img_1792-2.jpgFörra veckan hängde vi med fotograf-Cia och några vänner på en ridtripp. Jag ville stanna hemma, med Peppe tjatade med mig. Du kan ju träna där, sa han. Glad för det för vilken vacker natur det var.

.img_1795-3.jpgGänget gav sig av och jag gav mig ut i kuperad terräng. För hästar är jag livrädd för…
.

img_1790-1.jpg
Cia som veckan innan var ute på en lång sex-timmarstrip hade en träningsvärk som hette duga. Men på’t igen i två timmar, tapper som hon är. Häststället ligger 5.5 mil från oss, en bit efter Estepona, och uppåt mot bergen.
.

img_1800-2.jpg
Jag kämpade på i backar och värme. Och i en riktig ute på landet miljö. Tills jag såg ett stort husområde i en skreva i mitten av ingenting. Där ser man…
.img_1806-1.jpgHittade den här lilla sötnosen som inte var gammal.
.img_1517-3.jpgÄntligen har man öppnat upp förlängningen på det ljuvliga promenaddäcket. (åt Malaga-hållet) 490 meter till att slippa gå i sanden. Man började bygga i början av december, så glada att det är bra gå-väg ända till Trocadero Arena.

img_1682.jpg Sett på däcket häromdagen. För polisen som sköter bevakningen utmed Marbellas stränder är dessa fyrhjuliga fordon en hit.

.

facetune_25-03-2021-18-23-28.jpg Vi har letat efter vettiga möbler till den oinredda takterrassen. I torsdags slog vi till. Och firade lite extra. Kommer i morgon. I höstas kom jag på att vi kunde fixa ett provisoriskt bord.Tog  upp ett trädgårtskärl. Och en glasskiva som stod kvarlämnad i garaget. Så det har vi suttit vid sen i höstas.
Korgstolarna ärvde vi av Pernilla.

.

img_1821.jpg Nu fick Peppe feeling och tog tag i sin kreativitet. La in en rund masonitskiva en bit ner, och målade med utefärg. Fyllde med köpt sten och ostronskal. En silikonsträng på kanten så att skivan ligger still.
Blev supersnyggt. Tror att vi kanske behåller för att uppväga den nya snofsiga sittgruppen. 😅

.

img_1786-1.jpgEn kvällspromenad på stranden. Vackrare än vackert 🙏
.

Jag har kört en snabba powerwalk 12 km, kört ett pass på mattan och simmat. Jobbat vid datorn, nu är jag såå matt efter en dålig sömnnatt. Tror att jag ska ta en siesta i solstolen innan jag fortsätter med mitt fixande 😴

Önskar er en trevlig start på veckan 🌺
Kram Susanne

 

Reportage och lite händelser på lugna gatan

Vi lever ju som två pensionärer här. Under rådande omständligheter så händer det inte så himla mycket.
Men lite skojsigt hinner vi iaf med. Förutom arbetande…

.

facetune_04-03-2021-19-38-53.jpg
För några veckor sedan fick vi spontanbesök av två härliga tjejer hemifrån. Lotta som äger inredningsbutiken VarDagsRum på Karlavägen och hennes syster Magdalena. Som också arbetar i företaget.
Fick ett sms att de köpt en lägenhet några km bort och jag bjöd in lite snabbt. Trevligt att babbla lite.

.
img_1559-1.jpg
Vi tittade bara sista deltävlingen och slog till med finalen också. Tusse är ju en riktigt härlig vinnare. Massor av grattis 🎉🎉

 

facetune_18-03-2021-13-12-26.jpg
Fotograf Cia Liljeton hälsade på med Jeanette som fick assistera lite här och var. Bilder i huset och på mig i trädgården.
Reportage ”Svenskar i Marbella” kommer i Svensk Damtidning, så småningom.
Outfit: favorit från Plain Vanilla På sidan av foto: Jeanette
.

img_4738-3.jpg
Behind the scene 📷: Peppe
.

img_1694-1.jpg
En favorit är fredagsdrinken på takterrassen. Älskar den hyfsat fria utsikten. Vår Palme står ju mitt i vyn. Men palmer får iaf inte jag nog av 🌴
.

.
img_1698-3.jpg
Efter middagen ringde våra bästisar Söderbergs. Och vi FaceTimade i nästan två timmar. Sååå mysigt 💖
.

img_1710-1.jpg
I lördags kompletterade vi reportaget med en powerwalksbild. För det är liksom mkt av det jag är, sa Cia.
Dystert väder med som vanligt vackert ändå. Sen fick vi avbryta för duggregnet…

.
img_1751-2.jpgVi åkte till San Pedro. Var ändå bjudna till bekanta på grillmiddag 16.00, så det var bra timing.
.
.
img_1722-5.jpg
Värdparet Henry och Nina som bor i San Pedro. Nina arbetar med kök och Henry är ”passionär” som moster Gerd kallar sitt ”yrke” för.
.

img_1724-1.jpg
Efter lätt regn när det grillades kom det sol. Det svänger snabbt. Till grillen svängde Nina i hop en supergod potatissallad med lätt mosad kokt potatis, tonfisk och kryddor. Tänker att man kan pilla ner kapris, oliver eller vad som finns i gömmorna. Perfekt att förbereda långt innan.

.
844ee84d-4cde-4093-b466-dfc1452c4897.jpg
I måndags körde jag mina 11 km powerwalk. Pernilla ringde och höll mig sällskap i 40 minuter. Sen en god lång frukost/lunch. Vi fick med oss runt 20 avokado från Henry och Nina i lördags. Grymt goda. Vi äter mycket avokado här nere, men de hemmaplockade är så mycket godare än butikens.
.

img_1545.jpg
Sist i dag, lite romantik 💖 Fick en liten mini-bukett när Peppe var på en av sina löparrundor. Sötnosen som stannade för att plocka lite här och var.
.

Vi har bokat hemresa. Den 21/4 bär det hemåt till det ”vanliga” livet.

Kram Susanne

 

Instagram