Visar arkiv från juli 2021

Lazy days

Dagarna går i varandra med ett väder som är lyxigt varmt. Hälsade på i staden ett dygn och där var det klibbigare än klibbigt. Tack och lov så swischade jag mest runt på scootern, blev lite fläktigt iaf.

Det var faktiskt rätt befriande att himlen öppnade sig i natt och det stora skyfallet satte in.

.

img_4823-5.jpg Vackert dukat när det bjöds på hos mysig lunch hos Söderbergs. Himmelsblått och gräsgrönt, ett vinnande koncept.

.

img_5613-2.jpgEn stekhet middag på bryggan med min darling.
Favoritklänningen från Blond Hour/PlainVanilla.se 

.

facetune_28-07-2021-17-30-30.jpg
Fina kvällar 💛
Solisar PlainVanilla.se

img_5095-1.jpgLjuvlig solnedgång.
.

img_5620-4.jpgLättstekt tonfisk och varm bulgursallad med hollandaise. Mums!
.

facetune_28-07-2021-17-29-28.jpgSamma klänning, samma brygga, en annan kväll. Vi har det så mysigt, Peppe och jag. Finns alltid nåt att prata om.
.

img_4990-1.jpg Lördagsdrink hos grannarna Max och Anna. Samma solnedgång, en annan vinkel.
.img_5006-4.jpg I söndags när jag åkte in till staden för ett läkarbesök, passade Peppe på att tvätta båten 😂 Han var rätt nöjd över sin lilla konstruktion.
.
img_5013.jpgLiftade jag med Max och Anna som skulle in och arbeta. Himla skönt att få lift och slippa andra transporter.
.

Vid vår dörr stod det en ensam liten tygpåse.
Gillar ju Dr Bronners produkter. Den ekologiska flytande tvålen i uppfriskande pepparmintsdoft är så bra. Lip Palmen är himla bra. Då jag föredrar flytande tvål har jag faktiskt inte testat den fasta tvålen.
Gulligt av vännerna på IC Enterprises att svänga förbi med sommarpresent.
Finns bl.a. hos apotea.se, Åhlens
.

img_4522-2.jpg
När klädnyporna inte räcker till. Tog ett buntband och en pås-klämma och fick plats med några fler nytvättade servetter.

.

img_4733-4.jpgEn av mina god natt skärgården pics 💙
.

Kram Susanne

.

 

Mat, sol och vänner

SOMMARBLOGGEN

Just i dag är vi helt ensamma på ön. Söderbergs lämnade i går för Amelies familjeställe i Torekov. Lukas liftade med Annika och hennes tjejer i dag.
I morgon flyger Lukas och disa till vårt älskade Casa Bel Air i Marbella och roar sig i två veckor.
Det lär inte gå någon nöd på dem den närmsta tiden.
.

img_4621-1.jpgLunchfrämmande hos Söderbergs av Sofia Wistam och maken. Vi gick ner en sväng till oss på klippan och pratade ett tag i lugn och ro.
.

img_4600-2.jpgDisa fick jobba lite med fotandet 😉 👌
.

Älskar att flytta ner på bryggan. Ju närmre havet desto bättre 😉 Pasta med spenatsås och räkor med mycket vitlök och starka kryddor.
.

Dagen efter fick jag till middagen med rester.Toppat med grillad scampi för mig, kyckling till Peppe. Och machésallad som jag är så förtjust i.
Doktor Anna som jag hade en date med i stan, sa att bubbel alltid var bra. Tog henne på orden  🥂

.

Inte mycket innemiddagar den här varma sommaren. Utom en kväll innan semestern. Bjöd Peppe på en vegansk bönburgare med klassiska tillbehör. Gott och fräscht.
.

img_4481.jpg  Bjöd Söderbergs på middag på klippan. Blev lax och scampispett med champinjoner och röd paprika på pinnarna. Marinerade i nån timme innan. Svängde ihop en stark aioli till. Gjorde den lite ”smalare” än vad jag brukar. Och blandade i lite gräddfil i majonäsen.
.

img_4485.jpgVåra fina vänner, Amelie och Classe.  Nära hem hade de också 😊
.
6aa90ae0-e247-4566-aeab-9d5a29b34273.jpgMin ständiga vapendragare, lite semesterorakad.

.

facetune_25-07-2021-12-43-43.jpg
.Mysig drink hos oss 💞

.
.

img_4802-3.jpg
Sen satte kocken i gång. Vi köper alltid med ca sex kg entrecote till Lukas födelsedag och deras vistelse här. Köttet varieras så mkt det går. Här med smashed potato sist på grillen.
.

img_4880-1.jpg
I går kväll åt vi avskedsmiddag med Lukas. Jag lagade en scampipasta som puttrat i vitt vin, schalottenlök och vitlök. Och rätt mycket grädde i såsen.

.

img_4909-1.jpgLukas trevliga båtlift till Nacka Strand med Annika och döttrarna. Bästa Annika Trogen på andra sidan ön, har bästa jobbet med att lära folk att köra båt. Lugnt, tryggt och säkert 😊
Insta @trogenhavet
.
img_4859.jpgI år har jag lyxat med nytt vitt porslin. Åtta+åtta, men bara två av de stora. Får liksom inte plats i skåpen med fler. Blir så himla fint och duka med.

.

img_4855-4.jpgMen hållbara tygservetter som lyser upp det vita.
”White” prisvärda och vackra i sin enkla design. Från Drömhuset

.

 

I bland blir det en soft innebild i några favorittoner 💜

.

Önskar er en fin och solig helg!
Kram Susanne

 

  • 1
  • 2

Instagram