Visar arkiv från augusti 2016

Frukost med Petite Friture

Började dagen med en trevlig pressfrukost med det franska designföretaget Petite Friture och Grand Relations  Höstens nyheter presenterades i vacker miljö med bl.a med de prisbelönta formgivarna Fredrik Färg och Emma Marga Blanche.

img_2173-1.jpg

Designstudion Färg & Blanche skapade serien Succession utifrån ett experiment. En handgjord form klädd i en filt togs fram som sedan virades med ett snöre för att hålla formen på plats. Efter att sedan varit i ugnen togs snöret bort. Resultatet blev en organisk form som ger intryck av enighet, säger Färg & Blanche.

img_2177.jpg
Tillverkas av den franska porslinsfabriken Revol med anor från sent 1700-tal.
Prisexempel tallrik ca 270:- assiett/desserttallrik 220:- soppskål ca 270:-

img_2174-1.jpg.
Fler nyheter belysningen Cast/Studio Vit, klädkrokar Tubercule/Scmp Design med klar potatisinspo.

img_2175.jpg
img_2161.jpg
Fint i miljö, serien är små smycken i sig.
Återförsäljare: NK Inredning, Royal Design.se Artilleriet m.fl.  

 

img_2154.jpg
Temugg ca 170:-

img_2150.jpg
Mer från Petite Friture, stolar och elegant bord med iläggsskivor. Finns även i svart.
img_2151.jpg  .
Originell belysning i form ”korv”-liknande former. Design Sam Baron

img_2157-1.jpg
Fåtöljen Grid design By Pool

img_2168.jpg
Kollage på ”familjens” designers Petite Friture är ett franskt designvarumärke som tillsammans med internationella och skandinaviska designers producerar föremål, ljus och möbler. Amélie Du Passage, grundare och creative director var på plats och inspirerade oss.

img_2147.jpg
En frestande dessert, kreativt vackert upplägg ”à table”Petite Friture.
img_2163.jpg
Fint å väg in på mysiga caféet/butiken Snickarbacken 7 en avstickare från Birger jarlsgatan nära Stureplan. Värt ett besök.

Kram Susanne
Instagram: susnordstrom

 

Nilla+Susanne=30 år

FIRARBLOGGEN
För 30 år sedan träffade jag min älskade kompis Pernilla. I 30 år har vi hängt ihop i vått och torrt. Skrattat, gråtit, peppat, tröstat varandra, fött barn tillsammans renoverat, rensat och rest tillsammans. När mina föräldrar gick bort så lyssnade och lyssnade och lyssnade hon… Och förstås mest av allt, bara varit. Väldigt härligt!
Innan sommaren gav jag min fina vän en av hennes favoritpresenter som tack för vår långa vänskap -ett presentkort på en dags inredningsarbete.

Igår bokade vi in vår dag. Som slutade i dag när kamerateamet ramlade in och Pernilla bjöd mig och min packning på en taxi in till staden.
Vad gjorde vi då? En massa saker som jag samlat på mig när vi pratat.

img_2124.jpg
”Guldhandtag” och nya trycken i mässing har Pernilla suktat efter. Några finingar införskaffades, monterade dem i natt vid 22-23-tiden. Blev ursnyggt!
Från Lundell & Zetterberg Birger Jarlsgatan 

FÖRE

img_2325.jpg
Inget fel på utseendet på de gamla tryckena, förutom att de trillade av i ett=risk för inlåsning…

FÖRE
img_2082.jpg
Jag bestämde mig utan att fråga om den lättaste köksmakeovern.

EFTER
img_2120.jpg
Att byta ut alla handtag. Blev ett superlyft med de enkla rena mässingshandtagen. Hade en sån tur att Ms W äääälskade dem 😇

FÖRE
img_2081.jpg
Det knasiga är att det är tre olika storlekar på dörrar/lådor. Vilket begränsade utbudet.

EFTER
img_2118.jpg
När jag ändå höll på, bytte jag ett gäng ljuskällor i skåpen, och lite här och där. Med de nya nätta gyllene finisarna blev hela köket luftigare.
Från Prinsfors Metall/ Lundell & Zetterberg som expressbeställde hem de tre storlekarna åt mig

 FÖRE

img_2079.jpg
Sideboardet Bestå har hängt med länge. Benjamin fick delar av det av mig i present i förra huset, sen har vi byggt på. Pernilla har önskat sig lite ljusare i v-rum och nu slog vi till.

EFTER
img_2134.jpg
Byta dörrar är nästa snabba förndringsknep. Jag plockade fram idéer på en inköpslista och hoppades att de nya skulle passa. Ersatte lådorna med en lucka och gjorde nåt roligare innanför.
img_2112.jpg
Älskar de vågiga strukturdörrarna. Nya ben stod på önskelistan. Men att tömma allt, skruva isär lägga ner trixa hanns inte med. så jag slipade lätt och guldsprayade. nu är det förstås väldigt känsligt så i städtagen får man ta fram borsten till dammsugaren. (Sen kan ju alltid täcka och spraya på lätt)
Guldspray Flügger dörrar Ikea Bestå
img_2126.jpg
Satte upp glashyllor på inköpslistan och svängde ihop ett barskåp. Blev såå himla snyggt! Kom på under arbetets gång att lägga guldpapper i botten med en glashylla över. Tapet går ju också bra. Flaskor står alltid lite varstans i huset, nu står det här 🔝 Frigjorde lite glas från kökshyllorna också.

FÖRE

img_2080.jpg
Innan piff.

EFTER

img_2130.jpg
Är man inte så ”blommig” av sig är en easy care-kaktus praktiskt och supersnygg. Så den hade jag med mig i present. Tavlan fick Pernilla och Jocke i inflyttningspresent i det gamla huset. Specialbeställd från Susan Gudmundsson 💛 Kaktus från Bloomster Sibyllegatan 26

img_2108.jpg
En härlig och lång presentkortsdag (dock bara arbetet) Jag blev bortskämd med en god salmalaxlunch och en grym scampi-middag vid midnatt, mycket prat och en goodiebag som heter duga. Pernillas Pazzione och rosébubbel slank också ner.

img_9200.jpg
Bilderna är från en av våra resor. Fuerteventura -89

Kram Susanne
Instagram: susnordstrom

Instagram