Visar arkiv från juni 2020

Hej sommarbloggen!

SOMMARBLOGGEN

Kära vänner, välkomna till sommarbloggen och ö-livet i skärgården. Det är så underbart att vara här igen. Att bara sjunka ner och inte behöva packa ihop och åka tillbaka till staden på fem veckor.
Jag hade en ytterst spretig och stressig vecka innan vi åkte ut. Varken inspiration eller tid räckte till att åstadkomma mer än två blogginlägg. Men så blir det i bland…

Har rätt mycket pappersjobb kvar så jag nöter på här ute. Fast med en mycket trevligare utsikt 😎
Projekterar några uppdrag som tar vid efter sommaren, allt tar ju sin lilla tid.

 

facetune_26-06-2020-10-20-00.jpg I fredags körde Ann och jag den sista powerwalksrundan innan vi skildes åt. Vilken grym säsong vi har haft! Med fyra 06.20 pass i veckan. I vått och torrt! Och otroligt trevligt på samma gång. Finns alltid nåt att prata om.
.

 

img_4941.jpgSäsongens sista abonemangsbukett var somrig och fin. Lyckades packa i hop den överst i mitt jättebagage som jag moppade ner till bryggan. Klarade sig hyfsat och nu står den här på köksborden på ön.
Från House of Flowers.se
.

img_5075-1.jpg Amelies och Ulrikas män var kvar på respektive öar och tjejerna fick åka med oss ut i stället. Kan säga att båten var fullare än full. Vädret var strålande.  Vi sippade på några glas vitt och njöt av resa och sällskap 💕
.
img_5020-1.jpg Några inhandlade kassar blommor skulle planteras ut. Men de fick vänta ett dygn, livet kom emellan…
.
img_5025-1.jpg Gulliga Classe hade lagat middag åt oss som avnjöts på deras utkik. Blev nästan tårögt av lycka att bara sätta mig till bords efter allt släpande.
Vi frossade i en grym tomatpasta. De andra åt en stor bit grillad entrecôte till. Vilken ljuvlig första kväll på ön vi bjöds på ❤️
.
img_5032.jpg Första semesterfrukosten på långbordet.
.
img_5037-1.jpg Äter nästan alltid knäckebröd men ibland är det gott att vitbrödssmacka. Favoritpålägg, ädelost😋
.
img_5052-1.jpg I lördags åt Peppe och jag en lugn sen tu man handmiddag vid långbordet i solnedgången. Familjen Svan gled förbi och skapade en behaglig känsla.
.

img_5046-1.jpg Ljuvlig matleverans med hjälp av Classe som har restaurang. Bl.a. 12 kg pasta köpte jag loss. Lukas och Disa flyttar ju ut om två veckor och då behövs det mycket mat.
.
img_5063.jpg Gårdagens skuggiga frukostvy, fotbad med pedikyr på verandan efter det.
.
facetune_28-06-2020-21-27-40.jpg Bjöd middag åt vår älskade extended family på söndagsmiddag. Classe, Amelie, Peppe och Ted.  Lax i foliepaket på grillen fyllt med spenat, vitlök purjolök rödlök och paprika och kryddor. Såå gott! Kött till tonåringen som inte gillar fisk 😉
.

img_5076.jpgI natt har det välbehövliga regnet kommit. Mina planteringar har fått en naturlig dusch.
.
img_5078-1.jpgDessa hoppas jag mycket på. De gula blommorna hann vissna innan de kom ner i jorden. Men de ska blomma tills oktober, sa Momir på Bloomster när jag handlade sommarens lilla gröna i veckan.

Nu ska jag ta en ogräsrunda innan jag sätter mig med papper resten av dagen. Önskar er alla en underbar start på veckan. Och en härlig semester till er alla som har det!
Sommarkram från Susanne

 

Makeover i kök och matplats

Äntligen får jag visa mer från familjen Charlottes vackra hus. Ni har sett en liten del från barstolshänget innan. Men nu får ni se resten.

FÖREimg_0182-2.jpg img_0183-2.jpgHär kommer man in från hallen till köket. Fast med tanke att det fanns en matsal intill så tänkte jag på en ändring så fort jag klev in här.
.

EFTERimg_4339-2.jpgTog bort bordet och fokuserade på luft då familjen innan jag kom in i bilden byggt nya terrasser runt huset och satt in balkongdörr.  Saknades ett fritt flöden innan. En stor rund matta saknas dock men det tar vi tag i efter sommaren.
Bytte belysning i hela våningsplanet.
.

 

FÖREimg_0200-3.jpg Den livliga hyllan flyttade jag till tv-rummet en trappa upp och lugnade därmed ner känslan lite här.

 .

EFTERimg_4341-2.jpgEtt vitrinskåp blev pricken över i.
Mavis/Starlands
.

FÖREimg_0201-2.jpg Rensade upp på den här väggen också. Ni ser dörren till hallen i köket satte jag igen. Byggde en garderob  på baksidan. Vill ni se hur det blev i hallen, klicka här
.

EFTERimg_4323-3.jpg Bytte ut alla bänkskivor,  byggde ut bänken över gamla dörren och i bokhyllan fick kokböckerna bo. Skapade ett barhäng i stället för köksbordet.
.

FÖREimg_0185-2.jpg Som skapt för att bli barhäng, eller hur? Kaklet var dessutom urtrist. Allt satt här när familjen köpte huset.
.

FÖREimg_4319-1.jpgEn mysig hängaplats i baren i stället för det runda matbordet.
.

 

FÖREimg_0202-2.jpg Bytte ut fläkten och diskhon när jag ändå höll på.
.

EFTERimg_4326.jpg En vacker granit med stänkskydd lyfter allt.
.

FÖREimg_0187-1.jpg .
.

EFTERimg_4321.jpg Jag valde samma behagliga grågröna ton på väggarna i hela våningsplanet.
De ursnygga barstolarna är från svenska ByCrea.se
.

 

FÖREimg_0205-1.jpgPå dörren hängde bara en massa förkläden och handdukar och stal utrymme på baksidan.
.

EFTERimg_4332.jpgDen lilla smalishyllan fyller även sin funktion när man dukar upp till fest.
.

FÖREimg_0203-3.jpg.

EFTERimg_4331.jpg  Belysning Elstore.se
.

DETALJERimg_4338-2.jpg Beställde takskenor med spottar till.
Elstore.se
.

 

img_4330-1.jpg En mindre diskho och diskmedelspump i bänkskivan är alltid praktiskt.
Bänkskivor från Granitop.se evighetesblommor Wexter
.

img_4325-2.jpgHyllorna byggdes av MDF och målades i väggens färg (snickerifärg dock) Men belysning under den nedersta hyllan lyser bänkskivan upp.
Det smarriga fikat som slank ner för många av är bakat av lilla Elsa 😋
.

En bildbomb som heter duga. Och ändå är det alltid någon liten efter-bild som saknas…

Kram Susanne

Instagram