Visar arkiv från juli 2018

Nattdopp och hemlagade scones

SOMMARBLOGGEN
Ny vecka, nya friska (läs lata) tag. Värmen och ”kvavet” består, även om solen gömmer sig bakom molnen emellanåt.
Men som sagt bara några steg ifrån plurret tack och lov. Skulle behöva ta en båttur till Möja och handla, men orkar inte ens klä på oss och lämna ön.
Har skänkt många tankar, framför allt till äldre människor, äldreboenden och sjuka i sommar. När luften står stilla och det är varmare än varmt. Fläktar är omöjliga att få tag på…

img_1602-2.jpg Fredagsmys på bryggan. Lagade scampipasta med spenat. Och Sara på andra sidan öns närodlade sallad till. Vardagslyx minsann 😊

img_1668-2.jpg Peppe fångade solnedgången i mina solisar.

facetune_27-07-2018-22-54-07-1.jpg
Ett av nattens dopp. Med 35 grader huset så skuttade jag 01.30 i sista gången. Fredagens blodmåne gömdes dessvärre bakom några feta moln.
Desto vackrare åt det andra hållet.
img_1637-1.jpg Det snickras och skapas för fullt. Allt falerar samtidigt för oss. Invigde den med en lördagmiddag Lite brädgård men nu är det undanstädat.

img_1651.jpg
Nygammal vy på en säkrare veranda. img_1653.jpg Min duktiga hobby-snickrande vapendragare som hängt med i exakt 27,5 år ❤️

img_1663.jpgMinsann väcktes jag inte av Peppe-lagade scones men smält ost i morse. Avnjöts i diset på sidoverandan.
Porslin från MiNilla

Nä, nu ska jag skutta ner i plurret och kyla ner mig!
Önskar er en fin start på veckan!
Kram Susanne

Att svalka sig och äta en ny lunch

SOMMARBLOGGEN

img_1576-1.jpgLycka att i stekande sol hitta det lilla goodiebagsparasollet jag fick en snöig dag i november. Tog med det tidigt i våras och la på ett bra ställe bakom huset. Nu kilade jag in det under taket på sidoverandan och fick en skön datorskugga.
Varvat med många dopp.

img_1162.jpg Amelie trivdes under det på ett av våra mingel, hehe
Från Rustaimg_1559.jpg Apropå sidoterrassen så rev min terrier-kille den i går. Två bryggor senare kastade han sig på nästa projekt. Det är det dags för båda terrasserna, men får tas i etapper.
Så att vi har nån av våra mysiga ytor att sitta på. Jag har gjort en idéritning med lite förändringar och Peppe verkställer. Himla bra teamwork 😊

img_1560-2.jpg Lagade världens godaste lunch i förrgår. Så god att Peppe önskade sig samma dagen efter. Halloumiburgare av chilihalloumi som är grymt god, stekt i grillpanna.
Aioli tomater och purjo och franskt hamburgerbröd. Plättlätt, men premiär för mig. Kan väl varieras i massor också. Här är det alltid man tager vad man haver, men  mumsigt blev det.

img_1572-1.jpg I går ville Maxie och Sarah bjuda på bubbel och snacks. De fick de mer än gärna. Tog det på vår mysigt svalkiga brygga dock.

img_1573.jpgFörstås så hälsade Mr Drönaren på och filmade lite…

img_1571-1.jpg Sen blev det spontanmiddag som finis-Sarah svängde i hop. Deras sista kväll på ett tag då de lämnat för bl.a. helgen i Båstad.

img_1133.jpg Vackert i natten.
Vill bara påpeka att marschallen står på en kakelplatta på bordet på vår klippa. Vi sitter intill, vi blåste ut den när vi var färdiga. 

DAGENS TIPS
Från  IG @madeleines_tradgard som jag mötte som hastigast på Paradiset Solvik. Nåt som säkert alla trädgårdsentusiaster har råkoll på, men som jag aldrig vetat.
img_0401-2.jpg
Så nu går vår sump till tallen och krukorna i stället för till komposten. Himla bra tycker jag.

Kram på er från Susanne och min hårt arbetande Peppe som sågar och tänker för fullt

 

Instagram