Visar arkiv från oktober 2020

Bilen har landat och mysig grillfest

Tänk att vi äntligen fick vår bil fullproppad med inledning och en massa nödvändiga pinaler. I går morse kunde Peppe åka till Puerto Banús för hämta upp den. Sen gick han telefonkonferens och jag bar och bar tills mötet var färdigt. Himmel så mycket prylar som ska portioneras ut i vårt lilla hus.

img_8488.jpg
En skitigare bil har väl sällan skådats. Men den har färdats på ett öppet släp ca 400 hundra mil. Transporten har ju hämtat upp och lämnat av bilar på många ställen
.
img_8535-1.jpg
Ett skepp kom lastat med massor av saker. Bra med stor bil för himmel vad vi fick plats med saker. Hela baren utlastad.
.

img_8536-1.jpgAlltid Drömhusets grymma jätteväskor 👌
.
.

facetune_29-10-2020-04-17-19.jpg I går morse åkte vi med båda bilarna till Malaga flygplats och lämnade tillbaka den lilla röda hyrbilen. Som vi förlängt hyran på i flera omgångar p.g.a. alla förseningar…
Jag rattade vår stora bil, Peppe den lilla söta.
Sen blev det tre timmar på Ikea som ligger intill. Två fullproppade vagnar, och bilen full i gen.
.

78c74704-ed87-46c5-b12f-a5fee7f1bbd2.jpg Hem och svidande om på fem minuter. Sen iväg till Dariush och Elena som bjöd in till grillfest. Huset som Dariush föräldrar bott i permanent i 27 år, men sedan några år tillbaka lämnat över till sina barn. Nu är familjen här på höstlov. Himla mysigt!
.
img_8496-1.jpg Eva och värden Dariush.
.
img_8500-2.jpg Peppe med Cathrine.
.

img_8498.jpg
Värdinnan Elena med Fredrik Båge som bor här nere med familjen och stormtrivs.
.
img_8508-1.jpg Vilket underbart ställe. 15 minuter med bil från oss och högre upp vilket gav en magisk utsikt.
Vi såg ända bort till Afrika då det var en klar kväll. Cathrine och Jan Ehrensvärd från Skåne var på plats i sin nya lägenhet.

img_8510-1.jpgVackert 💛
.,

img_8469-2.jpg
En mysig morgon hos oss. Älskar att vakna upp och titta ut över vår vackra trädgård och medelhavet som breder ut sig 600 meter bort.
.

img_8331-1.jpgLängtar till våra citroner växer till sig. Det var så speciellt i somras att hämta färska till citronvattnet.
.

img_8531.jpgPeppe och jag åt en sen lunch vid poolen och njut av en välbehövlig vilopaus. Solstickan i skuggan mådde gott efter en riktigt solig dag. Bilden tog jag 18.40, +25 icke att förakta.
.
.
Önskar er alla en fin helg!

Vi ska jobba på bland alla prylar. Smita i väg på Cias fredags-AW. På lördag kommer Dariush och Elena hit på lite mat. Innan de åker tillbaks till kallare klimat.

Kram Susanne 💋

PW, AW och ny kran

Här kämpar vi på. Började med vitrinskåpet i går efter ett himla slipande. Materialet som ser ut som trä visade sig vara nåt slags tryckt plastfanér. När färgen glider av. Trots avslutande suveräna tvättdukar. Så det blir några lager…

I går utlystes lockdown i Spanien, fast bara på nätterna. 23.00-06.00. Inget problem för oss oldies, då är vi ändå hemma i tryggt förvar.
Spanjorerna äter på sina restauranger mycket senare på kvällarna, de lär väl tidigarelägga sina rutiner.
.

img_8378-3.jpg Vi stormtrivs alldeles för mycket i vårat hus. Men tvingade oss ut en kväll i veckan och promenerade till gamla stan där jag inte varit tidigare. Såå mysigt i gränderna.
.
img_8379-3.jpg Maten var var i det smaklösaste laget, men trevligt att komma ut lite. Sen kom regnet och vi fick ta en taxi hem…
.

img_8335.jpg
Min egen rörmokare. Jag köpte en ny kran i somras. Peppe tyckte inte att det behövdes. Men nu regnade det och han la sig motvilligt ner. Och tur var väl det, för där hittade han en läcka som nog droppat på länge.
.

img_8404-2.jpgSå himla mycket bättre med en ny kran från Ikea Tvättstället satt helt löst i marmorskivan och siliconades fast den också 👌
.

img_8408-1.jpg PW, palmer och lagom sol, en mycket trevlig kombo.
.

img_8432-3.jpg På vägen från stranden upp till vår urbanization upptäckte jag att träden som kantar vägen är fyllda med mandariner. Det visste vi inte när vi var här sist. Älskar sådana små överraskningar 😊
.

 

ff6ec144-52a3-4e0a-a348-89e47003c799.jpg I fredags var vi på en supertrevlig AW. Skönt att svida om från målarkläderna.
Gulliga Cia som är fotograf och skribent har köpt lägenhet på solkusten. Och känner till allt och alla. Vi har känt henne i sedan tidigt 90-tal. Nu styr hon upp sitt nätverk och smider planer 😉

.
img_8426-2.jpg .
Lördag och en bättre långfrukost på takterrassen. Man kan ha det sämre 💙
.7d8099aa-a3d7-4448-a76a-9ac566487007.jpg
Sen vällde elektrikern, trädgårdsmästaren, poolskötaren med team och sina maskiner in. Då tog vi en promenad till stranden. Gick till Trocadero Arena vid stranden en bit bort. Där vi var i januari när jag fick se huset för första gången. Jag betalade ju handpenningen utan att ha sett huset. Det var bara kärlek vid första FaceTime-ögonkastet via Peppe i december.
.img_8443-1.jpg Efter gårdagens PW och simtur i poolen. Min vy när jag kommer ut nyduschad från badrummet. Så himla mysigt med två fönster i sovrummet. Och bästa med nybäddat med mina sköna satinpåslakan från Hästens.

Annars längtar vi hett efter vår biltransport som fortfarande är på vift. 10 dagar för sen än så länge. Flera punkteringar och nu hydralikfel 😩
Svårt att komma vidare när mängder av inredning ligger i bilen och bara väntar…

Önskar er en fin start på veckan. Och ett härligt höstlov till er som njuter av det 🍁
Kram Susanne

 

Instagram