Visar arkiv från oktober 2015

Guldigt trädgårdsarbete och fina blommor

HALLOWENLÖRDAG
Det där med att sluta tidigare på fredagar sprack den här veckan det också. Andra sena fredagen i rad hos familjen Marie, och Peppe som ringer och undrar var jag håller hus! Det är ju fredagskväll kan du lämna folk i fred! Målade åtta blomkrukor in i det sista och satte en hårtork i Maries hand för lite hjälp på traven  😆 Familjens som blev med nya sidengardiner och allt annat fint hade överseende den här fredagen också.

IMG_0246.JPG
Packning!

IMG_0248.JPG
Fint pyntat vid ingången. En jättegullig granndam i sina bästa år i huset mittemot läser min blogg var ute och tjoade trevligt –Du är såå duktig och oj vad du släpar hela tiden. Älskar såna hejarop som gör en mycket bra start på dagen  😉
IMG_0254.JPG
Trädgårdsarbete!

FÖRE

IMG_0251.JPG
I köksfönstret.

EFTER

IMG_0260.JPG
Egen köksträdgård tänker jag! Stark piri piri och lite upprensning av de ”spridda skurarna”. (lilla skottet glömde jag liksom av att hitta bättre förvaring till…)

FÖRE
IMG_0253.JPG

EFTER

IMG_0262.JPG

IMG_0282.JPG
Idag har jag haft en fixar och städdag hemma. Stack ut en snabbis för att göra mig skuldfri hos Bloomster som jag vittjade på blommor och krukor till Essingen.

IMG_0280.JPG
Och köpte lite helgfint samtidigt.
IMG_0285.JPG
Och handlade middagsmat i min absolut bästa shoppingbag ever. Avskyr att köpa plastpåsar och använder så gott som alltid tygpåsar i miljösynpunkt. Men denna är tokrymlig och axelvänlig.
My Bag från Bag-all/Butik Minilla

En förhoppningsvis smarrig fond till fisksoppa puttrar på spisen, Lukas har just kommit från Småland. Snabb middag med oss innan staden hägrar igen. Ingen rast ingen ro.
ha en trevlig kväll kära ni!
Kram Susanne
Instagram: susnordstrom

Några ljusiga skyltar, boktips och Halloween

Konstaterade just att jag har ett spejsat arbete! Åkte runt igår igen och bara letade inredning och handlade. Köpte lampor, växter och krukor till ett helt våningsplan kuddar plädar och div. ljuslyktor. Jag på scootern och Peppe åkte och hämtade upp de största pinalerna med bilen efter sitt arbete. Bra teamwork! Jag höll på till varuhusen stängde!
Idag är det inredningsfrossa på Essingen lagom till Holloween.

IMG_9578-0.png
Såg den här ärtiga ljusboxen i Instaflödet hos @bxxlght Med de utbytbara bokstäverna (47:-st) kan man ju köpa på sig mer och förnya sig efter humör.
Foto: Nina Zetterberg
IMG_0230.PNGIMG_0232.PNG

IMG_0231.PNG
Appropå Trick or treat så är det ju dags för utspökningshelg igen. Jag har förstås glömt att ställa fram mina fyra läskiga pynt.  😈

IMG_0233.PNG
Nostaligispanade och hittade den här söta ungen och hans inte lika läskiga mamma på väg till ”dagis” för exakt 15 år sedan. Och vi fick längt efter en svunnen tid.
Lukas är på en trip med Disas familj som firar hennes 20-års dag i förskott. Disa fyller nästa helg. Småland och Kosta Boda hotellet åkte de till i går. Där vi var på mamma-son-resa och blåste glas förra påsken. Såå mysigt!

IMG_9909.PNG
Några boktips till helgen! Sträcklyssnade på denna psykologiska triller. Länge sen jag uppskattade en bok så. Om man gillar den typen av böcker…

IMG_0205.PNG
Sen gick jag över till Marie Fredriksson och Helena von Zweigbergks bok om Maries tuffa resa i livet. Från barndomen, den otroliga karriären, anekdoter och Maries sjukdom. Tyckte otrolig mycket om den och kan starkt rekommedera att läsa/lyssna. Marie som är en otroligt fin person med stort hjärta har också förmånen att vara gift med Micke Bolyos som jag levde med drygt sju år. Peppande skrivet och intressant att höra vännerna och familjen runtomkring säga sitt. Helena v Z är själv inläsare av ljudboken. Liksom thrillern ovan, får den fem stjärnor av mig. För livet, kämpandet och känslan att få hänga ut personer som gjort konstiga saker under resans gång…
IMG_9616.JPG
Mitt helgtreat är att skämma bort mig själv. Tog med Peppe för att se Karolina Palmers tavlor på Hotel Anglais häromkvällen. Hade ju en till liten kärlek till efter vernissagen, han tyckte att jag skulle slå till. Nu sitter det en röd prick på denna också, fin va? ”Behind blue eyes” den får dock inte flytta inte hit förens 5 januari…

IMG_0170.JPG
Önskar er en Happy Halloween med Peppes nya anti-köld-mask  😀

Kram Susanne
Instagram: susnordstrom

 

Instagram