Visar arkiv från september 2011

Stickat är hett

Efter en lång dag hos Carina i Sjöstaden igår, gjorde vi ett gäng pricken över i:et saker,  jag inte hann fota allt eftersom Peppe ringde och tjatade hem mig i ett, när kommer du hem, maten är klar och vi MÅSTE äta snart, jobba inte för sent, bla bla bla…
Andra sidan ville Carina ha hjälp med lite fler saker så det ska bli ändå bättre, så jag får smyga in henne snart igen och får fota klart då.
Jag älskar när mina gulliga kunder vill ha meeer, ett mycket trevligt beroende. 😉

Vi hade i alla fall vårt för tidiga ”fredagsmys” till sist, Lukas ska på inspark med skolan ikväll och jag ska på galapremiär med Pernilla och se Carola goes Elvis, och Peppe får väl vara hemma och spela sitt iPhone Wordfeud (alfapet) som han numera är ”gift” med.

Nu har jag telefon-gått-igenom med  mina hantverkare inför kommande jobb, och fått improvisera ett nytt inlägg istället för min hjärta-tavel-tävling som var tänkt idag. Konstnär Susan hade inte lagt sista penseldragen än, hon har för mycket uppdrag, men får troligtvis bilderna ikväll, så håll ut!

Så här såg det i alla fall ut i Ingrid Borggrens mysiga spalt DN imorse, stickat och virkat är tokpoppis. Virkade dukar är jag fullkomligt ALLERGISK mot, eftersom alla i vårt hus hemma virkade allt som gick, mamma, mormor och syrran som t.o.m virkade gardinkappor och lampskärmar. Fanns inte en yta där det inte låg någon liten virkad duk, hu!

 

20110930-094720.jpg

Inser nu att min nya farfarspläd för 1195:- är ett ekonomiskt fynd!…
.

20110930-094752.jpg

Min nätshoppingspläd är hur mysig som helst och mjukar upp den lite ”stiffa” Barcelona fåtöljen i vårt sovrum på ett skönt sätt. Min hjärta tavla som hängde över sängen tidigare har  fått byta plats sedan några dagar tillbaka, som ett nytt rum blev det.
Det är ungefär vad jag lyckas åstadkomma hemma hos oss!

Farfarspläd  från AS/IF 4476 kudde och ”bordpuff” från Hans Mikael,  tavla Susan G

 

20110930-094800.jpg

Stickade puffar sett på Formex. Såg att Åhlens har fått in liknande sittvarianter som var fina de också.
.

Stickat är hett och ombonat, men undrar om det är fler än jag som jagades med virknålar på 70-talet? 😛

Önskar mina härliga vänner i cybervärlden en fin helg med massor av fixande!

Kram Susanne

 

God jul och skål

Jag har så mycket omkring mig nu så det knottrar sig nästan i huvudet, men det är kul med lite kaos! Eller inte…Samtidigt så är det kul med dessa små och stora pressevent, fastän som igår  jag fick fortsätta när jag kom hem tills sent på natten.

Igår kallade PR-Sara och stod det julbord på Villa Godthem på menyn, det är så udda och måste förstås checkas av trots varmt september väder. Tog men revisor My, cyklade till Djurgården och fick en kall isad vitvinsglögg i handen, som vi lätt skulle kunna sippa på både till midsommar och närsomhelst.
Underbar miljö, härliga små matupplevelser,  inte direkt klassiskt ”julbord”, samt norsk glögg och snaps på annorlunda vis.
Kan höja vilken stressad och vilken trött och lätt tjatig tonårsmorsa som helst,  sådär en vanlig onsdag. 😉
.

20110929-064551.jpg

 

20110929-064618.jpg

 

20110929-064609.jpg

Jag gick igång på de vackra ettiketterna som är väldigt genomarbetade. Den högra Christmas Edition var min sippfavorit, funkade till all mat, (extra gott till pilgrimsmusslorna som jag fick istället för ankan.)
Info: Snapsen lagras i ekfat som ”shippas” runt på haven, på baksidan av etiketten står alla intressanta detaljer.
.

20110929-064627.jpg

Till efterrätten bjöds det på en ”ris a la malta” och glöggkokta päron med glass, med en kall lakrisglögg och en varm. Lakris, mmm….
.

20110929-064542.jpg

När jag ändå är julig av mig och för en gångs skull ute i god tid får ni kika på den här supercoola glöggkaraffen från Eva Solo.
”Strumpan” håller värmen i min 30 minuter, ”strippar” man den är det bara en vanlig snygg karaff med väldigt fiffig och ”ospillig” hällfunktion.

.

20110929-064601.jpg

Fick den här kommentaren från MALIN förra veckan

Hej susanne och alla som kommenterar! Jag behöver HJÄLP!!Har fått i uppdrag av min vinälskande sambo att hitta ett stort vinglas som han har sett någonstans (kille=kommer inte ihåg var!!!) Det är alltså ett jättevinglas som står på golvet och används som t ex ljuslykta. Han vill ha det i sin vinkällare med vinkorkar i och JAG ska fixa det till julklapp tydligen!! Är i ordentligt behov av hjälp!!!!!!

Malin, jag har googlat och kikat runt, det närmaste jag kommer är det här som finns hos Drömhuset. En stor ljuslykta är det dock, men kanske kan den passera som vinglas? 299:- kostar den.
.

 TILL SIST:

20110929-064534.jpg

…ett underbart klipp från Peppe! I dessa tonårstider…

Nu mot Hammarby Sjöstad, platsbyggt, gardiner, sminkbord och lite till…

Kram Susanne

Instagram