Visar arkiv från maj 2020

Mors dag och ö-liv

HELG 
Ett stort grattis till alla mammor var ni än må vara någonstans. Peppe fixade frukost som stod på bordet när jag behagade skutta ner från loftet.
Min son ringde och önskade glad Mors-dag i morse. Vi har bestämt att stanna kvar här ute och då får han vara med och fira Disas mamma Maria i stället. Bra med en extra-mamma när sin egen är på vift 😎

img_3872-3.jpgEn Mors dagsbukett att njuta av. Den är så vacker! Släpade den ut hit på min lilla rosa som tog mig till båten. Trots överlastad med mat och övr. pinaler.
Mina beställda badlakan till huset i Marbella ligger förstås på vänt. Beslutade mig för att pool-badlakanen får bo här i sommar. Matchade min veckobukett gjorde den också, hihi
Grym kraftig kvalité som lär hålla livet ut.
Badlakan från svenska Wilma & Louise  👈 länk (fri frakt över 500.-) pioner House of Flowers

img_3855.jpgVi njuter gott på ön. Såå glada att vi åkte ut redan på kvällen i onsdags. Ren och skär harmoni och lycka att få vakna här 💙
En duggregnig premiär-båt-tur ut och ett glas bubbel efter Vaxholm.

.img_3968-1.jpg Peppe fiskade efter eldningstunnan som blåst bort i vinterns stormar. låg en bit ut och det var kkkkkkallt i vattnet.img_3893-1.jpgLite rostig och bedagad men får funka tills vi kommer över en ny.

.

6370f7fc-7eb9-4ebf-a60f-aa6f6c16ebca-1.jpg Första lunchen, sallad med stekta halloumistavar. Hur gott?
img_3910-3.jpg Ett liggande hjärta tornade upp sig lagom till middagen.

.
img_3957-3.jpg Är kär i Peppes nätbeställda, galet vackra solcellslyktor som flammar som eld i natten.

img_3947-2.jpg
Sitter i hålen jag borrade förra året. Bergsborren är en hit!

.img_3939-1.jpg  Min Lumber-Jack 😊

.

img_3942-2.jpg Har saknat mina de älskade solnedgångarna.

.

facetune_30-05-2020-15-13-54-1.jpg Söderbergs kom ut lördag em. Fick en jätteburk med pepparkakor från Karla Frukt på Karlavägen Göteborgs Pepparkaksfabrik levererar för de är såååå goda.

img_3960-1.jpg Efter en lång drink på vår soliga terrass bjöd Söderbergs på middag. Amelie dukade upp fint som alltid.

.
img_3965-3.jpg En middagsvy att njuta lite extra av

img_3964.jpgEn middag som var godare än god. Röding 😋😋 Och Saras smarrigt frasiga paj till dessert.

.

img_3949-1.jpg Nu lyssnar jag på Denise Rudbergs ”En andra allians”. Uppföljaren i serien ”Kontrahenterna” som utspelar sig under andra världskriget.

Önskar er en fin och frisk söndag/Mord dag. Det är förstås många som inte kan träffa sina mammor, inte bara vi som inte längre har våra på jorden.

Men man får göra det bästa av allt.

Kram Susanne

22 kvadrat på Tegnérgatan 17

Livet kom emellan och bloggen fick en ofrivillig vila i går. Vi har inte varit på ön sedan i påskas när vi öppnade upp. Det är en hel del fixande. Vädret var ljuvligt och utejobbet tog över.
Nu kommer en fotobombning från min lilla favoritlya en halv trappa ner. Älskar den kontinentala känslan som man ser i t.ex. London och New York. När man ofta gör lägenheter i källaren. Här är det dock ingång från gårdshuset.
Alla förebilderna i ett svep först och de stylade efter.

FÖRE innan uppfräschningimg_3403.jpgFrån ingången. Källarlokalen köptes -15 och var färdigbyggt våren -16. Att de 22 kvm känns större beror på att 5 kvadrat är borträknade från den betalda ytan p.g.a. muren som ligger bakom säng och soffa.

.img_3409-3.jpg Vi tog bort golvlampan, skrivbordet, sjökortstavla och allt krafs i fönsterna.

.img_3410.jpg De byggda loften beror på att det var en lång mur bakom när lägenheten. Jag breddade sängen så mycket det gick, anpassad till badrumsdörren. Ritade det sneda för en luftigare känsla på golvet.
I höjden på ”klacken” bor resårbotten.
.
img_3413-1.jpg img_3406-1.jpg Tog bort hyllan där det ändå bara stod skräpiga plastburkar. Den coola nischen som jag satte svart mossik i skulle det vara glasskivor i. De hade glömts bort av pappa johan och låg i källaren. Se så fint det blev på bilderna nedan.

img_3405.jpg Ingång till vänster i bild.

.img_3414.jpg img_3415-1.jpg .

EFTERimg_3925-1.jpg Uppdaterade den upphöjda soffan med nya kuddöverdrag. Blev som ny. Tog in grönt som accentfärg. Lyser alltid upp.

.
img_3708.jpg Köpte en ny urfin lampa, nya hissgardiner och satte frostfilm på fönsterna. Spegeln och det lilla borden har jag lånat av mig själv. De ska med till huset i Marbella.
Mattan Ikea lampan Elstore

img_3702-1.jpg Nytt överkast några växter. Hela lägenheten målades i samma färg innan så det är überfräscht.

img_3923-1.jpgAnvände en minibox som sladdgömma. Evighetsväxt skärmar av vid uttaget.
By Leonnie, Wexter Karlbergsvägen

 

.
img_3841-1.jpg Glasshyllorna kom upp efter fyra år, bättre sent än aldrig, haha Gjorde en barhylla med Peppes karaffer. Rött te i den ena, vatten och en flaska glögg som Fabbe hade över. Praktiska batteriljus. Återvinning i snygg-förvaringen från By Leonnie  👈 passar in i nischen.
Bakom plåtluckorna är det städprylar och annat smått och gott.

.img_3713.jpg Minikök med diskmaskin, kyl/frys på andra sidan.
Mosaiken från Mosaic Sweden kryddkvarnar och bricka MiNilla 

.
img_3712-1.jpg Barborden i brödernas lägenheter är samma som respektive bänkskivor och sitter fast mot väggen. Jag köpte likadana stolar till båda. Tanken var att kunna låna av varandra om det behövdes.

img_3834-2.jpg
De svarta 50-tals ljusstakarna är från mina föräldrahem. Trevligt att blanda upp med en dos patina.

img_3710.jpg Kompletterade med ett draperi vid klädförvaringen intill kyl/frys.
Hissgardiner Hemtex draperi Ohlssons tyger

.
img_3831.jpg Här byggde jag två meter förvaring. Ikea Pax som vi lämnade till lackeringsfirma och avslutade med en sprayad täcksida av MDF-skiva. Lackade i samma färg som väggarna.

När det är Compact Living och tvättkorgen står framme är det en fördel när den är snygg! Införskaffade flera från By Leonnie till båda lägenheterna.

img_3697-1.jpg Grönt och lite piff gjorde susen i badrummet.

.
.img_3843-1.jpgHanddukar HM Home 

.img_3832-2.jpgBlommor i en minivas, en box och doftljus är alltid snofsigt i badrummet.

.

img_3830.jpg En halv trappa ner, från den lugna och lummiga gården ligger röda mattan utlagd. Lyxigt värre, tänkte pappa Johan och lät lägga in den. Grannarna som ska till tvättstugan får gå fint de också 👌

FÖREimg_3631-2.jpg Rören vid kändes inte så sexiga…

EFTER img_3639-3.jpgInget som inte en liten evighetsväxt kan trolla bort lite av.
Från Wexter Karlbergsvägen

N i ser så många bilder man kan få ut på en liten lya. 22 välplanerade kvadrat med låg månadskostnad.

Önskar er en fin och frisk helg!
Kram från arkipelagen

 

Instagram