Före och efter i v-rum och matplats

Peppe och jag gjorde helg lite tidigare och åkte ut till ön i går efter jobbet. Såå underbart att få komma hit och njuta av lite vindar.
Ni har redan hängt med på några projekt från familjen Monica. Men kök, matplats och v-rum i öppen planlösning kändes det bra att lugna ner det hela. En diskret sand och grön som den röda tråden.
.

FÖREimg_2791.jpgMatplatsen sett från ingången från hall. Ekbordet är gediget och härligt stort. Jag valde att behålla det. Men stolarna med obekväma pinnar i ryggen fick stryka på foten.
.

EFTERimg_4825-1.jpg Klädda stolar med avtagbart tyg är alltid skönt att sitta på. Möblerade om en del bland rummens bänkar och skåp. bara det gör att det känns nytt fast sakerna har hängt med ett tag.
.

FÖREimg_1674-1.jpg De vita gardinerna och alla stänger i huset tog jag bort.
.

EFTERimg_4823-4.jpg Lampan får hänga med ett tag till. Gardinerna från Hemtex

img_4853-1.jpgRamade in en liten gul färgklick mellan fönstren.
Från Karolina Palmér
.
FÖREimg_1679-1.jpg Fint sideboard som vi flyttade till hallen.
.

EFTERimg_4822-2.jpg Detta fanns också i huset. Passade bättre här då det behövs förvaring här. Speglar är som alltid trevligt att möblera med.
Lykta MiNilla spegel Mio
.

FÖREimg_4805.jpg
Den gamla lampan stod i fönstret innan.
.img_4806-1.jpgEn ny skärm så blev det en helt ny lite lyxigare lampa. Älskar att pimpa gamla lampor med nya skärmar.
Från Hans Mikael Kungsholmen 
.

FÖRE
img_2794-1.jpgVägg mellan v-rum och hall. Skåpet flyttade vi till hemmakontoret en trappa upp.
.

EFTER 
img_4836-2.jpgVitrinskåpet som stod inklämt i v-rummet innan, flyttade vi hit. Mer praktiskt!

img_4852-3.jpgI båda matplatsfönstren fick jag lov att köpa äkta vara. Fyra fina Aloe Vera Easy Care växter Bloomster Sibyllegatan metallkrukor Minilla 
.

FÖRE
img_1675.jpg Lite ihoptryckt innan. Och en ny soffa stod på önskelistan. Men Ikeasoffan Ektorp behöll jag ändå. Fast en trappa upp tv-rummet. Och köpte ett nytt överdrag till. Den gamla soffan där var inte alls lika ombonad. Den fick en av mina hantverkare av Monica, och blev jätteglad.
.
EFTER facetune_21-08-2020-13-08-42.jpg Hittade en soffa som hela familjen gillade. Allt i rummet är nytt, förutom taklampan Sunshine.
.

FÖREimg_1678.jpg.

EFTERimg_4821-1.jpg.

 

FÖREimg_1676.jpg  Ingångens märkliga mitt-på-väggen placering byggde vi igen. I hallen på andra sidan fick vi istället plats för 3.5 m garderoberobsvägg.
.

EFTER 
img_4810-2.jpg  Jag ritade in tre meter Ikeas praktiska Bestå som vi vägghängde. Lättstädat, dessutom smidigt för lilla hunden och katten. Beställde en hel MDF-skiva hos snickeriet som lackerades och lades på toppen.
Hellmans Snickeri och Lack

DETALJERimg_4807-1.jpgSoffan och enfärgade kuddar Sofacompany.com mönstrad stor kudde och gardiner Hans Mikael Bord och mattor MIO
.

img_3514-3.jpg
Jag har blandat budget, och några lyxigare saker då det var mycket som skulle fixas och inhandlas till huset. Lampan och skärmen är så smashing från Hans Mikael
Knoppar Lundell & Zetterberg som äntligen har blivit med web-shop

.
img_4819-2.jpgVäggljusstake Hans Mikael
,
img_4815-2.jpgDen ursnygga glastavlan Hans Mikael
.

img_4813-2.jpg
Ljuslyktor Hans Mikael mönstrad kudde MiNilla enfärgade SofaCompany.com bord MIO
.img_3515-2.jpgFamiljens icke gröna fingrar önskade sig konstblommor i några fönster. Och man får väl fuska ibland.
Krukor (egentligen ljuslyktor) och blommor Minilla
Familjen har boat in sig och fått ett lite mer harmoniskt hus. Och supermamma Monica har slitit som attan med allt runt omkring.
.

Önskar er en fin helg!
Kram Susanne

8 reaktioner på “Före och efter i v-rum och matplats”

 • Elisabeth skriver:

  Vilken magisk make over! Som ett nytt hem…
  Undrar vilken storlek du valt på spegel vid matplatsen.
  Mvh
  Elisabeth

 • Annica skriver:

  Hej! Vad fint det blev, kul att se före och efter! Vad är det för färgnyans på väggarna? Samma överallt ser det ut som? Undrar även om du har någon bra färgkod på en väldigt ljust grå väggfärg som ger lite ombonad känsla (till skillnad från helt vitt)? Det finns ju så många nyanser!! Sen undrar jag även om silent gliss, som jag är lite sugen på här hemma då vi är i renoveringstagen just nu (tänker nog be andra montera det hela), visst har du beskrivit det noga här i bloggen för ett tag sedan? Taack och ha det fint:-)

 • Jenny i England skriver:

  Sus,
  You are fantastic!
  Ha en trevlig helg, du med.
  Kram

 • Ragna skriver:

  Hej!

  Brukar titta in på din blogg ibland eftersom jag gillar heminredning, det blev jättesnyggt o mer stilrent hos Monica, jag själv bor i en etta på 51 kvm som är lite svårmöblerat o köpte nyligen nytt överdrag till min ektorpsoffa som jag haft sen 2004 o håller på o fundera på hur jag ska ha det i färger etc inför hösten. Lycka till med dina projekt !👌

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram