Kamin, tårtfix och familylove

HELG
Vintertid och den där extra timmen kommer så väl till pass idag. Är ju van med en tonårskille i huset, i natt hade vi en några tinmars stök med en bonus-släkting modell tonårig tjej från Tierp som var ute på galej i staden. Kom ifrån sitt sällskap på söder och var helt lost och hade ingenstans att ta vägen!
Efter många om och men, lyckades vi få hit flickan som irrat runt ett tag, och bäddade ner henne på soffan. Nu är hon på väg hemåt igen efter en hel del mentorsprat!
Hade iaf en underbart mysigt kalas hos Pirre och svägerska Cattis i går. Lunch, massor av gott till kaffet och mycket prat med resten av familjen.

20131027-141500.jpg

Fick också se kaminen på plats som jag hjälpte till att hitta nyligen. Stod en gammal vedspis här innan, när nya köket byggdes för nåt år sen åkte den ut. Fast med Tierps vargavintrar där ute på landet så räckte liksom inte värmen till. Kollade runt på nätet efter en prisvärd värmekälla och hittade den här suveräna lilla braskaminen för 5.100. (+frakt) Den är ansluten till det befintliga röret och en liten platå fick byggas för att den skulle nå upp, sen var det bara att koppla på. Går att ha rör på toppen också.
Från nätföretaget AsIf 4476

20131027-134331.jpg

Min lilla gulliga brors/Gudson Viktor fyllde 8 år fick den coolaste tårtan.

20131027-134343.jpg

Den kom Viktors bror Emil och flickvännen med. Carros syster hade svängt ihop det lilla konstverket. Jag som är sååå många år ifrån serietårtor, fick lära mig att man kan beställa figurplattan i oblat (59:-) på nätet. Alltid lär man sig nåt nytt! Spindlarna var i marsipan. Hittade några nätförslag på roliga tårtdekorationer här:
Tårtdekoration.com och Barnkalaset.se Tips! Vassare kniv än vår tårtspade från barndomshemmets 60-tal…

LJUSTIPS TILL GRAVEN

20131027-134412.jpg

Efter kalaset åkte vi till graven. Köpte med mig ett evighetsljus med batterier i från Drömhuset. Har några hemma som lyser så fint. Hoppas att det ska ute-funka, kund Therese har provat och det är värt ett försök. Tänker att det alltid ska vara fint på kvällarna. Lyser 4 eller 8 timmar från den tid man ställer in första gången. Tänd ett ljus och låt det lysa…

20131027-134402.jpg

Kändes väldigt vackert att lämna den här gången…

Apropå nattens oroliga tonårsövningar med ensam flicka i natten, fick jag ett tips från Åsa H via Instagram.  Värt att sprida vidare, en trygghet i natten. Nu fanns vi i telefonen, men om man inte har någon som kan prata hem sig, och det hänt nåt,  så är detta ett otroligt bara initiativ.

20131027-140954.jpg

.

Sist några rader från en klok skylt från Drömhuset.

20131027-141627.jpg.

Önskar er en fin söndag!
Kram Susanne

Instagram: susnordstrom

8 reaktioner på “Kamin, tårtfix och familylove”

 • Elsa Pälsa skriver:

  Så mysigt med en kamin! Vi ska sätta in en i vårt hus i vinter, så jag tackar för tipset!
  Vad fint det är på dina föräldrars grav.

 • Elsa Pälsa skriver:

  Vad mysigt med en kamin. Vi håller på att planera för att sätta in en hemma hos oss i vinter. Tack för tipset!
  Vad fint det är på dina föräldrars grav.

 • Rosa skriver:

  Så skönt att ni fanns där, att allt ordnade sig för flickan, ingen trevlig situation att hamna i. Vilken fin idé från Polisen att man kan få tag på någon om man nu inte riktigt har någon att ringa när man är på väg hem, sorgligt att det ska behövas förstås men skönt för ungdomar att veta iallafall.
  Så fint ni har gjort hos dina föräldrar, ser så rogivande ut när man har planterat om inför hösten och tagit fram ljuslyktan.
  Vilken mysig dag du ser ut att ha haft med gudsonen och resten av familjen, sådant ger verkligen ny energi och vilken fin tårta till födelsedagskillen.
  Hoppas du har haft en riktigt skön söndag.
  Stor varm höstkram
  Rosa

 • Maggie skriver:

  Så himla fint ni gjort vid dina föräldrars grav. Ljuslyktan är verkligen mycket smakfull och pryder sin plats – en plats att gå till…tända ljus och minnas. Har nog sagt det tidigare till dig: samla dina goda och vackra minnen i ditt hjärta…
  Ja du…de där tonåringarna. Många sömnlösa nätter blir det. Tack och lov att det redde ut sig och ner fick ner henne på soffan i hemmets lugna vrå. Hmm…man kan få hjärnblödning för mindre i bland med dessa vaknätter när kidsen är ute och ränner.
  Hoppas du kan vila och njuta av söndagskvällen.

  Kram Maggie :-)

 • Moster Gerd skriver:

  Kära Susanne!
  Kan förstå att ni hade en mysig dag med både stora och små gullungar! Tänk att
  Viktor redan är 8 år…………..
  Så fint och stämningsfullt på min syster och svågers grav, vi åker dit på lördag.
  Ha en bra söndagkväll,hälsa killarna!
  PUSS & KRAM!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram