Mateus meets Sam Baron meets Yatzer

”Mateus meets Sam Baron meets Yatzer” det är designteamet för Mateus 25-års jubileums kollektion. Hittar nästan alltid något av det portugisiska populära porslinet hemma hos mina kunder. 

När Teresa Mateus Lundahl grundade Mateus 1993 var önskan att addera värme till hemmet och förvandla det dukade bordet till en livfull och färgglad samlingsplats.
Härliga färger och livliga mönster är nåt som förknippas med just Mateus.
Mateus bjöd tillsammans med Grand Relations på en trevlig frukost i elegant miljö i Operahuset där vi fick premiäräta på det grymt vackra porslinet.

img_2485-1.jpg
Fräsch frukost på porslinet, hos Brasseriet. img_2494.jpg 056cce32-6d02-402c-8009-3856cabefdc3.jpg Presentation av designerduon Sam Baron och Costas Voyatzis som skapat jubileums-porslinet. Formgivaren och skaparen av porslinet ”Bubbles” Filippa Lundahl, Teresa Mateus Lundahl och Grand Relations Hans Hjelmqvist som  modererade dagen till ära.

img_2634-2.jpg Den nya stilrena jubileumsserien bryter av med sin stilrena utformning och nedtonade färgskala. Och fungerar perfekt att blanda upp med resten av Mateus porslin.

img_2633-1.jpg
Vackert blandad dukning.

img_2625-1.jpg
”Vi ville föra fram det keramiska ursprunget, en av mänsklighetens tidigaste konstformer, som Mateus höjt till nya nivåer. Kontrasten mellan den oglaserade strukturen och de handmålade färgtonerna ger objekten en modern känsla utan att de tappar hantverkskänslan”, säger Sam Baron och Costas Voyatzis.

img_2630-1.jpg
Lanseras i tre färger. Priserna på ligger mellan 195:- (lilla assietten) och  450:-  (kannan)

img_2497-1.jpg Goodiebag.

img_2591-3.jpg De spännande tallrikarna från Perfectly Irregular Collection används flitigt.
Söndagens arbets-skrivbordslunch med brynt lax lök och crème fraiche. Och några efterrätter har passerat i skålen.

img_2557-2.jpg
På väg hem från Mateus frukost haffade stylisten Camilla Fürst mig till sitt Insta.  Hon gillade min snofsiga HD-hjälm, hehe

Kram susanne

3 reaktioner på “Mateus meets Sam Baron meets Yatzer”

  • Petet skriver:

    Snyggt! Gillar att det är maskulint, skulle absolut passa in hos mig som inte vill ha för mycket krusiduller när jag dukar 👌
    Finns det i butik nu?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram