Sommarfavoriter, myror och Möja

SOMMARBLOGGEN

Bjöd våra kära grannar Bo och Karin på drink igår. En long-long drink… det var ju en sån galet vacker kväll och de blev liksom kvar tills långt efter midnatt. Från några öar bort svängde Hasse L och dottern Hedda spontanförbi och blendade in i ”fredagsmyset”. Himla trevligt! Efter några öl utnämde Hasse vår terrass till skärgårdens absolut bästa partyhängs-utsikt, man tackar.
Idag fick jag ett välbehövligt ryck, kände att jag behövde sparka igång slappfian och grävde fram mitt ”gummiband” och tog ett pass på bryggan till Jenny Strömtedts trevliga sommarprat i podversionen. Sen åkte den gamla lien fram, rensade klipporna under vatten från ”grönt slem” och tång. Undervattensmakeover…

SOMMARFAVORITER VID BRYGGAN

20130727-155845.jpg

Vi har ju ingen dusch, det är bara att skutta ner i plurret för att bli ren, kallt med uppiggande. Några trevliga favoriter, min ljuvligt härliga badrock från Missoni som jag fått i födelsedagspresent av Pernilla. Olivskrubb,  en tvål som är snäll mot havet med päron och limegräsdoft, Moringa bodybutter och en superbra bodyoil allt från Body Shop.

20130727-155807.jpg

Häromdagen bjöd Patrik S på en supertrevlig lunch med gott och grillat på sin och familjens mysiga ö. Jag fick en torskrygg i folie som nog var den godaste jag torsk ätit.

20130727-155816.jpg

Jag måste skaffa en snofsig vinkylare (med plats för flera än en flaska) tills nästa år, gärna på en liten fot. Om någon ser en snygg sådan  tipsa mig gärna så blir jag glad.

20130727-155746.jpg

Vackert hos Patriks bror Nicke och Magda på samma ö.

BESÖK PÅ MÖJA IGÅR 

20130727-160117.jpg

Vi tog vattenscootern till Möja igår. Hämtade ut lite beställda drycker på Konsum från Systemet i stan. Och handlade en massa gott. Älskar krogen vid ångbåtsbryggans fina logotype, somrig om något.

20130727-155737.jpg

20130727-174210.jpg

Möjas skärgårdsidyll vid Bergs Brygga.

NÅGON SOM GILLAR MYROR???

20130727-155825.jpg

Tillbaka på ön beslutade jag mig för att ta en runda på andra sidan ön och söka efter roten till det onda. Alla djäkla myror som fullkomligt invaderat ön i år. Konstigt värre när stackaset är gigantisk!!
Känns som en omöjlig uppgift att ta tag i! Kaffesumpen jag samlat på mig som tipsats om på nätet och Myrpulvret blev liksom en droppe i havet!
Vad i hela fridens namn gör man??

20130727-160055.jpg

Praktisk och omtänksam sommarpresent från Sara på andra sidan, har iaf räddat vårt huset hyfsat, men hittar fortfarande myror lite varstans…

20130727-155723.jpg

Invigde en helt ny middagsfavorit på bryggan, kan liksom inte sitta närmare det ljuvliga klucket. Bjöd Peppe på torsdagsdrink och middag, romantiskt värre.

ETT FYNDIGT TIPS…

20130727-155932.jpg

…fick jag på mitt nyhetsbrev från Oscar och Clothildes webshop, vacker vas i Emirestil för 269:- ord pris 869:- bra dragplåster som gäller t.o.m. 28 juli.

NÅGRA DAGAR GAMMAL SOLNEDGÅNG

20130727-155912.jpg

Önskar er en fin helg!
Kram Susanne

Instagram: susnordstrom

22 reaktioner på “Sommarfavoriter, myror och Möja”

1 2
 • Neta skriver:

  Vi har ju en del av vår tomt som skogstomt och har både röd och svartmyror.
  Nippon är bra men ännu bättre är att stryka ut ospädd Funlightsaft, eller hälla det utomhus och störa deras gångvägar. Aspartamet tar död å dom.
  Håll fuktigt också det gillar inte myror, vi fick under vinbärsbuskarna men nu håller vi alltid jorden fuktig där och dom försvann.

  • Susanne skriver:

   Tack för tipsen Neta!
   Fast det skrämer slag på mig att folk häller i sina barn saft och annat krafs med aspartam i när man kan ha det som myrgift!!! Myror är förstås väldigt små men ändå! Det gör mig iaf glad att jag aldrig haft saft och läsk annat än jordgubbssaft på födelsedagskalaset…
   Nu ska vi förbereda oss för myrattack i morgon…

 • Pernilla skriver:

  Myror gillar inte kanel, om de vet var de kommer in i huset så strö kanel där, eller testa att lägga ut på utsidan (där det inte regnar bort så snabbt) så ville de inte gå där. Kanske testa att göra en ring av kanel runt stacken :-)

  • Susanne skriver:

   Tack Pernilla!
   En kanelkur blir det absolut inne i huset innan vi stänger igen. Perfekt, men tänk om det skulle funka på mössen också!

 • Helena skriver:

  Hej!
  Ang myrproblem så finns det en produkt som heter Nippon. Det ärpå tub och man häller lite på ett papper och lägger där myrorna promenerar. Då äter de av detta och tar med hem till stacken och så dör de där. Väldigt praktiskt.
  Myror är inte kul alls inomhus. Lycka till och tack för en bra och inspirerande blogg.
  Soliga hälsningar från Helena

 • Ingela skriver:

  Om den som äger marken där myrstacken är har en skadedjursförsäkring hos Anticimex kommer de gratis och sprutar i stacken.
  Olika sorters myrmedel verkar på olika sätt, vissa ska dras med till stacken och verka och vissa ska sprutas/pudras rakt myror/stacken.

  Kuriosa;

  Så här är det Myrsamhället består av honorna som bara har ett kärleksmöte under de 15 – 20 år hon lever stackars liten kan inte vara kul och de kärlekskranka hanarna, ja de de dör efter parningsakten tur man inte är myra
  Sen är det då arbetsmyrorna som har en strikt arbetsfördelning mellan sig där unga får hålla sig i stacken medan de med mer livserfarna får skaffa maten för visst undrade du lite om deras kosthållning Inte nog med detta de är finurliga också några skaffar vegetabilisk mat från bestämda växter andra från djurriket men mest insekter. Det finns beräkningar gjorda som visar att till ett stort myrsamhälle släpas cirka 2000 insekter i timmen, på en hel sommar motsvarar det ca 2 miljoner insekter Oj oj riktigt imponerande
  I en myrstack, beroende på storlek, finns mellan 100 000 och 1 miljon invånare WOW vilket kalas de kan ha
  Sen är det ju det här med inkräktare tillhör man inte deras klan bekämpas man direkt
  antingen genom mekanisk eller kemisk krigföring alltså precis som i vårt revirtänk i parrelationer – mina krigare kröp uppefter benen och nådde sitt mål sådär mellan Medevi och Forsaviken – och då tänkte jag; skyll dig själv gumman att du inte såg till att vara besprutad när du sitter med öppen bildörr. Myrdosa placerad i bilen numera – alltid lär man sig nå´t ^~^

  • Susanne skriver:

   Hej Ingela!
   Tack för din informativa, undervisande och härliga lilla uppsats, hehe. Myror på det stället känns inte som en hit! Det är bara för oss att sätta in det stora artelleriet med andra ord, investera i massor av myrmedel…

 • Hanna skriver:

  Hej! Tips för att döda myrorna är att ta ett gammalt rejält spett å slå rakt ner i mitten av myrstacken på hösten. Sedan under vintern så leder förhoppningsvis spettet kylan ner och utplånar ”jäklarna” för gått…

  • Susanne skriver:

   Tack för tipset Hanna!
   Annika på andra sidan ön testade det förra året när hon stängde sitt hus, tydligen har det inte gjort den utlovade susen. Eller så kom det inte tillräckligt djupt, men vi får hjälpas åt att göra om det i höst igen…

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram