Svart och vitt

Kontrasten mellan svart och vitt är alltid så flott och en klassiker! Jag har länge varit förtjust i svart och hade svart och rosa i köket i min första lägenhet på Kansligränd i Gävle. Jag arbetade på reklambyrå och gnuggade svarta logotyper och framkallade mycket sv/v i reprorummet, dagarna i ända innan alla original gick till tryck. Klart man blev influerat av det grafiska.
När min syster fick eget i Sundbyberg ca -87 inredde jag förstås den och det blev svarta gardiner i v-rum, svarta lackhyllor svart porslin mm. och jag lade in ett svart golv i form av smarta självhäftande rutor som IKEA hade.

Svart...
…är en färg som kan definieras som frånvaron av alla andra färger eller som närvaron av pigment av alla andra färger. Orsaken till att något för ögat verkar svart är att inga synliga färger reflekteras.
Svart kan ge uttryck för styrka, auktoritet, elegans, formalitet,död, ondska och mysterier.Det anses vara en väldigt formell, elegant, och prestigefull färg.
Det är en klassisk färg på kläder, möjligtvis eftersom det får den som bär det att verka smalare och mer sofistikerad. 

 

Vacker tavla som sitter på en öppen spis i en välkomnande hall hos våra fina vänner, Jennifer och Christian. En svart ram är alltid rätt.

Spännande konstverk i metall som sitter lite på distans och skapar ett skuggmotiv.
Fotat hos Studio Modern

Eleganta blanka ”tvättkorgar” ska det här nog vara, men jag kan också se dom som leksaksförvaring etc.
Fotat hos Norrgavel

 

Hos Hans Mikaels finns det många svarta accessoarer inne nu… 

…som t.ex. de här fina kuddarna samt en pläd i svart och vitt, snyggt placerade i en vit soffa. Den med tygrosorna är en klar favorit.

Svart byrå i vår hall som jag ärvt av Pernilla för läänge sedan, när den inte fick plats efter ett av deras flytt-race.
Den var grönt antikmålad med blomslingor när jag fick den, sedan har jag i vanlig ordning målat om den ett antal gånger. Jag har bytt beslag tre gånger, vilket är liksom målning en supersnabb väg till förändring.
Svarta gummistövlar från Diesel.

Kram Susanne

0 reaktioner på “Svart och vitt”

 • Susanne Nordström skriver:

  Ulrika o Mia, tack ska ni ha! Ja det är en härlig gladfärgen, den heter S1030-R60B.

  Hej Sanna! Spegeln är inte i guld utan tonad aluminium och fungerar alldeles utmärkt live. Den är f.övr. en 2.5 m hög skjutdörr som jag återanvänt.

  Till Kicki! Jag hittade tvättkorgen på hemsidan nu för1295 kr, sök tvättkorg. Norrgavel har en till superfin tunna lyxigare som jag inte lagt ut, o som jag däremot inte såg på nätet.

  Jag kanske ska göra ett litet tvättförvarings inlägg snart…

 • Kicki skriver:

  Jag hittar inte ”tvättkorgarna” på Norrgavels hemsida, vad går de under för kategori? Jag har sökt efter en modell liknande dessa jättelänge… Eller har du något annat tips på tvättkorgar? Jag ska nämligen ha de ute i hallen (platsbrist på toa) Så de måste vara snygga och stängbara:)

  Kicki

 • Sanna skriver:

  Men varför har du guldspegel till de kråmade beslagen på byrån? Inte snyggt om du frågar mig.

 • Mia skriver:

  Gillar dina färginlägg! Tavlan hos dina vänner är så snygg. Håller med Urika om hallfärgen, vad är det för färg/nummer?

 • Ulrika skriver:

  Snygg lila färg i hallen och dessutom en snygg lampa på byrån;-) Kram Ulrika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram