Mat, mat och Möja-träning

SEMESTERBLOGGEN

Det har inte hänt så mycket sen sist jag bloggade. Det där sjukt varma medelhavsvädret fejdade ut och vände till ett mer dystert. Toppat med lite regnskurar och lätt storm här och där. Här slet sig en båt och några fick läggas om till andra bryggor. Som det är i skärgården.
Fast det är väldigt skönt att tillstå att det i alla fall inte gör mig nåt att vädret inte är på topp.

Tänker, en massa vuxenpoäng på den, haha
För jag har ändå inte solat en enda gång i år.
Allt tar liksom längre tid här, troligtvis för att man just har mer tid på semestern.
I gårmorse var det lätt regnigt ute, då dristade jag mig till att kolla på Netflix till frukost.  Hur mysig var inte det? 😇

Ska man ladda batterierna så är det lika bra att go all in!

img_5094.jpgAll god semestermat och goda drycker, där måste man förstås mota Olle i grind. Så i tisdags åkte vi till Möja för ett träningspass. Jag gick en supersnabb mil, Peppe sprang, Amelie tog en soft prommis.
.

img_5096-1.jpg
Tjingade på de märkliga tingestarna på Möjas strutsfarm på tillbakavägen.
.

 

img_5081-1.jpg På kvällen var vi bjudna på drink hos Max och hans nya flickvän Anna (som inte kom med på bild)
.

img_5082-2.jpgMax mysiga vy 💙
.

 

631d7669-d0e8-433d-9324-50f095ca4cc9.jpgVi avslutade kvällen som disade till sig med en lugn Netflix-middag med en pasta Aglio e olio. Olja, mycket vitlök och cayennepeppar. Hade dock ingen persilja som det ska vara, fick ta basilika i stället. Blir ju en del kompromissande på en ö…
.

 

img_5102-1.jpg Sedan lagade jag en gammal goding från 70-talet. Fylld paprika. Och det mina vänner kan se ut lite hur som haver. Jag rensade paprikorna och skar av locket. Jag la ner paprikorna i kokande vatten och de fick puttra i ca fem minuter och lät dem rinna av. Tycker att det blir fräschare än att köra dem torra i ugnen innan fyllningen.

*Fräste mina ingredienser som bestod av gul lök, vitlök, purjo, räkor, en liten burk majskorn, en halv buljongtärning  och kryddor och lite vatten på slutet så att det inte blir torrt.
*Paprikalocket hackade jag också i.
*Blandade i några slevar kokt couscous i röran (med några matskedar olivolja i kokvattnet) och fyllde paprikorna.
*Resten av couscousen la jag i formen, som synes.
*Rev ost och gratinerade i ugnen på 220 grader i ca 20 minuter.
Men man kan som sagt ta vad man har hemma. Champinjoner är gott i det också.

img_5128.jpg Jag använder ju aldrig recept utan improviserar hej vilt. Därför tar det lite tid att plita ner recept när ni frågar 😉
.

61451d81-a114-40e2-a494-635357dd078b.jpg  Så här glad var jag efter att ha blivit utsläppt ur mitt varma lilla kök.
Min fina och användbara lilla form har jag köpt av keramikern AgnetaLivijn.se
.

 

img_5147-1.jpgPeppe har köpt en ny eldningstunna efter den gamla som blåste ut i viken i vinterns stormar. Igår var det Ikealeverans med nya sängar till Söderbergs. Mycket emballage blev det!
Och JA, vi håller alltid koll på elden när det eldas papper i tunnan. Häller vatten runtomkring gör vi också.
.

img_5149-2.jpg Igår regnade det titt som tätt och vi fick en välbehövlig innedag. Avslutade med en tidig middag som bestod av spett i ugnen. Men lax, scampi broccoli och champinjoner. Svängde ihop en stark saffransaioli med majonäs, gräddfil och mycket vitlök i. Några drag med svartpepparkvarnen  och lite cayennepeppar. Ni har väl uppfattat att vi konsumerar mängder av vitlök, haha
.
img_5153-1.jpg Lugn och stilla efter några blåsig dagar. Dessvärre mycket tång att kratta bort från stranden…
I morse blev det träning på Möja igen. En dryg snabb mil.
Efter en lång frukost och bloggande ska jag skutta ner i havet. Och tvätta mig med min nya pepparmintsduschkräm från Dr Bronner. Biologiskt nedbrytbar som sig bör i havet.

Kram Susanne 😎

 

10 reaktioner på “Mat, mat och Möja-träning”

1 2
  • Eva skriver:

    Släng INTE bort tången! Den är öbornas bästa vän när det kommer till att odla på karga platser samt jordförbättring
    Den är toppen att odla t ex potatis i. Samla ihop, lägg i en klippskreva och sätt potatisen. Ingen jord behövs för tången har all näring den behöver.

    Litet skärgårdstips i all välmening. Eva

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram