Nilla+Susanne=30 år

FIRARBLOGGEN
För 30 år sedan träffade jag min älskade kompis Pernilla. I 30 år har vi hängt ihop i vått och torrt. Skrattat, gråtit, peppat, tröstat varandra, fött barn tillsammans renoverat, rensat och rest tillsammans. När mina föräldrar gick bort så lyssnade och lyssnade och lyssnade hon… Och förstås mest av allt, bara varit. Väldigt härligt!
Innan sommaren gav jag min fina vän en av hennes favoritpresenter som tack för vår långa vänskap -ett presentkort på en dags inredningsarbete.

Igår bokade vi in vår dag. Som slutade i dag när kamerateamet ramlade in och Pernilla bjöd mig och min packning på en taxi in till staden.
Vad gjorde vi då? En massa saker som jag samlat på mig när vi pratat.

img_2124.jpg
”Guldhandtag” och nya trycken i mässing har Pernilla suktat efter. Några finingar införskaffades, monterade dem i natt vid 22-23-tiden. Blev ursnyggt!
Från Lundell & Zetterberg Birger Jarlsgatan 

FÖRE
img_2082.jpg
Jag bestämde mig utan att fråga om den lättaste köksmakeovern.

EFTER
img_2120.jpg
Att byta ut alla handtag. Blev ett superlyft med de enkla rena mässingshandtagen. Hade en sån tur att Ms W äääälskade dem 😇

FÖRE
img_2081.jpg
Det knasiga är att det är tre olika storlekar på dörrar/lådor. Vilket begränsade utbudet.

EFTER
img_2118.jpg
När jag ändå höll på, bytte jag ett gäng ljuskällor i skåpen, och lite här och där. Med de nya nätta gyllene finisarna blev hela köket luftigare.
Från Prinsfors Metall/ Lundell & Zetterberg som expressbeställde hem de tre storlekarna åt mig

 FÖRE

img_2079.jpg
Sideboardet Bestå har hängt med länge. Benjamin fick delar av det av mig i present i förra huset, sen har vi byggt på. Pernilla har önskat sig lite ljusare i v-rum och nu slog vi till.

EFTER
img_2134.jpg
Byta dörrar är nästa snabba förndringsknep. Jag plockade fram idéer på en inköpslista och hoppades att de nya skulle passa. Ersatte lådorna med en lucka och gjorde nåt roligare innanför.
img_2112.jpg
Älskar de vågiga strukturdörrarna. Nya ben stod på önskelistan. Men att tömma allt, skruva isär lägga ner trixa hanns inte med. så jag slipade lätt och guldsprayade. nu är det förstås väldigt känsligt så i städtagen får man ta fram borsten till dammsugaren. (Sen kan ju alltid täcka och spraya på lätt)
Guldspray Flügger dörrar Ikea Bestå
img_2126.jpg
Satte upp glashyllor på inköpslistan och svängde ihop ett barskåp. Blev såå himla snyggt! Kom på under arbetets gång att lägga guldpapper i botten med en glashylla över. Tapet går ju också bra. Flaskor står alltid lite varstans i huset, nu står det här 🔝 Frigjorde lite glas från kökshyllorna också.

FÖRE

img_2080.jpg
Innan piff.

EFTER

img_2130.jpg
Är man inte så ”blommig” av sig är en easy care-kaktus praktiskt och supersnygg. Så den hade jag med mig i flytta-in-present. Tavlan fick Pernilla och Jocke när de flyttade in i det gamla huset. Specialbeställd från Susan Gudmundsson 💛 Kaktus från Bloomster Sibyllegatan 26

img_2108.jpg
En härlig och lång presentkortsdag (dock bara arbetet) Jag blev bortskämd med en god salmalaxlunch och en grym scampi-middag vid midnatt, mycket prat och en goodiebag som heter duga. Pernillas Pazzione och rosébubbel slank också ner.

img_9200.jpg
Bilderna är från en av våra resor. Fuerteventura -89

Kram Susanne
Instagram: susnordstrom

Minipiff i tv-rummet

Vet att ni är många som ser fram emot mina före och efter. Har ju flera projekt där vi väntar på någon detalj som är beställd eller ska hinna och fota.
Innan semestern hann jag förbi gulliga familjen Amanda i Enebyberg på en kaffe i trädgården. En matta jag beställt levererats sen jag var där sist. Så ett minifix får jag till iaf.

img_9307-1.jpg Familjen hade en trevlig röris på plats. Gillade bilens nummerplåt 👍

FÖRE
img_9797.jpg I tv-rummet på sovrumsplanet. När småttingarna snusar flyttar man upp en våning. Två sköna fåtöljer fanns, behövde bara lite mer kärlek.
EFTER
img_9311.jpg Vad gör det inte för ett rum med en lyxigt stor matta? Amanda fick i uppdrag att köpa mycket växter. Nu var de dessvärre undanställda i källaren för semestervattning.

img_9314.jpg
Bordet blev över i vardagsrummet så det flyttade jag upp hit. Isf en tv-bänk, köpte Amanda ett satsbord i luftigt glas som delades upp.
img_9312.jpg
Måttbeställd och langetterad matta Happy Homes Linnégatanimg_9317.jpg
Lampan i mässing och sin tjusiga ”bulb” är vacker i all sin enkelhet.
Från Lee Broom web-hittas bl.a. här 👈
FÖRE

img_9799.jpg
Resten av tv-rummet såg ut så här (har visat tidigare)

FÖRE

img_2106.jpg
Den hopplösa dörren som gick inåt sovrummet och var i vägen, är borta. Ersatt av ett draperi i sammet samma som i parets sovrum. En lösnings som blev jättebra. Älskar draperier, gillar inte dörrar som krånglar och snor yta!

img_2074.jpg

Passade på att kika på en av mina goodiebags när vi kom från ön. Formex Nova och Trendgruppen PR tack för den finingen.
Kryddkruka Mateus doftljus servetter IB Laursen och annat smått och trevligt gott 😇

Önskar er en fin start på veckan!
Jag ska till Lidingö på uppdrag. Väskorna packade för minimakeover hos Ms W.
Kram Susanne

Instagram