Jul-bling

Imorse duggade det ymnigt när jag drog på mig träningskläderna, regnställ och mötte upp Drömhus-Ann. Ett mörkt molntäcke gav en lagom julkänsla. Och vi pratade jul. Butikerna packar upp julen för fullt, och folk börjar handla sitt pynt redan i tidig oktober.
Jag älskar december just för att det är så upplyst och vackert i hem och fönster.
Bara för att det var så mörkt i morse, måste jag visa en glimt av julblinget för att lysa upp mig själv.

img_9537-1.jpg
Fick den här bilden från Drömhus-Ann nyss, då hon har pratat om sina supersnygga inköpta stjärnor.

img_9536.jpg
Håller med, så fint med det genombrutna mönstret.
Från Drömhuset

img_7387.jpg
Såg likadana på Formex

img_7385.jpg img_7455.jpg
Sett på Formex. Så flott at hänga många i grupp. Kräver sitt rum dock. Men att hänga pynt i trädgrenar från naturen är ett trevligt alternativ.

img_8153.jpg
Klassiskt julpiff hos Polhem PR och Clas Ohlsson
img_8152.jpg
Snygg-spegel Jotex kulor Clas Ohlsson

img_7172-3.jpg
Ingen jul utan vackra blommor. Från Hemtex jul hos Studio Sankt Paul PR
img_7192-1.jpg
Hemtex

Snart är vi där… 🎅
Kram Susanne

 

 

Naturens design

Att åka ut i skärgården när naturen är designad i höstskrud är en annorlunda upplevelse. Förutom att det är rätt mkt svalare i luften förstås. Men dessa underbara färger kombinerat med skymningsljuset är magiskt.
Nu har vi städat ur kylar och frys ställt in alla utemöbler i huset. Peppe har stängt av vattnet på hela ön, vintern kan komma.

img_9461-3.jpg
På väg ut till ön i lördags, påbylsade med varma skidkläder och underställ. Segelbåtshej och  ovanligt svart segel.img_9485.jpg Snodde oss en liten soff-siesta mellan fejande och kvällsbastu.
img_9482.jpg 17.23 Medans Peppe drog igång årets sista ö-bastu i den vedeldade, hann jag precis fånga solens snabba dipp. Några öar tidigare än vanligt. Innan tallen… Vi brukar oftast stänga över dagen, men nu ville vi stanna kvar och få ut mer av helgen.

img_9509.jpg Klockan 18.07. Lommande iväg i våra badrockar till bastun. Bara såå vackert på vår lilla strand. Naturens under 💙
img_9497.jpg Bastubryggan innan långbastu och fem uppfriskande dopp i havet. Kallt?? Liiite…Och kolsvart ute när vi var färdiga.
img_9504-1.jpg 20.56 middagsdukning och immiga fönster. Ett element och alla ljus vi hade på varje yta som gick. Lagade en pasta på en jättepåse scampi från frysen och njöt av kvällen.

img_9488-1.jpgNär spegeln ovanför soffan blir en tjusig tavla. Och längtan tillbaka till lugnet blir ännu starkare 💙

img_9510.jpg Sa farväl till ön och båtade hemåt med många väskor med pinaler. Vaxholms fästning är alltid värt att spana lite extra på.
img_9511.jpg
Vaxholms Hotell. Peppe är ju uppvuxen i utanför Vaxholm, här har han tillbringat sina skolår.img_9520.jpg Att åka med vattenskidbåten=att lätt åka i Djurgårdskanalen hem. Runt den går vi annars, det är så mysigt att swisha genom med båt.img_9517.jpg Nordiska Muséet.
img_9516.jpg
Slutet på den snofsiga gatan Strandvägen och KMK:s lyxrenoverade klubbhus jag skrev om i somras.

img_9515.jpgAtt åka under den vackra kungliga Djurgårdsbron som man vanligtvis promenerar på.
Nu ställer vi in oss på en härlig höst i stan, en julsemester, några kalla slaskiga vintermånader. Sen är det dags att öppna upp igen. Om vi längtar? Jaaaaaaa 😍
Önskar er en fin start på veckan!
Kram Susanne

Instagram