Helgbloggen

HELGBLOGGEN
De där bilderna från veckan som inte hanns med och helgens privata pics.

img_1125.jpg
Den underbara onsdagsmorgonen när vi avvek från 7.30-träningen och ta den 6.30. Extra vackert istället att se solens uppgång..
img_1174.jpg
I fredags hälsade min syster Anette på. Hon skulle ha en reunion med sitt gamla gäng från tiden på Glada Laxen i Gallerian. Nettan bor på landet 3.5 mil norr om Uppsala, går inte ut så ofta längre och behövde lite hjälp med piffet. Sminkade och stylade med lite kläder och smycken och duttade lite med håret. Toppade med några glas bubbel innan jag eskorterade damen till Norrmalmstorg 😇 Himla fin lilla nyblivna mormodern, eller hur?

img_1215.jpg
Bäddade rent med mina sköna gästrums-sängkläder från Simply Scandinavian/RoyalDesign.se

img_1197.jpg
När Peppe varit på arbetsvift i Düsseldorf blev det galamiddag hemma på tu man hand. Mina nya vinröda stolar som alla kommit på plats är jag otroligt nöjd med. Så sittsköna. Har dem även i köket vilket blev en hit. Ska måla om benet till bordet och renovera skivorna när jag orkar!
Nordal
img_1210.jpg
Min härliga vapendragare sen evigheter ❤️ (ser att jag glömde kuddpiffa…)

img_1242-1.jpg
Några egobilder till bubblet 😇 Lyxade med en flaska Pol Roger 2006, presentchampagne från mina fina kunder Karin och Lennart i Gröndal. fick den efter allt slit innan semestern. så gulligt och såååå gott!
Blus Dry Lake/Drömhuset glas Lars Wallin/Fyrklövern

img_1203.jpg
Ljuvliga hummrar och ostron från Östermalmshallen. Och en Skagenröra som jag snodde ihop själv stod på kvällens meny. Syrran hade bakat en grym kladdkaka med mintsmak som vi åt till efterrätt 😋😋
img_1183-1.jpg .
Dukade bordet med flera talriksunderlägg.
img_1231.jpg
Har också hunnit med höstmöte med båtklubben med god lunch på Engelen i Gamla stan. Vi huserade i Robert Wells mysiga lokal ”Rapsody Lounge” för privata tillställningar. Mkt trevligt. Och om nån undrar var Roberts guldskivor är, så hänger de här.

img_1234.jpg
Vi bjöds också på ett mycket intressant föredrag av Göran Lindstedt. En man som brinner för ett friskare Östersjön. Men usch så mycket nedslående information vi fick om vårt vackra hav. Hinner inte dra det nu dock.
Moderator Anders Drotte
img_1239-1.jpg
Tog en rask promenad till 15.00-mötet i dagsljus. När vi kom ut tre timmar senare var det strålande upplyst runt ingången till Engelen. Så vackert det var och vilken kick det var att uppleva det första riktiga juleljuset.
Tips: Engelen har jazziga liveband, kostar inget att kika in och lyssna heller. Himla mysig stämning från det att jag kom dit och när vi gick därifrån.

Har varit ute på scootern och hämtat upp beställda gardiner. Minsann snöade det inte lite. Nu ska jag jobba vidare några timmar, sen ska jag ska laga en mustig fisksoppa till P och mig.

Kram Susanne

Före och efter i badrummet

En av mina trevliga kunder, Ann-Sofie med familj har ett vackert hus i Viggbyholm med två badrum badrum som smärre balsalar. Men slitna redan när de flyttade in. Prio kök, sen renoverar de vidare.
Tackade först bestämt nej till badrumsjobbet, dels p.g.a att det är krävande och vi var rätt fullbokade. Men Ann-Sofie ”tjatade” extra och jag gav med mig 😇
Mina killar fick bara inte till det innan sommaren förra året. Familjen styrde upp med samma gäng som byggt deras kök. Sen är det ju alltid en utmaning att byggleda andra team.
Och det gick det lite trista troll i projektet. Från att badrumsföretaget jag i god tid förbokat badrumsmöbler, badkar, kranar etc. inte responderade när det var dags att lägga leveransen för slutbeställning=smärre kaos och sjuk stress. Feltajmad konkurs!…
Hantverkarna var försenade, vilket gjorde att arbetet  hann gå en bit in i min semester och inte var på plats! Toaletten hade ett fabriksfel på upphängningshålen, bara att reklamera och vänta på en ny. Och rörisen fick lämna, etc etc. Men det blev himla snyggt till sist.

FÖRE
img_7195.jpg
Hej rosa badrum.

EFTER
img_0148.jpg
Jag var helt inne på ett mörkt badrum och min härliga familj litade på mig efter ett tag. Plattorna är samma på väggar och golv även om det ”synvillar” på alla bilder.

FÖRE
    img_8087.jpg
Med ”inbodda” möbler. Badrummen är lik stora, detta på sovrumsplanet ha bara ett charmigt snedtak. Önskemål, ett badkar som i det nedre badrummet har.

EFTER
img_0128-1.jpg
Hittade snygga alternativ till de bortrollade andra. Så det löste sig till sist efter lite trixande.

img_0150-1.jpg
Belysning upp och under skåp (inte så fotovänligt i helheten dock…)

FÖRE
img_7196-1.jpg
Att ha snedtak kräver sin planering.

EFTER
img_0133-1.jpg
Fick in både badkar och dusch. Valde vika-in dörrar för den luftiga känslan och med två busiga småtjejer ska kunna härja runt lite.

FÖRE
img_8092-1.jpg

EFTER
img_0132-1.jpg
Med tanke på mörkt klinker la vi lite extra pyts på spottarna.

DETALJER
  lrg_dsc03119.jpg
Kommod spegelskåp vägskåp  Svedbergs/VVS och bad.se tvättställsblandare Grohe

img_0153.jpg   .
Mörkgrått klinker Corona Design/Linnégatan toalett Duravit/VVS och Bad.se
OBS igen, exakt samma klinker i hela badrummet

DETALJER
img_0142.jpg
Lycka att ha fönster i badrummet. Valde att piffa med belysning vilket blev väldigt omtyckt.
img_0143-1.jpg
Ritade in en praktisk avställningshylla.

img_0131-1.jpg
Vägghängt sidoskåp för handdukar, toapapper och övriga pinaler gillas.
img_0145-1.jpg
Duschen tar inte mycket plats även utvikt. Ang fråga om golvbrunn så la jag in en Unidrain designsvlopp vid vägg. Älskar den eleganta lösningen att inte ha ett avlopp mitt i duschen.
Duschväggar INR Badrum blandare Unidrain designavlop VVS och bad.se

img_0144-2.jpg
En flexikrok till flickornas badlakan intill badkaret.
Alla handdukshängare,  toahållare Lundell & Zettterberg

lrg_dsc03146.jpg
Marmorskiva på cisternen höjer lite extra. Färska blommor från den egna trädgården är flott bara det. En trevlig detalj, speciellt när det är gäster i huset.

Det var ett badrum till samlingen. Att rita, planera och projektera alla yrkesgrupper tar sin tid. Dyrt som attan för kunderna, men sååå roligt att se när allt är färdigt!
Tack Ann-Sofie och Per för förtroendet och för att ni vågade det mörka förslaget 💙
Önskar er en fin helg!
Kram Susanne

Instagram