Mostergrattis och sista ö-rycket

SOMMARBLOGGEN
Nu ser den här långa och behagliga semestern sitt slut. Fick en grym bästa-dagen-på-sommaren-torsdag med en middag i stekhet kvällssol.
Nu flyttar vi in till stan och ska kliva in i den vanliga gamla lunken igen.

GRATTIS MOSTER GERD snapseed-104.jpg Min älskade lilla extramamma moster Gerd  fyller jämt idag. Jag som inga föräldrar har, uppskattar förstås extra mkt att moster Gerd alltid finns där. Och är rätt aktiv här i kommentarsfältet. Tänker bara att 70 måste vara det nya 50. För vilken pingla hon är min fina moster 💖 Hipp hipp hurra på födelsedagen bästaste moster 🎉🎉🎉
Bilden tog morbror Stenne när jag hälsade på i Uppsala i november
img_6911.jpgI onsdags var det en sån där dysterkvist dag. Innedag med jobb. Och en bastu med en simtur. Kom tillbaka till huset när molnet bara gled undan och gav oss en magisk kväll. Plötsligt händer det.

img_6763-1.jpg
Hej solnedgångs-selfie

img_6916-3.jpg
Blev innemiddag och Peppe erbjöd sig att laga mat. Jag står ju för det mesta för matlagningen, så det var såå skönt att bara slå ner rumpan och njuta av en stor portion kantareller med parmesan på.img_6912.jpg
Våra hus-Donald Ducks i natten. fullsizerender-128.jpg
Har kommit igång med min cirkelträning. Körde ett intensivpass på bryggan med finis-vy. Sen kallbad och en skön brygg-solning med Peppe. img_6928-1.jpg
Vattnade planteringarna hos Sara på andra sidan ön med mitt regnvatten. Min grymma kanna från Garden Glory som rymmer 8 l.
Från Inreda.comimg_6937.jpg
Ljuset på vårt lilla hus och sidoverandan var galet vackert. Att ha ett träd genom hustaket är rätt cool.img_6931.jpgGårdagens nyttiga man tager vad som finns kvar i kylen.

Ikväll vankas det kräftskiva med vår båtklubb där är Peppe ordförande. Men rätt skönt att få en helg i stan, packa upp och komma i ordning inför veckan.
Trevlig helg och tack för att ni hängt med och varit så entusiastiska!

Kram Susanne 💋

 

Härligt finfrämmande på ön

SOMMARBLOGGEN
Ett måndagsfrämmande som piggade upp vårt lugna liv på ön. Har försökt pussla med Ms W som verkligen velat komma förbi i år igen. Men väder vind arbete har krockat.
I måndags var det en stor 🌞 på väderappen. Och på fredag flyttar ju vi in till stan igen.
img_6800.jpg Så kom de våra finisar till vår soliga högsomarvärme. Älskar att Linus flytväst är från Göta Kanal 2
img_6839.jpg Emilia, Pernilla, Linus och Sofia 💕💕 Blev både bloggträff och Wahlgren och Wistam podddate. De hade också med sig en del matnyttigt, alltid uppskattat på en öde ö. Pernilla kröp in i mini-köket direkt och fixade lite såser etc.
📷: Peppe

 

fullsizerender-127.jpg
Låg dörröppning i vårt hus. Gäller att vika ner huvudet. Några tappra som tjongar i huvudet varje sommar 😏
Den fina skylten gjorde Peppe 1995, samma sommar som Lukas föddes ❤️
Bilden lånad från @SofiaWistam Insta

img_6875-3.jpgPiffade med min palajettklänning från Pernilla Wahlgren Collection efter en oglammig strand-dag. Och en het matlagningsstemp i huset på typ 30 grader Emilias ”spetsiga” från Pernilla den också.
📷: Peppe

img_6808.jpg Och lite Instamoment för vår bloggmama.img_6812.jpg
Bjöd på en scampirisotto med tryffel och saffran. En supergod Pernilla-röra med avocado och mozzarella till det. Padrones innan.img_6826.jpg Gästerna på finsidan med bästa utsikten.
img_6876.jpg
img_6831-1.jpg Fina Emilia och Nilla.
img_6841.jpg
Blir kallt snabbt när solen går ner…

img_6833-1.jpgLinus monterade upp kapellet på Pernillas coola båt av märket ”Uttern” Vinkade hejdå till våra härliga vänner som åkte hemåt i natten.
img_6861.jpg
Ett glas Pazzione i kvällens solnedgång.

img_6867-1.jpg
I sällskap av sommarens grymma jätte-marschall som brinner och brinner och blåses ut efter det. Håller behagligt många timmar.
Från Inreda.com

Kram Susanne

 

Instagram