Några uppiggande blomster

Bara några dagar innan vi lämnar landet. Det är lite att stå i innan dess. Som det brukar vara…
Trädgårdsmässa i Älvsjö och jag hinner inte åka ut. Så himla synd, gillar att kika runt bland all klorofyll och inspireras.
Blommar till det lite snabbt här istället. För Årets Pelargon presenterades på mässan idag och en bild på den har jag snappat upp i flödet. Fin är den årets ’Picotee Pink’

ÅRETS PELARGON
img_6200.jpg När juryn för Årets Pelargon fick se sorten ”Picotee Pink” var valet enhälligt: ”JAA! En hortensiapelargon!” Det finns egentligen inget som heter hortensiapelargon – det korrekta namnet är zonalpelargon.
Så nu vet ni det 😊

img_5765.jpg
Ett vackert ogrönt kollage vid en ny munblåst vasen ”Pepperkorn” från Ikea. Supersnygg om ni frågar mig.

img_6008-3.jpg Blommigt och ombonat hos Bloomster-Momir på Linnégatan 26 🌱
img_6006.jpg Ljuvliga rosor i fönstret hos Bloomster.

img_6124-1.jpg
Vackert på Strand Hotell

img_5506.jpg Snyggt stileben på min nya favorithylla. Borrade upp tre stycken hos kund i går. Fast med mässingskonsoler. Hur snyggt blev inte det…
Från Maze Interior
img_4717-2.jpg Sötaste boxarna med fluffiga nejligor och rosor såg jag på Alla Hjärtans Dag på NK 💖 Snyggt som bordsdekoration när som helst. Fram med små skålar och piffa på.
img_4894-2.jpg
Blomsterdoft via ljus är icke att förakta det heller. Nya prisvärda doftisar från Drömhuset.

Idag har jag bokat upp proffs-impregnering av möblerna i huset. Ingen får vara där, så starkt är det. Passade på att träna i morse och fixa allt annat som hopar sig. På´t igen i morgon.
Kram Susanne

Proppgömmor och andra tips

Proppskåp är verkligen FULA! Och därmed ytterst tacksamma att gömma, oavsett vad man gör. Även om det är “minidraperi” över, eller som i skräprummet häromdagen, ett helt draperi. Har fått många ”proppfrågor” under årens lopp. Kör några samlade  proppgömmor i repris idag.

FÖRE I ”SKRÄPRUMMET20140303-084758.jpg
I skräprummet hos familjen Kerstin. Liten yta som bara kunde bli bättre. Fult proppskåp och tvättkorg. Bytte också ut lysrörslampan till en spotskena som ger ett trevligare sken än denna. (syns inte dock)

EFTER
20140303-084747.jpg
Draperi över proppskåsväggen och resten. En överbliven tapetvåd blev från hallen piggar upp. Pappa Kristofer har hängt en TV och vips blev det dyrbara skruttytan ett trevligt rum att småhänga i. Och gästrum. Bytte ut tvättkorgen som nu även funkar som minibord. Från By Leonnie/Drömhuset
Draperier och kuddar Ohlssons Tyger överkast Ikea 

PROPPGÖMT HOS URIKA 
Här i hallen lyste proppskåpet som en sol innan, som de ofta gör i äldre hus, dvs helt synliga mitt på väggen! Satte upp skoskåp från Ikea som både hylla och förvaring under.

INNE

Köpte ett väggskåp på Ikeas köksavdelning. Sågade av stommen till ett nättare djup. Lätt att göra själv men smidigt att leja bort ibland, kostar inte mycket och är skräpfritt.

Drog i några stödskruvar eftersom den bakre medföljande “ihopsättningen” och bakstycket går bort. När skåpet var uppsatt, sågade jag till och satt dit mellanväggen (med små vinklar) och en hylla som jag gjorde av ett hyllplan, så att U fick lite extra förvaring.

FÖRE

Så här såg ut för länge sen hos familjen C.


Familjen lät bygga detta när de flyttade in. Det här lilla hänga-på-skåpet dolde iaf propparna. Tipsade om att förstora, gömma fulkabeln och få förvaring i samma veva.

Måttade för ingående kablar och sågade till allt med fogsvansen. Sänkningen närmast är för att få plats med fetkabeln på väggens hörna.
OBS Förborra alltid när nya skruvar ska dras i, så det inte spricker.
köpte ett högre skåp då de vanliga väggskåpen inte passade.


Nyckelskåp och ljuskälleförvaring.

EFTER

Och ett gäng krokar för familjens nycklar och extra glödlampor. Tvättkorgen under är på hjul ritade jag åt kunden för många år sen. Snickeriet byggde.

FÖRE PÅ KONTORET20120323-064249.jpg
Gamla pentryt på kund Lenas kontor. När vi rev dök det upp en fuling.

20120323-064316.jpg
Ritade ett nytt kök, så dök det upp ett litet käckt proppskåp! Ingen av oss hade öppnat dörrarna. Ist för en öppen yta fick jag spontana.

EFTER
20120323-064346.jpg
Blev en proppgömma av ett köksskåp. Snickaren kapade djup och höjd och dörr.

ETT ”ELFODRAL” 20120814-235737.jpg
I övernattningslyan till familjen K fanns det inte heller nåt skåp till elcentralen i hallen. Ritade en enkel variant som snickaren kapade till och byggde av MDF.

20120814-235749.jpg
Fastsatt med små vinklar.

20120814-235758.jpg
Syns lite mindre nu i alla fall!
Det var några praktiska snicktips. Ibland blir det enklare att använda halvfärdigt och “platsbygga” än att göra allt från scratch.

Kram Susanne

 

Instagram