Saker jag gillar extra mycket nu

Saker jag gillar extra mycket just nu!

img_4534.jpg
Ovärdelig inspo och service hos blomsterhandlaren Momir i mina hoods. Ihopsvängande av en grym höstbukett till en kund 🍁
Bloomster Sibyllegatan 26

img_4532.jpg
Kransfint till dörr och bord, sååå fräscht!
Bloomster
img_4619.jpg
Höstglamour med lyxigt guldiga pärlunderlägg och ljusslingor till allt.
Drömhuset

img_4306.jpg
Massor av ljus är must have! Dessa söta hängisar hos Åhlens (79:-) som dessutom har 20% på alla ljuslyktor nu 👍

img_4307.jpg
Och piedestalernas frammarsch, här med en viss flört med 50-talet.
Åhlens

img_4537.jpg
Minigranen är årets julhit. För alla som inte orkar eller har plats för den stora rackaren.  En snygg kruka och lite pynt så är saken biff!
Bloomster
img_4238.jpg
Alltså dessa snyggtomtar i glamourgult på toppen. Första sändningen sålde ut i början av oktober.
Drömhuset

img_4632.jpg
Hur kan man klara sig utan ett grymt vackert utsmyckat garage? Hittas på Brunnsgatan i familjen Disas nya område, passerade i gårkväll och njöt en stund. Kan förstås vara inspo från legendariska klubben Nalen runt hörnan.

img_4640.jpg
Ett måste, speciellt i hösttider, rött te och mörk saltig choklad. Ljuvlig efter-jobbet-gardinfixpresent från Lukas ”svärföräldrar” ❤️
Bakgrundskonst Susan Gudmundsson 

img_4564.jpg
Vinnaren av alla måste ha just nu är min älskade packåsna. Fick med massor av stylingprylar från lägenheten jag styrde upp till försäljning. Några svängar till så… Lägenheten gick upp 1 miljon 250 tusen, min kund är väääldigt nöjd! Mycket slit var det, men det är det ju värt!

Kram Susanne
Instagram: susnordstrom

Barnrum- favorit i repris

Vet att ni är många med mig som älskar ”Före och efter”-reportagen. Just nu har jag många på lut men som saknar det där sista. En beställd matta, en tavla gardinen som inte är färdig etc. eller att jag helt enkelt fått till den där sista fotograferingen när projektet blivit helt färdigställt. Vilket är sååå deppigt, och lite tomt på just före och efter.
Det är då jag hittar en oldie från förr som jag modifierar från de gamla små minibilderna till våra moderna nya stora som täcker sidan. Så blir det som nytt igen.
Ett favoritbarnrum från 2012. Huset som var strippat inför renovering när jag kom in i bilden med mina uppföljande idéer.

img_4586.jpg
Det blev en ljuvlig Sova-i-havet-tapet som lilla killen Lukas fick uppdraget att välja ut själv. Gillar att stänga in mig med ”mina” barn och intervjua dem utan föräldrar. Då får men de härligaste tankarna och vad de verkligen vill.

FÖRE

img_4590.jpg
Rummet till familjens lilla tredje barn var tillbyggt från övervåningens stora hall. Och fiffigt inrett med platsbyggda lösningar.
Lådorna är från Ikeas rejäla Stolmen-serie

EFTER

img_4582.jpg
Beslutade mig för en härlig fototapetshörna. Tog bort hyllan ovanför sängen.
FÖRE

img_4587.jpg
Bytte taklampan mot en takspot med fem riktbara ljus. A och O är som alltid belysningen. Speciellt i ett litet rum som krymper med en dinglande sak med enljuskälla i.

FÖRE

img_4595.jpg
Hittade ett superfint möbeltyg tyg som matchade tapeten strålande, färgerna flyter rakt in. Belysningen under skrivbordet blir perfekt som nattlampa.
Ohlssons Tyger på takskena från Silent Gliss 
FÖRE

img_4598.jpg
Lukas ”garderob”

EFTER

img_4583.jpg
Sänghyllan återanvände vi till bokhylla i förvaringshörnan. Att jobba uppåt och utnyttja all dyrbar som går yta är en klassiker.

FÖRE

img_4589.jpg
Inbygd skjutdörr är utmärkt val.

EFTER

img_4585.jpg
Och en extra ljuskälla. (Kabeln hade inte målats in än)

DETALJER

img_4584.jpg
*Fototapeter betalas för det mesta per kvm. Vid snedtaktapetsering  blir det lite dyrbart spill som kan utnyttjas till att klä matchiga tidningssamlare, småboxar etc.
*Ränderna på tyget är lodräta men la ränderna på tyget vågrätt för en skönare ”vågkänsla” till tapeten.
*Normalt målar jag taken i samma färg i små rum, här blev det nåt missförstånd på vägen. Men det gör iaf rummen uppfattas större tycker jag.
Tapet Photowall väggfärgen är svagt blågrå gardintyg Ohlssons Tyger 

PS
Lilla söta Lukas som först sa -Jag vill vakna i en savann med lejon och sånt, sen när jag kommer ut i hallen är allt som vanligt igen” ändrade sig på vägen och ville sova i havet istället 😄

Kram Susanne

 

Instagram