Vinnare och hänga tavlor-tips

Som alltid önskar jag att jag kunde dela ut många fler vinster när jag har tävlingar. Men nu är det som det är. Så GRATTIS till fyra vinnare som får njuta av Karolina Palmérs härliga tavlor.
Som en extra bonus har Karolina aktiverat min rabattkod några dagar till för den som inte hann med👌
Så fr.o.m. i dag måndag t.o.m. midnatt onsdag 26/2 gäller 👌 Tack Karolina 💙
Susanne15 till web-shoppen klicka 👉 KarolinaPalmer.se
img_1066.jpg1. Susanne Lindström för att du var snabbast:”Oh, my garden”

 

img_1276-3.jpg

2. Lisa Andersson vinner en av mina favoriter: ”On my way”

 

img_1277-1.jpg

3. Marie Lindman vinner ”Springtime” som minne av mamma och du ❤️

 

img_1058-2.jpg
4. Sist den stora 50×70 vinsten går till Sandra Elstrin ”Ge mig styrka”

TIPS: Ikeas ramart.ex. ”Ribba” passar perfekt till planscherna. Måtten på motiven är *30 x 42 cm, de kvadratiska  är 30 x 30 cm och 50 x 70

Grattis till er 💝 Maila era kontaktuppgifter inkl mobiltelefon till mig så fort ni kan så Karolina kan skicka era vinster. susanne@pernillawahlgren.se

Nu har det varit så mycket tavlor ett tag här på bloggen kan lika gärna fortsätta med några tips på att hänga tavlor:

TIPS, ATT HÄNGA TAVLOR
Att hänga tavlor är en konstart för sig! En vacker tavla kan lätt försvinna ”i mängden” om den inte hänger rätt.
Det kan vara värt att se om sina väggar ibland och möblera om bland sina tavlor, och skapa helt nya kompositioner. Blir som ett nytt rum.
*T.ex. om man är nyinflyttad, att prova sig fram genom att ställa tavlorna utmed tilltänkta väggar och känna sig fram ett tag, var de passar bäst innan man sätter upp tavlorna.
*Några generella ”gamla” enkla tips är att jobba med rak linje i överkant eller underkant, inte sätta tavlorna för högt, man vill kunna se konsten/bilderna utan att titta upp.
*Hellre samla ihop i en grupp än att sprida ut dem.
*Man kan lägga ut tavlorna på golvet och prova sig fram på så sätt. Fotade ett tips när jag ”hängde” hos familjen Carola, som hade blivit med  lite nytt och behövde tänka om.


Jag jobbar med vattenpass, laser och maskeringstejp för att markera, sen är det lätt att räkna ut ”mellanrums-centimeterarna”.


Mät från överkanten på tavlan till ”hängaren” och slå till.


Småtavlorna hängde tidigare i en grupp för sig i ett annat rum och blev över vid omflyttningen, men passade så bra med den här tavlan, som hängde ensam.
.

20111204-144025.jpg
På dessa bilder har det blivit jämt runt om, vilket det inte alls behöver vara. Men en rak under eller över kan jag tycka är snyggt att ha som bas, men absolut inget måste.

Här gjorde jag memorylane av barnen av Lovisa och Gabriel i familjens dåvarande kök.
.

KOMPISVÄGG I HALLEN

En foto/kompisvägg hos Anna W som innan hade sina nära och kära utspridda lie varstans. Hola mysigt att samla ihop på ett ställe. Sen är det bara att fylla på när nya bilder pockar på.
PS Skoskåpet där skorna står längsmed hyllorna har jag ritat och målat. Snickeriet har byggt.

20130812-114158.jpg
Att hänga en tjusig tavla från Bukowskis utanpå en gardin, går alldeles utmärkt. En vajer i två fästen längst ut på baksidan och två krokar i taket. Blir ursnyggt.

Önskar er en fin start på veckan! Sportlov för bl.a stockholmarna. vilket gör att det är lätt att ta sig fram i trafiken under en vecka. alltid något!
Kram Susanne

 

 

 

Några helgtips

HELGBLOGGEN
Tänk att jag av en slump lyckades knäcka felet som gjort att jag inte kunnat svara på kommentarer.

img_0675-1.jpgHittade en kommentar som låg och blockerade som gjorde att den märkliga texten  Haha, en sån blixt är jag iaf inte. Teknikens underliga värld!
Men nu kan jag svara er igen.
Har inte hänt så mycket i veckan, men några pics har jag skrapat ihop.

img_1010.jpg En kylslagen bild från Djurgårdsbron i veckan.
img_1248-3.jpg
I går gav jag mig ut trots regn och blåst. Faktiskt deppigt värre! Men alla dessa snödroppar som ploppat upp piggade upp mig betydligt. Vårkänslor och ur led är väl tiden.

img_1245-4.jpg
En ensam svan luftade sig.

img_1254.jpg Min kropp vägrade tina upp efter min powerwalk. Trots stretching, varm dusch, lång frukost med mycket te. Tappade upp ett varmt skumbad, lyssnade på min bok och njöt länge.

TIPSimg_1125-1.jpgFick en söt alla hjärtans-present av Madeleine Ek som vet att jag älskar Washologis textilspray. Och alltid reser med handbagage (=endast flaskor under 100 ml) Såå gulligt. Tvättmedelsflaskor i det andra.

img_1260-2.jpg På min badrumshylla. De stora flaskorna räcker i evigheter. På ön är det ett måste att tänka ekologiskt för naturen med tvättmedel, disk och tvål. Biologiskt nedbrytbart. Även hemma i mesta möjliga tvål. Superkoncentrat tvättmedel endast 30 ml till en maskin.
Sprayar några puffs på den blöta handdukarna etc Blir så fräscht. Och kläderna som kan användas några ggr till speciellt ull och siden fräschas upp.
Hormonstinna tonårskillrum och dojor mår himla fint ev några puffar de också.

I morgon berättar vi vilka vinnarna är i min tävling. Karolina och jag ska slå våra kloka huvuden ihop och stämma av. Lite söndagspyssel 😍
Vi kommer även ge er några extradagar med rabattkoden från det att jag lagt ut inlägget. Jag var ju lite sen med rabattkoden när första tidsinställda försvann 🙈

Ha en fin söndag kära bloggvänner!
Kram

 

 

 

Instagram