Visar arkiv från november 2018

Saker jag gillar lite extra

HELGBLOGGEN fastän på en måndag.
Började med inläget i lördags. Sen har kundmöte, höstmöte och lunch med båtklubben flera kundtelefonmöten fakturering matlagning tvätt. Ja ni vet, livet!
Tänker tipsa om några saker jag gillar och bara uppskattar eller inte kan leva utan 😇
Men de där vardagssakerna som bara är där och är extra braiga.

img_6134-1.jpg
Två underbart smarta saker till parmesanosten som är svåra att umbära. Älskar snabbhyvlaren från Brabaria. Och rivburken från Fiskars är grymt praktisk den  vi använder i ett. På med locket så håller sig parmesanrivret till nästa gång också.

img_6152.jpg
Pernilla fick en crush på ananas för en tid sen. Nu får hon så många att det börjar bli trångt. Jag fick nyligen min första ananas i present från min belysningsaffär Elstore för nån vecka sen när jag skulle hämta upp beställd belysning. Gulligt! Bara för att jag var så bra kund, sa Linnea.

img_4906.jpg
Naturen är något vi verkligen värnar om. På ön måste man tänka extra mycket på nedbrytbart och miljövänligt. Även i stan förstås. Washologi är ett vettigt rengöringsprodukter. REN LOGIK är skapad speciellt för apoteket.se (finns med bra rabatt nu)

img_6131.jpg
Finns mycket att välja på till rengöring och tvätt.
Washologi by Viktoria finns lite var stans. T.ex på MiNilla Åhlens och Apoteken och hos näthandlare

TVÄTTTIPSimg_6133-2.jpg
Överdosera aldrig! Jätteviktigt för både miljön, kläder och ekonomin förstås. För en känslig barnhud är det extra viktigt att tänka på vilket tvättmedel som används.

img_6143-1.jpg
Fina Rhodos-Marias ljuvliga Skincode har jag blivit smått beroende av. Liksom att smita i väg till Solviken Bromma och ta några behandlingar på den mysiga salongen. ”Halskrämen” är suverän. De andra också för den delen.
Maria har kampanj på vissa produkter, jag har bokat upp några nya välbehövliga fyndsaker. Finns även kampanj på en suverän ansiktsrengöring/behandling.  Jag har kört lite ”bokadirekt” och ska dit på fredag. Behöver återhämta mig med en massage, ansiktsbehandling  och lite fransfärg i dessa stressiga byggtider.

img_3470.jpgBra handkräm. Och snabbkick med blå små ampuller innan festen, väldigt effektiva.
Skincode.se 

img_8874.jpg
Dessa magiska serumoljorna från svenska prisbelönta Transderma har jag använt i ca 1.5 år. Duttar in morgon och kväll, innan de vanliga hudkrämerna från Skincode 👆Började med den grå sen har jag provat de andra. Som är grymt bra. Den orange, nu när det är kallare ute gör såå susen. Den blå c-vitaminsaken är super! Kostar en slant att sköta huden, men det är det värt. Min nattolja är slut men det funkar lika bra med en annan av dem.

 

img_6149.jpg
Använder svenska EVY:s solprodukter och har nu testat en Daily Repair Mousse som jag fick i en goodiebag. Har sjukt torr hy, speciellt på hösten vintern. Har testat den ett tag nu och fokar på mina fnasiga fötter. Info: ”Formulan skyddar mot hudirriterande ämnen och förebygger kontaktallergi, torr hy samt eksem. Den återfuktar intensivt och hjälper huden att bibehålla sin fukt. Produkten lämpar sig för dig som ofta utsätter kroppen för väta, rengöringsmedel eller andra irriterande substanser”
img_6147.jpg 
Armbandet med ”kohud” på ovansidan (eller vad det är) och en vacker text. Passar perfekt till min nya leoblus.
bud to rose/MiNilla  

img_6136.jpg
Fönsterlampor är en hit! Som ett litet smycke i mörkret. På min lilla söta lampa v-rums tänder jag men den lilla mässingsbiten varje kväll.
Konsthantverk Tyringe

Nä nu somnar jag snart sittandes. Önskar er alla en fin start på veckan!
Kram Susanne

Tipsiga tips

Börjar gilla fredagarna mer och mer, ”bästa dagen i veckan” som bloggisvännen  Rosa har döpt det till.
Har gått upp aptidigt hela veckan, och jobbat sent. Ann avbokade fredagsträningen pga högt tempo i packandet i web-shopsbutiken. kör i morgon ist.
Och jag fick sova till 8.00 = extra lycka med en spontan sovmorgon.
Några tipsiga tips så här fredagen till ära.

img_4247-1.jpg
Elementskydd är bästa förändringen i ett rum. Här fanns det inte ens en fönsterbräda innan.

img_6081.jpg
Eller som jag gjorde i sovrummet för länge sen. Fönstret är megastort och elementet en lång liten snutt. Kardborrband på fönsterbrädan, matchande tyg med påsytt kardborrband på och en lattepinne i stål längst ner. Trä eller metall vilket som, men för stabilitetens skull. Vid gardinbyte så gör jag bara en ny. Viktigt med en glipa för värmens skull.

img_6080.jpg
När man behöver ljusinsläpp. Här lämnade min kund dörren till en glasmästare, de satte in glas och vips så blev det ett mkt bättre ljus i både kök och nytt dressingroom.
img_2137.jpg
Ett barskåp i Bestå-hyllan från Ikea. Köpte glashyllor och presentpapper som jag lade under skivan i botten. Blev himla snofsigt i Pernillas hylla.

img_0508.jpg
Modifiera köksskåp på egen hand. Och pimpa med mycket belysning! I hallen på Södermalm ett köksskåp som vi kapade bakstycket till önskat mått. Beställde en svartlackerad skiva från snickeriet. Eller en stenskiva.
De nya sminkspeglar med LED från Iconmirror.com är att rekommendera

img_3748.jpg
Stora mattor i alla väder. tänk rama in och toppa med kuddar plädar och gardiner.

img_4750-2.jpg Inte bara tavlor behöver smycka väggarna. Den här snygga saken såg jag hos EK PR kommer från Sofa Company.

img_2130.jpg Ett stilleben i mörka hörnan med en liten lampa bakom. Tavlan av Susan Gudmundsson fick Pernilla och Jocke i inflyttningspresent i förra huset.

img_6079.jpg
Klistermärken modell större till den gamla byrån i barnens rum blir lite extra kul.
(Theos gamla)

20131024-140337.jpg
När skjutdörrar gjort och de fastnar  och krockar om vartannat och ingen kommer åt  inte åt sina kläder. Åk till tippen vettja och gör om.

 

20140506-103021.jpg.
Upp med ett draperi på en glidskena i taket. Plättlätt för stora och små att dra upp.
Här i hallen hos Pernilla där funktionen blev mkt bra och mer dämpande.

Önskar er en härligt fixig helg.
Kram Susanne

Instagram