Visar arkiv från juli 2010

Skärgårds compact del 1

Mina bloggläsare Anne och Jennie ville se mer compact living från vårt lilla ö-hus på 25 kvm, och här är några bilder från vårat paradis. Delar upp det hela, så fortsättning följer… 

 

Vår mysiga matplats som kommer väl till pass när det blåser småspik utomhus, vilket händer titt som tätt här på vårt utsatta klippläge.

 

Ovanför dörr och panoramafönstret har vi satt en stadig hylla med upp och nervända konsoller, som jag mörkbetsat.

Där ryms några kokböcker (som vi aldrig tittar i), ett ärvt vitrin/barskåp som också fått bets på sig, en korg med Peppes ”jag-kan-absolut-inte-vara-utan-de-här-grejerna” och lite kryddor mm.

Hyllor och skåp uppåt väggarna är måste när man bor trångt.

 

Bardisk mellan kök och rum är suveränt med tanke på att det blir en hel del tid i köket. Väl värt att genomföra om det går.

Skostället (betsat) har jag hängt upp på väggen med hjälp av klädkrokar, underlättar städningen. 

 

Målningstips

Allt går att måla! Den här gamla f.d. svarta kronan byter färg i takt med inredningen, men har nu varit turkos rätt länge.

 

Tidningen TOVE…

…gjorde ett jättefint ”hemma hos” reportage på 10 sidor hos oss för några år sedan.

Dock lyckades fotografen Göran Henckel lite bättre än jag, (mycket motljus) med sina vidvinklar och lampor.

Trevlig helg!

Kram Susanne  

 

Övernattningslya size zero

För första gången på länge, njuter jag oerhört av att göra ingenting. Jag stressar jämt känns det som, har för många bollar i luften samtidigt och släpar alltid efter med någonting, typ fakturering och mail.

Och nu kan jag bara ostressat slå ihjäl tiden efter 3 veckors ledighet utan att känna av alla måsten, SÅÅ SKÖNT! Men det är ju det som är meningen med semestern eller hur?

Jag har inte ens bemödat mig om att byta ut vår skruttiga gamla rullgardin till den nya fräscha som bara ligger och väntar på golvet. Kanske åker den upp idag, om jag orkar… 

Fotbollshäng

Passar på att visa ett litet minimakeover uppdrag som jag fick av duktiga fotbollsagenten Oliver C som behövde en liten övernattningslägenhet för sina fotbollskillar på besök i stan.

Oliver hade turen att hyra en” lya” i huset han bor i med sin familj, kunde väl inte bli mer praktiskt.

Tror att den är på ca 15 kvm men det är riktigt högt i tak och ett bra tilltaget sovloft gör susen. Med inte alltför stor budget och enkla medel blev den ändå rätt mysigt.

Före

 

 

Efter

En Ikea shopping fick göra jobbet. Några plädar fick kamoflera soffan som redan stod där och som ”tillhör” huset.  

Klämde in en sittpuff, ett Lackbord några matchiga kuddar och doftljus, och stegen till loftet målade jag vit.

 

Före

Tv:n och micron åkte ut…  

 

Efter

…och byttes ut till en liten väggtv istället. Evighetsblommor, en fönsterlampa och sammetsgardiner gör det lite mer ombonat.  

 

Före

Trist pentry och hall.

 

Efter

Lite färg, prylrensning och ett djuddämpande draperi mot den lilla hallen.

Loftet fick madrasser, kuddar, fina sängkläder och ny belysning men det har jag ingen bild på.

Några compact living tips är t.ex. alltid att rensa bort onödiga prylar, försök att ”jobba” uppåt för att få fri golvyta, stäng in prylarna i skåp och lådor och inte mixtra med för många färger.  

Kram Susanne

 

Instagram