Visar arkiv från augusti 2020

Några husbilder

SEMESTERBLOGGEN
Peppe och jag hade ju ingen aning om hur lång tid det skulle ta innan vi fick vårt lilla paradis. Och har ju fokuserat på att komma igång till hösten.
Men sen swishade det på. Och huset ropade på oss. Nu händer det iaf lite smått och gott. Vi boar in oss, röjer allt skäl som lämnats kvar. Men har också valt att behålla vissa saker. För att köpa allt nytt är faktiskt inte lika charmigt det heller. Genom att Lukas och Disa kom ner gjorde att vi fick ta det där besöket till Ikea också.

Det är så himla roligt att bygga upp ett hem igen. Var ju ett tag sen sist. 28.5 år sen närmre bestämt.

img_6026-2.jpg Tavlor på väggarna från Karolina Palmér bor in det så fint. Peppe monterade solstolarna. Två av fyra så länge.
.

FÖREimg_6125-2.jpg Kan ju tyckas att det var lätt övermöblerat, eller hur? Ingången till huset är till höger i bild. Man kom rakt in i matsalsbordet…
.

EFTER
874bd02b-4d82-43cc-b8bd-803f19c12df8.jpg Planen från början var att köpa soffa på Ikea och beställa ett härligt sammetsöverdrag på Bemz. Men det fanns inga vettiga soffor i lager. Dåligt med leveranser p.g.a. en viss pandemi.

Hittade drömsoffan hos Benington som jag handlat en hel del på i Stockholm. De har stängt igen där och öppnat i Marbella.
Fina kuddtyger har jag i stan. Pläden från Wilma & Louise hade vi med oss. Pallen stod i sovrummet. Disa kom på att vi kunde ha den som bord tills vi hittar rätt. Blev superfint.
.

img_5974-4.jpgAtt ha ett fönster i badrummet som finns i vårt sovrum är en lyx som jag älskar. När vi är ensamma så huserar Peppe i det blå badrummet. Skönt med ett varsitt.
Självhäftande krokar och toahållare från Lundell & Zetterberg
.

img_5681.jpg Beige handdukar köpte jag med mig hemifrån. Bra kvalité och zebramönstret gör mig glad.
Nätshoppat från Wilma & Louise 
.

img_5682-3.jpg En liten blomma från trädgården.
.

img_5826-1.jpgHänga tvätt som torkar blixtsnabbt 👍
.

facetune_31-07-2020-21-51-48-1.jpgSå mysigt att ha min lilla familj förenade igen❤️
.

Kram Susanne

 

 

Finfrämmande med ”flyttgröt”

SEMESTERBLOGGEN

Försöker fixa allt som fixas skall så gott det går. Men den här ljuvliga värmen gör att det tar sin lilla tid. Man orkar liksom inte så mycket åt gången. Inget klagande bara ett behagligt konstaterande 😎

img_5812-2.jpgÄlskar vår alldeles egen hörntomt.
.

img_6047-1.jpgVår egen superskönt pooltemperatur, 33 härliga grader 👌

img_5828-1.jpg Världens gulligaste Christina messade och ville komma förbi och bjuda på inflyttningsbubbel. Såå gulligt! Inga kramar och munskydden på som är extra viktigt med äldre och riskgrupper.
.
img_5816.jpg När man äter måste de ju tas av dock! Christina flaggade för ”flyttgröt” för det ska man bjuda på när någon flyttat in, sa Christina 💕 En Créme ninon, kall soppa på gröna ärtor som var såå god och fräscht i värmen. Toppas med lite bubbel och en klick crème fraiche.
.img_5819-3.jpg Hans och Christinas vän Gabriel som är mäklare till vardags körde Christina de 12 milen från Nerja. Så fick vi fina presenter, en vacker skål och produkter från Nu Skin. Så omtänksamt 💞
Roligt är att Disas mamma Maria såg Gabriel hos oss på Christina Insta. De bodde grannar tidigare och är en omtyckt vän till familjen Disa. Världen är liten 😊
.
.img_5821-2.jpg Innan skydden åkte på tog vi en distanserad bild. Vi vinkade vi hejdå till C och G som åkte vidare på sina ärenden.
.

img_5956-3.jpg
Dagen efter gjorde jag en jag en minilunch med soppresterna och pillade ner crabsticks och minitomater. Gott det också.

.

e00468a1-802d-44e9-953f-48b0d974b89f.jpg En sista kvällen med Pernilla på vår terrass. Oliver var ute och partade med sina svenska kompisar. Mysigt som alltid med massor av prat med min finaste vän som inte var så sugen att lämna sitt Casa Rosa. Men hundarna och Theo väntade på hemmaplan.
.   

img_5977-1.jpgAtt matcha väska och trädgårdsblommorna 😇 Gardinerna som satt kvar i v-rummet får hänga här tills mina sammetsgardiner kommer hit i höst.
.
.
img_6088.jpgHar så smått börjat måla i sovrummet. Skulle egentligen fått vänta till hösten men jag kräks på de äckliga gris-aprikosa väggarna, hua! Ville lockså lägga på mattan jag köpt och så blev det iaf en uppstart. Pö om pö, för jag flyter bort.
.

facetune_24-07-2020-21-40-36.jpgVi plockade första citronen från vårt träd.
.

265b59f7-f497-4a3f-b4bd-edd535ca5855.jpg En god och krispig citron. För skillnad från köpecitronerna är det minsann.
.

img_5602-8.jpgFick ärva den av Pernilla, att matcha kökssakerna med köksmattan för dessa köpte jag innan. Blev himla fint. När det är klinkergolv överallt vill man stå mjukt.
.img_5969-2.jpgVardagslyx som uppskattas varje minut! Lukas och Disa landade i torsdagskväll och poolnjuter lika mycket som oss. Visst är vår stora palm ljuvligt vacker?
.
Nu har jag kämpat med mina bilder i flera timmar, nätverket räcker inte till. Man får ha lite tålamod.

Öskar er en skön helg med fint väder. Vi skulle egentligen vara tillbaka till Sverige igen, men förlängde för andra gången. Svårt att låta bli…
Kram Susanne

Instagram