Visar arkiv från juli 2017

Kalasdagar

SOMMARBLOGGEN
Grymt stekhet vecka, men sen kom regnet och pågick i natt och hela dagen. Tur att det finns välbehövliga inomhusjobb att roa sig med  dock…

img_5837.jpgAnnika bjöd in på sommarbubbel innan Söderbergs lämnade för Skåne. Himla mysigt att kika över till andra sidan ön.

img_5831-1.jpgAmelie, Bodil, Annika och Peppe
img_5923-1.jpg  Sara, Classe, 🙋 och Boella.

img_5833.jpgAtt byta utsikt över bastubryggan 💙
img_6190.jpg
Sen firade vi Patrik som fyllt år. Och premiär-lämnade ön med Peppe för kalas på annan ö. img_6219.jpg
Samlade ihop oss tjejer med singel-Patrik för en ”groupie”. 💁, Stella, Ullis och Elena.
Dariush fick ta bilden
Favo-blus MiNilla smycken Caroline Svedbom Story by Kranz & Ziegler solisar Prada

img_6211-1.jpgPatrik, en sportig singel i sina bästa år. Eget hus i arkipelagen och händig som attan. Sen sist har han rivit väggen och snyggt öppnat upp till sovrummet. Svängde ihop en grymt smarrig lunch. Låter som en text på ”Tinder”, hehe…😇

NÅGRA PRESENTTIPS
img_5985-1.jpg Alltid detta dilemma att komma på saker till värd/värdarna Speciellt när man sitter på en ö och det krävs lite planering i god tid. Fick bl.a. den här smarta presenten av Isa och Anders (Förutom bubbel, vin, en bok och skärgårdspussel 🙏)

img_5987-1.jpg En planteringspåse bara att klippa upp, pilla ner frön och hälla på vatten. Koriander ska detta bli. supersmart minsann.
Från Lagerhauseimg_5884-1.jpg
Vin och choklad till en av Söderbergs lunchbjudningar. OREO-bars som för övrigt är galet goda.

img_6181.jpg
Patrik fick en fylla-år-flaska vitt Pazzione by Pernilla Wahlgren och en bricka till frulle och fika. Med texten ”Enjoy the little things” Bra tips att leva efter, tycker jag.
Från MiNilla/MellowDesign.se
fullsizerender-113.jpgHäromkvällen, dessa mumsiga moln som fläker ut sig och förändrar sig från dag till dag 💛
Nä, nu ska jag krypa upp på loftet. Hur man nu kan bli så trött utan att flänga runt och arbeta ”på riktigt” hela dagarna…

Önskar er en fin helg!
Kram Susanne

Brygghäng och lite mat

SOMMARBLOGGEN
I sommar har vi tackat nej till många luncher och middagar för Peppes skull. Men i går båtade vi till en mysig ö-lunch första gången tillsammans. Benet och P är mer kompatibla efter fyra veckors kämpande. Himla skönt 🙏

img_6044-1.jpgNu när värmen äntligen sveper över oss har vi flyttat ner på bryggan.
Lagade en varm lunch åt oss häromdagen. Jag använder aldrig recept och är därför usel på att vidarebefordra. Men den här rödbetsgratängen är såå lätt och god att svänga ihop.

fullsizerender-112.jpg Olivoljad form, en skvätt vitt vin (om man vill, annars bara lite buljong). Förkokta rödbetor för att det går så snabbt att laga, . Pillade ner hackad schalottenlök och vitlök. Toppade med smulad fetaost och solrosfrön. Gratinerade i ugnen, avslutade med grillen. Fräscht och nyttigt, går att variera lite som man vill. Bubbelvatten med aningens dutt fläderblomssaft i.
Gryt och glasunderlägg MiNilla/MellowDesign.se 

img_6161.jpg Sen körde vi gulliga våra grannvänner Max och Sarah till Waxholmsbåten. Som har flugit iväg till Palma och Ibiza.

img_6163.jpg Passerade några båtar i kanalen modell större. Den allemansrätten vi har är obetalbar. Att kunna kampera lite här och var, vilken lyx.
img_6167.jpg
Var helt ensamma på ön i ca 17 minuter, sen rattade Annika på andra sidan ön in. Och hade sumpat ankaret ute i det blå. Med lite Peppe-pepping och cyklop hittade Annika tampen och Ms A var glad igen.img_6221.jpgOch vi firade med vin och snacks hos oss. I stekhet sol 😎
img_6175-1.jpg Gulliga Peppe erbjöd sig att laga mat åt oss. Kan stödja lite på foten, vilket underlättar såna trevliga tilltag.img_6173.jpg Spontanmåltider är som allra bäst, eller hur? En yakiniku på entrecôte, och en röra på kräftstjärtar och grönsaker till mig. img_6139.jpgBröt upp 01.00 efter en riktigt mysig kväll med massor av härligt prat.

img_6153.jpg
Brygghäng med goda böcker i öronen. Livet på en pinne 💙

Fick oxå ett hejdå-sms 06.03  från Lukas i morse. Han kom hem från Italien med Disa. Och åkte med killgänget på den årliga resan till La Mancha/Spanien.
Kram Susanne

Instagram