Visar arkiv från december 2020

Före och färdigt i Lukas och Disas rum

Äntligen har jag fixat hyfsat färdigt i Lukas och Disas rum. Har så pass mkt arbetspinaler här och var. Fick vänta in rätt tajming inför beställning av allt material till sänggavlar och till min minisoffa. På julafton styrde jag upp alla MDF-skivor med snickeriet.
Sen var det  bara att sätta tänderna i byggandet 👍
Ni förstår ju känslan av att se allt växa fram. Även om det tar sin lilla tid som allt hantverk.

FÖREimg_0488-1.jpg För exakt 11 månader sedan såg jag huset för första ggn IRL. Så här såg det ut i det enda rummet med poolvy. Här ville jag skapa en lugn oas att softa i.
.
EFTER
img_9947-1.jpg Det fina nätta skåpet lämnades kvar i huset. Det fick bo kvar här. Mattan som är 2×3 meter kapade jag till med mattkniv, så att den passade in. Peppe kapade dörren så att det skulle gå att öppna den för mattan som var lite för tjock.
.

FÖRE
img_0494-2.jpg Visst måste det väl vara en magisk vy att vakna till? 😍
.

 

EFTERimg_9937.jpgSminkspegel och en fantastisk belysning på samma gång. Inte så poppis med takbelysning i de spanska husen.
Från Iconmirror.com 

.

FÖREimg_0489-2.jpg Som sagt rummet är litet. Det var en 140 cm bred säng här. Ville ha en 160 cm bred säng. Och det funkar på det berömda håret. Går inte att öppnade de stora garderobsdörrarna helt dock, men hellre en bredare säng.
.

EFTERimg_9935-1.jpg  Spegeln var också kvarlämnad. Den fick bara byta vägg. Har byggd en nätt sänggavel som jag hängt på väggen. För att spara utrymme. Har köpt med mig en sängkappa också. Ska bara strykas och snart fixas på plats.
Säng Ikea påslakan MIO gavelmaterial Ohlssons Tyger MDF Leroy/Marbella kuddar Ullared present från Pernilla 

.

img_9292-1.jpgVägglamporna som jag tog från slänghögen hos kund Monica. Ommålade och himla bra här i stället.

.

FÖREimg_0491.jpg Ni ser ju vilka jättedörrar.
.

EFTERimg_9939-1.jpg Ska måla dem i samma färg som väggarna, med det tar jag längre fram. Tar en sån evinnerlig tid. Bara att slipa i alla skrymslen 😏

.

FÖRE img_0493-1.jpg.

EFTER
img_9940.jpgDörren in är ommålad.

.
img_9735-1.jpgBadrumsdörr till höger. Älskar våra charmiga dörrar.
.
.

DETALJER
img_9945.jpg Den här ursnygga vägglampan Kelly såg jag på Formex-mässan i februari och blev så förtjust i den. Bestämde mig för att ha dem här nere. Blir likadana i vårt sovrum.
De nätta sängborden med stenskivor lämnar golvet fritt i det lilla rummet.
Dimmerbar lampa från Watt & Veke  vägghyllor MIO
..
img_9929-3.jpg
En mindre tvättkorg i gästrummet. Den använder Peppe när det är gästfritt.
Från ByLeonnie/Dromhuset.se  gardiner Boel och Jan/Hans Mikael Kungsholmen uppsatta på skenor från Silent Gliss/Sverige

.

 

img_9878-1.jpgÖnskar er en god fortsättning och en fin start på veckan med en bild från vår Juldagsmorgon! Bjöds på en väldigt smarrig varm smörgås i baren.

Kram Susanne 🤗

Hänt i veckan

Delar av min vecka.

img_9511-1.jpg Måndag och veckans första powerwalk. Som blev extra lång då det var mitt favorit-dyster-väder. Så passerade jag detta, och blev alldeles kär! I ett skyltfönster 😅
.
img_9510-2.jpg Men inte vilket fönster som helst, utan det vackraste. En restaurang som lägger så mycket tid och pengar på julen varje år gör mitt hjärta alldeles varmt.
Da Bruno Ristorante på Marbellas ljuvliga strandpromenad.
.
26b0d67a-e9cd-45b5-80ae-ae0e7616070c.jpg Upptäckte den här urtjusiga piren. Som upplagt för ett romantiskt möte i solnedgången, eller hur?
img_9591-7.jpg Julstjärnearrangemang stod även de och lös upp.

.
9b929dbb-2e4a-4c1d-b1cb-635a51e344da.jpg  Vårt ena sovrumsfönster med morgonsol. Ni förstår känslan att dra bort gardinerna 😍 Har stoppat trädgårdsmästarna från att kapa mer än de har gjort.
.

fccf4153-984e-4ca3-877e-ff4101f4e71b.jpg Älskar att se våra hibiskusar blomma. Ska putsa när buskarna blivit lika höga hela vägen och täcker det som behövs 🌺

img_9707.jpgTorsdag och premiär på Pernilla och Thomas Sjöbergs matlagnings/feelgoodserie på D-Play. Som jag längtat! Har ju sett trailern sen länge och hört om den otroliga maten de lagat, resorna i vårt vackra land, miljöer och deras upptåg. Kröp upp i min lilla soffhörna med en kopp te och lite gott till och njöt.

Så himla mysigt och inspirerande. Längtar till nästa då man ska till Gotland. Vet dock inte när Yes Chef! börjar sändas i tv.
.

img_9642-2.jpgFredagsmagi 🌴och början på en alldeles ljuvlig dag. Pernilla ringde och hängde med i öronen tills tandläkaren snodde henne.

ac41b11e-0d1c-4b09-bac0-c03fd406ed34.jpgUnnade mig en stunds sol vid poolen för att samla lite livsviktiga D-vitaminer☀️
Om det var skönt? Inte alls, haha
.

img_9649.jpg Fredag! Efter 12.12 km powerwalk, ett pass på yogamattan, en iskall simtur, dusch och fix åt jag frukost 14.10!! Älska att söla, slippa stressa och njuta av livet. Jag var ensam hemma, då Peppe hade bilat till Sierra Nevada 07.00 för en skiddag. Jag är totalt osugen på snö och har inga skidsaker med mig. Njöt av min ensamtid i stället. Vi ses ju dygnet runt här.
.

img_9664-1.jpg
Peppe skulle egentligen stannat en dag till, för mer skidor. Men bilade hem ist. Och där stod middagen på bordet sent på kvällen.
.

img_9668-2.jpg På lördagarna kommer trädgårds/poolkillarna. Jag körde en runda själv innan de dök upp, städade bananträden och gick över hela trädgården med lite finlir. Killarna tar ju med sig allt trädgårdsavfall. Blir rätt mycket nu på hösten. Väldigt skönt att rensa lite extra.
Mina lyxiga trädgårdshandskar i guld är grymma. De tar allt i kvistväg.
Från Garden Glory/PlainVanilla.se

.

img_9670-1.jpg   1.5 timmars frisk lördagsluft och trevligt arbete. Runt resten av huset blev det såå mycket rens.

.a8675daa-c64f-42fe-b3ba-b5e4e6f7e6d2-1.jpg Lördagskväll och TV-Dinner. Adventsmys, pizza, ett glas rött och nya servetter framtagna.
GOD JUL från  MellowDesign.se
.

img_9689-4.jpgGalet snofsigt väder i helgen. I dag många timmar på takterrassen i dag. En lång frukost och några timmars solande.
.

img_9417.jpg En fin fjärde advent till er alla med en bild från förr ❤️ Luciafirande på förskolan 1999 just hemkomna från två veckor på Barbados. Tomtekläderna snodde jag ihop med hjälp av vit fuskpäls Blev lite extra piffigt på min lilla sötnos.
Längtar efter vår lilla/stora älskling. Mer än två månader sedan vi sågs. Dröjer ett liitet tag än…
.

Kram Susanne

 

Instagram